Thursday, December 31, 2009

dari hati sebelum fajar menyinsing,
















kenapakaubaca.
"-"-H.A


Oh dan akhirnya dunia 2009 telah pun mencapai usia akhirnya.baru je rasa semalam kan tahun baru 2009.1.1?tup tap tup tap dan akhirnya tiba.ouh ya,kadang kadang best juga kalau kita menyelingkapkan balik kisah sukadukaperitjerih kita sepanjang 2009.orang kata.apa yang dah berlaku tu biarlah berlaku ouh.dan sebenarnya,azam 2009 aku yang aku ingin sangat hajati tu tak termakbul lagi oh.terpaksa lah aku bawa ke depan,kalau dalam bahase ingris nye foward bahahaha.

“awak,suka kita tak?”
“Kenapa awak Tanya?”

Kenangan yang paling manis aku,yang aku ingat tatkala di sekolah kan,masa tarikh 6.4.09.kebanyakaan nye yang kawan kawan aku tau la benda ni kan.masa tu terlalu amat best juga.tak payah cerita.aku da post kan pada awal entry mula mula aku berjinak jinak dengan blog.lagi kenangan manis,waktu raya.tak pernah aku rasakan keajaiban raya pada tahun 2009.hope tahun baru 2010 lagi seronok walaupun SPM macam nak gila mengacau cuti kita kan?kenangan demi kenangan sampai tak dapat aku tulis.terlalu banyak ou <3.berbuka size="5">drama sebabak luser bahasa inggeris kalah no 2,so hai menjadi isu hot,bas merdeka,aniq tak jawab paper bio,zyda dengan gelak besarnya,main uno.best ouh..sya dengan gayanya.teringat di uswah.hazeem dengan perangai nya.irfan adeila,karoeka jamban.tengok wayang.pusing/sesat OU.wafiq beli jam.akif keluar rumah.cerita murah android. blablabalbaa..semuanya mencuit balik kenangan aku.

“ala,tak boleh ke saya nak Tanya je?”...”kot kot awak dah berpunya?”
“yup!saye memang dah berpunya.kenapa?”

Kenangan lagi.kenangan.apakah itu kenangan?memori cinta lama?memori di kepala otak?kenapa kenangan wujud ouh?ianya membuatkan kita pilu takpun resah takpun hiba dan sedih.satu ja cara ,hilang ingatan cara terbaik untuk melupakan segala galanya.moga dijauhi.Dan aku nak ceritakan kat sini pengalaman sedih takut aku ketika aku hamper buta buta selama 2 jam.sungguh takut.masa tu aku baruuu betul betul mengucap,insaf dan takut kepada kuasa Allah.ya Allah.aku terima kalau kau uji aku begini.Tetapi rezeki benar benar di pihak aku.syukur.sungguh takut.biar je aku yang simpan buat pekasam cerita ni kat memori otakku ini.OH kita balik semula pada cerita kenangan kita.boleh anda juga kongsikan kenangan anda?mungkin kenangan saya tak lah sehebat anda kan,sebab saya ni sumpah cakap memang seorang yang kurang bergaul,bersosial,dan agak sombong.mungkin sebab itu kot saya ni lain daripada yang lain.semua yang kenal saya mungkin tahu saya ni jenis macamana kan?lagi satu,kenapa ada streaming kelas?kawan baik aku zyda dah termasuk dalam list streaming tu.memang pelik.dah 4tahun berkawan?kenapa?sungguh tak adil.tapi ini lah dia kenangan pahit yang kite kite ade perasaan ni kena lalui.takpe,mungkin segala galanya ade hikmahye yang tersendiri.

“eh Hadzrin tu gelabah je lebih”
“eh Hadzrin tu asal macam ....?”
“ala kecoh la die tu.tak pernah nak tepati janji”

Kenapa ye orang bila depan mata puji?belakang keji?dah menjadi tabiat dan lumrah manusia ke yer?maaf kawan.sebenarnye aku pun macam tu jugak.tak pernah puas hati dengan orang.kemewahan orang.serba serbi orang.tapi aku tak berani nak tunjuk sebab bak jaga hati orang.maaf.kalau terasa sila komen sebagai ANON yer.tapi kalau anda berani pakai namapun takpe.ok berbalik cerita.agak kurang kenangan pahitnye yang berlaku dalam hidup ni.ala setakat kena katai herdik caci maki gaduh kejap itu dah lali bagi aku.kau nak teruskan tak kisah bukan aku yang kongker diri kau atau anda.aku sedikit pun tak ambil port seinci pun.lantak kau.kau nak dressup hiphop skinny pelik pelik pakai baju seluar ketat atau tudung skirt pendek tube je pakai lagging ke,ko nk makan ape ke,duit ko berlambak ke,nak tunjuk ni ke tunjuk tu ke,sumpah aku tak herann.. aku tak kisah janji dalam hati suci bersih dan murni dan tiada perasaan hasad dengki.irihati.atau jelesi.:)

“ala,kenapa awak tak bagi tahu awal awal ouh?”....”mesty gf awak marah”.
“ala..awak ni,dia bukan tahu pun yang saya keluar dengan awak.saya tak bagi tahu pun”

DAN 2010 menjanjikan diri ini untuk berubah atau pun melihatkan sesuatu yang lain..apa yang lain terserah je dekat diri sendiri.semoga segala yang diAZAM tercapai hendaknya.

“okay.jum kite pergi sana!”
“jom.”
Cerita diatas mungkin ada dalam kehidupan kita.

Aku betul betul rindu 4Aktif2009.!

Tuesday, December 29, 2009

perihal BARU,

kenapakaubaca.
"maafkan aku jika aku.."-H.A

BARU

hari semalam sudah melabuhkan tirai,
hari esok muncul pula dengan cerita cermai,
bulan lalu telah hilang dari harinya,
bulan baru pula yang menjengah kabarnya,
tahun lepas sudah lelah dilalui kita,
tahun baru pula akan pasti menduga kita
.

kalau semalam,
banyak nian kita melalui pelbagai onak dan ranjau,
mungkin esok,lusa,tulat rezeki di belah kita,
kalau semalam
banyak nian masalah menduga kita,
pasti esok,lusa,tulat masalah samar samar hilang
kalau semalam
kita kehilangan sesuatu yang berharga,
tentu esok,lusa,tulat perkara baru yang hadir
kalau semalam
kita selalu menangis teresak esak
yakin esok,lusa,tulat kita bertawa gembira


kalau esok
perkara yang diharapkan tidak menjadi?
pasti kesal luluh hati
kalau esok
daku kehilanganmu?
pasti merana tak sudah diriku
kalau esok
apa apa berlaku pada diri ini?
tak siapa yang akan tahu
kalau esok
tahun BARU yang pasti tiba?
azamkan lah diri mu dengan niat yang satu
.

yang punah,dibaiki,
yang musnah,dipulih
yang tersasar,dibetulkan
yang merana.digembirakan.
yang sedih.ditawakan.
yang mengharap.dikabulkan
yang curang.disetiakan
yang hipokrit.dijujurkan
yang gedik.dikeraskan
yang marah.ditenangkan
yang dungu.diajarkan
yang berkasih.disatukan

segala yang sudah lama terpalit,terlakukan,terbuat tak sudah,termakan.
disandarkan menjadi kenangan.
yang BARU di gapai pasti
2010 menjadi penentu.


nukilan-hadzrin aqmal [H.A]

oh sajak ni aku buat tak sampai setengah jam kot.berguna bagi sesiapa sahaja yang ada terkenemengena dengan ape yang aku alami.cukup den katokan yang 2009 banyak mengajar erti hidup.ailaikkk ahahah..=.=
so kat sini aku nak ucapkan selamat tahun baru 2010 kepada para bloggers yang dikasihi sekalian.

Monday, December 28, 2009

krismas macam raya kita je en?


kenapakaubaca.
"aku tak kesah dah oh ape nak jadi jadi la ok"-H.A



life full with pancaroba -.- oh sebelum tu biar aku merepek dulu ok bahaha.takde lahh tak merepek pung.heheh.so far penat 2 3 hari yang lalu pun tak hilang lagi bercampur campur pulak dengan penat nak memikir hari persekolahan yang akan datang aku rase tinggal 6 hari je lagi kot ohh wtff mesty buhsan dok kelas 5aktif yang baru ni heh..aku nak 4aktif balikkk tolong pulang kan buleh??-.-

oh kamis malam jumaat aku tak tido langsung sampai pagi.pukul 5 pagi,awal2 dah kene mandi sebab nak balik kampung [ini jumaat pagi er] huish dengan baru je nak terlena kat atas katil dah kene kejut kan haisghhh mengucap dan mencaci panjang je la gamaknye pada tempoh itu.hehehe.oh2 lepas siap2 macam biase lah aku tido je sepanjang perjalanan uh.sampai kul 12.30.bangun bangun ''ouhhhhhhh mengantuk lagi la'' then diorang suruh siap2 sebab nak poie PD?pergh muak dangkal dah pegi PD baru je pergi hari tuh.dah peking2 tikar,bakul,air,makanan ape ape semua then kiteorg gerak PD .ahahah malang betul eeeeee...sampai kat PD tah bapak aku masuk celah mana tah jumpe pari* mana tah [sory aku MEMANG rasis]mandi bawak kroni dekat pantai tu.ahha masing2 geliiiiiiiiiiiii awwwuewww dalam kereta bertambah2 hujan pulak tu puihh...jom2 tuka tempat lain lah tempat ahaha.then jalan jalan lagi hmm baru lah jumpe tempat yang seterategik hikhikhik di bawah pokok kelapa kerdil kami bentangkan tikar wahhhhh seronoknyee walaupun agak panas cuaca dan tak hujan dahh.dah makang2 tu aku rase takde mood pulak nak mandi.celup2 kaki je la heheheh basah jugakkk la....ala benda yang paling aku lupe nakkk buat aku tak buat lah huhuhu..ooh ohh then lepas sejam dok PD dan kenyang makan.bapak aku kata nak pergi pengkalan balak,aww lagi best kat sinisebelum tu sempat jugak lah aku menyundal2 kat muzium TUDM,port dickson.takde ape ape pun heh.tujuan aku satu jee,nak MENYUNDAL heeh..menyundal=bergambar gambar la heh.oh lepa sberpenat lelah menyundal barulah gone to pengkalan balak..awww sampai sana pukul 5 macam tu.heh best nye mandi kat situ ombak de kuat laut dia dalam..kat sini aru best mandi sebab takde p**** ke ape ke eheh tenang jee.ouh dekat sejam gak lah...sama jugak macam situasi tadi,bentang tikar beli goreng pisang beli air dan buat tempat tuh macam kami punya hahaha..

oh then kiteorang pulang ke kampung eheh..-.-

esoknya,sabtu ade kenduri lak kat kampung bapak aku,so nating sepesial sebab aku bizy sangat tolong menolong ni hehe..best jugakk wuhooo! then ahadnye pergi gemas ke ea?palong 5 kot sebab ade kenduri pertunangan yang agak selebet,dan aku tak kenal lansung siapa nak bertunang uh.ikut je laa wehh janji perut kenyangg wakakakakak..ok ok aku dah penat menaip.daqri hari tuh aku cadang cadang nak ulang kaji tapi tak buat buat.salah siap ni ye??huahuahuha takpe lah mungkin mase belum tiba.SPM lambat lagi kan?ok ok bon voyage.

Wednesday, December 23, 2009

kenapakaubaca.

"geli layan kau!mualpulak rase hik4"-H.A

**maaf aseela..tak dapt copy ok.papehal enjoy ur life ok!

Monday, December 21, 2009

:(

kenapakaubaca.
"nating..hmm"-H.A


"Macam ni la kawan kan ?"

fine!

Sunday, December 20, 2009

bahahahah ;D

kenapakaubaca.

"setiap blog perlu ade chatbox lah!senang sikit nak kutuk ouh ahha"-H.A


natingnatingnating so anda takperlubaca dan baca dan baca atau komen komen romen oh dah pergi mampus heh -.- semuanya sudah sempurna dah stat minggu depan jadual sudah tight tight..ahah macam aa die ni bisnesmen kan?kalau bisnes man oke jugak lah dapat jugak $$ setiap hari aahuaua..


tadi sehati berdansa sedap gila douhh tabik sepring la 404230x kali kat szzy cantik gila dari isma punya.nak cakap sein haram lah sebab aku tak pernah tau pun dia wujud dalam SB3 uh ahah -.- ouh ye.kalau persembahan joget2 lembap ala ala ballroom uh aku pilih sazzy,kalau joget melayu tuh aku pilih isma & zul.diorang memang best jugak ahahah..dan harap harap yang terkeluar/tersingkir/tertakdapat masuk esok adalah SEINnanan huahuahhauha padan muka!heh :0


malam ni buhsan buhsan je hidup sebab tengok tivi je.lepas je sedara datang aku masuk bilik on9 ahah.then bile diorang balik aku keluar lah tengok tivi.aah [terok kan perangai]ish ish ish..ala jangan cakap orang ohh,anda yang baca pun sama aagagagag..

oh sedihnya tengok cerita 'kalimah syahadah'..eh ni ke tajuk nye/aku rasa tak lah..ala kalau korang tau tajuknye bgtau ok..aku pun lupe pulak padahal baru jew tengok tadi wakakka..

insaf insaf insaf [hipokrit] aku sekejap ! eheheheh

dan tadi tertengok pulak cerita luser!!

awwww kaudanaku bile kita tengok balik betul tajuk die boleh jadi kau DANAku,kauDAnaku lucah lucah ahah acah acah nak tiru high school musical la tuh yer?takpe la aku bagi 2.5/5 bintang ok..hehehe keep it up.yeah kalau android takde bintang lah kan..oh layan jugak la cerita tu walaupun agak buduss sikit hehehehe..

tadi aku terbaca utusan dalam ruangan mega ke sigap tah tadi,baca lah yang akhir2 uh,tengok lah kedudukan top 25 artis hollywood yang populer ouh..kesian kat SYAA sebab jonydep die dah turun no 3 dari no 1 tahun lepas. ahahaha hmmm bradpit pun turun britney kaluar carta,anjelina juling pun dah turun eheheh kesian.orang kata "hidup tak semestnya kadang kadang di atas" kan kan kan?ehh wat do i care this people heh?tak kesah la!bukan diorang kenal aku pun heheheeheh :)

sebut pasal sambutan MAALHIJRAH 1431H,aku tertarik bile baca+lihat+hayati foto2 maal hijrah,wah masih ada yang ingat.semuga sambutan ini menjadi titik noktah perubahan dalam life kite yaw!okraite??

Friday, December 18, 2009

tahunbaru, malaysia pun dapat emas kan?

kenapakaubaca.
"jangan diucap selamat tinggal"-H.A
perghh minit ke 83 bersaat kan 34 camtu camtu la lagi satu penghargaan buat skuad bola sepak bwah 23 kta.puiyohhhhhh!pawer vietnam bukan senang uh nak kalah kan.akhernya tumpas gak kat tangan malaysia.tahniah tahniah ok..aku bangga!malaysia 1-0 vietnam!tabik sepring la weh!harap kekal kan.aku dengar malaysia ade ura2 untuk dimasukkan dalam world cup jugak ahahahahaah..oh2,mana la tahu.MALAYSiA pun negara jugak kan??
yeii!dah masuk hari ke 8belas sepanjang bulan disember ini.macammacam perkara berlaku kat aku.iai iai sihh..haha takde cume nak memperingati diriku ni serta kawan2 yang sama umur tuk mulekan lembaran baru dalam hidup ni ok.bersempena MaalHijrah ini heheeh.moge moge kita menjadi insan yang teguh imannye dan mulia di sisi Pencipta kita ok.aww merepek repek panjang macam mak nenet pulak en.ahah
so,tahun depan spm. macam celakes sebab nak konsentret kat study je lepas ni no more online2 ceh ceh ceh cerita je lebih buat nye haprak.eh tadi aku dah setat setady kot.tapi cam biasa bila nampak buku je terus kroh kroh atas katil wakakaka..tak biasa la setady cuti2 .macam mengnganggu je cuti kite da la cuti ni pendek. oh takde ape lagi dah
menunggu outing je 27/12 heheeh


ohkay sejenak kita renungkan MAALHIJRAH 1431



Oleh Dr Engku Ahmad Zaki Engku Alwi

HIJRAH bermaksud berpindah dari satu tempat ke satu tempat atau berubah daripada satu keadaan kepada satu keadaan lain. Dari sudut istilah pula, hijrah adalah meninggalkan sesuatu yang dilarang.

Ia berdasarkan hadis daripada Abdullah bin Habsyi, bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

“Orang yang berhijrah ialah orang yang meninggalkan apa-apa
yang dilarang oleh Allah.” (Hadis riwayat Abu Dawud)

Maknanya, hijrah difahami sebagai perpindahan daripada suatu keadaan tidak baik kepada keadaan yang lebih baik. Contohnya, meninggalkan ajaran bertentangan dengan Islam dan kembali kepada ajaran Islam sebenar.

Pada asasnya, peristiwa hijrah bukan saja berlaku kepada Nabi Muhammad SAW, tetapi turut dilakukan nabi yang lain atas perintah Allah. Nabi Ibrahim umpamanya diperintahkan Allah berhijrah ke satu tempat seperti firman-Nya yang bermaksud:

“Selepas Nabi Lut beriman kepada-Nya dan Nabi Ibrahim pun berkata: Aku hendak berhijrah kepada Tuhanku, sesungguhnya Dialah juga yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah al-Ankabut, ayat 26)

Selain Nabi Ibrahim, Nabi Musa juga diarahkan berhijrah kerana ancaman pembunuhan terhadap baginda. Selain itu, banyak ayat al-Quran yang menerangkan peristiwa hijrah Nabi Musa ke tempat Madyan, atas cadangan seorang lelaki yang mengetahui ada pakatan bunuh terhadap Nabi Musa. Begitu juga Nabi Noh yang diperintahkan berhijrah kerana akan berlaku banjir besar.

Bagaimanapun, dalam konteks hari ini, hijrah yang disambut setiap tahun lebih kepada memperingati peristiwa penghijrahan Rasulullah SAW dan sahabat dari Kota Makkah al-Mukarramah ke Kota Madinah al-Munawwarah.

Peristiwa hijrah itu menyingkap satu perjuangan yang ‘pantang menyerah atau mengaku kalah’ di samping ia menjadi garisan pemisah antara kebenaran dan kebatilan. Ia juga diibaratkan satu jambatan yang menghubungkan antara dua tahap masa perjuangan Rasulullah SAW iaitu, di Makkah selama 13 tahun dan kedua, di Madinah selama 10 tahun.

Ia bermakna Rasulullah SAW berhijrah bukan untuk lari atau meninggalkan medan perjuangan, sebaliknya meneruskan perjuangan. Malah, hijrah memberikan harapan dan membayangkan keberhasilan perjuangan pada masa depan.

Justeru, hijrah adalah tonggak perjuangan sangat bermakna. Hijrah juga fajar kemenangan yang menentukan kemenangan demi kemenangan perjuangan Nabi SAW dan sahabat yang berhijrah menyahut panggilan dan keimanan.

Hijrah itu berlaku atas dorongan iman yang kuat dan suci. Tanpa iman, pasti mereka akan berasa berat untuk meninggalkan keluarga, sanak saudara, kampung halaman dan kota kelahiran. Namun, demi mempertahankan cita-cita luhur yang lahir daripada iman kepada Allah dan Rasul-Nya, ia menguatkan semangat mereka untuk berhijrah.

Mereka juga menyedari tanpa pengorbanan dan perjuangan kental, hasrat atau cita-cita murni itu pasti terkubur. Justeru, mereka bersiap sedia untuk berjihad dengan ikhlas kerana Allah. Mereka berhijrah demi memenuhi panggilan iman, mempertahan dan mencapai cita-cita murni itu.

Mereka menghadapi apa saja rintangan, tekanan dan pelbagai kesulitan dalam perjalanan jihad itu dengan penuh sabar, tabah dan hati yang teguh. Hijrah Nabi SAW dan sahabatnya bukan bererti menjadi orang yang kalah atau tersingkir. Hijrah yang penuh tentangan dan halangan itu memberi mereka peluang untuk meraih kemenangan.

Peristiwa hijrah juga memperlihatkan banyak kebijaksanaan Rasulullah SAW, bagaimana baginda mengutamakan pembinaan masjid pertama di Madinah dikenali sebagai Masjid Quba’. Ia juga memperlihatkan fungsi kepentingan masjid dalam Islam. Masjid kedua yang didirikan Nabi ialah Masjid Nabawi.

Seterusnya, kebijaksanaan baginda mempersaudarakan kaum Muhajirin (sahabat Nabi SAW yang sama-sama berhijrah dari Makkah ke Madinah) dan kaum Ansar, yang bersedia menerima kedatangan mereka di Madinah.

Baginda juga berusaha mengadakan beberapa kesepakatan dengan golongan Yahudi dan Nasrani di Madinah untuk mewujudkan suasana aman damai dan harmoni.

Melihat kepada perancangan baginda, marilah kita sama-sama mencontohi semangat hijrah yang terkandung padanya banyak hikmah dan iktibar. Antara teladan yang boleh dipelajari daripada hijrah Nabi ialah komitmen baginda memperbaiki dan membangunkan ummah, yakni membangun ummah beriman, bertakwa, bersaudara, bergotong-royong, saling membantu dan hidup dalam damai dan harmoni dengan umat agama lain.

Hijrah baginda bukan untuk kerehatan, tetapi meneruskan perjuangan dakwah, kerja keras dan berkorban demi kebaikan ummah. Inilah masanya untuk umat Islam di Malaysia menghayati roh hijrah ini untuk diguna pakai dalam konteks semasa iaitu membina semula kegemilangan tamadun Islam.

Tamadun Islam tidak dapat dibina dengan slogan indah atau retorik manis semata-mata, sebaliknya ia menuntut satu jihad, pengorbanan, kesungguhan dan komitmen yang jitu untuk menjulang panji Islam ke persada dunia.

Hijrah juga mengajar makna perpaduan. Cuba renungkan kejayaan Rasulullah SAW menyatukan dua kumpulan yang sebelum itu yang saling bermusuhan, iaitu Aus dan Khazraj. Atas nama persaudaraan dan demi kasih sayang kepada Allah, dua kumpulan itu akhirnya dapat disatukan.

Dalam konteks kehidupan masyarakat majmuk di Malaysia, wajar umat Islam mempamerkan semangat toleransi dan rahmah sejajar dengan Islam sebagai al-Din yang amat menitikberatkan soal kedamaian sejagat dan kesejahteraan ummah.

Justeru, Islam dari awal lagi menganjurkan umat Islam supaya bekerjasama dan bertoleransi antara satu sama lain dalam memakmurkan bumi Allah ini. Bumi Allah adalah milik semua makhluk diciptakan Allah dan ia bukan milik atau kepunyaan istimewa satu kaum atau bangsa tertentu.

Malah, semuanya diberikan hak dan keistimewaan sama rata untuk bersama mendiami alam ini di samping memakmurkannya ke arah kejayaan dan kebahagiaan sejagat.

Oleh itu, Islam melarang keras sebarang bentuk penindasan, kezaliman, kekejaman atau permusuhan dengan bangsa lain biarpun berlainan akidah dan kepercayaannya kerana Islam adalah al-Din yang bersifat rahmat kepada sekalian alam.

Firman Allah yang bermaksud:

Dan tiadalah Kami mengutuskan engkau (wahai Muhammad) melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam.” (Surah al-Anbia, ayat 107)


Thursday, December 17, 2009

senyum kembali,

kenapakaubaca.
"ape sedih sedih ni tak rock la beb :'("-H.A
wahh tahniah akhirnya paklong dan maklong aku selamat juga tiba dari kota suci mekah.semoga haji yang ditunaikan oleh mereka merupakan salah satu haji yang mabrur ok..aku pun teringin benar nak pergi ke kota mekah.tapi dek kerana perangai aku mungkin aku tak dapat pergi kot hehehheeh.so cuti cuti wa rasa wa banyak lagi tensyen daripada wa suka,ataupun daripada wa nangis,wa seram,wa merajuk,wa marah,wa ceria semua tu kurang sekali.kerana ada je moment moment sakit hati,hampir muncul tiap tiap hari.takpe lah kan bukan rezeki aku.yehaa -.- ko ingat aku ni ape?lemah kah?ahahah see the kaki la weh.takde aku tak semudah itu untuk cair dengan perempuan.ahah mungkin kau boleh membuatkan aku cair dengan sikap kau atau ape ke,tapi kau tak leh mencairkan hati aku yang keras ni eheheheh.. takpe takpe sekarang bukan masa aku untuk berdondang dengdang aww syg la u la i euwww getis getis je ahahahah i syg u bee i taleh hidup tanpe u bee pergi mampuss sama dia.tak de maruah ke?heheh
aduhai bile la nset sony aku nak elok balik ni.ni la die suwei nak mampus bagi orang pinjam heh. -.- dah pinjam rosak pulak tuh.terpaksa tunggu repair.nasib ade 2 phone boleh la gune untuk kecemasan kan.takde la aku rindu doh henpon tuh.gamba dia cantik..kemere die jelass senang sikit aku nak menyundalnyundal [tangkap gamba] ahahahah bajet poyo cerita letop kiri kanan heh. oh first time aku mencarut life is suckin' ahahahhah ok ok papai tunggu untuk lain hari untuk aku merepek lagi okey teerimas sebab sudi baca blog aku yang cantik ni ahahaha..

**ehhhhhhhhhhhhhh!!sumpah dohh aku da kembalik ceria!aww best la!dah dah takmo sedih + tensyen ouh nanty cepat tua dan kulit berkedut,
love naif-benci untuk mencintaimu

Tuesday, December 15, 2009

bahahaha :)

kenapakaubaca.
"wehhhhhhh ahah xdepela"-H.A

yuhuuuu.weh aku teringin nak saksikan seberapa lama kau boleh bertahan ouh.cerita hu ha hu ha kat myspace boleh cer la/ihiihihi ok setat dari sekarang.now - until clash!! ahahah
oh,rase rasa nye cukupla setakat situ saja kawan ku.takpayah la kita nak memekak lagi,nak beriuh rendah lagi.nanti masing masing terasa.kata aku ni kepoh la.jahat la ni la tu la mcm tut la so just do ur bisnes ok.byee selamat tinggal
ucapan yang paling berat nak aku katakan ialah babai huhu :(
sentiasa mengingati mu!
[boleh layan tak jiwang aku ni?kes geli geliman?wkakakaakak]
takyah komen doe..mmbzir mse korg jee heeeee!




KAN AKU CAKAP!!DAH CLASH!!

Monday, December 14, 2009

poll+ong

kenapakaubaca.
"alahh.tak dapat buat tulisan kale2 dah"-?H.A

dicuri daripada zyda,hikhikhik

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. hadzrin
2. emal
3. bit@adik

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE : (currently)
1. 6/4
2. 12/10,30/9
3. -

THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. edit pic
2. check ms3.
3. berangan nak jadi kaya

THREE WAYS TO BE HAPPY EVEN IF YOU'RE STUCK AT HOME:
1. online
2. dota@another games
3. cakap sorang sorang dengan diri

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1.hendpone lagi :)
2. duit
3. senaskah AlQuran yang telah ditulis maksudnyee

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. masak masak masak
2. mnyanyi dalam bilik air
3. onlining
THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
1. negeri 9
2. korea
3. mekah <3

THREE FAVORITE DRINKS:
1. air sirapp emm nyummy
2. milo ais
3. air duit hahaha

THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG: (other than the usual wallet, keys and HP)
1. minyak wangi kecik
2. ic
3. earphone+gelang

THREE FAVORITE COLORS:
1. hitam + pink
2. biru laut + pink
3. hitam +merah

TOP THREE HANGOUTS:
1. ou la kot ngn kawan2
2. tesco ngn kakak
3. cneleisure

TOP THREE YOU LOVE SO MUCH:
1. keluarga lah!
2. F <3
3. kawan2 ku!

TOP THREE WHOM YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:
no answer

TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:
1. henpon
2. duit
3. baju+seluar

TOP THREE THAT MAKES YOU HAPPY LATELY:
1. memekak dalam kelas
2. tengok couple clashh yeah best kot
3. keluar dengan ibu n ayah heeee

TOP THREE TAGLINES:
1. sengg! [sengal]
2. nak mampuss!
3. cemerkap

TOP THREE REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:
1. sebab teringin
2. ngengadA
3. tgk zydanye cam best jee :)

ok2 tataa

Saturday, December 12, 2009

terlebih cuka,

kenapakaubaca.
"masa yang lalu akan terus berlalu"-H.A

aduyaii ni mesti aku ade probs ni kalau aku tulis tulis kat blog ni.hehehe..tadi.ade crisis la pulak..walau tak sehebat csi ke,ironmen ke,spa Q ke tapi krisis aku tetap krisis aku.tak kesah la die besa ke kecik ke kau pedulik hape heh?ahaha oh takde lah.aku tulis ni pun sebab aku nak jelas kan ape yang aku patut jelas kan.
kepada anda,aku bukan nak merampas awek kau ok.aku kawan dengan awek kau pun sebelum anda berkapel.tapi kalau itu meresahkan kalian.aku minta maaf,heehe chill je.jangan risau.aku takkan merosakkan hubungan engkaurang..dan aku tak minat pun nak melakukan sedemikian rupa.rasa hina kot.heheh..so just 0-0 k.
Yang kau [orang lain xde kne ngene ngn cerita kat atas] ni pulak bajet hot la aku nak layan 24/7?haa?ingat kau cantik?kau nka kutuk aku?silakan jangan segan silu?tapi sila dulu tarbiahkan diri anda supaya menjadi perempuan solehah islam sejati sebelum mahu mencari kelemahan orang lain..ahahahah.sekian.itu jer,
permintaan menulis blog semakin mengurang kerana tuan punya tangan ini terlalu malas untuk menaip panjang panjang.ahhaha so tunggu 2010 punya list blog pulak.
heheh

Thursday, December 3, 2009

rindu la doi

kenapakaubaca.
"aw dia wanita terhebat"-H.A

oh papadom best sial.mula mula aku kutuk la.eish loser gila cerita melayu bla bla bla rupenye cerita tuh membuatkan aku sampai mengalir air mata deih dan seronok dan curious je nak tahu jalan cerita nya.unik dan weirdo best sgt <3> diwujudkan tau ahaxs merepek meraban tengah tengah malam itulah tabiat aku.woh.balik kampung mase aidiladha tuh macam best je kan.biasa la da nama pun qurban mesty la kita tumbangkan lembu kan?dah tu lauk dia mesti kari daging tak pun masak lemak cili api daging tak pun rendang daging tak pun daging masak merah bla bla bla aku rasa raya kali ni begitu bermakna. mungkinn.. argh jangan la fikir bukn bukan think positif yaww.ouh cuma nak intai intai balik kenangan di kampung rindu saat di kampung :) dah dah mata dah kuyuu so salam mengakhiri rumus.!

Wednesday, November 25, 2009

dia aku dan arghh sebuk la

kenapakaubaca.

"cis suka suka je tuduh tuduh aku en?"-H.A



heeee.saryugia macam duduk dalam bilik tebal yang dilitupi besi dan ibarat takda apa apa kat dalam tu.burink siot cuti cuti ni .nak carik kerja tapi dah terlambat.ala kalau dapat 7E pun jadi la kan.haisshh -.-.hari tu ada jawatan kosong nabeel dah ajak aku tapi macam ajak ajak ayam so dua dua tak pergi heh.takpe la duduk jela memerap kat rumah jadi anak teruna emas huwaaa best nye.oh ya minggu minggu aku tetap sibuk maklumlah anak bongsu kena ikut ibubapa untuk menemani mereka.terpaksa ikut sini sana tapi best jalan jalan luas mata memandang la wei.minggu ni ade kenduri orang bertunang pada hari sabtu,ahad pulak ada orang kawin kat segamat jumaat raya dan aktiviti aku penuh sehingga pertengahan bulan disember. yeheee ok macam wadehel je kot.-.- eh nanti boleh kutip duit raya ark?hee tak saba la balik nogori walau dah berjuta balik ngahahahah..
haha kejap lagi bulan disember/12 pulak akan muncul,kenapa masa so jelesi ha ha ha?kenapa masa sekarang tak sama macam dulu?perlahan gila kalau macam ni cuti pun tak cukup lah heh.oh ya,sekarang ni macam aku dah jumpa dah perempuan idaman kalbu aku setelah lama menunggu aww <3>
so from esok sampai ahad gua awayyyyy heeeeee =.=
so kat sini cuma nak ucap
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
dan Selamat menjalani ibadah 'Qurban

Saturday, November 21, 2009

malam sikit..

**makcik tengok anak makcik main benda ni,astarfirallahalazim =.=
**sebuk la due orang ni.mendatang kan ................ je ahahaha xdelahh seronok ouh korang =.=


**gay senyum lah hahahah =.=


**semua muka takblei bla.ni tengah hujan dan rapid betul betul ada depan mata haishh =.=
kenapakaubaca.
"aku tak kisah kalau kau tak kisahkan aku ok"-H.A
wahh bestnye kalau kerja aku dah mula menaip blog ni.jangan idea idea ni hilang kat tengah jalan dah ar.ahahah.:)oh ni cerita ni mungkin dah berkulat basi bernanah busuk or samting watever yang anda nak kata bedal je katakan je la k,cume nak cerita pengalaman yang terlalu amat sadis dan malu nak mampuss gayy.haha.sumpah kelaka..kalau nak dikira kirakan balik en,aku ada buat lebih kurang 19 kemaluan hari tu.bila??masa pergi cineileisure atau ecurve.hahah ada orang marah la dan tersentap tak ajak dia.bukan tak ajak la.plan tu last minute and macam tak sure je.tu yang takut nak ajak tuh.ha?tak percaya?hmm =.= leh wat ape je en.ahahahah.
aku suka buat hal doh,dalam bus la memekak.manetak nye aku menjerit la bila bus driver tuh nak tutup pintu.."woohohhhhhho kejap kejap" kesian suzi tersepit

tangan masa nak balik tuh.mase kiteorg main pool la,aku tolak bola tuh sampai tercampak bola putih kat luar lepas tuh kena kac pintu.ahahah nasib tak ramai orang dow..haha yang paleng tak bley bla en,mase aku beli lah jambu batu ade kat ikano bawah tuh.nmpk farah beli so aku gatai r tgn nak beli.then aku bg nabeel suruh rasa.ahahahha..nabeel bagi balik jambu tu terjatuh.ahah malu siall.orang semua tengok dala ramai ngok punya jambu.ahah bile nak ambik balik jambu tuh,nabeel tercocok peha orang guna lidi jambu.wakakakakakak lepas tuh orang tu pulak kata sori .=.= loser gila kiteorg tyme.hmmmmm bla bla nak balik kiteorg tertinggal bas.beca bodoh..adelah seorang perempuan ni nama dia farah dan suzi tak nak balik naik rapid.jual mahal.kata mahal la cekik darah la ni la tu la. ceh tak pasal pasal kena tunggu bas dalam hujan aku ulang tunggu bas dalam hujan sebab semata semata nak tunggu metro yang muncul 30 min lepas tuh ahaha ngokkkkkk la korang.yang suzi pulak gatai gatai tangan sangat nak terkencing la terberak lah dalam wayang.woh muke konfiden jer nak pergi tandas.ni dah pergi tandas dah ni,nak balik tengok muvie balik.ahahah kantoi sesat..bertelefon telefon bagai n mcj2 aku.tapi aku buat tak endah je."eh ade org call la [juji],biarlah" padahal time tuh suzi dah ketakutan kemegigilan sebab dah sesat tak tahu carik tempat duduk.ahah dah la gelap time tuh.dalam hati aku kata padan muke ko juji.wkakakakak...sebenarnye ade banyak lagi nak cerita pasal kemaluan2 ni tapi cukup r dulu ok.kiteorg tgk 2012.kempunan tak dapat tengok mase class gathering tuh yo yo o je.la ni dah dapat tengok dah bestt!<3.walaupun> seperti 20 orang..konklusion nye,best,seronok,beriadah dan sedikit kekelam kabutan.

kami balik dalam keadaan basah lenjun. ha lagi satu aku malang hari dan malu hari tuh,mase balik aku terpaksa berdiri je mcam orang bodoh.nabeel jijik farah semua dapat duduk.uuhhuuterpksa la pura pura betulkan selipar sebab dah lenguh.podah.aku dapat duduk pun masa nak dekat dekat seksyen 6.cam dah takde fanction la kan.k k salam mengakhiri post setelah beberapa hari tak tulis.esok mungkin pulang ke kampung.wuhuuuu.. :)


Thursday, November 19, 2009

posing,pose,pos,po,p

kenapakaubaca.
"sumpah aku fed up dengan kau"-H.A

sebuk sebuk je en korang baca kan haha.takde lah aku nak cakap je untuk esok gudluck untuk menhadiri seminar yang membuhsankan jiwa raga anda kan untuk sapa sapa yang terpilih je.mesty buhsan en?tak kesah lah janji korang heppy.ohohohoho
malas la nak tulis pasal posting pergi ou sebelum ni heh.ibarat menulis bende yang tak berfaedah sebab macam takda makna nak tuliss.cerita yo yo o last last habuk pun tara..
cehhhh
malassssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

pergi rujuk esah punya blog pasal ou ou ni.
klik sini ok >> http://karutologik.blogspot.com <<

woot woot tangan aku dah berpina bepina nak meraba keybod di tengah tengah malam yang hening ini..hahaha k k adioss..

Monday, November 16, 2009

pesanan untuk anda,

kenapakaubaca.


tuan puan semua,saya mempunyai banyak cerita untuk dikongsikan tetapi malangye masa dan sikap malas (rujuk post sebelum ni) membuak buak,jadi segala cerita blog terhenti seketika.maaf yer :/

Thursday, November 12, 2009

hadzrinaqmal's

kenapakaubaca.
"ehh,kenapa kau taknak 'melamar' aku je r?"-H.A
**melamar=jom kapel nak

hidup kita ni diibaratkan satu lakonan even diri kita ni pun boleh dianggap pelakon walaupun pelakon tak sehebat dekat talibesen[telivisyen].kau nak jadi pelakon ape?hipokrit?jujur?munafik?cakap besar?pentipu?peliar?baik hati?semua pakej pakej ni lengkap kot dalam diri kita sekarang.okaylah sepanjang pengamatan aku selama 16-7=9 tahun nilah,sejak dari darjah 2 aku dah tahu menilai orang,aku dah tahu mengkritik orang,aku dan tau mencaci orang,aku dah tau mana baik dan mana buruk,aku dah tau mana orang yang nak tipu aku.tapi kenapa aku masih jadi seteruk ni?mungkin pandangan pertama seseorang terhadap aku menunjukkan aku ni baik,jujur,sopan, dan sebagainya.sebenarnya pandangan anda silap..silap silap.bukan,aku bukan macam tuh.aku hipokrit.aku munafik.leka dengan kehidupan.macammana nak dapt kerahmatan beb.tak payah la.sekarang pun aku dah boleh nampak kekecewaan orang dekat aku.maaf aku gagal dalam hidup sepanjang 16 tahun 7 bulan ni,tapi aku tak tahu lagi kehidupan seterusnya adakah aku masih mampu berubah atau tetap dengan kehidupan kepenipuan yang sama atau konsisten atau selari jer?wallahualam.maafkan aku semua.aku percaya bukan aku seorang je yang rasa benda ni,tapi anda.anda yang membacanyer juga akan terasa seperti aku rasa.
,oh semua macam tuh eak?lopek la hidup semua.hohoohho..dan aku jugak berazam ingin merubah & berubah luar dan dalam,zahir dan batin diri ku ini,nak cakap aku syok sendiri/.cakap lah..hahaah tulis lah kt chatbox sebelah tuh,jgn pakai nama betul anda.nanti kantoi tak nak kawan dah.iuihiuhih..

Monday, November 9, 2009

nasilemakKOPIo

kenapakaubaca.
"masih kerungutan dihati"-H.A

pertama sekali,i wanna to say takziah kepada uztazah WAN zainab sebab telah kehilangan bapa yang tercinta.al-Fatihah..semoga roh arwah di cucuri rahmat oleh Allah SWT.aku tak boleh bayangkan lah jika perkara sedemikian terjadi kepada aku dalam waktu usia yang agak muda ini.tapi kalau itu kuasa Allah,kita manusia tak mampu nak melawan.terima je hakikat dan sentiasa berserahh ;(.okay tak nak feeling sedih sedih k
yang lepas takyah diungkapkan kembali[memang susah& sakit hati dengar kata kata perobek ni],tapi itula hakikat doe..kalau masa ni boleh di putaq putaq itu bukan hakikat namanye.itu nama nye pentipu..:)today's life was good ok lah aku penuh dengan tergelak golek geli sampai perut kene gastrik asyik gelak gelak pasal lawak yang di buat oleh tuan pilot kita dalam usaha untuk mencaci,mengutuk dan memfitnah.dan juga dalam usaha berangan rangang nak buat andreoid ke 2..WAKLUUU.tak payah lah nak overr..just fokuskan kat matapelajaran yang failed failed,yang ditanda merah dalam buku kemajuan.tahun depan SPM kantoi bar menyesall.haha.tapi takpe lah.walaupun hari ni buhsan tapi best jugak lah.hidup sapa yang tak pernah buhsan bhaii..masa admath walaupun dah abis cilibers,ceramah nasihat teguran perlu didengarkan lagi oleh cikgu lisma kesyangan hati manis aku.aku tabik tul dengan life dia.semoga aku jadi seperti dia.bukan jadi perempuan lahh sengalll!tapi oleh sebab lama sangat berceramah sampai tak sempat nak bagi markah admethh uissshhh...esok r kot.sedihh lahh markah markah aku tahun ni.takpelah tahun depan ada lagi lahhh..lambat lagi kan kan kan..masa BM pun sama markah kantoi jerr uishh malas cerita =.=..mase bm gak kiteorg sempat melihat tayangan PERDANA android 1..wuiiyooo macam filem 2012 tapi 10000000000000000000 kali lebih low clast dn bajet murahan yang sangat sangat desperado houewives ceh.tak kesahlah janji muka aku ada masuk.wuhuuu watak murahan+tamabahan pun jadi lah janji masuk tibi yan tak ditonton oleh ramai orang..best ape harap harap aade lagi android ke -2.dengar dengar aku dikenen2 kan untuk memegang watak wartawan yang mati dibunuh wat a loser watak lah weh.takde ke watak yang mahal sikit?dah la gaji tak berbayar.ciput mentekedarah jerr..masa masa terbuang dan kosong tuh aku penuhkan main dengan batu seremban tap wadehelwatdehel buhsan nak mampus tak sampai 10min dah campak tepi ahahahahahah kan bes sekulah bagi cuti je terus ni tak haihhh.gedik miang getis gatal sundal.mase math kosong est kosong jangan cakaplah tapi dapat paper kimia la oawwwwwww..naseb tak failedd aku suka suka suka tapi bile check markah fizik membuatkan aku sakit hati pergi mamm sama dia cisss.itulah bahana apabilah kita asyik leka lalai dan alpa terhadap tanggungjawab terhadap pelajaran.ni tak masa exam sebok online sini sana macam tak pernah online.kan dah kena bahana ONLINE SEMASA EXAMNIATION.[sajer je eje salah].hishhhhhhhhhhhhh hidup penuh ujian pancaroba ni susa kan.
wdfwdfwdf aku tulis merapu panjang panjang macam dah gila jer kantakpe lah.aku nak tido nak makan nasi dengan masak asam ikan pari wahhhh cedapppnyer k papaii ..
:)

Saturday, November 7, 2009

kau lebih dari aku,




<3 oh nogorii!ahahahahah
the gays!
kalahkalahkalah

Mohon di umumkan,juara piala FA malaysia,
NEGERI SEMBILAN.!
ahahah
maaf la er kelantan,bukan rezeki kot.
glory glory NOGORI!
aku tengok tadi tapi tak pergi la bukit jalil kan kan,penyokong kelantan tersangatlah desperate dohh..sampai bakar bakar kerusi,bakar mercun then baling memang suck..dah kalah cuba lah terima bhaii...nvm.
tahniah wan jamak,rezal,zaquan,zafuan,shukor adan,aliff.
takziah indraputra,khalid jamlus kahkahkah :)






kenapakaubaca.
"sumpah penat tapi terharu dohh-H.A
memang tersangat lah penat hari ni..bukan apa,hari selasa hari tuh baru jer pergi johor..la ni pergi johor lagi..bukannyer ape.pergi jalan jalan macam lah johor itu best sangat.hahaha..takdelah.ikut ibu pergi beli claytan claytan dia kat ayer hitam dan beli baju baju pekebende tah kat tangkak.heh.sungguh best plus buhsan plus panas.betul lah.terasa doh bahang kemarau dan kenaikan suhu secara mendadak ciss =.= berpeluh penat aku!
dah alang alang kat johor.teringat satu stesyen minuman hitam ni.ahah kluangstation.tapi aku tak pergi dekat stesyen keretapi dia.aku pergi dekat branches branches dia dekat dengan kluang stesyen.hm boleh la.aku tak suka kopi dia.bluwekkkk saiko aku minum.ahaa.bodoh.mee rebus dia sedap.uishuishuish....<3.
habis pergi keluang terus pergi balik air hitam sebab nak ke tangkak.blabalallaalalablalababalaablaaalaaablabalalab jadinyer badan aku plak yang penat walau pun tak buat apa apa.so ape motif aku tulis ni pun aku tak tahu sekadar mahu mengexercisekan badan ni.opp bukan badan.jari..ngahhahaha..takde aper lah.sepanjang jalan tadi hujan rahmat turun membasahi kenderaan ku menyusuri lebuhraya utara selatan..e.n.d.
kluangstesyen [railway] ntah kepebende tah.=.=

sempat bersundalsundal dengan kamere cap ayam =.=

Thursday, November 5, 2009

dalil tentang saya

kenapakaubaca.
"wehh pandai mintak pandai hulur arrr"-H.A
  1. ANDA mungkin tak tahu,yang saya ni suka sangat sangat sangat makan makanan yang masam masam seperti asam,meggi asam laksa,meggi tomyam,tomyam seafood,padprik,limau kasturi,air jambu masam,air asam boi,askim asam boi dan tak kisah janji benda tuh masamm.. aiiiiiiiiilllaiiiiikkk!!
  2. selama 16 tahun hidup ni,aku tak pernah muntah tak kesahla muntah darah ke,muntah biasa ke,muntah kahak ke ewwwwwwwwwwwwww ahahah or tak pernah nak muntah apa apa tak tahu lahhh masa kecik kecik dulu kan kan kan....
  3. minat dengan warna warna yang terang tapi lembut awwwww...dapt memberikan kesyahduan,kerelaxan,ketenangan,kebaikan,kepuashatisan da kesan kesan yang sama waktu dengannyaa.
  4. aku lebih suka mementaingkan keluarga daripada apa apa pun sebab keluarga lah pemberi kebahagian.seteng orang $$$$,ade jugak yang suke joli or lepak lepak macam manusia tiada peradaban or watever lah bhaii...
  5. suka ambil berat pasal kawan tapi tak suka ambil berat pasal diri.
  6. benci orang hipokrit,suka suruh suruh orang macam lah dia bosss,penipu,peliar,perempuan get/dikkkssss,pengikis,talam 6ooratus muka,talam kuih rumah kau n blablablabla.sumpah benci bhaii!!lagi satu budak budak baru nak up..yang nak mula pakai cikang r,yang mula mula nk pegang hendel moto lah bajet rempit lah yer..cehhh..mati rempit jadi habukk la ngoi..tapi ailaikkkkk naik motor <3
  7. saya ni pemalu!!betullllllllllll tak suka cakap dengan perempuan tak kenal,dengan pemanggil telipon,dengan bapak sendiri dan mak sendiri pun malu..awawawaw..betul rasa malas cakap nak cakap..saya jugak tak suka berbual dalam telipon sebab bende bende yang nak diborakkan tiba tiba jadi blankk...boring kan???ahha..jangan kawan saya laa k.
  8. suke bergaya tapi malu.tak suka pakai gelang tangan,tak suka pakai kasut rimass tapi kalau terpaksa pakai gak r,tak suka dressup over nanty orang kutuk kutuk belakang kita.tak suka?pedulik r kan..
  9. suka tidur lewat lewat malam lagi lagi kalau cuti..sampai pukul 3-4 pagi baru tidur dan bangun pada pukul 1 tengari.bess woo..
  10. tak suka mandi..mandi pun 1hari sekali kalu cuti r..kalau sekolah laen cerita yer pokcikk.pernah mandi 3ari sekali sebab memang da malas sangat nak sentuh air..eeeee buhsukk
  11. dalam cintan cintun ni,aku mengamalkan konsep PERIGI MENCARI TIMBA.wohhh..aku takkan terhegeh hegeh carik o buat buat baik or mintak itu ini or pujuk ke or bodek ke or puji sini sana tak bertempat or apa apa jela asalakn dalam hal kapel kapel ni.sebab tu la aku keseorangan sampai ke kini.pernah seorang perempuan mintak.dah kapel tapi tak sampai satu harii..ahahah BIARlah rasia.muauhauhauhuahuahuha...sebab ape?aku menyampahh la..R to the I to the M to the A to the S
  12. suka berkawan tapi aku ni jenis sombong sikit.tak pandai nak berkawan.tak pandai nak menegur orang.malu malu malu..huh.tapi kalau dah berkawan tuh.jahanam lah korang aku kerjakan..wkakakaakak..

Friday, October 30, 2009

kueytiaw supp,


kenapakaubaca.
"bila dah dapt $$ muncul,bila nak mintak balik,lesap"-H.A

woahh hari ini aku muncul ala ala vip yang terhormat sekali..semua gara gara ikut balik kampung pada tengah malam malam buter lalu sampai ke rumah pada pukul 7 pagi camtu lepas tuh tak sempat nak mandi lepas sampai rumah lepas tuh sofa melambai lambai suruh tidur..gahhhh...aku tertido sampa kul 10.ahahaha...cadang cadang nak bangun pukul lapan sebab nak menghadiri ujian lisan yang amat menggetikan sape yang buat tuh.cisss.lepas tuh mungkin dah terlalu ngantuk sampai insulin dalam badan ni tak dapat nak reaction suruh bangun.ahah.alahh tapi aku sampai jugak sekolahh..kan kan kan??
hikhikhik
"hadzrinn,kamuu datang?!"-mama Z dengan mata bularnyer..
"yela datang nak belajar"
*masa cikgu panggil tadi
cehh sepatutnyer aku tak payah datang pun takpe.takpelah.kimia ade boleh amik paper jugak.
sebut pasal kimia AKU tak sanggup nak sebut markah nyer.sedihsadissudah.tak suka aku.aku rasa itu lah petanda nyer.......................[biarlah rahsia].fulsetop....!


ey,lepas exam nak pergi mana ha ha ha ha ?


ou?
buhsan ngokngek
ou ou ou...ciss mcd seks 6?pizza?kfc??wthwthwthwth...lagi lah sumpah buhsan.rasa rasa kakak mcd dan kfc sudah jelik pelik muak lali dengan karenah biokrasi murid murid smks10/guru guru or 4aktif yang macam beruk tak malunyer.ahah..dan mula lah akak akak tadi menyumpah nyumpahh apahal lah mcd/kfc/pizza ni dibina berdekatan sekolahh...jahanammmmm..blababalaalaa..tak payah bebell lah.janji benda benda iu menyumbangkan makanan dan mengenyangkan perut kan?sedap sedap tapi cepat mati lahh

iskkk =.=eh dengar cerita nak prgi sunway lagun?uiyoo nak hikutt la deyy..tak kesah janji dapat main air dan jambatan gantung gila gayat...uiyouiyooo..=.= mesti seronok kann...cepat lah dan pantaslah masa berlalu..jangan tertindih tarikh dengan aktivit mingguan aku dah r.(rujukan aktivit mingguan sila rujuk post sebelum ni) arghh besnyerrrr..ehehehe sori tersyiok senirik lak ahaha.
dalam gembire gembire ni pulak aku sedang sedih takut gementar gemuruh tentang keputusan exam akhir tahun ni..adakah aku dapat mengekalkan posisi aku no 2 ha ha ha??dapat beat esah?ha ha ha?jatuh dikalahkan irfan ha ha ha?ciss tunggu sajalaaaa..harap harap nasib menyebelahi aku lah..amin!!sama gak dengan kawan kawan aku <3







sumpah band band ni boleh layan lagunyer di benak telinga aku.best doh!

Thursday, October 29, 2009

sumpahLAYANsumpahBEST

kenapakaubaca.

heeeeeeeeeeeeeee..exam dah tammmmat!!
tapi tinggal sejarahh jer
bowsann!!
wkakaakkaakkakaka

Wednesday, October 21, 2009

gugagaga hadzrin =.=

kenapakaubaca.

malas nak blog sepanjang peperiksaan ini.!ahah
:)

Sunday, October 18, 2009

sedihsadissudah

kenapakaubaca.
"macam macam ado!"-H.A
Apapepun firstly sekali aku nak sgt2 mintak maaf kat sab,naufal n hadi sebab tak dapat datang kat openhouse kowrang semalam..macam biasa lahh dengan aktiviti 'mingguan' aku balik kmpung kmpung kmpung..=.=.aku pun tak tau kenapa asyik tiap tiap minggu balik kampung macam xde mase depan je.tapi dalam pada masa yang sama aku suke sangat balik kampung sebab aku suke kehidupan kampung yoww..;o
tak kisah lah sebab aku lagi mementingkan family daripada kawan sendiri.apa yang anda buat bile berada ditempat yang same heh?

**depavali dah lepas eah?bukan hari ni ke?wakakakak
selamat hari deepavali ikhlas daripada samy velloo eh eh hadzrin aqmal laa..bukan wal bukan naufal bukan mathen bukan sivakumar bukan sanRAJ.wakakakakaka. or bukan gelimat.

"jangan hissap dadaa.....hh.''-samy vellu pada waktu sekitika dulu
kelakakelakakelaka

ehh semenyih dekat nogori ke selangor.tula perjalanan semalam macam xde apa apa makna sebabnye dalam kerete sentiasa kroh kroh kroh.bangun bangun ''ehh ehh,da sampaike?'' ahahahah..tapi semalam memang penat.full of eat then lapa balik =.=
Iye iye jer bawak buku MATHEMATIC acah acah nak study lah kat kmpung.haha last last habuk pun tarak wehh. pemalas tul aku ni.takpe lah.cuti raya + deppavali kan ade lagi.boleh wat las minet.deepavali pun maen mercun kah?mase dekat highway nak pergi n balik semalam memang bes gila.jalan sikit ade bunga api yang tinggi tuh,jalan lagi depan ade bunyi mercun jalan lagi jalan jalan lagi jumpa jalan mati.tak tahu pulak zaman skrg ni diorang main mercun.. selalu diorang main api cerr bercahaya cahaya kalau tak slap boleh terbakar rumah.nak buat macamana ,agama lain lain,kubur pun lain lain.heeeee..1Malaysia la deyy!
''apa itu satu malaysia?''
"satu malaysia ni mendokong blablablabla...oh perpaduan!!''
fullstop.
-gayakan macam iklan kat tibi tibi tu eah-
***********************
banyak betul nak tulis lagi.tapi takpelah.biarlah aku pendam jer dalam hati ni.wahahahaha..
;)


Thursday, October 15, 2009

examxexam sama jer.

kenapakaubaca.

''kau dah tau ke buat buat tak tau?''-H.A

weheee bestnye sempat jugak aku menekan nekan kebod ni untuk membuat satu story yang buang masa bile anda membacanyer.dah lah tgh/atau tak exam buat masa ni.tapi takpelah.takkan nak push otak kot hari hari aku rasa otak ni pun buhsan bila baca abjad abjad yang sama tah kebenda setiap hari ni.biarlah otak ni nak relexs jap.cool.chill.chaw!.aku rasa form 4 ni beruntung sangat atau tahun ni yang untung sebab cuti yang dibekalkan pihak sekolah terhadap pelajar amatlah banyak!ini baru best!tak tahu nak cakap mcamna sebab aku da gembire sampai tertonggeng ni hahahaahahha..trigt form 3 yang gilaa banyak strees nya.dgn remonder nk PMR lah,latih tubi lah.tapi kan,apa bezanya kehidupan aktif dgn tahun sekrag/sama jer.
enjoyenjoy enjoy =menggelabah cuak bile exam tiba.
"weh weh,kau da study ape??''
''Aku tak bukak buku pun''

ayat ayat dia atas ni la yang sring kita kedengaran bila exam tiba jer...sebenarnya aku bukan nak cerita pasal exam.aku nak cerita pasal kawan!

************************************************************************************

kalau aku tanya soklan ni kau jangan lah marah yerk.
kau ni dah .......................................................... cepat berubah.lagi pun kau ni banyak memaksa.tak buat salah,buat pun aku yang menjadi mangsa.
kadang kadang,bagi aku,aku jugak yang susa nak menjaga hati kawan.huh.kawan apa ada pada kawan/ramai orang kata kawan tuh penting.dan ramai juga yang beranggapan yang kite ni takley hidup tanpa kawan??yeke??kalau bgi aku lah..aku boleh!sebab buat ape ade kawan kalau sering menyusahkan kita jer.lebih baik takyah kawan.kadang kadang ade jugak kitedgr criter kawan eat kawan,yang lagi lah teruk.dan semua situasi disini aku pernah alami.ni lah dikatakan nasib badan.ade jugak kawan yang baik sangat kat diri aku ni,tapi aku pulak yang layan dia alakadar je.kesian pulak aku tengok.tapi ni lah lumrah manusia yang digelar atau bergelar kawan.

kawan datang dan pergi,
pergi ketika menangis,
datang ketika suka,
hilang ketika susah,
datang ketika senang,
sering menyakiti kita,
tidak dibalas pula oleh kita,
kerana apa?,
kawan itu pengtingkah?
sampai mengorbani diri?
yang menjadi mangsa kita.
kawan,
bersenang dengan kesenangan,
apa apa lah kawan ni.
kawan makan kawan
kawan tolong kawan
kawan kuli kawan
kawan jadi lawan
kawan ajar mengarut,
kita teladani,kawan ajar yang
baik,
kita sempadani.
nukilan-H.A

kalau nak diulas kan tentang kawan memang panjang,aptah lagi hidup aku penuh dengan kawan.nanti aku pasti ade jugak yang terasa hati bila baca bende ni nanty.
okeh. c ya
salam!

***********************************************************************************

cuti deeparaya ni tak pergi mana mana pun.balik kampung datang bandar.fuh buhsan jer =.=
takpelah.atlis mata ni tak burin tercongok kat rumah jer!

Wednesday, October 7, 2009

wuhuu,subangkucing











kenapakaubaca.
''haha,dah tak serik serik lagi tapi buat je lagi,''-H.A
wuhuuu pagi pagi sebelum ke xtra kelas dah excited dah nak pergi subang.wuhuu pestaim raya subang..uiyoo uiyo uiyoo budak KD datang subang..ape?ulang..budak KD datang subang..tempat @ palnet asing bg sesetengah bebudak KD.bukan asing ape..hmm paham paham yola..wakakakaka.tapi itu bukan aku nak bincankan kat sini kek..ok ok.lepas je extra kelas tadi yang fizik nya aku tak paham apa apa apa itu mirage.yang kelas math nye aku tak paham langsung apa itu angle between plane,plane otogonel ssemua semua yang kusutkan otak ni lah huhhhhh =.=//..asyik asyik tengok jam dah pukul berapa weh dah pukul berapa wehh..lahh baru pukul sepuluh.dah pukul berapa wehh dah pukul berapa weh...laa,baru pukul 10.30.
oh ye eeeee, 10.30..aku pun tiba tiba sakit perut.then melabur lah dulu kat rumah.wakakakak.dalam pukul 11.40 aku sampai sekulah.

muka muka KD
-hadzrin
irfan
farahaisya
alia
suzi
atiqah
syahirah
adeila -ni bukan kd ni.penyibuk..
***************************************************************
dah bertandang dekat depan sekulah awal2 lagi sedang tunggu pakcik@atok aqil aku tak tahu.sekejap wal kata pakcik,sekejap esah kata atok..arhh bedal je la..janji hepi..oh smbung balik sedang tunggu van bergerak bewarna hijau untuk menjemput v v v v v vip KD ke subang.wahkakakakak.bes.walaupun aku sorg je lelaki kat situ namun kudratku untuk ke subang tidak pernah putus.[cehh criter werld je mcm tak pernah ke subg.padahal hari2 kot].aarghh
mahu beli sardin segera tak?
itu aku lahh.aku jadi sardin dalam van tu sebab farahaisya makan ruang cisss.!terpaksa dduduk dekat enjin..panas mengegelegak buntut aku !takpe2 janji sampai..
sampai sampai je budak budak subang pura2 lah berlakun.malas nak criter,cehh =.=
bes weh aqill!!!trimas cos ajak weh!sedap gila ade sepageti @ mee kuning,lanchop,ayam ala ala kfc ade kek coklat ada air oren yang dah habis walau majlis blum mula ahaha ada adiq aqil aina muaz ada kawan adik aqil,ada aisya yang macam owner punya rumah ada tv besar ada rumah cantik uiyo uyio uiyo aqil memang seorang abang yang hebat!=.=
sedih ;(.majlis macam biasa dah kata open house takkan klose house kot.mesty r ramai orang datang.boleh jumpe kawan lama lagi tuh.akbar @ abal!rindu kau weh huk huk huk wwaakakakka.
"tgk baju abal ngan mukriz,cam sama ouh"-sya
"aah ouh.ahahahah''-hdzrin
''tapi lain lah sikit.jalur diorang lain''-hdzrin
dialog diatas ditambah tambah supaya jadi fitnah.trimass tapi kebanyakkannye betul
yang datang pun berduyun duyun dari form 1 sampai lah ke tua..
sory eh aqil wa main belah je..tak sempat nak kemas umah lu k.!
the journey continue,
to the aisya hause.!wahhh!aku dgn muka riak dan takabur lah dan beranggapan bahawa rumah aisya dekat seperti kantin ke makmal kimia smks10.ciss..tidak kusangka..cuaca panas ada ribut ditengahri.cisss~tak guner!cam nak patah kaki ni dibuatnye.dah la atin tunjuk salah jalan..lepas tuh kene marah dengan pengawal pulak tuh sebab masuk rumah kondo @ flat celah mana tah diorang jumpaa.ceh.patah balik lalu denai denai lumpur lumpur [igtkn subg xde denai lumpur]
dan jumpa lah seorg owner ni bawak 8 ekor anjing keding2.eeeee anjing tu lidah terkelua kelua yakkk dah la badan kurus keding tapi nasib cantik!haha.semua takut n batak kot sikit sikit macam tak pernah tgk org bawak hanjing.lepass tuh lepas 20 min berjalan sehingga tulang lutut ni nak patah.haaa barulah nampak rmi2 org bertandang depan mah aisya!!
owh ni ke mah aisya!!wakakakaakka...besssssss
sya,rumah kau chntik sya..ade tivi besar uiyo ade adik yang chntik ade gambar yang chumil ade kaler dinding yang chntik uiyo uiyo uiyo!sampai sampai on time aisya bawak keluar cawan.uiyo minum lemonribena..hilang haus..uiyo ade donat cantik jco uiyo sedap.malangnye perut still kenyang aku makan setengah jee yang belence alu minum air 4 cawan uyoo!!lepas tu datnag cokee cecah goreng pisang! uiyoo!!besssssssssssssssssss..walaupun 2 rumah, cukup untuk memnuhi masa setengah hariku!
cukup.komplete.kenyang! adik kaw chomel!!suke aku

**sediakan lagi teranspot pada tahun depan ea
**sediakan lrt dri uma aqil ke umah esa
**sediakan utkang penunjuk jalan yang terbaik wokk
**arghhh apa apa je a
liyana,zyda maaflah!aku tak dapat datang rumah sabtu ahad ni!aku balik kampung ade kenduri kawin!!

**gambar akan dmiasukan kelak k!

oh2,
akhir perkataan,
salam!



temubualxpress
hdzrin-''akak ecah baik tak kat rumah''
adik ecah-''tak..[geleng geleng kepala]''
hdzrin-''knpe??''
adik ecah-''dia selalu marah kite..''
hdzrin-''oouhh =.=''

Monday, October 5, 2009

pixa pixa pixa raya,



























kenapakaubaca.
maaf lah,kat sekul takdak pic la..ape2 pun mintak maaf dulu,

''kalau orang yang kita benci tuh adela orang yang kita suka macamana yah?''-H.A..




Saturday, October 3, 2009

suka kucing amirul,
















kenapakaubaca.
"ee bestnyee jalan jalan hari ni..''-H.A


hahaha..hari ini kau datang riang membuat aku tesenyum.ecehecheccee..bess kot hari ni.sebenarnye aku malas nak crite pnjag2 sebab kaki aku ni pnt lagi..tgn aku pun pnt nty susah pulak kan.ha?ape aku repek ni..ni sebebnarya aku ngantukk lepas mandi tadi hajat hajat nak tido lepas tu nmpk leptop sengih2 je tu yang aku usik dia tuh.so ni bukan la bende aku nak cerita tapi bende bende ni jugak lah yang aku nak cerita kejap.ahahahahah..

12-1.20pm
di rumah luqman.berbagai bagai perkara berlaku disini.malas sungguh ingin ku menceritai tetapi apakan daya.sejenak aku tiba di perkarangan luqman house,aku menjeritkan salam.ahaha.geli lah..then takyah dijemput aku dah dok kat sofa dulu dah.tyme tuh tak ramai lagi yang dtggg sebab awal lagi kot..ade wal aqil hiulkgirl,luqman..tu jerr.so aku ngan pilot dtg td wat semak jela kirenye..mknan mmg da siap dah pun gile laa.sedap pulak tuh..time mkn,hmm paham paham jela..so nak disedapkan cerita yang datang tadi not bad ramai lah;..lebih lah daripada 30 orang..oh ya,kenapa tak hajak satu sekolah je luqman oii?wahahahahahaa..malsa arh nak listkan..yang datang tadi je tauh..

1.21-2.15
masa ni kat rumah cikgu juita..event aku @ budak2 4aktif tak dijemput,aku ttp dtg dgn muka 10000 ribu sen wehh..ohhhhhhhhhhhhhh ni nak declare ni pergi rumah cikgu dapt duit rayyaaa..bertambah jugak tebal wallet selama beberapa jam tak dapat duit.ahahahah.so makan makan makan sampai gemukk je la..cikgu buat mee kari ngan sepageti atau sepageti dan mee kari,tak ke sama?bess main walkie toki,jadi budak2,dan main boling ringan..kene cepat.ada sedara dtg umah ciguu.takkan nak nebeng muka lak kan??malu la..aku ni dah la machoo..oh,edu2u aku dah hantar kan kan kan?

2.16-tak igtlah masa habis...
di rumah fasyaaa...ni lagi seorg ni..dan dan lah pulak kiteorg serbu rumah nya dipenuhi dgn2 tetamu yang tak diundang..terpksalah duduk lua kejap..minum air cedok dgn rasa kurang haja sketul ais dlm bekas wana pink td.aku haus lantak situ laa..ikut lah perangai aku ea...so aku amik mee udang nthen telan lah..nak buat apa lagi ouhh..ahhhhhhhhhh..lepas makan orang tuh tak balik2 lagi then aku balik la rumah dulu sebab nanty diorang [kawan2] nak datang kann...??
byee kawan kawan jemputlah makan di rumah farah nor aisya dulu..

3.35-4.15
kat rumah aku..
=.= malas cerita,


4.15-7.15

huiyooooooo..aku ingat aku malas nak join dahh..lepas tuh bapak aku kasi aku raya lak..hmmm baek pergikan..sekali setahun..ahh anik kete ng bob.ohh kerete aku senget sebelah.takpe lah janji boleh jalan kan??so terus g umah azzah raya.aku minum ayoq je sbb dah terlampau kenyang..nanty nak makan lagi..so rumah die pun ade tetamu baiklah kite gerak awal kan..awal tak lah awal sampai kul 5 jugk lah kan..
thenn pergi seksyen 11.naik rapid.nasib bukan beca.tak kesahalah..melabur seringgit janji sampai lah.
uiyooooooo aku masuk kawasan rumah orang orang kayaa..uiyoo..cantiklahh rumaH syahirahhh..uyiouyiyiiyoyyuiyyoyiy..makn makan makan je lah apa lagi dah nama rayaaa...samapai kenyang dan tak boleh telan perut ni barulah keluar dari rumah tuh..hhahha.seterusnay berjalan jalan anak lagi hingga ke rumah bob..uiyo ade sukuriti..ada gate otomatik....uiyoo rumah besar macm castle..uiyo uiyo uiyo mkan kfc,pizza uiyoade bihunnnnnnnnnn uyio uiyo uiyooooooo.....dapat duit raya uiyoooo!!!!bess mesty dijadikan acara tahunan ni walaupun terpaksa..wakakkaakakkaak...

...buat apa makan banyak banyak sebab lepas tuh kurus balik sebab banayk
berjalan jee
...sepegati ke mee kunig?asal sama saiz??
...hahah luqman
diberi warning oleh ibunya.
...nasib baik tak naek beca..alamat tak sampai la
ouh

trimas to:penangkap gambar dan penulis belog...


oke lepas tuh balikk..byee..salam

kaki penat jalan lagi sampai masjid kuning tunggu abg jemput dengan alia.jangan buat gossip noo..wakakaakakakakak..

There was an error in this gadget