Friday, May 20, 2011

mymouthmywordsogudbai

selamat untuk segalanya. ' buang keruh ambik jernih ' 

- dan bila suatu persahabatan terjalin kini sudah terputus ?
- dan bila hati menangis konatasi daripada perpisahan ?
- dan segala perpisahan hanya untuk masa depan ?
- implikasi dilemma yang tak menentu mengundang keperitan .

dah kbye, ni post terakhir .ada apa salah silap maafkan aku . we doa each other , semoga rezeki kita ada di mana . Salam.

Thursday, May 19, 2011

preparasicamnakmati.

kenapakaubaca.[?]
" ada lagi 2 hari je ?  "-H.A

malas nak ulas cerita sunway lagoon dah 4 hari berlalu tapi masih dalam ingat. klik blog afiq ni segala cerita A-Z semua ada kthnk. -.-


//

sebenar nya aku sedih sangat. sedih sebab kemeng-probability-an aku dah silap langkah salah atur hidup atau dan sebagainya. ini la padah bila orang hidup takde cita cita , susah nak pilih yang ini ke yang itu ke haih aku terasa baru nak menyesal sekarang tapi ibarat nasi dah menjadi bubur so aku terpaksa diam kan , buat muka gembira senyum seolah olah takde apa apa dalam hati padahal orang yang rapat dengan aku tahu macamana aku rasa , setiap saat aku fikir aku nak ke U atau matriks.  -.- setiap saat jugak aku fikir perasaan kawan aku yang dah tahu aku sekampus dengan dengan dia , dia harapkan aku masuk sama , boleh jumpa lagi tak terpisah . dan aku tau dia sedih sangat . sama jugak dengan aku. aku lagi sedih, aku main main dengan soal masa depan aku - cerah atau tak itu wallahualam. 

#YA ALLAH , kuatkan semangat aku , aku harap aku boleh terus hidup kat sana.

//  soalan lazim ::
"dah kau pergi mohon kulinary arts tu kenapa weiiiiiiiiii kalau tak nak ?"
dah itu je pilihan no 3 -.-' sebenarnya aku mohon lain dapat lain adeh. kenapa letak no 3 pun aku tak tau ? that's why aku cakap aku takde cita cita .sekarang sudah terhantuk baru terngadah. aku sedih , rasa dilemma yang tak tentu arah sangat. hmmm: :'( kalau boleh tiap masa aku nak nangis sebab aku dapat apa yang aku rasa aku kurang nak. kalaulah korang berada kat tempat aku atau korang yang rasa sendiri macamana susah nak pilih mana satu . dan akhirnya Allah dah tunjukkan aku satu jalan bila ada orang tiba tiba bagitau pasal itu ini dan alhamdulillah aku dapat kuatkan semangat , dapat tetapkan pendirian , aku pilih matriks. bukan sebab kawan atau masa tempoh yang dekat , aku pilih sebab aku tak pasti aku dapat buat diploma kulinari walaupun kita mula dari basic ; walaupun kulinary subjek yang senang ; walaupun kulinari selalu di pandang enteng oleh sekalian manusia ; aku tetap tabik dekat Seni Kulinari salah satu cita cita aku ,nyeh aku tahu aku akan disenarai hitam oleh UiTM so takleh buat apa la. bye UiTM ; mungkin ada rezeki aku boleh buat rayuan atau erti lain rayuan aku ditendang . so who cares? . - yeah nak tau keburukan Matriks berbanding U? boleh carik sendiri. siapa yang ambik asasi / foundation tu jangan nak suka sangat la , dia pun ala ala matriks jugak sama susah ; cuma yang beza korang duduk dekat Uni ; dapat merasa life uni dari segi lain sama , dari segi pointer kalau dapat kurang poiter 3 ke 3.5 pun kene tendang atau dapat degree yang bukan engkorang nak MHAUHAUAHAUHA. tapi asasi vs matrix memang lain. mungkin asasi lagi elok la dari matriks. hmhmhmhmmm [ nak sedapkan hati ni ] . OK la taknak cakap banyak , keputusan dah dibuat . aku akan ke matriks kedah. selamat berada di sana hadzrinaqmal. :)  thank a lot tu alia yasmin yang banyak bagi pandangan , tak lupa afiq yang suka hasut aku ambik diploma thank thank thanks . :') 
# harap sangat even ni keputusan yang terpaling sangat susah aku nak pilih , aku harap iainya betul. dan aku harap sangat siapa siapa yang kecewa bila aku beralih arah dari diploma ke matrikulasi , aku harap korang semua faham la eh, ni pasal soal hidup aku ; bukan orang lain. amin.- err aku pun tak sure ni betul ke tak tapi redah je laa labu HAHAHA.
 "sorry tau fasha , aku tak dapat join kau kat sana . hope kau ok dan terus belajar mekanikal engenering tu dengan tekun " - etlis kau dah ada impian kau . aku belum. :') tumpang bahagia.

# aku selalu pegang jugak prinsip " jangan pandang rendah dekat orang lain " . itu aku selalu pegang . mana la tahu kan , mana tauuu rezeki aku elok ke masa depan walaupun duduk matriks , yang orang selalu kondem tu kata itu ini susah kalau failed kena tendang pfftttt - entahla . rezeki rezeki.susah nak cakap pasal rezeki ni. kata kata klise ( walaupun entah termakbul ke tak ) ialah : "harap harap aku berjaya kat sana walaupun tak capai gred 4 flat " - pui nak 4 flat je WAKAKAAKAKA. dah tutup buku , benda dah jadi dah bayar pun bank dah siap packing barang , dah siap medical check up semua pfffffftt itu untuk U , matriks tak payahh melayang beratus ratus ringgit dan aku akan angkat kaki pada sabtu mungkin .

//
kepada awak,
sorry tak balas mesej ,tak balas im semua sorry . itu je yang mampu sebut sebab dah tak tau nak cakap apa.terimasih atas semua ambil berat ambil peduli dekat orang yang tak gheti nak hargai langsung ; yang menambahkan kesakithatian anda lagi soooooosory ok dari hujung rambut sampai hujung kaki ; nampaknya dah takde kot peluang berjumpa. mana la tau satu hari nanti kita boleh jumpa ke ? boleh jumpa bila anda buat kenduri kawin hihihihihi :D so take care ok , jaga diri hiasi peribadi , :)
yang benar ,
hadzrin

 
memang tak ahh aku nak cerita semua nanti. tiada lappy kat sana tiada liputan internet ( gila kuno kalau takde ) nyeh persetanzkan. bydeway tadi last konon reunion ayam aktif :') yang ramai tak dtg lagi sikit yang datang dia macam 50-50 la , takpe la nak wat caner sapa sapa yang tak datang tu . so kewlzz thank alot ♥. ok malas nak cerita banyak nak sambung kemas beg sambil air mata bercucuran HAHAHA. kthknbyenites.
 
last gathering sebelum semua beralih arah. goodluck korang :)

Tuesday, May 17, 2011

suway

kenapakaubaca.[?]
"dah takde rezeki nak jumpa la gamaknya"-H.A


not muddddzzz nak tulis . baideway hari ni bantai tidor lama nak mampus sebab tempias penat semalam dah elok bangun pukul 9 pergi medical check up , sambung tidor pukul 12 sampai pukul 5 petang oyearh. rasa lagi penat nak tido balik tapi apa ke nama setanzz , aku terpaksa bangun jugak walau alarm dan snooozzze snoozze banyak kali ; sebab nak pack barang barang ergh sumpah banyak gila. - esok tinggal cop dan bank lepas tu selesai. angkat kaki ke penang. pergh :/ 


//


pergi sunway malas nak cakap banyak tapi sumpah seronok. SUPERB ! tu je kbye aku nak pergi ambik tisu menangis lagi sebab ada 72jam je. kthnkbyenites.






lenkali buat lagi tau tau tau tauseyuawiewa adsamdnsamdabdnabdandajhdak - enoying k bye

Sunday, May 15, 2011

nostalgik

kenapakaubaca.[?]
 " pergi laahh." -H.A

taknak post terlalu cliche sangat boring tapi nak wat caner OMG sumpah sedih sial last kerja hari ni ; dulu kemain lagi masa kerja , masa pertengahan kerja bulan 2 3 dulu sibuk sangat nak berhenti , "nak berhenti ikut kawan la " , "nak berhenti pasal kena marah la " BLABALBALBAL so yeah itu manusia sungguh gedik ( kita ke ) HAHAHA dan sekarang bila tarikh keramat berhenti dah tiba rasa pulak macam takmahu berhenti . [ konon je , tapi dalam hati riang nak matei UERHEURH ] - dan sumpah sedih. 

apa yang aku nak buat untuk 5 hari ni sebelum masuk erhhhhh tak payah cakap la aku masuk apa -.- apa aku nak buat ? segala jadah rutin aku ke kerja dah takde ohmg esok macam biasa bangun lewat lewat jadi orang tak guna sampah rumah masyarakat . mana aku punya berus gigi mandi macam orang gila awal nak mampus mandi , tunggu bas - tahan mata pecahkan duit , tidor dalam bas 20 min masa nak pergi keja , bangun bila alarm hp bunyi -.- dan cepat cepat pergi kroks punch kad ; buat housekeeping menyapu ( yang dekat rumah memang payah nak buat ) , mop lap cermin itu ini punggah stok OMG :') sumpah nostalgic nak matei. - tapi tu dulu . ( bukan dulu , tapi tadi 15/5) lagi rindu nak bukak lagu kuat kuat bila kak hana takde keluar break HAHA sorry kak hana :D , lagi rindu nak tepon  store store sama management mid valley yang mula mula suara baik bila tahu nak tanya stok terus buat suara HRJKRHEEJLKEJ berdekah dekah , tepon sunway dengar suara halus ; ingat comel , rupanya -.-' ops no komen. rindu farenheit rindu rindu mont kiara ( macam la pernah pergi ) // lagi terindu bila stock take semua kena full makin riuh kalau dulu 8 orang sekali sumbat ramai ramai , Dora belanja makan semua puh semua tu nostalgic borak borak borak borak borak baru kerja kerja - pahtu borak borak borak borak lagi kerja borak borak borak ok punch out jom balik . itu la rutin. " sepanjang kat crocs aku tak tahu aku buat kerja apa ? hanya sekadar MGB ke ? *MGB=makan gaji buta " - ee memang rugi gial crocs hilang pekerja yang berdedikasi macam MREHRERHERHMEHMERH jeling jeling aku ke tu ? ^^ .
# rindu bila telipon berdering masing masing berebut nak angkat dan aku buat muka pura pura tepon tak berdering sebab tak suka cakap dengan telipon . pehliss la .

#bila dapat gaji semua jeles sebab aku bank in  , diorang dapat cek sampai kena tunggu berjela jela sebab si JAY pemalas honggak nak datang on time. pui.

# bila break lagilagi tengah sengkek masing masing bawak bekal mak masak , bila tengah kayaaa perghhhhhhhhh lupa diri terus harini ikea esok nandos lusa annur puii pui . cuba tengok bila hujung hujung bulan ? kenyy rogers yang sedap tu pun kata tak sedap.

# rindu nak bergaduh carik pasal dengan se-crocs pasal isu yang tak payah nak diperdebatkan pun takpe. suka jugak carik pasal lepas tu orang tu layan balik oh sumpah ohsem. apa aku merepek ni cibai ? -.-

# sebenarnya malas betul nak layan kastemer tapi rindu la pulak bila layan kastemer yang tak banyak pe'el , yang semenggah sikit perangai sejuk perut mak dia lahirkan dia dan sejuk jugak hati aku nak layan kastemer yang tak banyak cekadak nak itu ini . macam tu la baru kawan :D

# rindu betul soalan bodoh -
" ini kasut kalau kena air basah tak ? " - selama ni jawapan aku dalam hati je sebab malas nak layan orang bebal so malam ni aku balas .
- wei (B)ddddoh , kasut mana yang kena air tak basah ? nak je aku siku kau . tak gheti gheti.

" U tau tak bila stok kasut ini design masuk ini kedai ?"
- takkkkkkkkk dan takkan tahu dan taknak ambik peduli pun kalau design yang kau nak ni masuk wakakaka, pedulik pulak aku ?

" ini saiz berapa ? oh ini saiz tujhuh ha ? ini saiz berapa ? mana saiz 6 ? " - padahal saiz 6 tula yang dia tengah pakai oohhhh sakitnya hati dapat kastemer macam tu. - layan je la tapi hanger dekat tangan aku picit picit .

" give to the uncle the shoes back , ...... " - berani dia panggil aku uncle . aku muda macam baby ni dia panggil aku uncle ? ceh tak seswai .juling ke apa dia.  * nampak tua ke aku ? HUHUHU sedihnyaaaaaaaa

# when talking about artis semua dah jumpa cuma artis holiwood maleywood je tak pernah datang erh kau cakap je siapa ? amy mastura ; hari hari jumpa mungkin dia takde job kot tadi pun jumpa kat mekdi baru curve @ 2 , jumpa rita rudaini dengan aidil apatah , jumpa rozita chewan dengan ayu raudah , jumpa tajol dunia baru , jumpa norish karman , jumpa iqram , jumpa saheizy sam jumpa zahiril adzim so lot dan yang paling tua tapi tergedik lebih jumpa azizah mahzan. tak kenal ? ( dah agak dah ) ala yan pelakon SPA Q tu , ala yang y%^*^* DEKAT pantai tu ? eh terbuat dosa pulak wakaka

MEET kak hanadora  kak linda  afiq (kiri) khairul (kanan) *opss fana sori gmbar kau takde hahaha
# thank segala tunjuk ajar kat sana thanks kak hana , Dora , kak linda dan junior junior sekalian shikin dila nyeh thank for the day ; sangat kewlzz dapat kenal korang eh ayat cliche ke ? HERUHERUERHERU ingat banyak benda nak buat tapi UiTM dah panggil masuk awal so segala perancangan dah macam erhhghhghghghghg watdeneraka .hancur luluh semua. T.T sadis. // dah malas nak kenang , semua benda datang dan pergi , hari ni aku pergi dari crocs esok lusa tulat aku datang penang buat benda baru pulak so yeah itulah kehidupan. . good bye crocs. " eh nanti cuti sem jom ah kerja sana lagi ?" - senang sikit dah tau kerja and kenal semua. -

**
now im free ! :DD dan tadi lepaskan gian dah lama tak shoping habiskan duit kat shoping tak sampai setengahjam rm150 dah melayang esok lagi ? -.- dah cakap aku perlukan bank bergerak cop je bila nak duit HAR HAR HAR . tak pun  tanam pokok penuh duit kenapa la takde macam tu? esok sunway jom? HRUEHRUEHREU eh malas la , minggu ni je boleh blogging minggu depan dah tak :( sedih la. kthnkbyenietes.

how to spell menyundal in ingris ?

kenapakaubaca.[?]
"awak bila nak keluar ni awak oih ?"-H.A

OMG sangat sangat tersangat sangatlah  banyak nak tulis sampai tak tahu nak tulis apa ; sampai tak ada masa ni belum lagi nak pergi U nanti , mesti post dah kurang sebab tak dapat bawak malas nak bawak laptop first sem aduhai tersangat lah malang nanti kalau la ada debu debu habuk ke sawang ke tolong la lap sikit , baby tak dapat nak buat semua tu dah T.T [ menangis golek guling ] - ah persetanzzkan pasal U ni semua ,aku tak heran sangat pun janji aku masuk - atau tak sama je keadaan . lepas ni dah takmo dah makan tazkirah gengkawan kata itu ini matriks ni tak elok U diploma tak elok sebab my pilihan hati dah pilih - kita ke U jom. esah said " uitm di hatiku" -- errrrr ? HEURHEUHE apa apa la. thankx Ya Allah akhirnya Kau beri aku petunjuk :') 

// CERITA BASI edisi #534223 :
padah bila keluar tak ingat dunia - mula mula bila plan hanya sekadar nak meminggir kat Zoo Negara bukan new zealand , maklum la bila ada kereta mulalah niat terpesong huga huga sini sana ' eh kita nak pergi mana lepas ni ? ' 'banyak nya masa lagi balbalbalabla '  kufur kufur akhirnya lepas tengok binatangs kat zoo kita ke KL lah jom ? ( dosa no 1 ) . OMGGGGGGG first time aku baru tahu siamang tu apa sungguh enoying la kita ni taktau siamang tu apa , mati mati dulu aku ingat siamang tu macam memerang dok terperap dalam air OMG keji gila aku , pergi zoo baru tahu siamang duduk hutan boleh memanjat manjat lagi tu -.- paling keji la. // lagi keji bila ada seladang hidup berkelompok seramai 10 orang asyik asyik pandang pandang pelawat bila kita lalu depan dia.k lau sekor yang pandang aku tak heran , ni sepuluh sepuluh tu pandang -.- eh aku  pakai warna merah kot ? - tapi boring betul hidup seladang tak bergerak apa apa eee kesian lah.// "alaaaaa mana harimau ni ? kalau takde harimau mai taknak balik " -maisarah -.-             terpaling enoying bila badan dah berpeluh peluh jelajah hutan simpan entah berapa hektar tu dan KONON gembira bila dah sampai dekat tempat harimau , sampai je dengar harimua mengaum tapi harimau dia takde -.- puiii dia guna PA system ke apa ? melayang rm25 aku doi zoo pulangkan balik ciskek. -.-' // serius binatang dekat zoo semua pemalas walaupun dah dibayar heei pergi la buat kerja hiburkan kita semua hikhikhik // walaupun ramai pandang enteng "eh kau pergi zoo negara ? " -- sambil gelak setanzz ; "kenapa zoo ?" - biar la saja nak jadi budak budak balik HAHAHA tapi sumpah dekat sana penuh dengan budak budak tadika OMG kan betul aku ni masih bayi lagi ? HEUHREURHE // malas nak tulis kalau nak rasai kebinatangan pergi la zoo negara yang paling pelik tu anjing , kucing kepah lala kerang , gamat mentimun laut , paus jerung semua takde . ni bukan zoo nama dia. sampai hati buat aku menaruh harapan tinggi. // penguin dia OMG sumpah cute. !

semua senyum panas sebab suhu dalm tu panas


thank abang baik tolong snap kan HAHA


benda ni paling meng-skarikan aku.oh dia dah ada nama.nama dia BOB HUWEHEUHERUHERHEUH wkaakak


:)


sebelum keMALANGan HAHAHAHA!


//
dan lepas menyundal sampai pukul 2 terus gerak KLCC pergi sana ingat nak jelajah timeskuare plaza BB & sg wang semua tapi nak watcaner mala petaka berlaku sebab lupa daratanzz kot ; sebab dalam kereta gelak gelak saiko kat acik india parking tu HAHA ; menyumpah tak henti henti nah bila sampai kolam KLCC dengan bagusnya irfan jatuh menenggelamkan henpon fasha ADUHAI sumpah aku nak tergelakkkkkkkkk! HAHAHAAHAH but kesian irfan bila duit dia melayang macam tu saja. nak wat caner benda dah takdir en ? ok lupakan kisah tu. apa ? ingat jadi macam tu kiteorg moody ke ? ada la sikit tapi terus elok balik dan sambung ke Pavi , TS sambil tunggu  henpon fasha repair dan bila dah 'beli belah tingkap'  bagi la masa sampai setahun pun takkan habis -.- dan yang paling penting ; nama pun perempuan. HAHAH memang lamaaaaaaaaa ah citer dia. /
OMG thanx geng meyundal for the day. //
"ada orang tacing bila bawak awek dia keluar bersama " -- lek lek je bro , aku tak nak di cop kawan makan kawan ;)  chill lepas ni takkan berlaku lagi . 

///
persetanzzkan muka janji dapat tgkap gambar sama sama :')


dapat jugak lepak sekali dengan ♥peluh , dengan jida dengan bun dinie shu bani fasha . well baju kurung melayu semua 1Malaysia  dah la malas cerita panjang banyak kerja nak kena buat , beli itu ini bukak bank nak menyundal nak shoping dan at last esok my last day kerja dekat crocs. nak buat bersamamu ke cerita sedih sedih ke pasal crocs , esok je la wakakaka sekarang mood tengah gembira so tiada rembesan air mata malam ni kthnkbyenites :D

Thursday, May 12, 2011

nok ni kau mimpi ke ngelamun lagi ni ?

kenapakaubaca.[?]
" kena jugak ni buat sembahyang istikharah ."-H.A


"hei kau tengok slip SPM aku banyak merah doh "- tipu sangat kalau slip merah haha.
bukan nak kufur tapi aku jarang jarang tengok cerita p.ramlee , er taktau kenapa. HAHA

.pergh betul cakap cikgu cikgu dulu ; meh sini meh imbas muka balik apa yang cikgu cikgu cakap sebelum SPM lagi. // " awakk ni , tahun ni la awak harus wajib belajar elok elok , sok sok , result SPM tula yang jadi masa depan awak "  // " awak tahu dekat universiti nanti , bukan kita carik problems dia ,kita kena carik formula pulak , formula addmath pulak tu " //  " do ur best , ur SPM is ur future" balbalablabla semua kata kata yang dulu kita anggap nista sekarang dah terkena tempias balik eh terasa ke? terpedas meh? erg hgjh  -.-'
no komen.HAHAHA dan sekarang tengok , tengok ! tengok !! AHJRGHGRJGRHJRH !! -- nak pilih masuk mana pun tak gheti nak choose sebab banyak sangat suara setanzz cakap itu ini tak elok tak bagus ; suruh masuk ini push masuk itu eiiiiii nak yang kena ni . - "kau tahu matriks sekejap je lepas setahun kau dah ada degree dah " - cakap macam tu memang senang ; sangat ! cuba bila dah masuk matriks , kepala otak mungkin akan terburai HUERHEUHURHE ke ? entah aku tak pernah masuk lagi. ni semua cakap cakap yang tak semenggah la ni.kan aku sendiri yang dah terhasut termakan dengan kata kata pujuk rayu setanzz .
"asal tak amik diploma? lagi lama &kau boelh belajar dengan rilexs ?" - kontra : tahun kedua berkemungkinan kena duduk luar hostel + kena bayar banyak cuba kau ambik matrikulasi ; dapat elauns lagi tu. pffffffffttttttttt semua ni menggoda , menggoda iman aku yang lemah pfttt lagi sekali. dah la borak pasal benda ni buat panas kepala otak je ; dah la Msia tengah panas ni sampai minggu depan. mana yang morning kerja tu boleh laaa balik rumah awal WAKAKAKA. " there's no more ku sangka panas ke petang , rupanya hujan di tengahari " -.- ok annoying. yang ni bebetul enoying. //

persetanzzkan benda benda kat atas ni , aku ada banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk masa lagi untuk pilih which one is betul dan which one is my masa depan. so dono dont care , just apa yang patut kita buat sekarang shopiing ; doi bukan shoping tu , kita shoping barang barang nak bawak pergi sana.
"agaknya kalau bawak lori kontena pun tak muat kat U nanti -.- " ; KALAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU boleh just kalau boleh , macam math jugak , if .... only if balbalablablaa ok lupakan math , sambung balik ; kalau la boleh dah lama aku korek rumah aku sekarang  ni then angkut and tanam dekat tepi  U nanti . aku nak balik rumah tetiap hari aku tak pernah berenggang ; aku nak makan nasi hari hari taknak makan MSG megikap hari hari HHEURHEUHEURE atau cili ikan bilis kunyah sampai mulut melahar. HAR HAR ok dah stop gelak. tambah dosa je tau.

//
 kerja so far so good tak pernah kena maki tapi kalau bab mengeji orang tu no 1 lagi lagi si KR dan M.A.M , kalau tak mengata tak sah nasib baik la aku diam dan lihat je , kadang kadang je join sekaki WKAAKAKA ( maaf statment ni macam nak kena sepak ) - oh nanti sure rindu nak layan kastemer. etlis my jeringgeris dan power sikit , boleh sikit sikit bersepking walaupun berulang ayat sama ;

"err sorry miss we dont have the size " -- ulang banyak kali kalau kasut tu takde size ,

" err no more stock sir / miss "- ulang kalau kasut takde stock HAHA -.-'

" exceli sir / miss we are in different management ablablabalalla " -- kalau diaorg tanya kenapa takde design itu ini itu ini  dan banyak lagi FAQ atau FAA yang aku selalu dengar dan jawab. dah macam operater la pulak wakakak 

//
apa ? kena pakai baju form 6 ? wakluu. sengaja je nak bagi nostalgia sobs sobs sobs ♥ bala bala. ni bala ni balaaaa haihs. dah malas nak merepek. apa yang aku tahu aku nka berhenti lagi 3 hari so yeahh ada masa sikit untuk menyundal dan ada masa untuk jadi kera sumbang lagi masa kat sana nanti . pui takut la takut sangat kthnkbyenites. 

kau rasa burung ni ambik tak STPM ? untung lsa jadi burung. eh zoo negara jom ? :)



I think you know the answer , yeah i miss you , i miss the the last time that we spoken each other tapi sekarang masa dah berubah la awak , and and lagi satu kita tetap akan jadi kawan tau. sampai bila bila. mungkin lebih dari kawan , buat masa ni . biar je dulu macam biasa. saya pun tengah serabut pasal masa depan saya ni. hei. jangan stress jangan gusar , senyum je tau . amin.

Wednesday, May 11, 2011

yang dulu ...

kenapakaubaca.[?]
" - eh diam "-H.A

 kehidupan bakal berlaku lepas-an U nanti. ergh :
hey kamu!
yg dulu prnah rapat saling bersentuh bahu,
yg dulu cerita kamu semua dalam tangan aku,
yg dulu cerita aku semua dalam tangan kamu,
kini diam tanpa seribu alasan palsu,
                                             motif kamu begitu ?

lg 1, kamu kata kita kawan smpai mati,
bila xjmpa, lgsg xambil peduli,
ada kamu prnah cuba utk ambil hati ?
huh, maaf, boleh dibilang dgn jari !
 
kan ? argh malas menaip kthnkbyenites.

Monday, May 9, 2011

Pengharapan Ibu

kenapakaubaca.[?]
"happy mothers day ! "-H.A

orang yang cakap ' i love u mom ' adalah hikpokrit. sebenarnya, kalau nak tunjuk betul betul sayang , ucap saja dalam hati. jangan bagi dia tahu, besar pahalanya. :')
Bilamana 'Hari Ibu' dah berlalu , anak dia ni tak sempat nak ucap 'selamat hari ibu' , teruk kan ? baru rasa menyesal walaupun ianya sekadar hari ibu , ada pun yang anggap hari ibu je pun , habis , hari hari bukan hari ibu ah ? hari jadi ibu tu bukan hari ibu ah ? kenapa hari ni (mei) je kau nak anggap hari ibu ? hah ? - macam macam plan nak buat untuk ibu , sementara dia masih ada , aku masih lagi tak reti nak hormat ibu aku ; walaupun dia terasa mana mungkin dia nak bagitahu aku , yang aku dah lukakan hati dia. dia simpan , dia simpan dalam hati sebab taknak bagi hati anak dia sedih. ; kita apa tahu ? eh silap ; aku apa tahu ? - sejak kerja ni sumpah jarang aku jumpa ibu aku sendiri - bila cuti anak tak guna dia ni keluar dengan kawan , konon sosialis nama dia ; konon duduk rumah lifeless boring bohsan ; erti lain ibuibu kita suka & gembira sangat bila kita duduk rumah , walaupun dah besar kononnya , konon anak pandai bagi alasan 'mak,  ______ (nama korang ) dah besar la, pandai laa ________ ( nama korang ) jaga diri nanti '. sumpah . bukan itu yang dia harapakan ; dia harapkan sangat anak dia duduk rumah , tak kira umur dah tua tua ganyut ke , muda ke , ibu harapkan sangat anak dia teman dia , lihat dirinya , mungkin boleh jaga bantu ibu di dapur atau memberikan bantuan jika ibu jatuh sakit secara tiba tiba , ; tapi anak apa tahu ? // maaf air mata dah mula bergenang.
anak sekarang macam si tanggang. - lupa asal usul diri. lupa ibu bila dah kaya sikit . sekarang hari ibu dah habis , kalau la ditakdirkan ibu pergi nanti takkan masa tu baru nak terngadah ? takkan la masa tu baru nak ingat moment 'konon' indah dulu (yang tak pernah ingat ?) sekali pun air mata darah mengalir , ibu takkan kembali ke dunia lagi. -sekarang , aku , atau kau , atau kita yang masih punyai ibu lagi sedar sedar lah pengorbanan ibu  - hari ibu bukan sekadar hadiah hadiah , semua tu takkan beerti bagi dia. 'walaupun sepasang baju kurung , seutas jam ,seutas rantai atau wang ringgit' semua takkan membezakan pengharapan ibu untuk anaknya mengucapkan 'saya sayang ibu ' , bukan termakutb hari ibu saja . semua hari - tapi anak dia ni kufur , tersangat kufur sampai meng-endahkan semua tu. yang terlebih malang lagi , hari ibu dah lepas , baru sahaja berlalu dan lagi malang aku dapat jumpa ibu aku hanya untuk 13 hari lagi ; sebelum masuk UiTM . // maaf air mata merembes. apalah nasib. nasib baik ada 3G . cukup untuk lepas rindu. :')
//

malas nak pikir panjang , a lot of things wanna be done. harap selesai. ingat tau. tiada sapa lebih berharga dari ibu. .kthnkbyenites.

Saturday, May 7, 2011

U, semua salah U tau

kenapakaubaca.[?]
"die die die habis la kita die nanti HAHAH"-H.A

nampaknya dilemma ( ni bukan dilemma lagu nelly tu bukan ) ni dilemaa tahap kronik sampai doktor doktor physceteris pun tak dapek nak nolong eh , cuma yang boleh dokter cinta je. eh kau .- telah bertambah lebih buruk , macam dilemma pasca-sebelum SPM , pasca nak pilih course apa , eh ekaun ke bio ke perdagangan ke seni wehhhhhhhhh ??!!!! cepat la masa tersdesak gila ni dia bagi 2 hari untuk fikir cepat ; eh aku ikut kawan la. dia ambik akaun ke? - lepas aku ambik akaun , tiba tiba suara puaka mana yang datang dari mulut aku suruh tukar course ; baru dua hari jadi akauntan plastik, tukar ke pakar bedah biology THEIHEIHEIHEHEEH sebab kelas akaun sumpahsssssssssax boring hambar boleh mati demam kepialu kat situ ops budak akaun jangan terasa. ini cerita 2 tahun lepas. HIHIHI - dan akhirnya aku pilih bio dan akhirnya aku tersungkur bio ,hanya gred B je yang mampu tunjuk kat SLIPSPMsax. dan i dont want the banana fruit two times kalau aku salah pilih UPU kali ni dan memang nampak gaya pisang memang tak senang duduk , dia asyik nak berbuah je dan kali ni aku mungkin agak terasa silap percaturan . ; pilih lain dapat lain adehai. tapi berkaitan yang aku minat jugak ahh aww :D ---

When the budak bayo pegang sudip atau kuali atau pisau kelar leher msti terketar ketar OMG kenapa aku rasa aku macam taknak terima tawaran ni kenapa aku rasa kawan kawan aku untung dapat U dekat dekat dalam selangor ; sayonara budak perlis HAHA kawan la dengan orang orang thai kat situ , boleh belajar cara buat tomyam putih dan sedapnya. tengah mengidam ni. - dan macam tak logik , macam  hairan tak terasa penuh persoalan ke kenapa aku budak bayo tapi dapat culinary arts HA HA HA ??! entah. ni mungkin takdir (bukan aku yang pilih ke ; kau salah pilih takdir ni.) mungkin dah tertulis so kena je la tempuh ; etlis aku ada geng dekat sana , ayok fasha irfan akif kita ke pulau pinang HIHIHHI - isk aku tak suka dengan suroounding baru nanti. ah malas cakap banyak tunggu je la.
- 3tahun ? 3 tahun ? kalau kerja kroks 3tahun dah dapat 12x3=36 36 x rm1000 =rm36000 dah muda muda. ish nyampah ah. tahniah ah der sapa dapat UPU tu okay pergi jangan pergi :D heurheur
//


the faking shit thing is aku tak suka buat benda baru ; means benda yang aku taktau tapi akan tahu yang mana aku kena belajar untuk tahu akan semua benda benda baru tu dan suka bila dah tahu buat. ; benda yang aku dah biasa ada / buat /lakukan / tempuh setiap hari tiba tiba ada benda yang aku taknak buat takde niat nak buat atau malas nak fikir untuk buat benda tu , membuatkan aku paling menyampah la ceghita dia. ISHHHHHHHHHHHHHHH = masuk U. aduhai.
" eh kau tak boring ke takde pengalaman baru ? asyik asyik lama je , nanti kang outdated pulak " -- " eh kau tau , siapa yang tak pergi PLKN nanti setiap sabtu kena kawadddddd " -- " eh kau tahu tak nanti semua presentation dalam ingeris." - kalau dalam jeringgeris takpe la jugak cis.ni semua konatasi konatasi yang membuatkan aku think twice la nak uturn ke nak proceed adoi. malas cakap .

//

-"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the things you did. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. . . . Explore. Dream." - nah kau nak ikut ke persetanzkan kata kata mark twain ni ? - betul jugak bila fikir balik. jap , esok aku buat keputusan sebab aku belum klik lagi butang 'setuju' atau 'tidak setuju' dekat uitm punya form tu so diam sekarang aku nak bertafakur HEHERHERHERUERH.

memasak? ukiran ? pastry ? baking ? aghh watdehel apa tu semua tu ? -__- sumpah taktau sumpah tak gheti aku takde seni aku takde bakat seni kat sekolah aku dapat 22% jeeeeee memang kopak la aku nanti heheiheihei -.-
jawapan klise : eh ilmu kita kena cari dan timba. EURHEUHREU takutnyaa kthnkbyenites.

kalau tak jelas ni dia sign board UITM PULAU PINANG.
selamat datang bakal mahasiswa  pui.takde kelas langsung

Friday, May 6, 2011

eh mana ai letak henpon ai tadi? ketawasetan HAR HAR HAR

kenapakaubaca.[?]
"terimas fana kau banyak belanja aku"-H.A - malu ni HAHAH

*sekadar sameri fiktif

-berapa kali nak cakap entah tak tau tapi cerita #penunggu istana memang macam lahanatzz , based on true story sudah tak payah nak tipu cerita sebenar , pengalaman sebenar konon , haktuih hilang kecebur rm6 nasib hari rabu kalau hari khamis rm12 ? aku mesti turun naik mahkamah saman catha* atau report dekat tribunal pengguna tertipu atau finas ? eh ss pulak haha. tuntut balik rm12 walaupun kos mahkamah lebih rm12 tak ke bodoh kita ni ?

- tapi cerita fast five (5) memang tak tahu nak explain macamana memang superb nak matei memang OMG OMGGOOMGGG tak tau nak kata apa , kalau nak banding dengan penunggu istana (yang ni metafora yang terlampau kejam sebab bandingkan citer melayu dengan omputih  ) dengan cerita ni , sumpah 100000x lebih better and better and aww dah jatuh cinta dekat polis perempuan
tu kenapa la dia cantik sangat ? tergoda bukan mia tapi pompan polis tu cantik - kalau la itu menantu mak aku mesti mak aku cair dengan dia. oh ok dah melalut - next : pirates of carribean ; red riding hood sebelum melangkah ke IPTA -.- haiyak.

- kerja ke tak kerja ke  hidup aku kita mesti boring gila , bukan apa kerja dekat ikano menyundal pun dekat ikano macam dah takde tempat lain ke ? ni semua gara gara farhana yang ajak last minute ; yang aku memang nak pergi tengok wayang sorang sorang pun hari khamis walaupun tiada sapa ajak HAHA enoying ; ala bila lagi nak merasa semua ni ? lepas ni mesti pasti duduk belajar kat pedalaman semua isk isk tak suka ;a surrounding baru nanti.

" eh ada orang tu dah tua , lupa letak henpon dekat mana , nasib baik aku ni hero selamatkan henpon dia" - -- hero dengan mendail balik telefon fa*a dan boleh pulak uncle cina tu angkat HAHAHA thank uncle ; kalau aku jadi uncle tu , aku dah curik ambik , off hp bukak betri patahkan simkad lari keluar dari cathay , keluar terus dari e@curve masuk kereta ( kalau ada la ) kalau takde terus lari kat tempat tunggu bas sambil lap peluh konon macam dalam filem dan lepas hembusan nafas kuat kuat sebab dah takde sapa nak jumpa hp tu atau jumpa kita. apalah kan dah rugi uncle tu AHAHA - eh memang aku ni berbakat jadi pencuri la.

- dont talk rubbish la bitc*. aku tak suka. kenapa selalu pusingkan ayat lepas tu aku terpaksa tanggung semua ? takpe , im used with it. "yela , aku ni kan pak pacak batu tunggul yang takde perasaan " -
dan ingat , manusia berubah bila KAU yang fikir manusia (dia) tu berubah. hakikatnya , kau yang berubah sebab kau mendiskripsikan diri orang yang kau tak pernah diskripsi sebelum ni. faham tak ? kalau tak faham , tak lama lagi la tu HEURHEURHEURHEURHRE

 
sekadar promosi membantu cik esah cik fy bagi flyers ke feyst11 . jom ? camno den nak buek ni ha.den korje.

hmm penat menyundal esok kerja layan kastemer. i laikee kastemer . ceh podah kthnkbyenites.

thanks for the day

Tuesday, May 3, 2011

M-POP tu bukan mercun pop pop tau

kenapakaubaca.[?]
"oh kau tak tau ke hipokrasi mode aku tengah ON laaa sekarang. HAHA"-H.A


ahhhhhh aku memang tak layak pegang duit tu la dulu kecik kecik tak suka sangat pegang duit kalau ada duit raya , kalau aku kumpul dari darjah satu sampai form 1 dah ada beribu ribu kot duit raya - mesti wajib aku bagi mak aku kononnya suruh pegang - simpan dan akhirnya haram  jadah aku tak tahu duit tu pergi mana dan sungguh masa tu aku tak gilakan duit sebab bank bergerak sentiasa ada dekat dekat dengan kita HEUREHURHURHEURHEW jeling jeling parents sendiri. ^^ , dan sekarang kalau la ada mesin masa doremon dah lama aku pinjam dan pergi setiap awal bulan syawal dari 2000-2006 ,kolek balik duit tu dan guna masa sekarang ; masa padini tengah ada buat sales yang malangnya hari ni last :(     tengok sekarang dalam bank mungkin ada habuk , tak pun berketul ketul kuman . tak guna ada kad bank tapi tak boleh keluarkan duit ; atau tak pun , tak guna sangat ada bank kalau tiada fungsi puii l setakat keluarkan resit pernyataan maaf baki anda itu ini sekian sekian  blabalabla eh tak ke itu satu benda yang kelakar ? bagi aku kelakar kot ; kelakar dalam tangisan SOBssobssbosbsobs :'/  - nyeh tapi dalam 5 hari lagi ? -.-' pijak semut  pun tak mati HUERHEURH

//
bala bala bala bila 1 mei orang lain sedap sedap mengangkang dekat rumah  yang para retail-er ni kene bangun pagi kerah keringat ( padahal tak buat apa pun , sekadar bangun awal dan soksek soksek membuta dalam stor huehe )  carik nafkah .HAHA nasib baik la triple so kira berbaloi baloi kira macam kerja 3 hari walaupun kerja sehari , kan best kalau hari hari diorang bayar triple boleh kaya aku , boleh terus lupakan matrikulasi atau UNIBERSITI atau kolej kolej lintah darat yang lain dan ( mungkin ) boleh terus kawin hidup anak pinak HAHAHA ! -.-' ok enoying. tapi hati aku tetap nak ke ..................... ( isi tempat kosong dengan fitnah dan tohmahan korang ) - maaf . tak faham betul customer hari hari cuti pun datang menyundal dekat mall ; eleh macam la kau tak jerin ? cuba kalau kau cuti sabtu ahad dah lama kau menebeng dekat mall jugak WAKAKAKA . sebab letih la. so diam aku hanya ada lagi 24 hari . paling sedih nak tinggalkan crocs-ier. ( apa tu ? )
" oh shikin semoga cepat sembuh dari eksiden okay "

//

OH my gucci bila tahu Malaysia ada peng-plagiat karakter muzik bila muncul kumpulan aww aww HAHAH 24:7 , gula gula ( ala wondergirls ) dan yang sekutu , sepupu sepapat dengannya dan kenapa pulak aku yang perlu rasa jengkel ? sebenarnya aku tak rasa apa apa pun pergi mam ah diorang nak nyanyi ke bukak baju tayang body ke menari ala kpop nak gedik gedik itu ini  ke pergi mam la lagi sekali , itu bukan urusan aku tapi aku yang gedik manja ni entah , mungkin terlalu manja kot ( wekk muntah ) sampai tersampaikan yang aku nak jugak cakap yang aku memang benci M-POP kalau korea K-POP mestilah Malaysia M-POP ? -.-' kenapa nak ikut orang la saiko , ikut orang yang dah ada jutaan fans pulak tu kalau kena bahan mulalah keluar suara puaka kata orang malaysia ni tak supportive , tak beri peluang artis nak cuba sesuatu yang baru , malaysian people ni mundur mentaliti ; pui yang mundur tu melayu , cina india tengah bersaing nak naik takhta , melayu je yang tiru tiru ni , yang penuh jenayah semua ni , yang senang cakap , melayu je yang suka budaya copy paste -  persetanzkan itu semua tapi kalau M-POP ni kalau diorang nak cakap ' ala kiterang saje je la nak wujudkan budaya POP POP kata malaysia pulak , senang korang tak perlu bertenggek depan tv tengok orang orang korea lagi dah blabalalblabla ' ; lebih baik diorang gali kubur dan tanam sendiri. - eh aku pulak emo ni apahal ? HAHA kenal pun tak nak lelebih pulak . wahahaha.

24:7
dah diam aku tahu dalam hati engkorang nak cakap apa HAHAHAAHAH
mungkin kebarangkalian ni iklan deoderan kot so tak payah la nak ambik kisah sangat. hihihihi -.-' -

aku dah takut nak obses dengan lady gaga ni sebab dia ni iluminati-er la tapi lagu lagu dia semua layan , lagu born this way yang aku keji mulanya -terus melekat dekat hati tengok videoklip semua macam pergh gila sia* bawak songsang punya ajaran tapi lagu dia tersedap nak wat camne HIRHIREHREIHEI sekarang #now playing ; judas. - apakah judas? judi ? teruknya dia. 

 

eh dah diam dah la tadi malu tertinggal kan kad kredit orang sampai orang tu datang balik mintak ; dah la main lari keluar dari cashier sebab malas nak kontrol keadaan tak terkawal punya la ramai + pulak pos baru lembap nak mampus so biarlah baik layan kastemer boleh borak borak cerita hobi masa lapang ; kena tolak troli kereta sorong baby aww teringin nak jadi bapak AWUUUWUWUWUWWU :DD eh pengalaman mengajar hidup kan ? sekarang dah tukar ; kenangan itu guru kepada pengalaman. -kthnkbyenites

Monday, May 2, 2011

pointless

kenapakaubaca.[?]
silent tonite

 
serabut fikir orang tak senang dengan kita . serabut lagi bila fikir bilalah masalah semua nak selesai .
//
oh ya , selama kerja baru hari ni ada kastemer gila kurang haja cakap fakiu dengan bullshit.lepas ni kalau aku report mungkin there's no more 'kastemer is alway right' ; sebaliknya 'worker is always right'

arsenal ke mu ?
There was an error in this gadget