Wednesday, November 30, 2011

Parasit

kenapakaubaca.[?]
"never lick his spit."-H.A

hanya berbicara sendiri ; tak perlu teman ; tak perlu kawan ; tak perlu mulut pendua ; tak perlu pembantu upahan ; tak perlu kudrat yang tinggi ; tak perlu not not $$ yang besar ; tak perlu apa bantuan ; tak perlu perasaan ; tak perlu kan harta benda properties bagai ; tak perlu jolok sarang tebuan ; tak perlu dusta ; hanya perlukan diri. - Bila senang semua berduyun datang ; bila susah nak nampak duyun pun jauh sekali. itu lumrah ? itu lumrah ?? itu bukan lumrah. sedang hakikat ada jugak orang yang baik , kawan yang setia nampak tak permainannya di sini . kita memang tak tahu lumrah tu apa ; kita tak boleh lawan lumrah. lumrah ni macam satu benda yang seringkali pasti berlaku atau -  pergi  rujuk mana mana kamus dewan bahasa edisi 374238. -.- - "bila susah ,nak nampak duyun pun jauh sekali"- yang ni bukan lumrah alam. ni lumrah sifat manusia. manusia yang berebut nak kan kesenangan .macam parasit. menumpang ; lepas dah hisap lari . hai tak faham. lepas ni baik panggil parasit ; dia hinggap kita pijak dia. - tapi syukur ; dalam banyak banyak parasit ; ada jugak yang yang baik. anti-parasit. 
anti parasit sangat sukar nak jumpa dan sangat susah nak dibuat kawan kerana dia ni choosy. memilih macam awak awak awak awak awak dan etcetetccettcte.


definision parasit ;
-One who habitually takes advantage of the generosity of others without making any useful return.
One who lives off and flatters the rich; a sycophant.

tak kisah pun semua.kalau itu yang aku dapat , itu lah.  eh buat dua orang kawan baik aku yang sedang bergelora sekarang ; aku berharap sangat korang dapat berbaik semula. "carik carik bulu ayam lama lama bercantum jua" kamon weh kita semua dah kawan lebih 5tahun kan?walaupun 5tahun tak cukup untuk dianugerahkan sebagai kawan terbaik ; tapi jangka masa tu simbolik yang korang dah lama berkawan. lupakan yang ketiga dan berbaik la k.

Sunday, November 27, 2011

gilaparanoia

kenapakaubaca.[?]
"barulah kebah dan boleh buat rutin "-H.A


rasanya elok jugak blog ni kita buat ikan pekasam. lama sangat tak geli geli dengan dia. eh kau lucah eh pikir geli geli tu apa -.-




rasa paranoia bila dah telan lebih 5 ketul panadol ; rasa macam eh aku ni kuat hisap dadah .panadol tu dadah kalau engkorang nak tau.botak kepala kalau ambik banyak banyak. tapi maggi lagi menang la ; walaupun secara kasarnya budak budak kolej suka makan meggi malam malam. alasan diorang ; mudah murah cepat kenyang (untuk seketika) -jangan tak tau , panadol pun diorang suka ambik samalah dengan ubat batuk,pilkudaetectcetcetcetcttc eh aku bukan doktor.tak ambik medik pun.tolong la jangan soal bukan bukan -.-'
// selalu demam mak aku yang jaga kini tiada lagi; macam berada sekadar di pinggiran , dipinggir rasa meminggir atas katil sorang sorang layan movie - rutin ? demam dah macam nak mati  pun nak rutin lagi. i hate asrama i hate kolej semua yang lebih 1/2 marhalah i hate you #agak agak dah lebih #34242 aku ulang benda yang sama.aku tak suka duduk hostel ke asrama ke apa lagi anak haram semua aku tak suka. T.T benda tu annoying. tak bebas tak freedom aku suka bebas - boleh buat suka hati je - ada rules and regulation semua balbalabla aku tak suka dikongkong- bukang longkong .aku nak rumah sendiri kalau terpaksa - eh nampak ek ada ayat TER tu - ada sejibik macam rumah sekarang - mariah carey pun tak demanding lupa daratan macam ni ; tapi itulah hakikat itulah kenyataan . orang kata (asyik orang kata ; kalau tak orang takkan la binatang kot -.-)  "what goes around comes around" -
pffttt fakkafkafkkkafkakfkakfkakfka bila semester ni nak berakhir? sigh.


#sekarang gilakan alexandra stan mrsaxobeat lepas ni gilakan siapa pulak? haih manusia tak pernah nak melekat dengan yang satu.
pernah tak kau alami dulu , dulu masa zaman darjah darjah pernah tak korang akurtaatsetia - atau lagi keji tulis dekat dalam buku diari biodata diri yang pass pass - kawan suruh isi -konon nak buat kenangan -ada tak pernah nampak "lagu kesukaan makanan kesukaan tempat lahir tarikh mati etctcetetettctete" ada kan? pernah notice tak lagu kegemaran korang zaman darjah darjah? HAHA. yang pelik lagi takjub - lagu tu akan sentiasa berubah dari tahun ke tahun. eh jangan tak tahu benda pass pass biodata diri ni popular kot dulu sampai aku yang suci ni pun turut terjebak -.- akhirnya - macam cerita filem, hero mati akhir - dan buku aku pun hilang.- eh zaman sekarang ada lagi ke? oh lupa. zaman sekarang tulis atas ipad. mana ada buku dah . -.-' sampai la sekarang , semua tu berubah. eh aku ni bodoh jugak cakap benda tu tapi tak bodoh sangat sebab sampai sekarang aku stik kekal tetap kat lagu yang aku minat - evanescene my immortal. itu lagu sumpah meleleh ; dengan the only one yellow card. memang tak dapat resist. kau ada? -.-


//




aku rasa tak pernah nak rasa bila hidup dikelilingi orang yang suka pinjam atau bahasa mudah kaki pinjam.apa yang kaki pinjam ni nak sebenarnya? banyak aku jumpa kaki pinjam yang terlebih mampu dari aku - aku yang tak mampu ni pun dijadikan kambing hitam si peminjam. macam biasa , cliche cliche si melayu " weh pinjam , nanti aku pulang balik atau aku bayar balik" youu see, the day after tomorrow batang hidung lesap atau dengan muka tak malu nya nak jadi pelakon tambahan dekat luar set ; padahal hari hari nampak dengan si beri pinjam tapi pura pura buta agaknya. watdeneraka semua ni? - sumpah aku tak lokek nak bagi orang pinjam tapi kalau muka sama hari hari memang cinta muka bulu lah kan -.- // lagi lagi dia kawan baik. OMG macamana nak face it walaupun dalam hati membara macam lagu awie tu -.-' kamon la. sedar sedar la sikit atau diorang tak pernah tahu untuk sedar kot atau lagi senang cakap diorang memang tak malu. kalau kira hutang hutang aku balik (bukan nak ngungkit nok) adalah lebih rm100+ aku bagi orang pinjam - bila campur semua orang lah HAHA. eh lepas beli topap apa. muak jelik jengkel hari hari nak bagi orang pinjam.- kalau macam cik kiah dengan cik senah boleh la. "kiahhh , pinjam garam sat. anak aku ni malas nak pergi kedai haa. "  "oi senah , ambik ni sambut dari atas" kedegang garam jatuh . - orang dulu dulu memang suka pinjam. tapi diorang pinjam sumpah macam :')) gila teruja tersentuh sebab pinjam guna sistem barter ; kau pinjam ni aku pinjam tu so adil la 0-0. sekarang? pinjam pinjam pinjam jadi harta sendiri. eh aku terasa la.memang aku tengah cakap pasal aku pun.zzzzz o.O jangan jadi macam ni sudah. "weh pinjam pahala kau weh?" akhirat nanti aku bayar balik .-.- pffftttt. ni bukan orang.ni keji.


dah la.makin bosan dengan rutin. benda sama . hari hari pulak tu. nasib ada cuti Awal Muharram.kbye- blah dan mati

homesick u think?

Thursday, November 24, 2011

frekuenlyaskingkuestion

kenapakaubaca.[?]
"arghh masa terlalu "lama" sampai bumi berputar pun tak sedar"-H.A




FAQ: -boleh jugak disebut Fak Answer-Question (kalau korang taktau sangat la apa tu) (FAQ) -.-




1.kenapa lama tak update blog brader (comel) ?
-aku busy la.jadual waktu kuliah matrikulasi entahpape ni melimitkan aku masa menaip.betapa sedih.laptop ada depan mata khas untuk bukak pesbuk dengan twitter je HAHA. letak jawatan  menaip sebab jari aku cakap dia penat -.- maklum la.dia manja pulak akhir akhir ni.


2.Bilanya time tak busy ?
-tunggu kau jadi menteri pelajaran; lepas tu engko buat jadual aku sejam sehari je belajar.selebihnya tidormakan bloggingpesbukstudybalbalbala boleh ? kata nak banyak update blog kan? hek eleh


3.macamana study? ok ke brader (comel)?
-kepala engko.tak ok. tunggu lama lama nanti baru ok kot. musim sekarang musim hujan , demam selesema aku rasa nak muntah muntah je ( eh mengandung ke ?)


4. eh sana hujan ke? sini key el ok panas je?
-tu la kau , tempat kau tu kupur.sebab tu panas manjang je. tengok kiteorang. dari pagi pukul 9 tadi sampai sekarang hujan tau tak. kalau kau bubuh tangki yang besar tu pun cukup untuk kau minum setahun. tahu? nak simbah kau hidup hidup sampai mati pun boleh -.- .


5. takut tak bila hujan macam tu?
-tak la.suka ni. meh la datang aku buat farewell party meraikan hari hujan sedunia ni.-_-
ee bukan tak suka. memang  hujan tu satu rahmat; (syukur) tapi kalau terlebih tahu tahu la kan apa implikasinyaahh ?


6. kau suka Malaysia menang lawan indonesia ?
- eh kau busy bodi ni kenapa? memei la suka. aku sanggup tunggu sampai masa tambahan minit ke 114.sampai situ je la aku sanggup.lepas tu balik sebab ngantuk MUAHAHAHAH tup tup aku punya seketeri bagi tau Malaysia menang penalti . fuh nasib aku tak main. aku bagi nazmi je yang main. dia muda lagi.aku dah tua.kita dah tua terpaksa la mengalahkan


7. Amacam? kelas dah tukar baru? ada awek baru tak ?
- uuuu soalan maut ke soklan mintak penampo jepun ni? buat masa ni takde. eh tak . lupakan je la. sem 2 ni lagi nak mati perah otak. semua chapter pertama macam haram susah nak matei. rasanya siapa la penggubal tajuk tajuk ni eh? meh aku putar otak dia bagi sedar sikit.letak tajuk yang susah susah nak matikan anak orang lettew. - so konklusinya : ada yang berkenan tapi tak ada niat nak mendekat.kbye


8. eh macamana MUET ok tak? kau terMUTE tak?
- oh terima kasih la sebab dah tau jawapan. -.-' agak payah. dari six six band tu, aku mungkin probabbly possible to get 1/2 band HAHAHA entah apa aku jawab aku ikut mood time tu. masa tengah jawab tu ditakdirkan perut aku sakit so nak terkucil dan ahhh leganya.


9. Perasaan masuk semester 2?
-sumpah perasaan aku macam taik. kau tau taik? taik tu busuk. macam tu ah. ee rasa nak stay rumah lama lama dan suruh orang tarik matrik tu bawak depan rumah aku. *sigh. sedih gila sedih gila . asyik asyik berenggang dengan pemili.dah la tukar tukar kelas. macam haram. cis. ni yang aku nak mulakan petisyen ni. "siapa setuju sila angkat tangan macam shayeee!"- usop HKLBR


10. Tengok AIM ? 
- tengok. masa karpet biru . masa njwa latiff nak terjatuh hihihih.masa juliana evan salah sebut nama.eh juliana eh jadi hos? ke diana deniel? HAHAH aku pun enggak tahu. lagi ennoying aku tengok bila greyson keluar pentas. ahh malas cerita. * VOMIT. biasalah lelaki mana yang tak jeles dengan lelaki. oh jeles dengan justin bieber? buat apa? *vomit lagi sekali >.<  aku tengok lagi. tengok persembahan klise. cuma dekoresen trofi je tukar dengan artis artis segera. pfft. tapi teringin jugak nak jadi glemer atas tu HAHA.


iklan ;
eh baik kau dengar lagu lagu yang nostalgic.yang membawa ke arah dulu dulu :') teringat kisah lama. tapi hari esok bukan kisah lama lagi dah. esok kisah baru. baru yang menyakitkan atau menyenyumkan.


11. Awak sekarang makin comelkiut aww aww apa rahsia?
- maaf la soalan SS kejap jawapan pun kene SS . HAHA. eh tak la. itu semua kurniaan tuhan ( sumpah plastik. may i kill you bitc*) - aku guna lada ; maksud aku cili giling. letak dekat muka. lepas tu masuk OVEN bakar diri sendiri. jadi la aku. nak ke jadi aku ? taknak kan? so biar je muka macam tu. jangan jadi lindsay lohan. ketagih dadah. dia tu lagi plastik. benci nok.


12. kenapa perempuan selalu menyakitkan hati eh?
-oh sebab dorang dicipta memang untuk menyakitkan hati tanpa sedar kot. maksud tanpa sedar kat sini ; dorang boleh pulak buat buat tak tahu  atau buat bodoh lepas dah menyakitkan hati lelaki dan dengan syarat ; perempuan tu ingat dia nak joke joke tapi ayam -.- dia telah menyakitkan hati lelaki. ingat lelaki takde hati? ingat perempuan jela yang ada? yang ado .


13. macamana dengan menangis?siapa lagi banyak? lelaki ke pompan?
-rasanya lelaki lagi banyak menangis kot. FAQ in FAQ : tapi tak nampak pun lelaki menangis?
memang la gila. kau nak lelaki jatuh saham martabat ego semua ke? diorang menangis.malah lagi dasat . habis berkotak tisu. ha tempat strategik lelaki nangis mestila dalam tandas ikea HAHA. eh(?) - eh tempat tempat yang 99% probability yang tak orang , dalam kerete dlm tmpt gelap, toilet awam , rumah lagi best dalam hujan etcteetctectecttctcetce.macam macam tempat.


14 kenapa kau dah masuk soalan soalan jiwang emosenel ni?
-eh suka hati la. blog kau blog aku? HAHA pedas tak. ? tak kan. eh aku dah lama sangat tak buat drama murahan dekat blog. bagi la chance kejap. eee. dah lama membisu. sebab boikot lettew.


15. isk kau ni.menyampah aku tanya. kau suka aku tak?
-eh kau , kau yang banyak tanya kau yang menyampah pulak . aku lagi la muak jengkel. nasib baik katy perry ada ni ; ada je dalam mp3 aku ni. siap repeat#23193189 lagu dia -the one that got away - bertekak dengan esah ni lagu baru ke lama. ok fine kau menang lagu lama. bye. eh , suka kau? tak
kau siapa? kita pernah kenal ke?eww.


16. EH EH kau rindu siapa eh sekarang ni ?
-Hasyaaaaaaaa. - persetanzkan keluarga.itu memang wajib kita kena rindu. * klise. i rindu hasya zaheera. comel nya dia. mana dia mana dia? rinduuu laa.! :')


17. kenal keira knightly? 
-ah kau eja pun salah. kenal la. tetibe je suka bila tengok pairetofkaribean. hot. hot , kau tau apa. aku teringin nak prospose orang macam tengah lawan pedang macam cerita tu. .aww sweet kot. atas kapal. laut tengah gelora - davy jones jadi pak kacau.isk semak la. eh keira neitly tu aku punya. katy perry letak mana? PERASAN.


18. dah la bye. aku ngantuk
-dah la . bye jugak.tah siapa siapa la kau ni kan aku layan. orang gila sewel kot. * termuntah lagi.kbye


p/s : esok ada taklimat UPU - teringat macam budak sekolah. bitc*


lepas baca ni aku nak kau rasa annoying sama macam budak ni KHAKAHAKAHA

Thursday, November 17, 2011

What alasan have you made?

kenapakaubaca.[?]
"nak balik ke penjara dah.demmit."-H.A


dammit , kau gelakkan aku? berjaya la.kau tak tau aku sedih sangat dalam hati -walau hati takleh nak keluarkan air mata. sedih.sedih sedddihhhhhhhh. betapa tak dapat nak dimetaforahiperbolakan kesedihan aku. hiperbola : ibarat matahari mengalirkan air bahnya - mungkin tak hiperbola sangat jika nak dibandingkan dengan kesedihan aku. kenapa ? mengapa? dan apa solusinya ? solusinya aku mampu ketawa berdekah depan orang tapi hati tetap keronyok menyepi dekat dalam. kenapa macam ni ; aku tak tahu. karma mungkin. bala tulah malapetaka balasan. agh itu semua menjadikan kondisi diri aku sesuai dengan situasi macam tu.- entah.


"kalau bisa saja aku menangis. perlu saja aku luahkan." -


"kita masih muda. kosong dan mentah" - masih belum cukup garam.


"Jangan menghina barang yang kecil kerana jarum yang kecil itu kadang- kadang menumpahkan darah".


dan ingat jerin,


"Reaksi emosi jangan dituruti kerana implikasinya tidak seperti yang diimaginasi ."


dan aku benci alasan. alasan buat aku benci dekat pemberi alasan.
pernah dengar, ah kau ni banyak alasan ah .
malas ah layan kau.
bayangkan (kalau) aku cakap macam tu (?) memang nak cakap pun. cut connection. permisi.
alasan alasan alasan hidup penuh alasan
#kau datang lambat sekolah , kau bagi alasan
#kau kena marah dengan parent balik lambat, kau bagi alasan
#kau gagal dalam exam , kau bagi alasan
#kau nak tengok robertpattison dekat wayang , kau bagi alasan
#nak lepak hisap shisha , kau bagi alasan
#kena saman dengan tiga paku, kau bagi alasan
#kau taknak keluar, kau bagi alasan.
# etcetcetcetcetcetccec....


redha. teman aku sekarang gelak.gelak gelak nak lupakan segala.


Masalah-masalah biasa: Takde duit atau takde transport atau takde teman. Salah satu, antara dua, atau ketiga-tiga sekali. Dah masak.-esah ezral. tapi esah , lagi perit bila takde teman.even ada duit ada transport takde teman buat hati makin parah. zzzzz.




selamat tinggal para pemusnah harapan. bye. - bukan kau ok.para ; para menunjukkan bilangan yang ramai.samaada termasuk kau atau kau terkecuali.


cerita CGI sampah lebih baik jangan tengok.hilang 2jam emas aku :(
immortal sux


dont be afraid of the dark.
cerita ni seram gila.18 advices : donot watch it alone.


bila semuanya kelam.bila semuanya hitam. samar bayang pun kau tak nampak. sama jugak la macam hati #.sigh.

Tuesday, November 15, 2011

apa beza dulu apa beza sekarang pulak ni?

siapa gila elok duduk sini


kenapakaubaca.[?]
"lihatla.orang lagi betulkan batil dari nak tegakkan kebenaran"-H.A


apa fesen budak sekarang , lagi maju dari kita .eh aku bukan budak tau -.- aku dah rewmaja tapi muda lagi tak terlalu tua kalau nak diikutkan -.- still young poreber young HAHA. eh entah aku rasa kejutan budaya kejutan masa pulak bila nak dibandingkang dengan budak budak zaman dulu dengan budak zaman sekarang.OMG memang terlalubanyak perbedaamn.untung korang yang lahir zaman hendo ni. yang lahir zaman gajet gajet peffttt. untungla lagi sekali.eh kau ? jangan terasa sangat jangan nak saman saman aku sangat , "kita ni hidup dalam demokrasi terpimpin , siapa setuju sile angkat tangan macam shayeeee "-Usop HKLBR HAHA


"saya ada ipad iphone galaxytab nexus galaxynotes sayew ada mekbuk pro DSLR nikonlomo amenda semuatu  .awak adew?"-kata kata si durjana yang suka buat orang sakit hati HHAAH


dik dik zaman aku main brick game je dik , bila keluar ps1 pun dah satu kampung riuh dik , aku belik ps1 tu tu pun 2 kali bayar , keluar gameboy kaler pulak , keluar advance pulak - masa tu hidup tak mampu , masa zaman 2002- 2006 .duit masa memang macam emas. emas pun kalah lah. menganga je tengok orang pegang bendatu semua , belum lagi keluar laptop yang tak senipis sekarang. sekarang leptop kalau nak masuk celah bawah pintu pun lepas. dulu punya leptop memang tebal.tebal macam panjang pembaris.nah kau punya pembaris 15cm kan? macam tu la tebal leptop.korang perlu perlu perlu bersyukur . zaman kita orang nak beli benda benda tu semua susah. semua harapkan berkat duit mak bapak , sampai mak bapak kepala botak -yela mana taknya , kalau sorang anak dia nak ; yang berderet kat belakang tu nak letak mana? -ha kat sini kita dapat tengok betapa untungnya dari konteks anak tunggal. Mheuheru  apa yang dipinta pasti dikota. - sekarang lagi canggih , ipad kalau boleh tayang dekat facebook dalam gambar ; siap buat muka (bajet) comel mulut kedepan tolong la tolong la. kalau nak riak sangat just post je status eg ; Timah: "esok aku nak kawen ni ! jemput datang !"-via facebook for ipad. - lepas tu orang batak sukun semua - akan reply "uuu ipad dah sekarang" balablab perghh ipad siall" - ipad pulak sial (?) -.-' senangkan modus operandi nak riak dengan bertempat? - budak zaman sekarang memei untung. merasa betul nak rasa henpon tekan tekan. bukan tekan tekan kepad lagi dah , tekan tekan skrin. bagus bagus aku nak beli yang tekan pun tunggu 18tahun. ; maju ikut peredaran masa.maju maju waklu. isk entah kenapa mak bapak sekarang manja. bukan anak yang manja. mak bapak pulak yang manja.tahniah la yang ada benda benda ni waktu muda. DSLR tak nak kalah jugak. baru baru ni aku pergi melaka jalan pusing tengok awek awek dekat mahkota parade -memang nampak budak budak baru nak up  pakai seluar biru tua baju kemeja putih satu grup ada lelaki pompan OMGMGOMGOMG -masa umur aku 12tahun aku takpernah pergi mall melainkan diapit mak bapak T.T- siap ada 2 3 orang budak tu selendang DSLR .omg tangkapnya tak. tengok? lihat perbezaan dulu sekarang. entah la. memang penuh pun mall tu dengan budak budak. kirikananatasbawah budak budak. -.- pfftt. "apa beza OU yang penuh dengan budak SMKS10?" HAHAHA -itu budak menengah, ni budak rendah -.-




hari ni couple , lusa la eh clash. saya ada yang baru ni.dia lagi sayang saya lebih satu dari awak -.-



nampak nampak nampak? eh budak ni jangan saman aku HAHA
tak terkejut ke  tak terkejut ke budak budak ada yang dah gheti tukar tukar  boipren/gelpren sekelip mata ? takjub takjub aku sesungguhnya takjub ujub teruja nak rasai semua tu tapi tak dapat .untung la korang dapat dulu . boleh tau ; search je nama nama yang korang rasa gedik gedik gay manja semua tu duh , then tengok la mulut mulut diorang , yang muncung 10 jengkal , yang kelip mata sebelah -tak boleh bukak lama lama kang baru tau - yang buat peace dengan mimik manja (yang sebenarnya gedik gila) pun berlambak etctcetetctetetc -nah lagi gedik yang elok berkepit dengan boify . awuwuwuwuw. tapi yang hebat pasal diorang ni , diorang ada fren berjuta juta juta (bukan teater juta juta yer ) bila buat status , sampai A****** (bukan nama sebenar) & 67 other friends like this status , perghh ada yang lagi glemer sampai ratus ratus la. bila tengok tang picture dendorang ni  pulak. perghh walaupun gambar menjengkelkan gila mata ni nak tengok  -.- , tapi sampai 100+ yang like ; itu la mungkin istimewa diorang kot ? PFFTTT -.- (sarcastic)  atau pun pernah tak korang alami situasi cemni ? ala ala yang popular kat mespes dulu tu . tiba tiba masuk komen , "komen my pic yaa. i will hit u back blabalbalala " pernah pernah ? mungkin barangkali ni dah terjadi dekat fb. pftt eh jerin , kau ni kuno ke apa? orang sekarang yang kewllzz keewlzz semua dah beralih ke twitter la. fb untuk baru nak up je ? NYEHEHEH . yela aku belum up lagi aku duk fb je la.-.-' - pelik. pelik pelik .tak tau nak menangis ke nak sedih ke nak marah nak JELES . (?) mana satu ? apa neraka tah semua ni.


kau ni apehal gila tulis benda yang klise kuno kebelakang macam ni ?


eh kenapa marah ? marah tanda betul tanda setuju tanda meng-iyakan ? betul lettew apa yang aku cakap.entah aku pun tak tau setanz mana yang suruh aku bukak mulut tulis panjang melebar benda ni mungkin sengaja nak cakap inilah kenyataan - atau benda benda ni bukan satu trend lagi , ianya menjadi satu kewajipan lagi lagi time macam ni , time teknologi its on our fingertip .kan?bila semua nya dihujung jari tak mustahil buku dan pensel kita lupakan , sebab kita dah ada teknolgi yang membantu  lagi lagi bila dalam kuliah , boleh kopi terus dari pc lekcerer , boleh record suara lekcerer kuliah then kita boleh tidor konon nak rehatkan minda dan etcetcetcetc banyak lagi. cuma satu.jangan terlampau guna sangat. takut karma datang balik. pfftt. ehkbye.


"i wonder macamana mardiah yang 16A ke 20A tu aku lupaboleh hidup tanpa ni semua , dia hanya hidup berbekalkan buku buku dan buku yang paling agung , Al-quran." -orang macam dia sepatutnya kita tabik. bukan macam buda budak gedik facebook. MUAHAHAHAAkbye



eh kau jangan percaya sangat karma ni.syirik. mksud dekat sini ; kau buat jahat di balas jahat .
sama la dengan konsep akidah kita; Allah itu maha Adil.

run into the light,get out of your own way ,not afraid to fight,believe in what you say.- G.C hold it till the night

Monday, November 14, 2011

kenapa cari masalah?

kenapakaubaca.[?]
"suka lettew aku jadi macam ni T.T"-H.A


Biar pecah di mulut jangan pecah dekat hati nanti sakit bro. duh.itu yang aku rasa sekarang. rasa yang macam aku nak ramas ramas bantal biar sampai pecah . taktahan tersangat tak tahan , kiranya kalau aku kalah aku menangis tadi. menangis sampai diperlakukan macam ni. nasib baik tadi hujan ; boleh menangis dalam hujan :'/ #lagi lagi bila ter- layan dengan lagu it will rain bruno mars memang paling tak tahan la kan. aku tak percaya. siapa percaya ? sampai hati sangat kau buat macam tu . sampai hati. mungkin aku ni macam kuman , tak nampak apa apa mungkin bila mati nanti baru nampak , "eh jerin dah mati ke ?" oh syukur. bila kau nakkan something baru nampak macam aku ni gajah.terhegeh hegeh cari telipon kol sms itu gini . aku tak cakap dekat kau , bukan kau pun yang nak terasa lelebih apahal? , semua orang pun macam tu . isk.isk.isk. jangan la macam tu sekali doh ; nak pergunakan orang agak agak la. kau terasa? pedulik pulak aku.


// mungkin perangai kita yang membuat kita sendiri diketepikan.pandai pandai la hidup bro. mungkin sekarang hari kita , esok lusa pun hari kita , minggu depan baru hari diorang.tapi tapi  tapi tak pernah pulak aku rasa sesedih ni.sedih yang tersangat . eh entah . dunia sekarang penuh hipokrasi nak hidup pun tak aman. ramai yang ambik kesempatan ; ramai yang pijak kepala . malangnya aku belum beli lagi shield untuk halang kepala aku ; kan dah terpijak. terpijak sampai keluar otak ; elok la tu , kena kutip balik. // hai bebi , orang zaman sekarang dah pandai la, dia bukan dungu jadi tunggul lagi nak kena kata A , baru nak buat A ; sekarang zaman orang paksa paksa , buat muka comel buat muka simpati -lebih lebih lagi perempuan ah kan HAHA dan konon kita ni nak jadi hero malaya terpaksa tunaikan hasrat terpendam , tersimpanyangdahlama baru sekarang nak realisasikan , walaupun berdepan dengan pelbagai masalah . itu la lelaki.baik sangat . jangan baik sangat dekat perempuan boleh tak ? renungan perempuan berbisa. tajam beb lagi tajam dari mata pisau . yang terluka atau termudah cair nya mesti la lelaki lelaki yang single ; yang belum ada kuasa veto dikontrol oleh awek diorang perghhhh semua ni pfffffttt. - ini baru sikit . baru sikit aku kena macam ni dah memekak seluruh blog .molek ke tu ? sumpah apaneraka ni la sia* ; eh molek la luahkan perasaan dekat sini daripada huru hara nak terjun bangunan semua pffftt itu semua perempuan yang buat. lagi lagi golongan kafir.

grrrr


in another life,
I would make you stay
So I dont have to stay
You were the one that got away
The one that got away. -K.P  


Jack: (to Will) "Do us a favor...I know it's hard...but stay here, and try not to do anything...stupid."

 # ego itu melebih. lebih dari kuah , kuah yang kita makan ; kurang nasi . sebab tu ego bermaharajalela. bukan datok maharaja lela la setan -.-

aku suka kenangan , daripada nak tengok pandangan masa hadapan ( future's perspective) obiosly kita dapat tengok kenangan, flashback balik semula kenangan entahapa hapa semua yang tetapinya nostalgic tu daripada nak pertaruhkan syak wasangka perasaan untuk mengetahui apa yang berlaku hari esok. kenangan sangat seronok. kalau la ada button 
►  ►  ■ , kan senang

semuanya sampah , jadi sampah kalau aku hiraukan.saja nak buat drama nanti .cari lah aku lagi bila memerlukan dan buang lah aku bila dah beli baru .kbye.

comelnye awek aku ni.





Sunday, November 13, 2011

WEH gila weh gila !

kenapakaubaca.[?]
" kenapa takdemood ni"-H.A

cuci cuci meja esoknya SPM




kenapa masa buat karangan BM SPM sax dulu aku takbanyak menulis sekarang guna kebod kau rajin menulis kenapa kenapa mengapa? Oh persetanzkan la duh bukan apa pun, matrikulasi sekarang pun tak ajar subjek BM tak ajar menulis nulis walhal aku suka sangat menulis.err maksud aku merepek . -.- keji tak selain daripada cita cita zaman budak budak yang diperbodohkan oleh cikgu cikgi yang selalu tanya "apa cita cita kamu bila dah dewasa kelak [ayat skema gihhlaa GHEGRHGEH]" ?  jawapan plastik ; doktor , arkitek, dentis, polis nyhrhrerere pensyarah ; dulu kecik kecik main cakap je tak gheti lagi sebenarnya nak jadi apa . aku pun cakap la nak jadi pensyarah , itu masa darjah 4- 6 , lepas tu naik tingkatan 1 jadi chef pulak , lepas tu masa tingkatan 3-4 , out of control - "entah , tak tau jadi apa apa" orang tanya , kita bagi jawapan bajet artis "no komen no komen" entah tak tau lagi ikut takdir. dan sekarang , -.- yela bila lagi sekarang la, terasa aku nak beralih masuk kewartawanan.keji tak? 
cik kementrian, matrik ada tak bidang kewartawanan selain daripada medic engineering semua ni ada tak ? T.T  sobsobsosbss memang menangis tak berlagu lah aku. susah kalau hidup takde cita cita ni .tolong la jangan jadi macam aku. elok bagi penampo jepun pipi sebelah kiri dan lepukan selipar jepun pipi belah kanan. susah susah susah . jawapan sekarang ; ikut la takdir. HMMMM. :/


sefukta ;


- bila perempuan nampak lelaki handsome comel  ( aku tak cakap greyson ) errr mesti nak cair ? kenapa? bila nampak yang buruk nak beku laa ?-.- 


- kesian najwa latiff kena bahan kaw kaw semalam but anything goes smooth right najwa?


- kesian sukan SEA dipersetanzkan semalam? kau tak tau ke skuad sepak takraw kita kalah ah? 
kalahhhGRHTGRTHRTHRT ? tapi bola memei menang HIAHAI


- lepas ni nak kena buka akaun youtube mana tau boleh jadi bibir wannabe? HAAHAH


-okbye. takdemood gilos # :/ 


#
semua bebudak nak ambik SPM esok. pfffttt.apa tu SPM? Sijil Pergi Mat*? KAHAHAKAKAHK << evil laugh. eh tak susah pun SPM aku ulang tak susah tak susah tak susah langsung. dengan term and condition, kau tu study. rindu nak flash back zaman SPM paling benci masa dua minggu sebelum SPM aku kena chicken pop .bayangkan? redha je. masa #admet , kita masih perlukan mcD ; siap order delivery sampai sekolah MHAUHAHA ; lepas habis exam EST, kitaorang pergi menyundal tengok wayang cerita salts tak salah ke cerita apa aku lupa MUAHUAH rindu nak letak mancis dekat mata ; bersengkang mata malam malam sebab nak study last minute untuk fizikkimiabiosux semua..rindu rindu eh apa beza matrikulasi sekarang?lagi guna berbatang mancis. -.-' dan apa yang dah aku buat masa SPM tu memang berbalas bila nak ambik result jadi budak budak semua mintak la restu guru guru jangan bagi cikgu tacing dengan korang semua , sekali tak berkat selamanya tak berkat ; restu dari makbapak pun amat penting hish pergi la study sementara masih ada masa. :')




// kau tau tak sebenarnya aku nak cerita pasal lainnnnnnnnnnnnnnnnn kenapa aku memekak pasal semua dekat atas ni -.- arghhh nanti kalau ada masa ; jari aku rajin nak nulis lagi aku posting la .kbye.

bertemu kawan , irfan


nyeh selepas exam apa dah lupa
pesta macam dah habis SPM padahal belum mula pun-.-


HAHAHAHAHAHAH-credited;esah

Saturday, November 12, 2011

unsur rawan

kenapakaubaca.[?]
"mogok"-H.A
embun itu ;
sifatnya sejuk jika disentuh
jari berair ,
muncul bila dinihari ,ketika masih
bulan ditatapnya,
ketika wujudnya.
#
"aku tak bisa menghalang,
 puitis lagu cinta lama kaukerna aku sedar , pencuri cinta itu
bukan gayaku"
#
dan menunggu lama itu
bukan caraku
ku lalukan dia
ibarat sungai alir deras. arghh,
memang payah
betapa payah
akhirnya tewas kerana
cinta aku tiada di
dalamnya.
#
kaca kaca mata
mula tersinar
meratapi kasih yang hilang
di bawa arus
rembesan linangan,di telan memori
dan berlalu pergi

katakatasislaptiks.-H.A

Friday, November 11, 2011

Dunia upside down

kenapakaubaca.[?]
"aku cuma perhati.malas nak terlibat lagi dah "-H.A


budak budak sekarang tak sampai umur 2 tahun dah pandai melawan cakap. siapa ajar? mesti susu formula penuh DHA yang ajar semua ni. -.-' / "sufiyaa, pergi tidor la.jangan lasak lasak" ,"tanak."- tau tau la camne budak cakap tak soo kiuttttttt awuwuuuwuwu aku yang marah marah tadi terus tak jadi marah , memei abang penyayang aku ni. gelak + geram , akhirnya aku tewas ke laptop.pfftt, biarlah budak budak je pun.
lepas tu abang dia umur 3 tahun lebih  cakap; "tadi dah tidor laa" -- ok fine fine fine korang menang arghh dengan budak kecik pun aku kalah. sebab tak puas hati , aku tercubit dorang -.- padan mukes.


# a lot of agenda to be done but the duit dalam wallet makin menipis mungkin tinggal kupu kupu je.time ni la kita kena guna bank semulajadi atau bank bergerak.siapa lagi kalau bukan  _____________ ? HAHAHAAH. eh aku tak cakap apa apa.aku minta bila terrterterterdesak je sekarang tak terdesak lagi so yeah diam je .


//
err entah apa senario melanda budak zaman sekarang - aku lettew . tarikh cantik pun nak momokak. 11.11.11 . so? ada apa dengan semua tu ? tak berubah kan ? kau masih makan tengahari ,malam, petang lagi kan? berubah ke makan minum kau hari tu ? kau still bukak lampu malam malam buta kan bila nak pergi ambik air dalam petik ais?kau boleh online lagi boleh tweet gitu gini boleh post tumblr bukak fb main game kan kan ?nak kapel tarikh 111111 esok esok 111211 klashh.oh sempitnya minda.syukur la kita masih hidup .sampai sekarang still hidup. itu hanya satu angka yang cantik, yang ramai orang buat tarikh nikah dorang.duh. itu pun jadi masalah ? memang ada masalah. lepas tu pop up pulak  " ini hari satan kitab blablabalalallbal memekak mekak nak sesatkan yahudi islam buddha " what the hell semua tu ?" dan mungkin kebarangkalian benda ni akan wujud lagi pada 12/12/12 selain daripada teori tak masuk akal kaum maya 21/12/12 balbalalabal masa tu mungkin lagi kecoh budak budak fb post , kiamat ke hari ni ? kiamat ke? pfffffftt itu semua stereotaip.eee entah apa gejala ikutbudaya gila tapi aku layan jugak .HAHA. suka sangat menuding jari , takpe, aku ada 4jari tuding dekat aku , satu lagi dekat korang so bersyukurlaa ke korang nak 4 jari aku satu jari ? camne nak buek tu.tak gheti den deh. lepas tu apa? nasib baik kita takde bulan 13 , kalau tak sekali lagi polemik merepek 13/13/13 itu semua klise. ahhh. itu baru malaysians.negara lain ada ? yangg ado. #


eh aku memang betul perlukan mekdi tapi bukan mekdi KD , aku perlukan mekdi TS HAHA. walaupun sama je kandungan nya mungkin si tangan yang pembuat berger tu yang lain but i need mekdi TS so konklusinya isnin nanti kita jumpa ya TS -.- ni nama nya manusia gedik nak mampus. ada yang dekat gedik nak jauh jauh .
//
talking bout feeling is same like talking to the moon. until forever you wouldn't get its conclusion.sama la. kau cakap macam batu. mungkin lah. mungkin mana tau ada keajaiban berlaku tiba tiba batu tu bermulut  ke , kau pulak tanya , "eh batu kenapa kau awesome harini?"  "memei la aku kan batu" -_- iskiskisk kenapa perasaan tak boleh dipisahkan malah makin melekat selari dengan hari bertambah dan kenapa perasan tu senantiasa ada ? aku nak lari dari semua tu kejap , sekejap pun jadi lah bagi la aku rasa bebas perasaan bebas kemana saja tanpa dibelenggu rantai perasaan yang entah hapahapa ni. nyeh itu la manusia pandai mengomen je bila dah kena batang hidup sendiri baru terngadah tak sudah. .


WTF, cuti aku ada lagi 7 hari. malangzzz ya amat.


“Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.” 

putus asa? dah banyak kali putus asaaa.rasa nak sambungkna balik je putus asa tu. kbye.


kau tengok ombak, diorang tak boring pun benda sama.

Thursday, November 10, 2011

the tourists.

kenapakaubaca.[?]
"belajarlah berdikari."-H.A


lepas berlaku sesuatu ? mesti cerita.itu nama dia klise. malas malas . akhirnya segala plan yang dirancang pertengahan bulan lepas menjadi kenyataan walaupun too many drama happened ,nah kita persetanzkan , malah bertambah awesome lagi.datang la melaka ; cukup indah penuh dengan momen bersejarah yang sememangnya boring untuk diperhatikan ; tetapi cantik untuk dibuat gambar (kenangan) MUEHRUERHURHE It was a really awesome day ; having fun  with my friends and the same time ; tak terlalu seronok sangat sebab macam macam boleh berlaku kalau terlalulalulalu seronok..dan syukur alhamdullilah, benda yang paling aku takutkan tak berlaku [eksiden] dan kereta rosak tayar pancit tak berlaku.amin amin ya Rabbal alamin. mungkin lepas ni dah takde.aku taknak jadi mastermind lagi dah pergi ke tempat jauh jauh lebih 1 marhalah atau yang dekat pun ,yang jaraknya500m .letak jawatan. takut dan trauma tiada respon yang baik. "jom pergi melaka?" -melaka? "itu dah diluar sempadan outing aku.."  -"aku takde duit ni , " -"busy banyak assignment" - "parents aku tak kasi mahh" , "aku ada akitiviti lain yang lagi penting" dan balbalabalablballabla ; malas aku nak ambil pusing. kita dah 18 tahun , bukan 13 lagi. itu yang aku muskilkan . # eh kbye. lari sambil air mata berair HAHA.


//
sekadar ringkas :
dari mekdi kd 9.30 > sampai tol ayer keroh pukul11> sampai bandar hilir 1145> jalan jalan melaka satu bandar sampai 330ptg>bertolak ke taman buaya 4.00>bertolak ke PD 430ptg,guna jalan dalam jalan kampung yang jalan macam genting highland -.- sumpah takut>sampai PD 535ptg; mandi manda samapi pukul 6.45 >bertolak plang 7.30 >sampai KD 8.45 . :')








muzium gila HAHA








pelancong.


dan tammat .kbye

Tuesday, November 8, 2011

jerin's travel :D

kenapakaubaca.[?]
"journey to the south"-H.A


*kalau nak tengok gambar suruh alia yasmin uplodddzzzz cepatttttttttttt*
opsss terbuat drama swasta pagi tadi janji janji dengan orang bangun pukul 8.30pagi hrmm hrmm hrmmm tapi dah takdir nak wat cane en? dah takdir aku siap siap set alarm dekat phone dan tengok pagi berikutnya yakni harini beteri henpon dah kong tahap gaban zzzzzzzz ( cliche cliche ) alih alih terbangun pukul 10 dan pura pura teringat "oh damnnn" aku ada morning meeting hari ni dekat sekolah , dekat mekdi segala -.-.


# justin bibir kalau dapat anak dengan perempuan tu entah hapa nama tah mesti terus down populariti.elok la tu.meh kita ganti dengan jerin bibir. lagi glemer nyah.   //


dan maklum la manusia mudah lupa KITA mudah lupa MUHRUHRUE bila on henpon perghh berlambak notipikesen maxis bagi , cukup la oih maxis takyah nak perli perli sangat la kan. -.-' reaksi pertama : rasa bersalah.gila gila bersalah sebab janji macam kelly eng , reaksi kedua : oh aku lambat ke? tidor balik la - sebab alang alang dah lambat , biar lambat terus dan reaksi ke tiga : ambik broadband ,connect dan mesej tanya "weh korang kat mana ?" -tanpa serba salah dan muka tembok .-__-


//
lepas beban lepas jenuh paksa paksa orang teman suruh outing gitu gini , nampaknya orang dasawarsa kini makin kekwat you know makin angkuh dengan mereject segala pelawaan aku untuk keluar. - lepas ni kau cakap "mana nak ajak mana nak ajak" i will sumbat you dengan petol timun tomato anything yang bulaatt --. huh akhirnya revolusi berjaya dengan mengajak alia tiab tiba diikuti luqman - ahhh seksa aku berjalan dengan budak uitm . uitm itu ini uitm itu ini HAHAHA matrikulasi kalah besar hari ni. puiii la :D HAHAH.  motif keluar :hanya sekadar nak berpinggiran beli salotape je. salotape yang kedai uswah pun ada jual , yang kedai depan satu lagi yang tak sampai seela pun ada jual - ni la kita kan gedik ; pergi beli sampai dekat popular ikano.alasan letttew nak keluar rumah.HAHA akhirnya berjaya. aku beli salotape dengan frame kayu ikea. WUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ok bye.


#apa ke gehege la nak buat festival seksualiti seksualiti tu amenda? buat tertutup sudehhh.ramai budak budak kecik terjebak lagi kang. bodoh.


# seriously , hidup kena profesenel. orang gelak kalau tak profesenel lagi lagi kalau umur dah dewasa :D


Doakan sama sama :
"Ya Allah semoga perjalan pergi dan pulang kami pada hari esok berjalan lancar dan tiada apa apa gangguan dana malapetaka. Amin :)"


asik asik makan mekdi kat KD,meh makan dekat dataran pahlawan pulok :D
There was an error in this gadget