Tuesday, March 27, 2012

sekadar di pinggiran

kenapakaubaca.[?]

kenapa aku pesimistik ni? pasif.sunyi *bunyi cengkerik

aku tak akan pernah faham akan perasaan orang.
itu sesuatu yang menyusahkan

maaf ; aku masih mentah
nak harungi dunia jalanan .

Sunday, March 18, 2012

kadangkala,,yang lama tu lagi berharga dari yang baru.

kenapakaubaca.[?]
"senang je nak jadi forever alone.buat perangai annoying sure orang menyampah"-H.A

arghh lama benar tak menaip. rasanya satu bilik ni dengar aku punya bunyi keyboard.arghh persetanzkann.nama pun makmal perpustakaan punya komputer.semua keyboard macam edisi 1990-an pfftt janji aku dapat menaip.sekarang baru aku rindu kewujudan laptop aku.-_- tapi tak serindu aku dekat rumah la.eh tak maksud aku keluarga aku hihih.tolong la cepat sikit masa.39 hari tu tak lama aku rasa. #sigh. No wonder orang yang duduk kat luar negara tu lagi teruk rumahphobianya lagi lagi bila time time yang nak dekat puasa or raya -pergh berasap je lemang rendang dekat Malaysia -.- APA jadah aku cerita pasal raya sial? -.- oh nak bagitau je raya lagi berapa bulan je raya hohoho siap dah fikir nak beli apa pun kasut baju seluar pfft baju melayu ? "eh yang lama muat lagi kan?"   

//

ok lupakan kejap.Masa tengah sembahyang jumaat dekat masjid kolej aku,aku nampak ada budak kecik lelaki dengan aku rasa bapak dia kot ; dah tengah jumaat mesti la nak sembahyang jumaat.; budak tu sumpah tak comel muka dia tapi ada sesuatu yang sama antara aku dengan budak tu.budak tu memang manja dengan bapak dia.Budak tu try betulkan rambut dia masa nak pakai songkok ; dah cuba berapa kali stil rambut dia terkeluar;kadang kadang dia pegang rambut dia.pelik sebab dah betulkan berapakali pun rambut dia maintain terkeluar.kira kira nak membajet comel la macam tu macam tu ah HAHA kejam gila aku.then.Then bapak dia (rasa rasanya la aku tak sure jugak) anggil dia,and ajar cara nak pakai songkok ; bapak dia tunjuk dekat soongkok dia sendiri konon konon nak suruh budak tu ikut tapi epic fail,budak tu tak gheti nak buat.dah puas cuba akhirnya bapak dia tu letih kot anak dia tak gheti bahasa ; alih alih bapak dia yang buatkan sendiriHIHI time ti aku tergelak.time tu jugak aku selalu ingat dulu masa aku time kekecik.memang aku tak boleh berenggang dengan ayah aku.it was :').Nak pergi mana pun cakap la.aku tak akan lepas tangan ayah aku sampai darjah 5. lepas darjah 5 dah mula kufur.apa orang kata ? nak dewasa kan? seronok ada ayah yang baik macam sekarang.terima kasih.Budi ayah tak akan terbalas.same goes to my mama HAHA. cuma post kali ni terlebih sikit kat ayah je.
.
"I wonder if the time can be rewind back.:| "

just I want to share.bukan semua orang dapat rasa kasih sayang seorang ayah.Susah.dan aku bersyukur aku berpeluang rasakannya.Cuma menjak menjak ni.bila duit gaji dan elaun dah habis.terasaaa arghhhh Im the useless anak.anak tak guna setiap minggu asyik mintak duit.-Yes I know mak bapak kita marah kalau anak dia tak berduit - tak makan - mati kelaparan segala.but bagi diorang,kita ni utama.tengok tu tengok tu?tapi anak anak sekarang cam hahahahahaammmpeh. -.- tapi dah lapar kan? mintak je la.HAHAHAHA.

//

persetanzkann la.

Oh tolong.sangat tolong.aku makin trauma bila nak sebut je pasal hati. "hati hati menjaga hati,hati hati dengan hati" seems macam fuuuu sumpah dah tak berguna langsung frasa tu semua.Oh gamaknya orang sekarang nak je kita jaga hati dia.tapi tolong la.hati aku (kita) siapa pulak nak jaga kan? Dah letih.cukup. tak nak bermain dengan emosaiko kang aku pulak jadi gila.

oh lupa.aku masih ahli 3S.
kau dengan drama kau , boleh pergi mati.but aku bukan lelaki yang sama cam kat luar tu bila dah ada krisis senang senang je  nak kutuk or maki.aku lain.thanks sebab menceriakan hari aku sepanjang perkenalan kita.mungkin kita boleh kenal sebagai orang baru kan? siapa tahu takdir.but aku harap jangan la.i dont want banana frutis two times HAHAHAHAAHAH.(dalam hati merembes ni).Oh thank kawan .


kthnkbyenites :)




Monday, March 12, 2012

ah dunia.

kenapakaubaca.[?]
" :'| "-H.A


we determine our destiny. 


"takpe.dah biasa."- terlalu biasa sampai dah alah.tegal. and we should know,everything we explain to someone seems ibarat curah air ke batu or else ibarat curah garam ke laut.Lebih baik tak berkata apa dari bising tak tentu hala.I've made some effort and my effort seem like nothing to everyone.


diperlecehkan 
dipandang enteng.
selalunya didiskriminasikan ; dianaktirikan. sigh.


ah dunia.

love recycling.anyone?

Thursday, March 1, 2012

Its my happy ending.

kenapakaubaca.[?]
"balik time !:D"-H.A


I wish,I have some interesting moments that I can share with my anak cucu :') #sigh.


dan hidup ini hanya sekali dan why not hanya sekali ni lah kita perlu gembirakan hati sekali seumur hidup ; even dah bergembira banyak kali pun kau assume je kau baru pertama kali gembira seumur hidup.Aku tak pernah suka dengan orang yang hidup dia kuat marah ewww , dengan suka nak serius je memanjang kepala hotak dia nak serius serius dengan aku ; yang tak gheti nak ceria kan diri sendiri ; yang tak boleh nak bergurau ; etcetcetc tolong ; aku lemas dengan semua ni. "entah bila tah aku nak serius?" oh kau boleh tengok aku serius bila aku betul betul marah. duh bila kau tengok aku marah marah lepas tu gelak gelak balik cam orang gila; tu aku tak marah sebenarnya.tu aku gegedik gedik je HAHAH.kata manja en?
Nah yang betul betul aku marah bila aku serius ; sampai 3 4 5 6 hari berikutnya kurang bercakap dan sebagainya.bagi aku itulah masa aku yang paling serius tapi duh,kau boleh tolong bilangkan untuk aku.berapa kali je aku serius? HAHAAHAH. tak kose ai.


hah yang ni serius.serius gila kot.


aku serius. sangat tak suka bila orang lain ; even kawan sendiri yang nak kontrol life aku,hati aku dan lbalalaba so wahtever semua semua yang pasal mengontrol ni la.tolong la sibuk sibukan diri kontrol diri kau sendiri sebab diri sendiri pun still sasau ada hati nak kontrol orang.even mak ayah aku pun aku tak suka dia kontrol aku ; kecik kecik dulu boleh la kot hihih.sekarang masing masing dah besar kan? dah ada tanggungjawab sendiri kan? tak salah nak kawal diri sendiri. The most yang paling sakit hati thing is when orang yang akrab dengan kita mula dah berubah.I dont know why this shit happened tolong la.aku nak kau yang dulu ; taknak yang gediksial cam sekarang ni.aku pun tak gedik camtu.saiko.-.-


haa bila satu tak kena ; semua tak kena la tu yang dari suka kawan kawan terus tak nak kawan dah.sebab dia yang mulakan dulu.and now I have to be the hypocryte person ever in life. HAHA. untuk semata tak mo kasi hati kawan bengkak. sekali lagi , tolong la.


"aku suka kau, hadzrin" - nasuha 
-oh nasuha.nak tahu mula mula aku kenal kau sumpah aku tak suka kau.sekarang aku cam oh kalau kau takde dalam kelas sem 2 ni tak riuh kelas. dengan kau je aku boleh riuh riuh HAHAAHHA. 


tapi aku reply 


"aku benci kau nasuha" dan mulalah perang mulut kami berdua- eh kami semua HAHAH. 


dan satu mac muncul.sekali lagi aku berharap.Mac,be good to me ok.
february dah good kat aku dah hihi.kthnbyenites.




*blog aku akan jadi sawang labah labah sampai 26/4. / diupdate berkala kala .
miss ya guys.thank untuk memenatjulingkan mata anda membaca ceritakarut semua ni hihih :D

tengah text awek.awek=mak
kan forever alone kita ni? hihi
There was an error in this gadget