Friday, October 30, 2009

kueytiaw supp,


kenapakaubaca.
"bila dah dapt $$ muncul,bila nak mintak balik,lesap"-H.A

woahh hari ini aku muncul ala ala vip yang terhormat sekali..semua gara gara ikut balik kampung pada tengah malam malam buter lalu sampai ke rumah pada pukul 7 pagi camtu lepas tuh tak sempat nak mandi lepas sampai rumah lepas tuh sofa melambai lambai suruh tidur..gahhhh...aku tertido sampa kul 10.ahahaha...cadang cadang nak bangun pukul lapan sebab nak menghadiri ujian lisan yang amat menggetikan sape yang buat tuh.cisss.lepas tuh mungkin dah terlalu ngantuk sampai insulin dalam badan ni tak dapat nak reaction suruh bangun.ahah.alahh tapi aku sampai jugak sekolahh..kan kan kan??
hikhikhik
"hadzrinn,kamuu datang?!"-mama Z dengan mata bularnyer..
"yela datang nak belajar"
*masa cikgu panggil tadi
cehh sepatutnyer aku tak payah datang pun takpe.takpelah.kimia ade boleh amik paper jugak.
sebut pasal kimia AKU tak sanggup nak sebut markah nyer.sedihsadissudah.tak suka aku.aku rasa itu lah petanda nyer.......................[biarlah rahsia].fulsetop....!


ey,lepas exam nak pergi mana ha ha ha ha ?


ou?
buhsan ngokngek
ou ou ou...ciss mcd seks 6?pizza?kfc??wthwthwthwth...lagi lah sumpah buhsan.rasa rasa kakak mcd dan kfc sudah jelik pelik muak lali dengan karenah biokrasi murid murid smks10/guru guru or 4aktif yang macam beruk tak malunyer.ahah..dan mula lah akak akak tadi menyumpah nyumpahh apahal lah mcd/kfc/pizza ni dibina berdekatan sekolahh...jahanammmmm..blababalaalaa..tak payah bebell lah.janji benda benda iu menyumbangkan makanan dan mengenyangkan perut kan?sedap sedap tapi cepat mati lahh

iskkk =.=eh dengar cerita nak prgi sunway lagun?uiyoo nak hikutt la deyy..tak kesah janji dapat main air dan jambatan gantung gila gayat...uiyouiyooo..=.= mesti seronok kann...cepat lah dan pantaslah masa berlalu..jangan tertindih tarikh dengan aktivit mingguan aku dah r.(rujukan aktivit mingguan sila rujuk post sebelum ni) arghh besnyerrrr..ehehehe sori tersyiok senirik lak ahaha.
dalam gembire gembire ni pulak aku sedang sedih takut gementar gemuruh tentang keputusan exam akhir tahun ni..adakah aku dapat mengekalkan posisi aku no 2 ha ha ha??dapat beat esah?ha ha ha?jatuh dikalahkan irfan ha ha ha?ciss tunggu sajalaaaa..harap harap nasib menyebelahi aku lah..amin!!sama gak dengan kawan kawan aku <3







sumpah band band ni boleh layan lagunyer di benak telinga aku.best doh!

Thursday, October 29, 2009

sumpahLAYANsumpahBEST

kenapakaubaca.

heeeeeeeeeeeeeee..exam dah tammmmat!!
tapi tinggal sejarahh jer
bowsann!!
wkakaakkaakkakaka

Wednesday, October 21, 2009

gugagaga hadzrin =.=

kenapakaubaca.

malas nak blog sepanjang peperiksaan ini.!ahah
:)

Sunday, October 18, 2009

sedihsadissudah

kenapakaubaca.
"macam macam ado!"-H.A
Apapepun firstly sekali aku nak sgt2 mintak maaf kat sab,naufal n hadi sebab tak dapat datang kat openhouse kowrang semalam..macam biasa lahh dengan aktiviti 'mingguan' aku balik kmpung kmpung kmpung..=.=.aku pun tak tau kenapa asyik tiap tiap minggu balik kampung macam xde mase depan je.tapi dalam pada masa yang sama aku suke sangat balik kampung sebab aku suke kehidupan kampung yoww..;o
tak kisah lah sebab aku lagi mementingkan family daripada kawan sendiri.apa yang anda buat bile berada ditempat yang same heh?

**depavali dah lepas eah?bukan hari ni ke?wakakakak
selamat hari deepavali ikhlas daripada samy velloo eh eh hadzrin aqmal laa..bukan wal bukan naufal bukan mathen bukan sivakumar bukan sanRAJ.wakakakakaka. or bukan gelimat.

"jangan hissap dadaa.....hh.''-samy vellu pada waktu sekitika dulu
kelakakelakakelaka

ehh semenyih dekat nogori ke selangor.tula perjalanan semalam macam xde apa apa makna sebabnye dalam kerete sentiasa kroh kroh kroh.bangun bangun ''ehh ehh,da sampaike?'' ahahahah..tapi semalam memang penat.full of eat then lapa balik =.=
Iye iye jer bawak buku MATHEMATIC acah acah nak study lah kat kmpung.haha last last habuk pun tarak wehh. pemalas tul aku ni.takpe lah.cuti raya + deppavali kan ade lagi.boleh wat las minet.deepavali pun maen mercun kah?mase dekat highway nak pergi n balik semalam memang bes gila.jalan sikit ade bunga api yang tinggi tuh,jalan lagi depan ade bunyi mercun jalan lagi jalan jalan lagi jumpa jalan mati.tak tahu pulak zaman skrg ni diorang main mercun.. selalu diorang main api cerr bercahaya cahaya kalau tak slap boleh terbakar rumah.nak buat macamana ,agama lain lain,kubur pun lain lain.heeeee..1Malaysia la deyy!
''apa itu satu malaysia?''
"satu malaysia ni mendokong blablablabla...oh perpaduan!!''
fullstop.
-gayakan macam iklan kat tibi tibi tu eah-
***********************
banyak betul nak tulis lagi.tapi takpelah.biarlah aku pendam jer dalam hati ni.wahahahaha..
;)


Thursday, October 15, 2009

examxexam sama jer.

kenapakaubaca.

''kau dah tau ke buat buat tak tau?''-H.A

weheee bestnye sempat jugak aku menekan nekan kebod ni untuk membuat satu story yang buang masa bile anda membacanyer.dah lah tgh/atau tak exam buat masa ni.tapi takpelah.takkan nak push otak kot hari hari aku rasa otak ni pun buhsan bila baca abjad abjad yang sama tah kebenda setiap hari ni.biarlah otak ni nak relexs jap.cool.chill.chaw!.aku rasa form 4 ni beruntung sangat atau tahun ni yang untung sebab cuti yang dibekalkan pihak sekolah terhadap pelajar amatlah banyak!ini baru best!tak tahu nak cakap mcamna sebab aku da gembire sampai tertonggeng ni hahahaahahha..trigt form 3 yang gilaa banyak strees nya.dgn remonder nk PMR lah,latih tubi lah.tapi kan,apa bezanya kehidupan aktif dgn tahun sekrag/sama jer.
enjoyenjoy enjoy =menggelabah cuak bile exam tiba.
"weh weh,kau da study ape??''
''Aku tak bukak buku pun''

ayat ayat dia atas ni la yang sring kita kedengaran bila exam tiba jer...sebenarnya aku bukan nak cerita pasal exam.aku nak cerita pasal kawan!

************************************************************************************

kalau aku tanya soklan ni kau jangan lah marah yerk.
kau ni dah .......................................................... cepat berubah.lagi pun kau ni banyak memaksa.tak buat salah,buat pun aku yang menjadi mangsa.
kadang kadang,bagi aku,aku jugak yang susa nak menjaga hati kawan.huh.kawan apa ada pada kawan/ramai orang kata kawan tuh penting.dan ramai juga yang beranggapan yang kite ni takley hidup tanpa kawan??yeke??kalau bgi aku lah..aku boleh!sebab buat ape ade kawan kalau sering menyusahkan kita jer.lebih baik takyah kawan.kadang kadang ade jugak kitedgr criter kawan eat kawan,yang lagi lah teruk.dan semua situasi disini aku pernah alami.ni lah dikatakan nasib badan.ade jugak kawan yang baik sangat kat diri aku ni,tapi aku pulak yang layan dia alakadar je.kesian pulak aku tengok.tapi ni lah lumrah manusia yang digelar atau bergelar kawan.

kawan datang dan pergi,
pergi ketika menangis,
datang ketika suka,
hilang ketika susah,
datang ketika senang,
sering menyakiti kita,
tidak dibalas pula oleh kita,
kerana apa?,
kawan itu pengtingkah?
sampai mengorbani diri?
yang menjadi mangsa kita.
kawan,
bersenang dengan kesenangan,
apa apa lah kawan ni.
kawan makan kawan
kawan tolong kawan
kawan kuli kawan
kawan jadi lawan
kawan ajar mengarut,
kita teladani,kawan ajar yang
baik,
kita sempadani.
nukilan-H.A

kalau nak diulas kan tentang kawan memang panjang,aptah lagi hidup aku penuh dengan kawan.nanti aku pasti ade jugak yang terasa hati bila baca bende ni nanty.
okeh. c ya
salam!

***********************************************************************************

cuti deeparaya ni tak pergi mana mana pun.balik kampung datang bandar.fuh buhsan jer =.=
takpelah.atlis mata ni tak burin tercongok kat rumah jer!

Wednesday, October 7, 2009

wuhuu,subangkucing











kenapakaubaca.
''haha,dah tak serik serik lagi tapi buat je lagi,''-H.A
wuhuuu pagi pagi sebelum ke xtra kelas dah excited dah nak pergi subang.wuhuu pestaim raya subang..uiyoo uiyo uiyoo budak KD datang subang..ape?ulang..budak KD datang subang..tempat @ palnet asing bg sesetengah bebudak KD.bukan asing ape..hmm paham paham yola..wakakakaka.tapi itu bukan aku nak bincankan kat sini kek..ok ok.lepas je extra kelas tadi yang fizik nya aku tak paham apa apa apa itu mirage.yang kelas math nye aku tak paham langsung apa itu angle between plane,plane otogonel ssemua semua yang kusutkan otak ni lah huhhhhh =.=//..asyik asyik tengok jam dah pukul berapa weh dah pukul berapa wehh..lahh baru pukul sepuluh.dah pukul berapa wehh dah pukul berapa weh...laa,baru pukul 10.30.
oh ye eeeee, 10.30..aku pun tiba tiba sakit perut.then melabur lah dulu kat rumah.wakakakak.dalam pukul 11.40 aku sampai sekulah.

muka muka KD
-hadzrin
irfan
farahaisya
alia
suzi
atiqah
syahirah
adeila -ni bukan kd ni.penyibuk..
***************************************************************
dah bertandang dekat depan sekulah awal2 lagi sedang tunggu pakcik@atok aqil aku tak tahu.sekejap wal kata pakcik,sekejap esah kata atok..arhh bedal je la..janji hepi..oh smbung balik sedang tunggu van bergerak bewarna hijau untuk menjemput v v v v v vip KD ke subang.wahkakakakak.bes.walaupun aku sorg je lelaki kat situ namun kudratku untuk ke subang tidak pernah putus.[cehh criter werld je mcm tak pernah ke subg.padahal hari2 kot].aarghh
mahu beli sardin segera tak?
itu aku lahh.aku jadi sardin dalam van tu sebab farahaisya makan ruang cisss.!terpaksa dduduk dekat enjin..panas mengegelegak buntut aku !takpe2 janji sampai..
sampai sampai je budak budak subang pura2 lah berlakun.malas nak criter,cehh =.=
bes weh aqill!!!trimas cos ajak weh!sedap gila ade sepageti @ mee kuning,lanchop,ayam ala ala kfc ade kek coklat ada air oren yang dah habis walau majlis blum mula ahaha ada adiq aqil aina muaz ada kawan adik aqil,ada aisya yang macam owner punya rumah ada tv besar ada rumah cantik uiyo uyio uiyo aqil memang seorang abang yang hebat!=.=
sedih ;(.majlis macam biasa dah kata open house takkan klose house kot.mesty r ramai orang datang.boleh jumpe kawan lama lagi tuh.akbar @ abal!rindu kau weh huk huk huk wwaakakakka.
"tgk baju abal ngan mukriz,cam sama ouh"-sya
"aah ouh.ahahahah''-hdzrin
''tapi lain lah sikit.jalur diorang lain''-hdzrin
dialog diatas ditambah tambah supaya jadi fitnah.trimass tapi kebanyakkannye betul
yang datang pun berduyun duyun dari form 1 sampai lah ke tua..
sory eh aqil wa main belah je..tak sempat nak kemas umah lu k.!
the journey continue,
to the aisya hause.!wahhh!aku dgn muka riak dan takabur lah dan beranggapan bahawa rumah aisya dekat seperti kantin ke makmal kimia smks10.ciss..tidak kusangka..cuaca panas ada ribut ditengahri.cisss~tak guner!cam nak patah kaki ni dibuatnye.dah la atin tunjuk salah jalan..lepas tuh kene marah dengan pengawal pulak tuh sebab masuk rumah kondo @ flat celah mana tah diorang jumpaa.ceh.patah balik lalu denai denai lumpur lumpur [igtkn subg xde denai lumpur]
dan jumpa lah seorg owner ni bawak 8 ekor anjing keding2.eeeee anjing tu lidah terkelua kelua yakkk dah la badan kurus keding tapi nasib cantik!haha.semua takut n batak kot sikit sikit macam tak pernah tgk org bawak hanjing.lepass tuh lepas 20 min berjalan sehingga tulang lutut ni nak patah.haaa barulah nampak rmi2 org bertandang depan mah aisya!!
owh ni ke mah aisya!!wakakakaakka...besssssss
sya,rumah kau chntik sya..ade tivi besar uiyo ade adik yang chntik ade gambar yang chumil ade kaler dinding yang chntik uiyo uiyo uiyo!sampai sampai on time aisya bawak keluar cawan.uiyo minum lemonribena..hilang haus..uiyo ade donat cantik jco uiyo sedap.malangnye perut still kenyang aku makan setengah jee yang belence alu minum air 4 cawan uyoo!!lepas tu datnag cokee cecah goreng pisang! uiyoo!!besssssssssssssssssss..walaupun 2 rumah, cukup untuk memnuhi masa setengah hariku!
cukup.komplete.kenyang! adik kaw chomel!!suke aku

**sediakan lagi teranspot pada tahun depan ea
**sediakan lrt dri uma aqil ke umah esa
**sediakan utkang penunjuk jalan yang terbaik wokk
**arghhh apa apa je a
liyana,zyda maaflah!aku tak dapat datang rumah sabtu ahad ni!aku balik kampung ade kenduri kawin!!

**gambar akan dmiasukan kelak k!

oh2,
akhir perkataan,
salam!



temubualxpress
hdzrin-''akak ecah baik tak kat rumah''
adik ecah-''tak..[geleng geleng kepala]''
hdzrin-''knpe??''
adik ecah-''dia selalu marah kite..''
hdzrin-''oouhh =.=''

Monday, October 5, 2009

pixa pixa pixa raya,



























kenapakaubaca.
maaf lah,kat sekul takdak pic la..ape2 pun mintak maaf dulu,

''kalau orang yang kita benci tuh adela orang yang kita suka macamana yah?''-H.A..




Saturday, October 3, 2009

suka kucing amirul,
















kenapakaubaca.
"ee bestnyee jalan jalan hari ni..''-H.A


hahaha..hari ini kau datang riang membuat aku tesenyum.ecehecheccee..bess kot hari ni.sebenarnye aku malas nak crite pnjag2 sebab kaki aku ni pnt lagi..tgn aku pun pnt nty susah pulak kan.ha?ape aku repek ni..ni sebebnarya aku ngantukk lepas mandi tadi hajat hajat nak tido lepas tu nmpk leptop sengih2 je tu yang aku usik dia tuh.so ni bukan la bende aku nak cerita tapi bende bende ni jugak lah yang aku nak cerita kejap.ahahahahah..

12-1.20pm
di rumah luqman.berbagai bagai perkara berlaku disini.malas sungguh ingin ku menceritai tetapi apakan daya.sejenak aku tiba di perkarangan luqman house,aku menjeritkan salam.ahaha.geli lah..then takyah dijemput aku dah dok kat sofa dulu dah.tyme tuh tak ramai lagi yang dtggg sebab awal lagi kot..ade wal aqil hiulkgirl,luqman..tu jerr.so aku ngan pilot dtg td wat semak jela kirenye..mknan mmg da siap dah pun gile laa.sedap pulak tuh..time mkn,hmm paham paham jela..so nak disedapkan cerita yang datang tadi not bad ramai lah;..lebih lah daripada 30 orang..oh ya,kenapa tak hajak satu sekolah je luqman oii?wahahahahahaa..malsa arh nak listkan..yang datang tadi je tauh..

1.21-2.15
masa ni kat rumah cikgu juita..event aku @ budak2 4aktif tak dijemput,aku ttp dtg dgn muka 10000 ribu sen wehh..ohhhhhhhhhhhhhh ni nak declare ni pergi rumah cikgu dapt duit rayyaaa..bertambah jugak tebal wallet selama beberapa jam tak dapat duit.ahahahah.so makan makan makan sampai gemukk je la..cikgu buat mee kari ngan sepageti atau sepageti dan mee kari,tak ke sama?bess main walkie toki,jadi budak2,dan main boling ringan..kene cepat.ada sedara dtg umah ciguu.takkan nak nebeng muka lak kan??malu la..aku ni dah la machoo..oh,edu2u aku dah hantar kan kan kan?

2.16-tak igtlah masa habis...
di rumah fasyaaa...ni lagi seorg ni..dan dan lah pulak kiteorg serbu rumah nya dipenuhi dgn2 tetamu yang tak diundang..terpksalah duduk lua kejap..minum air cedok dgn rasa kurang haja sketul ais dlm bekas wana pink td.aku haus lantak situ laa..ikut lah perangai aku ea...so aku amik mee udang nthen telan lah..nak buat apa lagi ouhh..ahhhhhhhhhh..lepas makan orang tuh tak balik2 lagi then aku balik la rumah dulu sebab nanty diorang [kawan2] nak datang kann...??
byee kawan kawan jemputlah makan di rumah farah nor aisya dulu..

3.35-4.15
kat rumah aku..
=.= malas cerita,


4.15-7.15

huiyooooooo..aku ingat aku malas nak join dahh..lepas tuh bapak aku kasi aku raya lak..hmmm baek pergikan..sekali setahun..ahh anik kete ng bob.ohh kerete aku senget sebelah.takpe lah janji boleh jalan kan??so terus g umah azzah raya.aku minum ayoq je sbb dah terlampau kenyang..nanty nak makan lagi..so rumah die pun ade tetamu baiklah kite gerak awal kan..awal tak lah awal sampai kul 5 jugk lah kan..
thenn pergi seksyen 11.naik rapid.nasib bukan beca.tak kesahalah..melabur seringgit janji sampai lah.
uiyooooooo aku masuk kawasan rumah orang orang kayaa..uiyoo..cantiklahh rumaH syahirahhh..uyiouyiyiiyoyyuiyyoyiy..makn makan makan je lah apa lagi dah nama rayaaa...samapai kenyang dan tak boleh telan perut ni barulah keluar dari rumah tuh..hhahha.seterusnay berjalan jalan anak lagi hingga ke rumah bob..uiyo ade sukuriti..ada gate otomatik....uiyoo rumah besar macm castle..uiyo uiyo uiyo mkan kfc,pizza uiyoade bihunnnnnnnnnn uyio uiyo uiyooooooo.....dapat duit raya uiyoooo!!!!bess mesty dijadikan acara tahunan ni walaupun terpaksa..wakakkaakakkaak...

...buat apa makan banyak banyak sebab lepas tuh kurus balik sebab banayk
berjalan jee
...sepegati ke mee kunig?asal sama saiz??
...hahah luqman
diberi warning oleh ibunya.
...nasib baik tak naek beca..alamat tak sampai la
ouh

trimas to:penangkap gambar dan penulis belog...


oke lepas tuh balikk..byee..salam

kaki penat jalan lagi sampai masjid kuning tunggu abg jemput dengan alia.jangan buat gossip noo..wakakaakakakakak..

Friday, October 2, 2009

mak lampir kembali,



kenapakaubaca.


"rugilah sape tak enter majlis khatam tadi..best."-H.A

woot woot esok ade orang ajak aku pergi openhouse.ahah.tapi aku tak tahu nak plih mana sebab keluarga aku pun ajak aku pergi kenduri kahwin dekat kelang..ahhh.taknak lahh.minggu depan ade kawin lagi..terpaksa pergi lagi.so apa kata esok aku mengundurkan diri untuk ke kahwin dan mendepankan diri untuk ke openhouse..
fasya ajak
"wehh esok aku wat makan2 aw..kul 2 kebawah..datang arh"
luqman ajak
"hadzrin,sok datang r openhouse aku..kul 12 k.."
ye ye yee..
ahahahah
ni yang bes ni.kaki ni pun dah mengatal2 nak jalan2 raya rumah org lain.oppsss..tak kesah r.2 hari ni la masa untuk enjoy n minggu depan stragle untuk exam akhir thunn..gilaa!
ahaha
ohh sebut pasal raya,sekolah nak buat majlis perpaduan ka?raya ka??entahh lahh..
tapi yang aku kenpiuss kat sini kenapa nak buat acara lain selain acara hari raya?
logik ke?macam dah desperate je masukan semua event dalam satu majlis perayaan..
ada nature walk lah yang sesuai dilakukan pada hari bumi,ada futsal lah yang sesuai dilakukan pada hari sukan sekolah,ada kelas belajar bahasa jepun lah,ada kelas bahasa melayu lah


dekt bilik bahasa..
aku tak rasa langsung benda benda ni lojik untuk dibuatt,,sapa yang anjurkan ni eahh?

kenapa tak buat majlis perayaan?melayu cina india buat tarian sendiri ke,nyanyi lagu raya sebab kita dalam mood raya lagi,jangan lupa lirik raya lah.ni tak acara nak merepek2 jer..bukan ape..sure aku cakap kemeriahan hari raya yang nk dilakukan pada hari isnin ni akan terkurang kerana semua orang sibuk dengan aktiviti masing2.
takdela aku boikot sangat tapi bagi aku event2 yang nak dibuat macam tak kene pada masa or tempat ..hishhhhh.. .hmm tapi nak wat cane ouhh.terpksa je la terima.

ouh the last day mesty rindu kawan kawan cuti pmr seminggu dan lepas tu kite pulak mati sebab peperiksaan 3 minggu bakal menhantui kita..wkakakakakaakka.aku pun tak sure aku boleh buat ke tak semua bergantung pada nasib lah k..


drama kompetisyen:memadailah hanya sekadar no 2.

kui kui kui..sebenarnya perkara ni dah dijangka kan dah..
"weh aku rasa kita kalah lah..tak no 1 no 2."
"weyy aku dah bau kemenangan lah..bau ape?bau hemper.."
hahahah..''alah kelas lain takkan menang aaa..kite hebat..las2 minet pun oke watt.''
**ini baru sikit kata kata riak 4 aktif.ahahah.las las pada hari pertandingan seriau kauuu..kalah dgn 4arif yang ambik masa sikit je untuk berlatih..cisssss..memang tak adil tapi adil aaa kot..nak wat cane..kalau lah aku yang jadi juri kan bes..full mark je markah untuk team kiteorg.hahahah..
weh kat sini aku nk mohon injuksi sikit..

kita boleh mempertikaikan keputusan juri kejap;
~juri yang dipilih adalah guru bahasa inggeris kelas 4 arif,pn norazah..
~ade juri memenagkan sebelah pihak..

wkakakakakakakakakak

** kelas 4 arif menang tak tanpa speaker?
gagagagagaagagagagagagag


takdelah,semua komen2 aku ni hanya gurauan semata mata..tak serius pun..ikut lah adat bertangding..ada yang menang,ada yang kalah kan??kan ??

oke laa..salam.
;0
There was an error in this gadget