Friday, December 31, 2010

brOKen

kenapakaubaca.[?]
"sakit"-H.A

"until when  when when when when when wehh this freakin gayshit benda [masalah] akan berakhir ?"

bestnya cakap yang hati jantung love paru paru gall bladdder bile stomach aku dah tak bermakna semuanya gurh sumpah sakit hati." aku tak mulakan kau yang mulakan ok la aku tau ini yang kau nak ok so fine terima je seadanya terimas . lepas ni mesti pasti akan berlaku ; " eh ada apa apa ke ni? marah dekat saya ke?"  "eh takde la. ok je la " -----> anggap je la tiada apa apa. dah letih la. my heart is still not open yet for you or for anyone else.fakelove ! apa ni cibei? ok esok dah newyear new life. selalu sangat macam tu. no more posting lelebih [cakap je] no more love i guess? kawan .kawan. kawan . kawan. tak boleh memaksa tak boleh dipaksa . dan tolong la jangan sedih . tau? itu je yang penulis harapkan.penulis lemah termakan dengan orang sedih ni. kthnkbyenite. 
curve ke esok? tempat jin bertandang tu? tempat klise hari hari pergi tu dah muak ke sana.? nak buat apa // macamana lagi kan? zzzzzz. jangan ada tsunami petir then orang tak terinsaf lagi sudah.

Thursday, December 30, 2010

klise #83728789

kenapakaubaca[?]
"HAHAHAAHAHHA aku serius ni!!! ok enoying -__- "-H.A
 nopicca sebab internet lemabp nak mampus kalah kura kura or siput bab*
 
Adat kalah dikeji adat menang dikeji ngeh itu bukan ada tapit itu resam yang dah melekat dekat dalam kepala ho masing masing . Just tengok je title title posting kat sutkhabar internet ,sosial space ot kejadah apa yang semua yang bersangkut paut pasal sesuatu tu [eh aku tengah cakap pasal bola malaysia menang wuhuuu walau kalah kat indonesia tapi menang agregat 4-2] contohn RHGHRGEHEGEWJ -.-' ; "harimau malaya mengtaring [mengelurkantaring]" ,lagi contoh ; "harimau Malaya benam Ganyang Malaysia" , " kuning hitam hapuskan merahputih" ; dan komen komen klise ; [KALAU menang]" oh kita dah jangkakan pemain kita hebat ,kita dah lakukan training sejak setahun awal lagi untuk semata mata nak menang game ni " dan ada banyakkkkkkkkkbalbalalbalalala lagi komen komen klise yang sakit hati luluh jatuh hati ni kat lantai bila dengar sebab rasa nak bagi sepakan maut je,agungkan sangat. tapi [KALAU kalah] ; " oh kita pun sudah jangkakan ini berlaku sebab padang lecak basah // guna bomoh kuat sangat sampai gatal gatal [markus?] // hujan ribut pasir melanda // tak cukup training asik kene serbu dengan peminat atau berdepan dengan penunjuk perasaan // atau LASER mrrurhurhuhrehuheuheue. -.-' dan konklusinya kita dah menang pun tahniah sebab bagi cuti jumaat walaupun aku tak ada kena mengena langsung dengan cuti hari jumaat. cuti ke tak cuti ke sama je.
**
maxis center dah berpuluh belas ribu kali aku call mesti still salah sebut nama aku ; entah speaker dia tak dengar atau speaker aku rosak atau suara aku sengau sangat ke [?] atau telinga operator tu yang pekak adeh -.- "err boleh saya tahu siapa bercakap di sana?" ; "oh saya hadzrin aqmal." "oh cik nadzrin, boleh saya bantu?" // tak pun " oh cik akma..." // takpun "oh cik hasrin" -_- tak kisah la janji aku dapat cakap pun kira ok la daripada tak dapat cakap langsung dan sekarang aku punya kredit tak kena tolak lagi kot MEHUEHUHUWHUHUHR bestnya sukanya dapat kekalkan no lama no yuthklub tak payah susah susah  nak beli tukar no baru dan sebarkan kepada orang ramai -.-' ok enoying. tapi malu la sial cakap dengan dorang ekeke.
**
EH mesti ada orang sakit hati dengan aku kan? sakit hati dengan perangai sombong aku? sakit hati dengan perangai jual mahal aku yang melampau lampau? sakit hati dengan sikap tak tepati janji aku atau sikap maluu yang membuak buak // sikap aku yang buat kau tertunggu tunggu // atau sikap aku yang merasakan diri kau terhegeh hegeh tunggu sampai buat aku rasa bersalah // atau sikap cakap berdegar degar aku last last habuk pun takde // etc ect cakap je apa apa lagi aku terima. terima kasih sebab masih sudi kawan nyeh -.-'  "tak sangka la pulak sampai jadi macam ni " -------------------------- zzzz system operation down.
**
ok bila pokok duit duit nak jadi duit betul ni? alasan keluar nak cari kerja memang cari kerja tapi tak tau la pulak carik kerja sampai duit habis berwayang bermakan berkeluar dalam seminggu lebih 4 kali [??] apa tu? eh nak flashback balik boleh? bangka* punya F.O.* lagi lagi haih penat dah ni. nyeh usaha tangga kejayaan.usaha lagi. dah dapat offer harvey norman and chef dekat D*** tapi masih kau tolak? kufur NIKMAT betul . cis.
OH kalau siapa yang terniat berniat nak tengok guliver's travel atau ngankung hentikan kerana duit anda bakal melayang begitu sahaja cis sumpah haprak haprak tengok hagemaru lagi kelakar. bodoh. desperado betul punya cerita. -.- jangan pandang belakang congkak 2 pun zzzzzz tak sedap. ! oh kthkbyenite

Tuesday, December 28, 2010

bolaser

kenapakaubaca.[?]
"bukan senang dan tak susah cari kerja cuma malas -_-"-H.A

posting pasal laser masa perlawanan piala suzuki Malaysia vs Inonesia mungkin agak memang kuno sebab benda tu dah lama basi nak dekat 3 hari tapi aku peduli apa -.-
Sini sana borak pasal laser tak sudah sudah sampai tubuhkan kelab kipas 'Anti - LASER ' 'malingsia penipu guna laser" etcteettetcet dan mula wujud dekat twiter dan antero sekali alam sosial -.- memang sial. dei dah menang tu menang dan kalah tu kalah la tak payah banyak bunyi bagi kang apa nama benda bising masa world cup tu masuk mulut engkorang baru tau -.- cis. marah ni. 'agaknya penangan Sultan Pahang' yang murka pasal laser melaser muka pemain hari bawak berkat OMG dalam tempoh 4 minit ,2 gol dilayangkan bergegar rumah aku bapak aku jerit sampai kalau letak cawan mungkin boleh pecah .haiyak tapi memang superb la nak tunggu esok rabu wuhuuu. entah tak tahuapa jadi esok kat setadium sana probability pemain kita lunyai tinggi. bukan lunyai match tapi lunyai sebab kena beduk dengan penduduk kat sana // atau disantau masa main etc kaki kejang otak pitam mata gelam tangan gatal balallaba santet dekat sana lagi hebat dari malaysia [??]-.-' persetanzzkan // lagi pemain kita melecur sebab kena baling mercun thapa karma kalah c4 // lagi itu ini dan mesti negatif. eh terbuat fitnah pulak. HAHA oh well apa yang diharap menang je la. kalau takut panggil aku si kaki bangku ni NYEH -_-


**



noob pemecah periuk nasi orang cepat la aku tunggu call F.O.S dari pagi masih tiada mungkin esok mungkin dalam minggu ni [ayat nak sedapkan hati] haha taknak kerja lain nak itu jugak kalau tak dapat nak bunuh diri [dosa besar ke lima] nyehyeheye -.- enoying sial. eh minggu ni taknak kerja lagi boleh en en en jadual penuh la pulak .rasa simpati rasa diri teruk rasa diri makan kawan makan atau terbalik ergerggr tak berguna pulak rasanya maaf aku kawans. aku ni penyepoil HUAHAUAU esok outing? JOMMZZ bukan sebelum ni buat benda sama ker?? zzZZZzzz eh yang kerja tu buat la kerja ok. dah dapat gaji panggil aku. boleh open table. nyeh. HAHAHA kthnkbyenites.esok gulivr jom. [?]

p/s: awak.mana awak hari ni? hahahaa


SYIRIKKun = kalau la paul masih hidup :'( pasti malaysia menang rabuuzz ni
apakah aku syirik jali atau khafi? nyeh

Monday, December 27, 2010

grrrrrrrrrrram bukan garam,

tajukpostingnomeaning


nyeh

dari merahkuning ke hitamputihkuning

homestay yang kewllzzz

makanzzz la .tak sedap. tak penuhi tekak aku
kenapakaubaca.[?]
"lepas ni membuzzzyy kerja. kot??"-H.A

malasssssssesangat nak buat ringkasan seringkas ringkasnya sebab memang tak cukup masa sekarang aiyak -.- jumaat sabtu went to perak ada majlis penat ya amat dari pergi balik drive secara sah tanpa lesen then terus ke nogorizzzz zzz terus tertidur sumpah tak cukup tidor aiyak . ahad pergi balik nogori dari KD .gila kan? boleh naik gila tak sentuh teknologi 2 3 4 hari SMS pun xmampu kurang haja token add ninja saga haih takpasal pasal aku terpaksa melacurkan credit aku lebih rm20 . hilang macam tu je hiiihsss geram la sial.

Isnin pergi cari kerja menebeng naik turun sekitar kerveikanoikean balbalblalba 8jam appply dua kerja je. harvey norman dah dapat tapi aku tolak soo gedik and tengah tunggu F.O.S wuhuuu tak kisahla lipat baju ke tak janji aku suka. ok wanna sleepzzz now. "kerja apa yang tak susah weh?" [ayat sedapkan hati] haha kthnkbyenites

Friday, December 24, 2010

kerismas.

kenapakaubaca.[?]
"so-siall space like sial .better delete. harapan ah "-H.A

just now:
from KD to seghemban to sepang to seghemban to KD

for tomorrow:
from KD to peghak to penang [kalau...] to KD to Seghemban to KD

this is my life dont nosy nosy , capek tak terkata haih malam kismas nak jugak main buih dekat kerveikano balabla semuaazz apakan daya aku di negeri 'hantu kak limoh balik rumoh' haih new year mungkinzzz nak pergi tak kira. HIHI :D oh kerja? minggu depan la. aku masih sakit hati dengan kawan baik yang tak perasan aku sakit hati dengan dia .persetanzzkan. rindu aku? jumpa ahad la weh. being away maybe posibbly can make me feels better. nyeh. kthnkbyenites.

"kita beria pedulikan orang tu, orang tak beria pedulikan kita. haw come jadi macam tu?"
lets sejarah jadi sejarah . jangan sejarah lingkupkan kita. menangis sekarang dah tak guna. sekarang hanya mahu bermunafik senyum dah melahirkan kepura puraan.

Wednesday, December 22, 2010

kesialan

kenapakaubaca.[?]
"siapa anda untuk tentukan solat saya sempurna ke tak? ikhlas ke tak?
kalau solat 5 waktu hati keji buat apa?"-H.A



mikail dah tetapkan dah.

itu rezeki kau

aku tak boleh sentuh

dan ini rezeki aku

kau tak boleh cemuh

tapi benar

manusia itu alpa

pengalaman sekepal masih berlagak.

entahla.

yang aku tahu ;

“Hidup umpama roda ;sekejap di atas sekejap di bawah”

itu yang kau perlu ingat.

cukup dan takpayah lebih aku harap aku tak pernah ever never nampak lagi dah muka kau diri kau kalau aku nampak aku lagi sakit hati. teruskan hidup dengan legasi diri kau aku tak peduli sesen pun cuma aku hiba tersentak jauh di sudut hati.mungkin satu hari aku boleh lupakan.cuma aku nak cakap jangan 'nilai buku daripada kulitnya' itu je. itu je aku punya azam sekarang, aku punya semangat. semangat yang dulu penuh hasad dengki kini tak lagi. kejam kalau aku kata hidup dunia ni tak adil. sebab tu yang maha ESA bagi semua ni. dia nak uji. sabar ye hadzrin aqmal. aku tahu kau ada iman lagi.

Tuesday, December 21, 2010

Soltis tak tau. Altis tau la

kenapakaubaca.[?]
"nyeh"-H.A
post semalam lepas tu click draft .
nomooddzz no mooddzz sumpah takde mood rasa macam nak mati hidup semula rasa macam nak tidor atas katil emas berbulu sutera jadi raja nak tidor ngantukkxx apa masalah setanz? "erghhh" apa masalah la sia*? selalu takde mood bukannya 'come month' pun heh mungkin aku perlu jumpa trauma-ist atau psikiteris atau pharmacist atau yang sewaktu dengannya heh gila hari hari macam ni boleh gila. tapi best :) OMGG aku duduk kat dunia mana ni sampao SOLTIS musim sejuk pun aku tak tau Sampai ada jugak perayaan soltis soltis ni pun aku tak tau lame gilaaaa , lagenda budak setan pun belum habis tengok lagi walaupun ada DVD apa masalah. dah laaaaaa.. nak outing tapi tak berajak ------ klise tak ayat?? sakit hati kan so aku nak tidor sekarang. baka kata orang tu ' jadi manusia tak normal' . siapa kisah? HAHA. kthnkbyeniteoon.

my head spinning.

kenapakaubaca.[?]
"tiada maaf hari esok?"-H.A

dunia ni kecik rupanya---- how can aku tak kenal kawan lama dari darjah 2 .dan sekarang aku bertambah lagi tak kenal sejak berpuluh belas tahun tak jumpa. isk isk isk
"melayu mudah lupa"-Tun M .persoalan dia, ada ke melayu yang betul benar melayu. kalau yang sukar lupa tu bukan melayu? ok aku mudah lupa so aku melayu , melayu memang macam tu. tak kisah pakai baju melayu aku tetap melayu tapi melayu yang useless. tergamaknya cakap, "sesiapa yang melupai sejarah akan mengulanginya semula" pfft . nak sial hidup sekolah balik rasa menyesal cakap 'cepatla nak habis SPM' kejadah semua tu dulu i Miss my old life memekak mekak dalam kelas kutuk itu ini i want backzz. ken yu give me? I miss my pandang belakang kacau salivary amylase pandang depan buat onar dengan si pilot I miss yip yip satu kelas dengar aku nak semua tu mana mana????!! arghh Hate life sekarang rasa dull sebab semua dah menyepi bajet sombong tapi dalam hati masih perlu wajib ada temanzz cuma ego melampau je macam aku :/ "nak ambik lesen tapi malas betul nakkk duduk menebeng dekat metro tu haih " nanti nanti la .klise betul lepas SPM nak ambik lesen kereta. -.- tengok aku dah berkurun pandu tanpa lesen. ok riak nanti kena cekup padan muka. Semua otomastis dah lain kalau sms sejam dua jam 3 jam atau tiada jam kemudian baru nak membalas ; kalau call tak angkat kamon la ni baru seminggu SPM saiko habis , belum sebulan setahun 10 tahun watdeF la cerita dia kan? masing masing pulak busy mencari kerja wawawa kufur gila -_- aku start minggu depan kot baru nak carik [baru nak carik???!] ,minggu ni masih sibuk nak kehulur kehilir nak tidor zzzzz penat beb HAHA. lagipun syukuralhamdulillah dapat duit hari hari macam belanja sekolah so takde la sesak sangat hidup tapi teruk la boleh dilabel anak tak guna pulok ihihihih -.-'


'enjit enjit semut'
marilah kawan dengan kak limah.kak limah gila ni. -.-
ngeh takde lagi kelakar HANTU kak Limah macam sundal pecah perut aku walaupun cerita takde motif. kelakar tahap gaban lah sampai dah taktau nak gelak camne lagi. cuceter cuceter cuceter = cuba cerita cuba cerita. HAHA enoyingg aku gelak sampai kepala terhantuk kat dinding maklum la duduk kat tepi sebab wayang penuh sesak macam karma. apakah -.- good job mamat khalid kalau nak lagi best panggil aku turut enterpremzz ok -.-
toking about love; it is wasting my time now, so let the love go on with the wind so i could travel on it or berpaling dari merempuhinya oh syahdunya. tak gheti nak cakap apa lagi hanya guna konsep tunggu dan lihat. JOM appalam? OH malaysia good GTH vietnam. nyeh kthnkbyenite. "kenapa semua berubah weh?" ke aku yang berubah? jap jap nak tengok cermin.mana tau cermin tu retak ke.

oh Allah's Bless. Al-fatihah. :/

to do list this weekzzz:
> me-mekdi 24jam /online/ drive secara illegal/ pandu dan lulus /makan makan kawin/jalan jalan/ seeking for jobs [sunday] /gamingzz/sleepz./wocing tivi

Saturday, December 18, 2010

emosenel graduasi .











kenapakaubaca.[?]
"kalau hati dah benci,memang benci je la"-H.A

sentimentalmoddzz:::

"oh kalau macam tu jerin, takpayah dah menaruh harapan "- kata kata perangsang tapi ternyata sedih. aku tak faham dan tak akan mengerti [?] argh peduli setanz la janji aku nampak masing masing tadi senyum lebar sampai ke telinga kan? agaknya dah okay kot. terima kasih kawan banyak membantu , membantu menjelaskan semua kalau tak faham tak tau la tapi dah terlambat. 'takkan jilat ludah baik' = ego tak bertempat. Sebenarnya aku benci bukan sebab apa. sebab orang yang susah sangat nak percaya , nak terima kenyataan dengan betul , orang yang melulu dan sebaginya. kecewa la sia* .dono dont care kalau di cop tak kenang budi tak hargai frendship semua , aku bukan la lelaki biasa yang nak mintak cou^*76 cepat cepat aku suka lambat lambat sebab aku dah rasa macam waktu waktu sekarang, waktu waktu dah besar panjang ni la mungkin [?] aku perlu hadapi semua tu tapi nak buat macamana jodoh tak sampai. lagi senang kalau suruh mak bapak je carikkanzz muehuehe . dah tu lepas ni aku konfirm takkan terjebak lagi dah dengan semua semua ni. "anggap je diri aku kau dah buang dalam tong sampah, biar alam flora hantar ke pusat pelupusan sampah." -- dah .mulakan hidup alam dewasa. lagi beberapa hari 1/1/11 kita dah jadi 18, dewasa dah. pandai pandai la hidup en? takpayah mengadu nasib mengadu balbalablal segalanyaa. "selamat tinggal awak" , mungkin delete awak satu perbuatan yang tak gentle , tapi i have to. :'( untuk awak pilih yang lebih layak dan salah satu cara melupakan anda. . semoga berbahgia bydaway, awak cantik tadi. :)
' oh shit,tears sila naik balik semula ke mata. tempat kau bukan di pipi.'

happymoodzzzsaikomooddzz::

"i have a greatday today even dalam hati masih merembes"


terima kasih semua gengkawan yang hensem hensem hari ni yang cantik cantik hari ni tak sangka hari ni jadi last day untuk kita semua kan? kalau jumpa kira ok la kalau tak mesti rindu. rindu walaupun seketika. "OMGG!! jubah besar bulu topi tercicir malangnya siapa yang dapat semua ni" ekeke :D "perghh semua gila bergambar macam nak mati bajet kemere baru wujud sehari lepas " -____- mana taknya .soalan " weh kau upload FB kan? kau aplod kan kan kan? " banyak sangat aku terdengar atau aku sendiri yang cakap. canggih la sial korang i loikee! -.- dapat jugak aku tumpang gambar DSLR bukan dari sony ericsoon kabur 2.0megapixel aku. ceh. sumpah seronok. masa YDP PIBG berucap, apa dia cakap? tapi bapak arip comel theehheeheeee .aku tak gay -_- HAHA best sampai semua keluarkan henpon ,PSP blablaala soksek pandang belakang say cheese , menyundal walaupun tengah duduk bergraduasi .HAHA sampai bapak aku pun komplen , budak budak ni takde manners HAHAHA ala lagipun ni majlis rasmi yang low profile je.tak perlu semua tu tak perlu berformal berkonglomerat sangat la . "kita ada 397 setahun balbablala "- -__- bukan ada 365 ke? kelakar la aku tahan gelakk je dari tadi. pandang kiri borak pandang kanan pun borak. terbaik la . "ohh kita kena berdiri la, masa graduasi kita dah sampai" jom terbang dengan jubah ni jom? gillaaaa! dah ambik sijil buat muka suci lalu berlalu blah amik bunga kemeron highland pulok :) dan naik semula.

Segi ---->> KTM [aku bataxx! takutnya KTM] ----->> PWTC [education fair] ----->> KD.

Oh lepas habis menyundal dengan semua, baru la rasa penat letih berpeluh peluh pakai baju sampai 3 lapis tak ke gila tu? nasib aku sejuk banyak pahala kot [??] pergi makan kena balik semula shit aku dah la lapar la. SUNO punya pasal terpaksa aku cancel air limau :/ mengidam nyehhh. siap punya siap tengok video KD10 nostalgic la pulak. aku jugak salah seorang pelakon. "terimas la dzul , aqil amik aku berlakon tanpa bayaran" mueheheh :D "ramai kata aku kejam, aku delete dia." kan dah cakap, only we know, nobody knows haih tak gheti gheti. -_- TERIMAS semua all active rejects MISS On ,azluyuna esah pasha irpan akif hazeem nabeel ily nijat syeera dan semuanyaaaaaaaaaaaa sayang korang rindu korang nanti jangan lupa hamba ok. [??] dan stop.penat nak tulis. saat baling topi aku rasa semua masalah dah setel. yang lama tak perlu dikenang. yang baru kita hadapi dengan tenang :) .

bergerak ke PWTC macam rombongan cik kiah. so far so good .thanx mak SHAHMI bawak kiterg ke ktm lrt kejadah semua tu kalau tak ,tak sampai kita kan? echechech :D " isi je pan semua borang, nanti dia panggil kita " HAHA best saiko karmatik penat jalan jalan sampai putus lutut pergi ke sana sini tak buat apa pun.kumpul beg je pulak sampai kena perli "eh datang sini awak semua kumpul beg je ke?" beach. kiterg ada masa depan la.tu sebab kiterg pergi edukesen fair tu HAHA gila -_- enoying. mungkin dia ada masalah kot? ceh. dna last sekali mesti wajib gerak ke McDthemall tefax kat KD tak cukup mekdi? nak buat macamana.dah itu je pilihan hati."masa pergi edukesen fair tu,jumpa pulak muka iras iras dia.sengaja je buat aku lagi pedih.pedih sebab gembira yang tak pasti" :/ kenapa mesti sampai macam ni doh? ok bye jari penat kepala dah berpeluh aku dah demam ni puas berjalan kat sana bawak rm7 je .nasib boleh hidup. adios. posting terakhir kot bulan disember 2010. kot je la. :D nak cerita apa lagi sebab hidup aku dah kosong dengan cerita. kthnkbyenite. permisi !

Dalam jubah (besar) penuh drama

kenapakaubaca.[?]
"tomorro is the day.graduation day! :)"-H.A

harap sangat bila aku baling topi grade esok semua masalah selesai. [?] harapan la. masalah pasal kawan, masalah hidup yang tak keruan, masalah dari kecik dulu, masalah zahir batin masalah cinta kasih sayang masalah persamaan taraf masalah siapa kaya siapa miskin masalah tak sedar diri masalah nurani masalah hubungan kengkawan yang bercinta sesama kengkawan masalah kawan yang puttus di tengahajalan masalah kawan 'mana nak ajak dah' masalah duit hutang tak bayar masalah pinjam barang tak pulang masalah main marah keji maki anak orang padahal mak bapak tak pernah buat macam tu masalah kena perli dalam dalam masalah kena kutuk sebab tak sama taraf masalah niat bergurau tapi di anggap kasar masalah pilih bulu dalam kehidupan masalah tak kenang budi masalah kawan makan kawan masalah cakap tak serupa bikin masalah bagi harapan hati kat orang lain masalah tacing menacing masalah gedik masalah masalah kau ada masalah ke? -_- aku harap berharap dengan penuh harapan agar semua semua ni hilang. senang aku nak lupakan itu ini . tak kisah lagi takde kawan takde teman takde sesiapa cukup la aku ada keluarga . diorang lagi faham aku lagi baik dengan aku. lepas ni orang tanya, "mana kawan kau weh?" -- wajib aku buat muka seposen sambil tunjuk semut lipas anai anai [sambil cakap tu la kawan aku ]. MUNGKIN kali ni aku serius kot mungkin la tapi kalau setanzz dah pujuk gila babeng memang aku cair jugak la kembali ke perangai jahiliah ." siapa cakap orang lain tiada perasaan?" stupido ciken porn. orang memang ada perasaan. cuma reti atau tak reti atau suka salah guna je perasaan ; dan yang paling pantang sekali kalau ingat perasaan tu hak milik kekal dia seorang je. nyeh. sedar atau tak orang lain mungkin terasa tak kisah la terasa sikit ke banyak ke dan mungkin malas nak kawan ; benci nak tengok muka ; benci perangai bossy dia ; benci terhadap segalanya kat diri orang yang ingat dia bagus tu. dan benda ni baru terjadi pagi tadi. sedih la.sedih sedih .aku tak suka kena marah. aku tak suka orang kritik aku tak kisah dia bagus ke tak poyo ke tak pergi mamm. aku memang tak boleh terima .maaf la aku memang seorang yang tak boleh terima kenyataan.bagi aku, duit dibalas duit, kutuk dibalas kutuk, darah dibalas darah, perasaan dibalas perasaan. bukan pendendam. tapi aku pemberi pengajaran ; untuk bagi tahu orang lain yang kita ni tak boleh buat sesuka hati kat orang lain. THAT's the point.


"yes aku miskin ? kau ada masalah?"
" jangan poyo bongkak takbur.Nanti rezeki ditarik" -- kata kata klise si miskin.
kata kata klise jugak untuk si loaded yang leka dengan duniawi. Sekarang tak kisah miskin kaya yang penting orang tengok hati.Hati buruk hati buruk hati buruk ya amat sangat memang banyak sangat walaupun kuar muka cantik berseri kalah anita sarawak ; kalah ratu suntik ; kalah pamela anderson kalah la segalanya bila tengok hati.perghh busuk gila. mungkin ada kot segerombolan kawan aku [?] atau mungkin aku sendiri. yes aku suka tuding jari kat orang walau secara tersirat [siapa makan cili rasa pedas] dan 4 jari lagi aku tuju kat diri aku yang 'hodob' sebab memang lumrah manusia macam tu. kau takde sifat ni? MUNAFIK! dan sebenarnya aku akan luahkan apa apa yang ada golek golek kat mind aku bila aku marah.sebab dengan cara ni je aku mampu nak luahkan segala dendam kesumat segala sumpah seranah yang aku tak mampu nak kongsikan even dengan kawan baik sendiri. sekarang kawan baik ramai yang lari. argh alasan semata. taknak kawan cakap dari dulu.kan senang. tak payah nak dolak dalik sorong papan tarikzz papan suruh makan dia makan suruh berkawan dia tak mahu. -_- cis.
"rindu masa dulu----- rindu ....**tet ** **tet** malas la sia* nak cakap. kalau cakap pun still sakit hati " ----- 75% being forgotten. KENAPA la zaman sekarang ramai sangat nak sakitkan hati.kalau nak sakitkan hati, tak boleh ke cara yang baik, cara yang kasar? ni tak selalu sangat buat cara halus cara jahat aku dah trauma aku dah muak dan kali ni betul betul sejarah mungkin memang berulang dan lepas ni sumpah aku tak percaya sesiapa lagi terutamanya yang sudi kononnya bagi hati then ambik semula. ugly elbow -.-
danKONKLUSINYA aku tak sabar nak baling topi grade dan melangkah keluar keseorangan dari SEgI tu .dan harap sangat harapan aku menjadi kenyataan bukan sekadar harapan di tepi tangga. -_- tefak la.

"gonna go to PWTC, tapi takgheti/tak tahu benda tu kat mana?" HAHA naik beca sampai kott [??!]

FITNAH/ MENGATA CARA HALUS sumpah pembawa sial!
sebab tu jadi sampai macam ni sekali.

Friday, December 17, 2010

kaca mata hitam

kenapakaubaca.[?]
"meyampah la sial ,makbapak aku pun tak buat macam tu. ni kau. ceh"-H.A

Nyeh aku tak dapat bayangkan kalau orang yang dah bersama [kononnya] untuk 2 3 4 5 tahun tiba tiba clash/ berpisah/ terputus di tengah jalan/ masih menanti orang di sana yang dalam masa yang sama ada hubungan lain dekat belakang/ yang main kayu 3 dan seanteronya apa mengapa dan bagaimanakah akan berlaku ? Cukup dan agak bernasib baik aku masih belum termudarat atau masuk dalam zon cinta kronik [ceh poyonyaaa HAHA -_-] kalau aku masuk habisla.memang aku balas dendam lagi. cool cool cool. Aku tak melatah apa sebab aku tau aku tak buat salah apa. lain la kalau orang lain fikir. from kebanyakan mata orang, apa yang orang lain buat semuanya salah, semuanya tak betul semuanya kufur munafik asik fasik semuanya memang negatif la & simultaneously rasa diri mereka hebat. waklu. o bagus kalau rasa macam tu. pergi duduk dekat dunia lain la. "I hate people who are always bossy" :W dan terserah la.aku malas nak fikir apa apa lagi. mana kata kata dulu lepas habis exam SPM nak lupakan semua mulakan hidup baru [?] aku mungkin buat macam tu kot. tak setanding weh kita. maksud aku, kau lagi tinggi dan aku masih di takuk lama. rendah. terduduk lagi tu. Lemah itu kompom!

" kau lepaskan tanggungjawab?"

"tanggungjawab apa? aku kawin pun belum lagi, tak beranak pinak balbalbalalb"

-- ramai yang salah tafsir when berkasih / berbulan madu/ berhidup sayang sayang ,kita tak perlu tanggunjawab , sekali bila dah lepas lafazkan ayat ayat cinta , mungkin tanggungjawab bermula. aku belum sedia lagi. nyeh -_- PFFT I want enjoy my life dulu sebelum dikongkong untuk berkawan. tak kira lelaki ke perempuan. Siapa lah yang berani aturkan takdir hidup aku kan? kecuali Yang Maha Esa je :) "U have decided and chose ur life, so please go on. I chose mine. this is what i chose." dan kalau la ada abjad abjad lagi dalam dunia melankolikdramacinta ni , aku takkan pilih huruf yang ada terkena mengena dengan aku sebelum ni. konklusinya,perempuan semua sama. oh maksud aku.perempuan hendoisme kini. ngeh.
lari lari anak.eh dah jauh la.

jadi hipokrti menjadikan sesuatu lebih buruk

kenapakaubaca.[?] "yes aku lembap, aku tak faham kau walaupun aku dah cuba. dah jelaskan sekarang??"-H.A

Hari ni gembira letih tak tentu hala. tnegok gambar je la dan interpret sendiri ok. tak kisah la nak pujikejicacimaki o wat ever segala jadah. balik rumah tengok **tutt* terkejut tapi takpe la. dah terjadi pun. tak heran tak peduli. no more care about my heart about others heart . terima kasih la. I hope kita tak berjumpa lagi, kalau jumpa pun anggap je la dah 10 tahun tak kenal. :) sekarang nak fokus masa depan. nak kerja la then apply masuk U dah lupakan kehidupan sekarang tapi jauh lagi perjalanan.semoga dapat capai ke destinasi. nyeh dah la cakap banyak tak guna. permisi. penyepoil mood betul haih.
thanx for the last day! :D
gonna miss u all.

**
"cinta hanya boleh disambut selepas berlangsungnya ijabkabul. Dan cinta itu perlu dimengerti dengan makna yang abadi"
"
Hati budi manusia adalah terlalu sukar untuk disukat. Sekalipun berkenalan dengan seseorang gadis / jejaka , kita tetap tidak akan mengenali kekasih kita sepenuhnya. Itu adalah satu hakikat. Tambahan pula, manusia adalah makhluk yang sentiasa berubah-ubah hatinya. oleh yang demikian, tidak usah sia-siakan waktu dengan cuba memahami seseorang yang bukan muhrim.."-dari blog Zahidah Zailan

Lupakan dan teruskan untuk melupakan.

jangan ingat cari saya sebab saya pun buat benda yang sama.

Wednesday, December 15, 2010

ughh aghhh ighhhh << ini bukan bunyi lucah -_-

kenapakaubaca.[?]
"perghhhh.seorang pemalu pergi pasar lalu air ikan terpecik kat muka dia lalu berkata "oh malunya"-H.A
The Gaga Law (RAH)² (AH)³ + RO (MA + MAMA) + (GA)² + OOH(LA)² = Bad Romance

RARA AAA RAMA RAMA MAMAM GAGA ULALAAA WAJA BAD ROMENS ulang 2 kali. 2 kali je tau. 3 kali 4 5 kali dah lari muzik dia nanti .-_- OH teringat zaman lagu ni.zaman duduk dalam kelas durjana ,excited nak buat hari guru .entrance lagu lady gaga bedromance, meishen main piano lagu lady gaga, di susuli lagu lagu tangkap leleh BPR dari sinar mata, yang legend legend je,lagu faizal tahir memburu jiwa tu entah apatah tajuk dia HAHA lawak la sial. last last bila tiba hari guru, semua hancur semua berkecai harapan tinggal harapan macam lagu menaruh harapan [lagu yang terselit jugak untuk dipersembahkan] haih . walau tak jadi tapi drama muzikal menjadi , SUNOcrew dance sekejap 2 minit menjadi . nyeh balasan tak ikut serta kelas punya persembahan. HAIH rindu la. :'( kenapa cakap pasal rindu ni? lama betul tak nyanyi lagu spoon ' rindu serindu rindunya' .macam nostalgic je tapi takut dia punya ***** datang dalam mimpi :/ eh apa merepek setanz?

maaf gambar tiada kene mengena dengan kau. -_-

argh memang lepas SPM ingatkan boleh rehat, ingatkan boleh tak jejak sekolah oh tidak meleset betul jangkaan aku sebab minggu ni terpaksa pergi sekoalh nak praktise untuk show graduasi nanti haih haih bukan nak mengeluh tapi excited gila sebab ni baru benar dapat buat atas stage yang ada spotlite wuhuuu yang ada tirai yang mahal la yang eklusif [kot?!] OMG tak sabar tapi aku menegluh penat jugak sebab dari pagi buta pukul 9 sampai pukul 6 menebeng je dekat sekolah macam anak terbiar. sh*t. lari dari keluarga orang syak nanti. padahal aku anak yang suci baik sopan -_- HRGHERGHREGJ!! tak sabar tak sabar 'ibarat menjolok sarang tebuan' . eh esok EST aa. Elok Saya Tidor [EST] sekarang kan? kthnkbyenite. makin lama makin rindu makin segan buang jejauh tapi malu :)

gengkawan,khamis entah jadi entah tak ? tolong jangan jadi keli** cakap putar alam sekejap ni sekejap tu kang aku marah kang semua TAK takut .hiihihi ceh. marah ni. marah sampai muka merah. jangan makan semut merah. nanti dia gigit organ dalaman enkorang nanti semua jadi sasau jadi mereng sebab kene gigit.habis gatal gatal organ dalaman korang.eh nyanyi lagu 'semut merah' pun sodap juga bah.? jom. dalam mimpi zzzz..

Tuesday, December 14, 2010

evolusi naik junjung

kenapakaubaca.[?]
"masa bergerak. kita kena bergerak.jangan statik"-H.A

As time is moving,everiting is change. yeke? oh aku ingat lagi, dulu masa zaman zaman seloka pak kaduk, tak salah tahun 1999 atau 2000/2001/2002 atau waktu yang sekutu dengannya, henpon baling hanjing nokia 3310 mendapat tempat kat semua orang. masa tu orang yang ada henpon cikai ni la paling di anggap up, paling kaya, paling gengkawan ikut sebab dia boleh pinjam tepon bila sesak atau bila takde credit atau hanya semata nak main game snake selain batumi -_- aku ingat lagi top score akugame tu dapat 3000+ lebih point.hebat tak? ngeh. Henpon tebal tu bila masuk poket akan membonjol,tapi kurang sikit bonjol daripada henpon hitam siemens / motorola yang bagak bagak dulu, nak jawab tepon kena buka dulu penutup bawah dia dan kena tarik ariel . apakah? -_- Dulu maxis digi umobile vodaphone takde lagi. yang aku ingat ada time cell, celcom and apa tah lagi satu tu lupa pulak. memang time time aku darjah darjah up gila la hp tu tapi tak meluas lagi la sebab orang dungu tak gheti guna henpon mungkin [??] " weh gila kau,kecik kecik dah ada henpon" harga henpon ni pulak , dulu dekat la rm500 rm4 00 , jauh panggang dari api bagai langit dengan bumi. sekarang henpon nokia 3310 rm 20 pun tak sampai.entah entah dah tak keluar / atau hanya sekadar kat dalam kaca kat muzium berdekatan. mungkin. ngehehe. -.-' nak lagi up, orang guna henpon butterfly. nokia jugak. sebab nokia je zaman zaman lame ni yang up, sony motorola csl blackkberry mac mana keluar lagi.semua lemah lemah tak au lagi teknologi tu apa. atau dah keluar tapi aku yang tak tahu. yela sebab internet pun tak pasang lagi masa tu.ceh. -.- butterfly slim sikit. takde colour .function sama macam 3310 cuma dia bentuk macam butterfly,rampign sikit dan kecik. kira bergaya la time tu. harga dia mak datuk . mahal gila dekat RM1000 jugak la.siapa beli memang manggkuhkk! -_- lame o gila la. habiskan RM1000 semata nak ada benda tu sedang hakikat harga sekarang cuma RM 70 60 macam tu. haih. zaman berubah drastik gila.


hai saya 3310.jom kawan iphone?

Disebabkan bataxx yang tahap kronik,waktu beli mula mula hp 3310, semua macam 'wah apa tu?' 'apa ni?' 'macamana nak guna?' dan berebut rebut dengan adik beradik sampai menangis bagi tau ayah / emak sebab tak dapat guna henpon. masing masing saiko tahap gaban. menangis menangis akhirnya dapat lepas tu kenan bagi balik.alasan 'weh nak charge la! beteri habis nanti" lepas tu sambil cas, dia pulak tekan tekan. ceh. 0.O TAPI memang berubah lepas 10 tahun. sebut je hang nak henpon apa? semua ada. nak yang 1 kemere? dua kemere? 2 3 4 5 6 kemera? semua ada.nak yang bujur bulat petak? berkotak2? touch screen? yang guna pen? yang besar? yang kecik semua ada la. power tak power la. harga pun sama jugak macam 3310/butterfly mula mula keluar dulu.macam tak sangka. MULA aku guna henpon darjah akhir darjah 4 awal darjah 5, macam tu la. konon bangga sebab aku je yang mula mula guna phone.lepas je pertengahan bulan lima, masing masing dah ada dah, setat sorang sorang. biasa la.mula henpon mesti la black white / skrin hitam putih. tu pun hasil desakan yang melampau lamapu ekekeekek -.-' dari nokia 2300 ke samsung buka tutup ke butterfly ke motorola c650 ke nokia 1600 ke nokia 6600 ke iphone ke sony ericsoon entah lupa model dan sekarang gila lame henpon aku, hilang butang tengah kaler dah pudar ,sony ericsson k750i. sampai macam tu sekali perubahan henpon ni. lepas ni my wish my gaji pertama nak jugak tukar henpon. tak kisah la tapi aku nak macam black berry. :) hope so sebab dah puas guna henpon takde memorikad rosak ni haih.


motorola c650 ; aku bagi mak aku guna hp ni sebab dah ada hp lain .dia taknak.dia cakap
bentuk hp ni macam doremon. -___-
demand betul . [?]
sekarang orang nak updated blog/fesbuk.mespes.prenster semua dari henpon yang pawer , yang ada wifi yang ada application beribu tausand senang dan ipad kini terbaru..perghh. -.- bila nak sentuh ni? [bukan dapat tapi sentuh] .tengok dah .sedih sedih.

DAN sama macam baju seluar fesyen semasa jugak la.dulu suka pakai kodroi [koboi] suka pakai uniform macam baju mekanik tu apa nama tak gheti nak nyebut -.- suka pakai baju seluar kasut striking tak match langsung . kasut hijau ,seluar biru tua terang baju kuning. apa lagi? erti lain tak match la.main sumbat je apa depan mata janji berbaju. dulu kita tak pernah fikir pasal fesyen. tak ikut kawan takde pengaruh media massa takde awek/ pakwe takde mall untuk lepak belum ada mekdi kfc [i guess] sebanyak sekarang . semua ni diambil kira sebagai punca perubahan. banyak lagi sebenarnya. bukan ni je. malas nak tulis -_-

sekadar gambar hiasan : fesyen rambut pun berubah.

watdeneraka aku cakap benda ni.stendet la perubahan berlaku untuk tempoh 10 ni 10 tahun akan datang selenga gila.tak ke sakai. lepas ni ada banyak lagi perubahan yang kita tak terpikir pun sebelum ni. perubahan suhu bumi bukan satu evolusi meh?
perubahan status relationship tu satu evolusi? agaknya la kan. mueheheheeh :DD dah aku nak berevolusi dengan berhibernate nak sleepp jangan kacai hamba.ngantuk dah ni penat ya amat tak cukup dance berlakon dan berbasketball tadi. sayonar. kthnkbyenite. nyehh.


like this pic.

Monday, December 13, 2010

iluminati not rm1 & rm5

kenapakaubaca.[?]
"iluminati ada kat not RM1 dan RM5? ke aku yang taksub?"-H.A

*sekali lagi tajuk tiada kaitan dengan entry.


today sangat letih sampai tak cukup masa untuk tidor sekarang mata macam panda ,lebam sini sana kekurangan vitamin abcdefghijklmnopqrstuvwxyz dan aku mengalami simptom simptom insomnia ehh susahnya nak tidor cuti cuti malaysia ni. apa ubat mujarab selain baca buku teks sejarah tebal 23 inci tu?-_- ada lagi. tak gheti gheti nak kongsi ke ? ceh kedekut. OH bermula dari ampang pura pura rajin [padahal memang rajin] rajin menolong, tolong tengok je sebab tak payah susah susah mempersusahkan diri tolong angkat pinggan kemas meja khemah wat eve yang ada kaitan dengan majlis kenduri kahwin sebab si pembuat majlis menggunkan khidmat katering. perghh. satu kebaikan untuk aku dan semua dan banyak keburukan untuk semua --etc tak rapatkan silaturahim anatar masyarakat, kenduri menjadi amin hambar. - tapi kena ikut majlis jugak,macam tadi,agak ok dan tak terlalu klise. eh kenapa aku cakap,engkorang bukannya tau pun aku cakap pasal apa. -_- enti blog akan tetap berkisar pasal kahwin sebab cuti sabtu ahad minggu depan , dua minggu depan, tiga minggu depan akan semuanya bersangkut paut suku sakat pasal kawin sebab setiap minggu ada kenduri kawen dan aku yang akan menghadiri kenduri tu walaupun tak ada apa apa hubungkaitan sebenarnya -_- sengaja je suka menyemak. nak menceriakan suasana . HAHA -.- enoyiing. "kawen nanti orang taknak pelamin.nikah terus dan setel" -bukan kata si penulis blog. OH bagus jugak kan macam tu? etlis takde la susah susah sangat nak pikior pasal itu ini dan tak menyusahkan pun. ini hanya sekadar retorik perspektif penulis blog . walhal dia pun tak tau menahu, tak gheti apa apa tentang kawen. .cis. -.-
SIAPA ada game Left4Death?? tengah sangap ni nak main. ye ye 0.O aku tau aku kuno lembap orang dah berzaman main game tu aku masih terkial kial terkejar kejar lagi nak main game tuh.entah best pulak bunuh bunuh zombie yang buruk rupa sambil nyanyi lagu cranberries -zombie. perghh memang layan la pulak kan. ekekeke :D berbalik semula, kalau ada bakk sini, aku dengan rendah diri nya nak pinjam lepas instal aku tau la pulang balik. cis.dont look lookk enteng with me. -.- bestnya dulu kemaruk DOTA lepas dota dah buhsan borink stok campak tepi [boring ke tak reti main atau erti kata lain lemah asik selalu kena bunuh? -__-] so dota kita anak tirikan dulu. utamakan zomba. "zombaa zombaa..... zombie!"- zombie kampung pisang. -.-'. kelakar pulak.sekarang ada kesinambungan cerita tu. Hantu Kak Limah Balik Rumah [ HKLBR] . cerita ni [wajib] ada dalam senarai list to be watched cinema aku. perghhh mana satu la nak tengok ni. cerita banyak pitih sikit. mu kalo takdo pitih mu jange sebuk.(sebut)

Rilex rilex dah puas dipergossipkan dan dah puas disalah faham oleh sesetengah pihak yang susah ya amat nak faham kenyataan yang betul .haih.Lepas ni aku redha je aa kalau orang nak fikir bukan bukan ke elok elok ke orang nak fikir songsang aku tak peduli .dono dont care la. -.-SEBAB hanya aku je tau apa yang aku rasa. yang lain kalau nak tambah dosa, dah rasa pahala tu cukup untuk tampung diri ke sorga. so teruskan agenda 'berapi' anda. :) tak kisah den deh. NYEH.'terasa seronok pulak tadi duduk dekat dewan, duduk duduk buang masa, borak kosong macam nak taknak. aku suka la. boleh ulang flashback balik tak? haiyah' ; :') peliknya. standard orang akan cakap " borinknyaa life korang" . tapi aku suka.sebab aku ni pemboring. ceh.-____-

PROM night la sangat tadi.nak ke macam prom nite tapi belum capai piawaian lagi so kita iktiraf malam tadi malam KDFC so so je. nyeh :D sempat jugak datang singgah , tak sempat tengok hatimanis nyanyi :/ sayangnya. tula salahkan giant,salahkan wendy salahkan casher salahkan semua. beach. tapi ada rekod kat kemere kira ok la. Dapat singgah sekejap je tengok siapa tah band mana diorang cekau merosakkkan lagu nogori den jo " apo nak dikato" cis. baik bagi je mic dekat aku,sebab tadi aku berpeluh peluh kat belakang nyanyi guna suara tanpa mic aku dengan penuh riak sebab hafal lirik berbanding dengan penyanyi band yang dah ada skrip depan mata tapi saiko tak reti HAHA -.- marah ni!.

Dah terlalu marah tahap karma ni sampai aku dah malas menaip sebab aku dah pecahkan kebod ni.aaaaaaaaaaaaaaaaaargh!!! -.- ok stop , sungguh enoying. k la merepek panjang syok sendiri buat apa orang tak baca . kthknbyenite.

[buat buat la ada gambar , sebab gambar gambar sundal semua dalam kemera pink ecah tak kecah.sekian.]

Saturday, December 11, 2010

cuti : hadiah maksiat atau sekadar berlapik.

kenapakaubaca.[?]
"menangis sebab perempuan tak salah?"-H.A

*sekali lagi tajuk tidak ada kaitan langsunggg baik dari luar dalam dengan posting. -.-


28 tahun? 28 minute? 28 hari?

"i want u know that i like u, but i don't want u know"

the above pepatah kita boleh samakan dengan "eh aku teringin sangat nak makan belacan tapi aku lagi suka budu[!] " atau atau " eh aku nak bela kucing la as my binatang perliharaan tapi aku lagi suka bela anai anai oh tak pun nak katak boleh jual buat gulai? " gila bai susah betul nak bagi orang lian [yang tak tau isi hati kita tak gheti nak faham apa maksud tersurat tersirat berbirat birat bengkek je tunggu] untuk tunggu orang tu respon atau buat buat 'eh yeke??' 'bila kau suka aku ni?' 'maaf la tak perasan la,saya banyak kerjaaa' -__- atau erti kata lain yang lagi afdal, aku lemah suck lembap annoying orang dah tunggu tapi masih terkedek kedek. kamon la .teheee. many many people suruh mintak ________ (isi tempat kosong dengan huruf huruf ini ULPECO) tapi malu la sial. ala lemah la tu. 'are we turn dewasa now? are we grown up now?' yeah betul tapi dalam hati kosong sekadar mahu merasa dan buang macam sepah.



"can i be a part of anak artis?"

apa yang bestnya ? kufur tau nak glemer je watdeneraka , cakap pasal artis tadi kiteorang terjadi sebahagian of artis yang datang sekolah yang bawak lisa surihani aeril zafrjrogj apa tah nama -__- dan tanpa segan siluya tadi erin malik buka pintu kelas kandang kuda 5abubakr, kiteorang macammm omGGGG!! siapa tu?? tu bukan erin malik ke??!! OMG artis. then soalan kedua terpacul . "SIAPA TUU ?????!!!" dan latihan graduasi pun diteruskan tanpa mempeduilakn cik artis tadi. klise kalau artis tahap A E-level
berlagak divavavavroom.tak kelas kau. ha, tengok bab bab mengutux ni kerja aku la.aku kan setan aku kan dajjal cis podah."bangganya tadi masa tengah practice dance untuk grad, abang kamere usyar usyar bestnyaaaaa" -apa yang best? abang kemera je pun , kamera nya takde untuk record kiterg.cis .oh the last and only barula aku tau apa tajuk cerita yang berlakon kat sekolah tu -&%^$^%%#*&* errrr ok lupa balik. banyak makan semut kot lupa balik HAHA ok tak lawak tapi sadis.sadis sebab aku baru je tengok iklan cerita tu tapi tak sampai sejam dah lupa

"tak bersedia takut tak dapat terima.selalunya macam tu"

Pernah dengar peribahasa sampai terperi peri " belum duduk sudah berlunjur" - atau- "sudah terang lagi bersuluh?" ok pedulikan semua tu sebab memang konkrit takde kena mengena. aku ada hajat ,excited sangat dengan harapan hajat tu tertunai, malangnya aku dah 'duduk' dan hajat aku terkubur. tak ngerti deh? pedulisetanzzkan.aku pun tak tau apa nak cakap sebenarnya. terlalu banyak nak tulis sampai tak tertulis -sebab nuerons dalam kepala otak dah berserabut berpintal pintal becoz idea too lot but writing too least. watdeneraka.'' lapar nyaaa sekarang,kan best ada orang tolong masakkan?" ehemmm jeling jeling orang tu. nyegyeheuhe! makan mekdi best ni [?!!] lagi. dah lama la tak makan kan kan kan? lama la jugak.adala dalam seminggu dua macam tu. memang mekdi + memekak+ makan + sundal tak dapat dipisahkan.siapa doh yang ajar aku ? kalau takde sapa aku tentang 'myspace' ,aku tak jadi macam ni.! HAHAH -_-

"biar panahku terus disitu.jangan curang!"

Minggu depan minggu berouting lagi minggu menghabiskan duit mengkufurkan diri memiskin diri bila keluar duit melayang benda tak nampak tapi kita rasa . mana bernilai, merasa atau nampak? -_- rasanya nampak lagi berbaloi sebab kita nampak benda tu kita guna walaupun ada yang kita nampak tu tak beli , sebab pitih dalam wallet setebal 0.22mm , ukur guna micrometerscrew driber pun tak boleh. tak bernilai ceh.so maksudnya kita ni dah jadi papa -.- bukan papa bapa, papa kedana. evolusi seorang [petanam anggur] penganggur terhormat ::: pelajar SMKsek10 tingkatan 5 - bekas pelajar [budak SPM] - ke outing setiap hari setiap minit setiap detik-ke miskin -ke fakir -ke papakedana- hasilnya bodek godek kawan- at last die - to not shy u face water .ngeh tapi aku tak la setahap tu lagi.kalau nak outing 4 5 kali lagi rasanya mampu . kot -.- nak bina bank bergerak atm la.BANK JERIN[g]. semua duit di kaki ku. cucuk kad atm dan makan penampar jepun. apa konklusinya. konklusiny i want kerjaaa part time .duh kakak aku cakap kat kopitiam tu penuh bangllaas la. ni yang tak best ni. next! tukar cari tempat lain. -.- rezeki jangan ditolak maut jangan dicari. tukar tukar - rezeki jangan ditolak, banglass boleh ditolak. [ada ura ura menjadi peng-racisme tak?] best best!.]

[kalau duit jatuh dari langit sekelepuk ] i wish to watch wayang sampai 31 december. nyeheh ! kot.// atau jadi salah satu pekerja cathay/GSC/TGV watever ever bagi mengurangkan strok obsesi ke atas peng-wayang. -___- karma lucah.
tulis tangan penat taip pun penat.
tunggu est? est tu apa?
Eh Saya Tidor la!
MOHON doa [syirik] est jangan menyumpah kami kami yang penat menyumpah anda. jangan rosakkan result atas slip kertas yang dah ada G nanti. G =admet. gurh
kthknbyenite.
like my hati manis, aku cuba untuk tanam duit note RM1 kat pasu bunga dengan harapan dia tumbuh dan mengeluarkan buah.buah dikopek dan dalam tu ada syiling RM1 yang tak laku zaman sekarang. "ibarat curah garam ke laut" sia sia. sama la macam tunggu kucing tumbuh tanduk .heh

macam ni kot pokok berduit.-_- wujud eh?

sedang fikir the weirdos skype-ing sesi tadi. -_-
seronok.

Thursday, December 9, 2010

there is another way to not lie

kenapakaubaca.[?]

"oh tipu zaman sekarang dah jadi satu kebiasaan. taknak bagi orang lain derita katanya. taknak susahkan orang lain alasannya.taknak tunjuk dia baik/jahat kat depan mata semua orang.tipu nak tenangkan diri sebenarnya,tapi dalam hati seksa menangis airmata darah tipu la lagi.tak mustahil nanti kita semua lupa satu sama lain."

OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH the warrior ways coollllllll tapi aku nak narnia! MINGGU DEPAN gurhhh -.-
*ye ye aku dah berubah. rasa macam bukan macam dulu lagi.aku mengaku.tapi rasanya kau pun berubah jugak. rindu dulu. haih :/ kthnkbyenite.



setakat CGI macam malaysia buat pun heboh ??!!!

I.S.J.S.F.D.M ;/






kenapakaubaca.[?] "percaya pada takdir dan terimanya"-H.A

sedangkan cuaca pun berubah,inikan pula manusia [?!] so aku taknak tak ingin tak mahu nak cakap pasal perubahan manusia sebab aku pun dah berubah sekarang dari baik jadi lagi baik dan makiin baik -__- oh tak la ,siapa yang rapat je kenal aku bila aku berubah. haih.terukkan aku? teruk tahap karmatik gila cipanzi semua. ceh. 'even awak pun macam [macam je] dah berubah.entahla mungkin perasaan saya je kot kan?' harap harap la tak macam tu. :D OMGGGGG akhirnya penantian aku selama 17 tahun, atau 12 tahun sejak dari tadik sampai ke SPMSSS_x terhabis jugak walaupun belum habis secara rasminya dengan pukulan maut gong . oh tapp rasa lega gila nak matei bila aku letak pen untuk paper terakhir tadi, biology paper3 :) walaupun soklan dia macam lucah anak ayam aku tak tau sesen pun soalan dia, tapi perasaan dan semangat yang excited dalam diri membuatkan aku terus tegar hentam keromo nak mampus buat experiment tadi. siapa suruh kau kementerian keluarkan soalan yang kita orang semua tak gheti nak buat? kan dah hentammzzz bukan aku sorang je kot?? ramai gila hampir semua sebab experment tu tak pernah buat langsung cis -.- ye ye je B.O.D [biologycal Oxygen D*^&%^*&] keluar, ascorbic acid keluar .whackluu -.- semua soalan spotted tahun 2010 tak keluar aku cakap kauu. lepas ni bakal SPMer 2011 jangan percaya bulat bulat soalan spot sebab semua nya hancus tarak boleh pakai .kalau terkena pun tu nasib je. haih. percaya je pada diri ,kalau boleh buat, boleh la.kalau tak boleh. DROP je waahahah macam aku.niat nak drop addmath masa form 4 tapi tak sampai hati sebab apala sangat. ianya math je.math yang ditokok tambah formulanya yang mudah sampai peningkan kepala otak suruh pusing pusing dapat benda sama jugak.menyampah. benda yang 'senang' tu la senang untuk hilang markah. tu yang 'merah' je tu setiapkali exam .haha. -.- ok enoying. tak bangga langsung cerita. EHHHHHHHHH watdehel semua tu,apa aku kisah aku tak kisah dah.janji SPM aku nak habis errr rabu depan ,EST [english science for technology ] [??!!] apa ni?? entah .dia bulat bulat dengan esei. layan je la. tak sabarnyaa nak merdeka habis habis then lepas tu buat apa? oh mengangkang je kot dekat rumah [?] kufurnyaaaa. buat masa otak aku takde masa nak fikir nak buat apa lepas ni,yang aku tahu aku nak duduk tenangkan rehatkan otak setelah dekat 3 minggu pagi petang siang malam duduk hadap buku je. GHEJRGWEGRJ!! oh contohnya macam tadi, belum menyempat nak buat apa apa , habis je paper 3 bio, terus balik rumah mandi kerbau dan kita ke cathay tengok wayang! wuhuu.. dah tandus dah jadula wayang aku dan kini dibasahi semula. film 'social networkk' like sundal ada part best ada part tak best tak menarik minat tapi seronok aaa buat otak aku jadi saiko tentang facebook.gaduh golek tendang pasal facebook? adakah patut? -.- deactivate kang baru tahu.hilang pelanggan kau sorang, mark zukeebrberehg!.
**


tiba tiba takde mood nak tulis :/ haih.kenapa la perasaan jeles sentiasa ada ? normal ke abnormal ke wajib ke tak wajib ha benda tu? macam satu pengacau bila ada sifat tu mula la nak fikir bukan bukan ya Allah teruk la sial aku ni. Mungkin aku tak layak duduk setaraf dengan kau, berdiri sama tinggi sebab itu bukan darjat aku. aku cuma macai -.- hishhshhh! apa ni? kan dah merepek pasal kerendahan diri. dah lama nak buang / baling / humban jejauh feelin ni tapi tak boleh resist la. dah memang sebati. apa pun aku wajib redha dan teruskan kehidupan.Bukan tak boleh,aku boleh cuma malas je. dah SPM kan? dah habis kan? Saat aku away dari semua. lupakan semua yang ada, yang kononnya selama ini melekat kat otak, lupakan kawan baik lupakan segala jasa yang pernah ditabur dan mulakn phase baru. cakap senang kan? berdegar degar nak itu ini aku sure sangat aku tak mampu nak buat semua ni. -__- dah la blah lupakan. kalau ingat buang ingat balik lagi sakit hati. sekarang buat bodoh pura pura taktau lagi bagus aku rasa [??] ciss .aku kalah lagi :'(
**
"aku nak jugak,rasa sayang,rasa simpati semua tu,rasa dinikmati,rasa dihargai ;" it's susah?
;hanya punyai kata kata karat,berlalu dan pergi

Wednesday, December 8, 2010

poSting : tak uptodate



kenapakaubaca.[?]

" mesti kau dah boring kan dengan aku?maaf la."-H.A

positng semalam, hari ni punya malam nanti la -.- pehnat

kita orang selalu think think jauh sampai ke london,tak maksud aku orang selalu fikir jauh nak mampus luar batas luar sempadan tak padan dengan umur baru nak setahun jagung ibarat pinang sebatang berdarah muda blabalbalba watever aku dah buang dewan siswa aku, tak maksud aku orang pikir 'eh bila nak kawin?' dan lagi jelik lagi jengkel bila orang yang cakap nak kawin tu umur baru budak mmuda lenta dan contoh paling terdekat ialah aku. memang aku anti [kat diri aku jugak sebab sebut pasal kawen] dah cukup duit nak tanggung anak orang? dah cukup ^&**^*&* ke nak bagi nafkah zahirBATIN dan dah ada ke kelengkapan semua cth rumah mesin basuh dapor gas kereta kabel car senduk otomatik klik butang terus makanan terhidang ada orang gaji suruh buat kerja cari duit ada ? ada ke semua tu? semua tu kita boleh buat cuma guna air liuq dan takde kudrat nak laksanakan sengsorang -.- heh tu la lepas ni takmo sebut pasal kawin nanti boleh jadi bias. berangan boleh dalam mimpi ke dalam tidor ke sebelum tidor kau nak berangan sampai mati pun takpe tapi jangan sebut sebut kalau tak mampu faham? eh jangan terasa tau aku cakap benda ni kat diri aku sebab aku makin hari makin dewasa dasawarsa ini semakin gatal pulak sebelum ni baik je, sopan je entah setanzzz mana hasut tak gheti bahasa ceh membuatkan aku termasuk dalam lembah perasaan ni. tak cukup duit tak boleh kawen tak cukup umur [??!!] pun tak boleh ke?aku dah cukup kan? eh budak 14tahun pun boleh kawen masa kahwin 1Malaysia tu? and now baru tersedar aku perlu cakap soal ni lagi beberapa thun mungkin lagi 5 6 7 tahun :DD teheeee dan kalau tak dapat jodoh jugak suruh la mak ayah carikan [?] muahahahah! eeeeeeeeyy gatal nya dah la aku nak beransur tak senonoh cakap pasal ni esok paper biology dan sekarang 2.30 aku tak tidor lagi ? bagus. 'eh hidup mesti optimisitik kan?' kata kau!.

gatal gatal anak ayamm jangan pedulikan budak gaydik ni -.-

"sayang ibarat angin lalu nak capai tak sampai nak simpan kecundang boleh dilihat baru hati tak retak "

Tuesday, December 7, 2010

merdek _

kenapakaubaca.[?]



1hari lagi.
est persetanzzkan

Sunday, December 5, 2010

MUHJE RANGADEEE RANGADEEE RANGDEE ALABLABLAABA

kenapakaubaca.[?]


-moyang aku pesan, kalau berukband[broadband] lembap sangat .lembappp sessaangat yang sama macam aku lalui sekarang ni, dia suruh humban je berukband tu kat laut merah // atau sula je berukband tu dari bawah sampai atas // atau bakar dia hidup hidup atau // jirus je dengan air. itu supaya kita terasa puas atas kebengangan kita terhadap nak loading satu page pun makan masa 50 tahun saat. -.- haih!! angin betul la.muka suci suci macam aku ni mana boleh marah.kena la controll nanti awekxs2 lari bahahaha!! :P not so much too talk today was a tiring day kehulur ke hilir ke utara ke selatan balik semula ke KD macam SPM belum habis je en? -.- haiya. tapi best.and exceli aku ada banyakkkkkkkkkk gambar a lot of gambar tapi tak boleh uplod sebab intenet bengoong lembap gilak tunggu selasa baru laju muheuheuhe. banyak gambar adaaaa la dalam 1-2 keping. -__- eh bukan ni aku nak soksek.aku nak soksek lain tapi aku dah lupa nak soksek apa sebab masa aku ingat tadi aku tengah terbera* so mungkin ingatan aku dah hanyut bersama tai* tu -.- EEEE jijikkk . syuh syuh. ok kthnkbye nite.
**
bagi kau, senangnya nak berkasih.
kononnya madu . semua macam madu
manis sangat.
bagi aku, sukarnya nak luahkan sayang
malu kononnya.tapi dalam hati nak
susah betul bayangkan
bila kehilangan diri kau lagi.
**
bagi kau pulak. aku lelaki lemah
sebab lembap & dungu
rezeki depan mata tapi masih tolak
bagi aku,aku bukan tolak.
aku ikut masa. tak terlalu gesa.
nanti kecundang trauma semula
**
bagi kau, aku selalu lupakan kau
macam macam kau luahkan
semua yang buruk buruk je. [haha!!]
bagi aku, aku selalu ingatkan kau
aku malas nak bagi tahu nanti ingat tak ikhlas
terasa tau bila dihina cerca [baabhaha!!! :D]
**
bagi kau, kau inginkan lelaki
buat semua cara untuk memikat hati wanita
dalam setiap majalah,internet blog,
bagi aku,aku tak perlu semua tu
semua tu karut.
mengapa perlu semua tu kalau
kita semua dangkal tak ngerti?
**
bagi kau, ni pasti makan masa.
masa untuk berpaling bila
punyai peluang. hebat ;
bagi aku, ni cara terbaik
untuk tahu kesetiaan
dan mungkin gugur jantung bila
tahu kau berpaling

p/s:: terasa?? HAHAHAAHAH

Friday, December 3, 2010

mis-understanding.




cuma apa aku ingin,
akan kefahaman engkau,
terhadap rasa cemburu
yang membuak ;

aku tak suka
untuk diperlakukan sedemikian,
ibarat melawan kuasa alam,
membatinkan nafsu serakah ;

nafsu pujuk rayu syaitan
memang meluap saat amarah,
tapi sekali ini aku minta,
tolong bantu diri kau tentang faham.

jika sekalipun mencemburui,
bukan begitu tempias dilepas,
ibarat air dicencang tidak putus ,
sejak berdekad lamanya
kau datang hanya menjadi
gunung berapi melimpahkan lahar ;

aku bersalah untuk hidup
untuk bermuka dengan dia
bermuka dengan awak.
bermuka dengan kamu ;

Saat ini opera bukan pentas
hidup,
bumi pentas hakiki
hingga ke hujung nafas ,
andai masa menoktahkan nafas,
tolong la ngerti akan 'faham' ;

dia bagi saya permata
sukar dicari ganti,
awak bagi saya berlian yang dicari.
saya temui ;
sudah pasti tidak mahu hilang
lagi.

Thursday, December 2, 2010

SPM II : kitar semula kertas.jimat

kenapakaubaca.[?]
"akhirnyaaaaaaaaaaa!!! best kot bila tinggal 3 paper lagi nyehehe ^^."-H.A
*posting takde kene mengena dengan tajuk*

NASIHAT kelab ada masalah,jangan baca okaaai.nanti timbul masalah lagi .
kau nak jadi apa weh nanti?
entah!
???
-_______-
apa? betul la mana aku tau aku nak jadi apa.
:/ --mati masuk kubor.

"memang terbaik masa addmath 4 jam free minum coke makan mekdi terbaik la. anak sapa la tu kan ??" naik haru kepala otak.otak dah la sewel menelaah addmathss*it-.- dan siapa la punya tangan yang bina mekdi terlalu dekat amat sangat dan lagi memilukan kita ada mcdelivery sendiri ,siapa lagi tak lain tak bukan irfan da rempits bakal jadi mcdeliverer kihkihkih gaya dah ada cuma uniform kerja je belum ada . OH tapi memang sumpah memang aku ingat pengalaman SPM sekali seumur hidup aku [cerita lebih,SPM pun belum habis lagi.ada 3 paper lagi kot tapi tak sedar sedar diri] ceh .bestbest "omg tadi gelabah gila baca doa depan semua malunya hidup" tanga terketar pegang kertas malu malu ni yang nak sorok muka bawah meja / bawah banatl / dalam poketn ni. aku tak suka benda yang malu malu sebab i ni pemalu awahahahahah -.- ok enoying. NAK cerita pasal minggu ni tapi malas tapi nak cerita tapi tak geti nak mula dari mana tapi gedik nak cerita tapi ngantuk gila sekarang nak menaip tapi nak nulis jugak sebab dah gian dah lama tak tulis menaip , asyik asyik menulis pegang pen takpun pensil sampai bengkak bengkak tangan macam tumbuh tumor. ok persetanzzkan.
ISNIN terbaik la ahad sebemlum tu aku gerak JB esoknya SPMath macam saiko anak ayam.lucah sia* tak suka sukar susah gila soklan dia taraf tinggi kot [?] ke aku yang lucah sengal anak ayam tak gheti buat walau benda senang tapi seriyes doh memang susah.soalan dia triky aaaaaa tapi tak kisah tak peduli semua tu janji math dah habis dengan jayanya walaupunterkontang kanting nak jawab 'sets' nak lorek mana ni ini ke tu nak lorek ke korek lubang hidung sambil lorekkan 'sets'? ok itu tak kisah lagi yang paling kisah adalah masa next daynya[selasa] heh -.- agama macam takde lagi susah je ke? [oh terkufur pulak ] sumpah soalan bocor macammm *&(*^&%^% penipu je tapi ada la juga masuk hihi. OH memang taraf tinggi sampai hukum tajwid yang dah pro kononnya pun salah sebab yang baca lain yang masuk lain .haiyahh.. kementerian buat mazhab lain kot?nyeheeeeheh

[f(x)ck= FIND X.?]

OH dan hari yang paling ditunggu tunggu [???! tipu gila] bila addmath pulak.aduhaiii kenapa aaaaa addmath sumpah aku kecewa dengan aku buat.aku buat apa gila? gila gila gila sedihnya rasa nak nagis nak hentak meja nak itu nak pergi sanalah -.- Taksuka harap tak failed macam kebiasaanya muahahahaha [bangga ni]. ada ke soalan dia suruh carik yang bukan bukan? fing g(X)' la f(x) la balablaa intergret diferentiat la balbalba enoying sumpah malas nak bukak lagi dah buku addmath sayonara. tapi belajar addmath [pasal ikut kawan] memang sesuatu yang baru dan menyeronokkan bebeh! sumpah tak tipu. seronok sangat sebab failed.dapat join dengan gengkawan yang lain. tayang tayang satu kelas satu sekolah "weh aku dapat 91 kot addmath.terbalikkan, 19 " "weh kau dapat berapa doh?? " "aku dapat4 /100% je" nyahahha oh sekufur kufur aku pun aku takpernah dapat macam tu selalu dapat 38 39 37 macam tu la.siot 1 2 3 markah je lagi nak lulus. kenapa kejam sangat?? later i bagi rasuah u luluskan i eh? bahahahha :DD and tadi fizik.saiko malas check nanti banyak salah sekarang aku ingin duduk bersenang lenang cekak pinggan sat.nak relaxxxxxx dah naik kematu tumbuh uban dah asik asik baca je. baru sekarang aku tau perasaan ulat buku. -.- sedih gila hidup.

"nak campak buku jauh jauh akhirnya dapat jugak tengok depan mata kepala sendiri bila buku esah 'tiba tiba' terjatuh " hahaha! kelakar kot. -- ,

"tak guna lagi mengharap dah doh. aku siapa ? aku budak kecik lagi. tak perlu itu ini semuanya. tak payah rasa sayan* cinta* semuanya .kita masih kecik dan belum arif. nafsu je membuak." watdehel -kenapa sedih bila taip benda ni. entah. macam diluah mati emak,ditelan mati bapak ke terbalik tah. macam makan garam minum cuka la.tak tahu nak kata apa. kadang kadang elok jugok kita biarkan kredit dekat phone tu RM0.00 tarikh tamat tempoh anda 2014 .sampai tahun 2014.kalau ada kredit pun tak reti nak guna ke mana. kan?? -.- apa aku merepeksss ni setanzz. dah la nak out nak tidor cuci mata semua cuci otakk seyuolsssss babai.







Wednesday, December 1, 2010

buku jawapan.

kenapakaubaca.[?]

ADDmath ? :)

penulis nak tidorr dia penatt -.- kbyetnkhnite.malam aa sambung balik
There was an error in this gadget