Thursday, May 30, 2013

Jika diberi pilihan.

kenapakaubaca.[?]
"fasa baru"-H.A


Selalunya ,problem mesti muncul bila kita nak decide untuk pilih yang mana satu.Nak pilih untuk kahwin dengan anak raja ke anak dato’? You choose. Aku mesti la nak pilih anak raja,mana la tahu kot kot satu hari nanti boleh jadi waris raja ke waakaka. Raja kapur. -_- zzz
Menjak menjak ni humour gland aku semakin menipis,maaf la.mana taknya duduk sini boleh jadi gila,hari hari nak mengadap buku dopopatjam lecturer lecturer sini nak buat test.dia ingat otak aku kita ni apa? Mesin? Robot ? wakaka.kepala jubbb dia.
Dah.persetankan semua tu.


#throwback #flashback #rewind
&^%#$%@#%^&*(*()( <- bunyi="" p="" rewind="">

“awak,jika diberi pilihan lagi,mungkin saya tak akan buat benda sebodoh yang saya buat sekarang ni.Oh sebab tu saya tak dapat second chance kan? Sebab kita ni bodoohh”  HEURHREUREU

Jika diberi pilihan lagi ( bukan peluang),aku mungkin akan perbetulkan silap aku.To accept or not to accept.Kalau accept sakit hati,kalau tak accept pun panas hati.Acano ni ? Better kita tak payah kenal kan dulu dulu , kalau tak kenal takde la hati aku sakit sebab asyik teringatkan kau sampai laa ni baq ang. Semua salah siapa?salah awak jugak.Muncul pada masa yang tak kena haha
Anyway,aku rindu kau tahu ?
Some of my friend mesti anggap aku ni manusia yang tak ada perasaan,tak tahu nak bernafsu,tak tahu nak melayan perempuan. Wei,gua tak nak tunjuk je jiwang karat gua,kang korang geli pulak. Wahaha.

//
Lately,i used to be perli-ed by my friend. Hal apa aku tak tahu.Aku rasa aku tak kacau hidup diorang rasanya.Tak pernah tegor pun rasa rasanya.Al maklum la masing masing busy dengan uni masing masing,dengan life masing masing –konon dah berjaya.Serius shit aku pun tak ada masa nak layan semua tu.sekarang dah 20.dah besar.bukan zaman belasan tahun kay? Kalau kau professional,kau akan asingkan soal kawan baik (masa sekolah) dan kehidupan sekarang.Totally different my friend.Sekarang bukan zaman “eh movie rabu depan,jom?” atau “ lepak mekdi jom?” atau barangkali sekarang bukan zaman , “ehh,mana nak ajak dahhh”. Sekarang zaman kau pilih masa depan kau – to move foward or backward.Untuk jadi independent.Bukan dependent to kemaruk segala shit semua tu.

Ah,lagi satu.Betul ke still ingat kan member lama ni? *krik krik krik*

//
Program seterusnya, ayuh ke banjaran titiwangsa. 8 hari matt! Aku akan daki antara 7 gunung tertinggi dekat semenanjung. Hopefully everything will be okay la gamaknya.
Nak buat apa atas gunung pun gua tak tahu.
Tambah kapsyen

Tuesday, May 28, 2013

Betrayed

kenapakaubaca.[?]
M.O.G.O.K


"When someone have betrayed my trust,so then they wouldn't have my trust again."-H.A

Terlalu perit.




Hati masih kosong.teringatkan awak.Dengan harapan dia (hati) akan penuh.



Saturday, May 11, 2013

Yang Tersayang : Kronologi sepi

kenapakaubaca.[?]
"aku syak,untuk menulis blog,memerlukan mood yang baik.Haha.Kalau aku tak tulis blog tu,maknanya mood aku tak ok lettew keh keh "-H.A

Tajuk posting bunyi macam jiwang karat je.Apa ni? hew hew dah 20 tahun kan? Jerin dah besar kan? HAHA

Bila sentuh pasal orang yang pernah aku sayang which means erti lain 'suka','jatuh cinta' 'tersuka' 'terjatuh hati' dan ter ter ter, ada banyak cerita di sebalik yang tersayang aku tu. Sejak dari darjah 4 woo aku dah terkecimpung dalam pencarian yang tersayang ni dan misi seterusnya saya terus bergiat aktif dalam mencari yang tersayang sampai la tingkatan 5, tidak di matrik dan universitas..But unfortunately nasib tak menyebelahi aku bila semua yang tersayang yang aku cuba untuk nak sayang,semua pura pura tak sayang pulak. Aisehmen.Leceh la kalau cenggini haha.

#
Aku masih tuntut kata kata cikgu add math aku dulu.Masa tingkatan 5 tu dia cakap,

"kamu semua tak payah la nak couple couple bagai nak rak dekat sekolah ni,tunggu je masuk U nanti.sure ada ,siap kahwin lagi tu "

Baik cikgu,saya dah masuk tahun 1,umur dah 20,semester kedua dan saya masih menanti your words cikgu haha.Mungkin ini bala bila aku menyertai kelab 3S (Single Single Sedunia) kot atau diri sendiri bajet nilai juta juta; jual mahal nak mampos.

Kronologi pertama bermula darjah 4.
Dia cantik, ayu, manis,bertudung (cewahhh) haha tapi tapi tapi yang paling gua panas hati ni bila ada orang lain suka dia. bukan sorang,bukan duaorang tapi 3 orang serentak suka dia. Wa dah la takde muka,nafsu pun tak tinggi lagi masa tu. Perempuan tu sampai pening kepala nak pilih mana satu laki dia suka.
The story end bila perempuan tu pindah haha
3 orang lelaki tadi termasuk aku melopong tak tentu hala.Cuma aku tak meroyan lebih la,yang lain meroyan.
Darjah 4 ni woi. Gatal piangnyaaa.Baru sekolah rendah.

Kronologi kedua seterusnya di tingkatan 3.
Eh maklum la,pengerusi Pengawas pusat sumber (jeling jeling diri) ni hot la jugak walaupun hakikatnya buruk tapi peduli apa.Atleast ada orang minat tau. Kau ada? HAHA joke.Mula mula main jeling jeling mata masa dalam meeting,tak sangka cayaqqqq (cair) pulak baq angg. Tak sangka aku.baru kenyit mata,belum sepak lagi wakaka.So drama berlaku,borak borak.kacau kacau masa dekat kaunter.Ada satu hari aku terkejut sebab dia mintak cou... ? coupun? -_- Gua reject. Maaf la,aku ada prinsip jugak walaupun aku junjung prinsip bagai perigi mencari timba.Adakah aku sedang mempermainkan emosi perempuan?Tidak kan? hihi

Kronologi ketiga di tingkatan 4
Haahh! budak kelas aliran Arab jadi pilihan.Selalu lalu depan kelas dia bila time tengahari nak masuk kelas,dengan harapan dia jeling i balik you haha. Memang harapan terkena. dah selalu sangat buat macam tu sampai mual,kitaorang pun tegur tegur dan borak borak biasa.
Aku ni pelik,habit aku pelik sangat.Aku suka bagi orang harapan, dan bila harapan muncul depan mata,aku akan rosakkan harapan tu. Faham tak maksud aku?
ala kira heartbreaker la ni. Senang cerita haha. Melepas lagi.Bodoh piang punya jerin.

Kronologi keempat di tingkatan 5
Siapa cakap umur jadi penghalang? tak kisah la you nak bercinta dengan umur angka berapa pun.
Tingkatan 5 punya cinta monyet pun tak jadi. Semuanya ada drama. HAHA Kelakar bila ingat balik. :'P
Akan aku simpan semua kisah ini.

Tutup ketat ketat,jangan bagi masuk angin.

#
sial

Lepas 4 tragedi tu,aku berhenti berharap.Dei bukan aku dah tak suka perempuan,berhenti berharap untuk taknak sakitkan hati sendiri.I've move on,masuk alam matrikulasi jadi forever alone, dan sampai sekarang.
Well,lebih baik jaga hati korang daripada sakitkan hati sendiri ye tak? Atleast kau gembira sensorang walaupun menderita bila tengok kawan engkorang dah couple kan? HAHA.

the cliche words ever ;
"mungkin jodoh dan takdir kita belum sampai"

eh aku ada jugak try test menackle nackle awek awek sini,cuma tak nak teruskan,takut jadi heartbreaker buat kali ke 5 lagi.

Betul,aku takut berpijak bumi nyata. Sifat malu aku masih menguasai diri aku.
Oh shit.
Oh bye la.Gua nak pergi usyar usyar awek jap malam malam ni .

#


Persetankan tu semua.Bila aku sedih,aku suka tengok video ni
buat korang lupa semua sedih korang. HAHA try tengok.

Friday, May 10, 2013

Nostalgik

kenapakaubaca.[?]
"mula berblog jom?"-H.A

#np sekadar di pinggiran.

This song reminds me of the past.Masa zaman form form lagi.gua tak ingat, rasanya dalam zaman form 3 4 kot.

&^$%^$%^*( << bunyi rewind

ah.
nostalgik.
There was an error in this gadget