Friday, March 26, 2010

dalamHIDUPkuADAhidupMU

kenapakaubaca.
"selamat pergi dan pulang nur 'Aisyah ezral,aku doakan dari sini,kau doakan ku disana yer?hikhik"-H.A




"aik?merajuk lagi ke?aduhaii,den tak ghoti nak pujuk pujuk ni"-penulis
"jum pergi bubunet online"-si hayes[highest] addmath

haha macam takde internet je kat rumahh nak pergi bubunet online ape tah.wuhooo ferstime pegi bubunet.ada jugak wifi celah mana macam mcD free free.janji free kami suka freee of cass hikhik barang free siapa tolak memang bodoh -.- tapi kalau sesiapa yang bajet bagus tu mesti menolak kan?ok ok ape aku merepek ni haa beachh?-.- terpaksa ikut keluar RM4 hah kecoh RM4,makan pau dengan air milo,siap mintak paswed wifi lagi tu hah tebal siot muka.then tanya pulok pekerja indon tu,

"kak kak,apa paswed wifi kat sini err?" -penulis
"errmm mm [buat muka nak kena lepuk]"-akak tu

then dia panggil kawan dia,cakap cakap bahasa jawaa ke indon tah bawak sekeping kertas bertulis password wifi .kami semua buat muka -.- haha.kelakarnya.TULAH padah kedai ada internet beli makan minum sikit duduk situ lama nak mampus macam rumah bapaknenekatokjiranrumahsebelahjiran kau je kan?-.- kelakar.

SAMA juga macam pergi mcD dah berapa kali pergi hugaa hugaa masih batak nak pergi sebab orang belanja.tu pun aku tak nak dibelanja.jual mahal kan?hehe.sama jugak kondisinya entah si gay pilot nak dawnload ape tah aku ikut je tapi hari tu lain sebab aku bawak buku mathh wuhuuu siap jugakk buat homwok dekat mcD.hehe.cadang cadang pukul 5.15 last last sampai mcD pukul 6.15ptg.lembapp betul masing masing.kata nak naik bas la ni la tu la.last last jalan kaki jer ciss -.- hampeh.hal ini akibat sebagai si lembap yang menyebabkan kami terlepas bas -.- hoho

"the smoker is smoking like smoke [?] [......] ?"blur taktau nak tanya apa.

haihh apa tu nazir ha??sampai cikgu begitu bersemangat beriya beriyaa menyusun atur apa yang perlu dilakukan pabila nazir masuk kelas.haih -.- time tu la baru nak cat kelas,gotong royong kelas,buat carta oganisasi ,ape ke semua tah memang hippppooootamus.cis -.-.

tadi kimia punya expriment memang macam lucah gilaa lama gila nak tunggu dia rate of reaction,eh sila oxidation .gila lah malang betul.tak tau siapa malang siapa yang bertuah.ayam dugong betull ceh.Isnin dah la ada presnetation BI tentang smoker habit atau tajuk yang berkaitan dengan smoking smoking ni haih -.- ok macamana nak tamatkan ni?ok byee see u again if i ghajin!hehe :)

Wednesday, March 24, 2010

hati hati menjaga hati

kenapakaubaca.

sidang bahasa

Jadikan kegagalan hari ini sebagai inspirasi untuk cemerlang kelak

Hati hati menjaga hati jangan sampai terjatuh hati

eh kau?aku?anda?kalian?

Jangan rasis jangan gedik jangan hipokrasi

Berdamping denganmu membuatkan ku terlena dibuai kenangan

Jangan jadi perampas boleh tak?

Tolong keji kutuk hina aku,supaya aku tahu apa kekurangan aku

Pengalaman mengajar kita

Cahaya keinsafan masih samar samar

Perjuangan mencedok ilmu masih zero

Jalan jalan timba pengalaman,luas mata memandang

Orang yang benci kita sebab dia cemburu

Kenangan sukar dilupa tapi suka dikenang

Persahabatan macam biskut?buktikan.

kalau nak dihormati,hormati orang dahulu

Boleh kalau anda usaha,tidak jika malas.

Sunday, March 21, 2010

bagus untuk ku,

kenapakaubaca.
'akuu tak kisahh.."-H.A


Dewasa ini,ramai betul artis artis yang tak reti nanyi.nyanyi secara gagap la.macam lady gaga.perasan tak lagu lagu dia semua gagap gagap?hahah..papa papa razi atau bapak bapak razi atau popopopopoopoker pace dan sebagainya..MARAH sapa nama razi tu .atau pun kumpulan SuperJunior atau lebih dikenali SuJU atau erti mudah SUDU.haha. dalam lirik dia ad sososososososoossory .nak cakap sorry pun panjang.entahaaaaaa -.-
Yeppi holiday is gonna end soon.entah macam tiada bermakna cuti cuti ni buat penulis.tapiiii,Dapat jugak la penulis menimba sedikit sebanyak pengalaman walaupun tiada apa.Banyak betul perkara berlaku ada yang indah ada yang tak.yang tak kita tolak tepi dan cuba cari seberapa pengalaman yang indah sebanyak mungkin.ok merepek.auuw mana idea ni?mana idea,

*****************sevice karenly not ebelebel [hujan]********************

Tettttttttttttttttttttt...tettttt tetttt..
Ok dah datang idea dan hujan dah surut [ni bukan estro la],
Bina ayat dengan perkataan ni
1.-BODOH-AYAM-
-heiii beach,kau ni bodohlah macam ayam
-hei bodoh,pergi cakap dengan ayam tu
-hei bodoh punya ayam
-bodoh acapkali bergaduh dengan ayam
2.-MAKAN-HATI
-maktok suka sangat makan hati apabila dikeji.rilek sudah
-makan hati banyak banyak supaya kau ni berhati perut.
-makan laah hati cepat.aku tak suka kau tak makan hati ni
3.SELIPAR-JEPUN
-“aliiiiii,pergi beli selipar jepun kat kedai peah sana”-pekik makjah
-heyy,kau ni da lobih,ekau nak makan ke penampar pulangbalik selipar jepun den ni?
-ali suka pakai selipar bila pergi jepun
-selipar ali dibuat oleh jepun.

4.-GIGI-KUNING
-osman punya gigi kuning macam taik hanjing
-eeeeeeee pengotorlaa gigi kau ni kaler kuning kenapa?kenapa kau tak cat je kaler hijau biru pink semua
-gigi kucing hamid selalu kuning kerana kucing dia tak pandai gosok gigi.
5-PECAH-PERUT
-makk aii..habis pecah den punya pasu kat perut amirul -.-
-pecahhhhhhhhh sudah perut ibu katak itu tatkala anak katak suruh ibunya menjadi seperti lembu itu
-amirul dan seman suka gelak macam setan sehinggakan perutnya pecah terburai lalu mati.

Lagi?malaslah,aku nak tulis yang membawa kepada kemungkinan lepas ni jarang post blog dah [benda yang sama diulang ulang] haha bukan takda masa,ada masa,tapi
m to the a to the l to the a to the s.-.- sekian.maaf dipinta andainya terkasar bahasa budi bicara dan sebagainya.JIKA ADA kelapangan saya akan menulis blog.amin!-.-
****sevice karenly not ebelebel again [ribut]***************

Wednesday, March 17, 2010

hariceriajangandilupakan,


















kenapakaubaca.
"adoi yaii sebab kau,aku tersusah,haha"-H.A

argh argh argh haha sebenarnya kat sini aku taknak dan tak teringin lansung sepatah haram untuk merepek panjang panjang tapi apakan daya mulut buaya boleh ditutup,mulut manusia entahlah -.-.dahhhhhhhhh aku dah dangkal sangat sangat nak cerita pasal outing asik asik benda sama walaupun kondisi lain lain.penat.aku rumus kan jela

RUMAH-----BECA[METROBUS]-----BUKING TIKET------MAKAN BK------MAIN ARCADE-------MAIN BOLING-------PERGI MENYUNDAL DEKAT MPH------------WAYANG-------TANDAS--------POPULER-------BALIK[RAPID] ok kan senang.tapi pelbagai situasi yang meneyronokkan berlaku.biarlah rahsia.:)




aku kat sini nak cerita pasal alasinwandeland atau erti kata lain ALICE IN WONDERLAND.apa yang kaurang pikir bile nampak je perkataan ni atau benda alah ni?haha mesti kucing senyum yang sampai ke gigi atau ulat beluncas biru atau ratu merah berkepala besar atau anjing besar ada banyak gigi euwww menjengkelkan atau film yang penuh dengan CGI berbanding alam manusia atau sebagai bagainya.bagi kawan aku sorang ni,karutologik.blogspot.com ,mesti dia ingat cerita tu sebab hero dia berlakon.siapa?JUSTIN BIBIR kah? haha -.- takla jonidepp.kira kira not bad lah cerita tu.layan je.aku pun suka tengok cerita adventure adventure ni.pelakon heroin dia pun cantik awwwww -.- ceh kalau nak dinilai bedasarkan per 10 tu aku bagi 8/10 wakaka .ceh siapa lah aku untuk meratingkan filem kan?aww sukahatiakulah.[ciplak tagline org tu]

DAH malas nak updated panjang sebab tiada masa,padahal banyak lagi ni nak diceritain.ok babaitattitituu. nak heboh sikit ni,yeay! kerja rumah aku dah siapp.syukran syukran sabtu ahad boleh buat taik mata wuhuuu :)




Tuesday, March 16, 2010

kehilangan

kenapakaubaca.

"alfatihah untuk bapa rakanku,takziah diucapkan"-H.A

Aku pernah post kan sebelum ini tentang hari terakhir kita.DAN pada hari ini atau semalam [tak pasti],seorang bapa kepada rakan penulis [nama nya biarlah dirahsiakan bagi menghormati keluarga mereka] telah dijemput Ilahi untuk menghadap-Nya.Apa apa yang terjadi mungkin ada hikmahnya.JADI kita yang hidup haruslah menginsafi kehidupan di duniawi ini.MUDAH-mudah amin.

semoga roh arwah dicucuri rahmat.

alFatihah




"Bagaimana kamu mengingkari (Allah) sedang kamu
tadinya mati, kemudian dihidupkan (oleh-Nya),
kemudian kamu dimatikan dan dihidupkan-Nya
kembali, kemudian kamu dikembalikan kepada-Nya."

Sunday, March 14, 2010

cerita di meja -.-

kenapakaubaca.

"aku ingin kau bersama tapi apa boleh buat?"-H.A




Ohhhh Emmmmm Geeeeee omg yaAllah apa nak jadi ni?apa nak jadi?nak jadi kambing seharian tak mandi?nak jadi tenuk busuk 24 jam yaAllah.kenapa ni aku malas nak mandi cuti cuti ni?tettttt keburukan cuti no 1.Ohhhh Emmm Geeeeeeee,buruknye perangai orang muda ni [penulis],tau makan tidur berak online makan tidur online sampai ahad depan mungkin astagaaaaa apa nak jadi?har har tetttt keburukkan cuti no 2.tettttt..OHHHH tidak cuti cuti mesti duit habis plan sini sana keluar auting dengan kawan kawan,mesti kita taknak jadi katak bawah tempurung kelapa,zaman sekarang dah moden,kita panggil semut di lubang tikus pulak har har tett keburukan no 3. -.- lagi buruknya cuti ni adalah bil bil elektrik air cukai pintu cukai kepala cukai pelabuhan cukai asrama cukai cukai tanah dan sebagai banyak cukai [teroverdos Sejarah pulak,taulah failed] -.- SEMUA semua ni kita tahu tapi kita buat jugak sebab kita tiada pilihan alternative lain untuk survive.tetttt keburukan no 4.can you name some ways how to prevent it?ok diam -.-‘. Eiiiiiiii mana idea ni tadi pergi ni tadi keluar pergi kedai sat tadi beriye riye ni nak tulis kat blog,then dah sampai kebod tekan tekan ni semua lupa hilang tah mana cisss -.- pendek betul akal aku.terbukti .
AWWww cuti cuti ni bangun bangun je pukul 10 lebih pagi,[opss kantoi subuh] terfikir eh mana kawan kawan ni?hidup menjadi dangkal sebab kita jadi kera sesumbang alam kiri depan Belakang bawah atas kanan hidup kesorangan.aku rinduuuuuuuuuuuuu kawan kawan cis tolong lah jerin baru semalam sabtu kau pergi sekolah,kau jangan nak buat autaaa boleh tak jerin?har har -.- entah jerin ni poyo je memanjang.KAU sebok ke?jadi,sebagai akibat daripada cuti yang terlalu kerap ni ingin aku konklud kan yang terlalu banyak perkara yang ingin dilakukan oleh ku tapi taktau aku mampu buat ke tak.ini hanya plan je semata har har ,eh aku tengah nyanyi lagu ning bezura ni awan yang terpilu tangkap lelehnya sedihnya bait bait lirik dia..[sepasang sayang yang terlihat,umpama........................(lupa lirik) ]-.-‘ itu je la kerja aku tak menyanyi cakap sorang sorang macam orang gila.sentuh buku jauh sekali.mungkin isnin ni aku nak siapkan segala gala homwok yang macam setahun punya kerja yang cikgu cikgi bagi.JERINN jangan merungut.kau nak jadi terer takk?SPM nak 10A tak?[dalam mimpi?] ok keep it up ok teruskan jangan mengalah jika jatuhh ka uterus tidor mati zzZZzzzzZZzz..-.-‘








AKU NAK CERITA perihal sabtu pagi iaitu cat sekolah yang aku uar uarkan sebelum ini.adakan??sila rujuk post sebelum ni.carilah sendiri.aku pun dah lupa yang mana satu buat apa aku kisah ciss -.-OK berbalik kepada cerita.eii aku ni selalu merepek meraban lah dah tua nanti mesti cepat nyanyukss kan?ok teruskan,mula mula beli nasi lemak huyo huyo seringgit melayang duit aku .dah la nasik lemak dia kenit gila nak mati.terpaksa makan macam kenyang tak kenyang je.hampeh kedekut nasib sedappp hoho.SAMPAI sekolah tunggu jida.boleh pulak dia buat lawak suruh kira 10SAAT baru dia sampai.jida aku dah kira lebih 10 saat.ape cer? Then terus masuk sekolah duduk dekat kerusi batu buat gossip buat dosa.TUNGGU miss ON sampai.wuhuuu.then dia sampai terus bersihbersihkan kelas.cis malang punya budak form5 2009/2008,aku sumpah seranah siapa yang lekat lekat kan daun kaler kaler kat ciling tu sebab aku yang kena panjat buang buang semua tu cisssss-.- sakit pinggan aduyai.then cat cat kelas sampai pukul 12tghri.seronoknyerrr [gedik].THENterus pergi mcD.takpayahla aku cerita 100% sebab aku bukan setiausaha acara cat mengecat ni aku n.setiausaha pbsm je wkakaka.ok teruskan macam biasa di mcD walaupun ezralsya tiada,iaitu orang kenamaan punya hak milik ekskulsif mcD seksyen 6 kota damansara,tetapi kami terus buat muka takmalu.malunya mula mula carik tempat duduk takda. apahal semua tempat ni penuh ni?watdeneraka!-.-‘ dahla penat berjalan dari sekolah sejauh 60 km ni haha tak 300meter kot.last last ada jugak orang blaah dari tempat kiteorg pilih.malas nak cakap ,makan makan zyda suruh main true or dare.kelakar gilaa la satu tempat dosa tu kiteorg bising macam anak anak gajah main masak masak -.-‘.THEN nak balik semua kuyup.hari itu merupakan hari indah.trimas pasya hilman zyda dinie adeila irfan.hikhikhik.
OHH adakah aku masih tergolong dalam golongan batak sukun kufur nikmat asi munafikun semua semuanya kerana aku masih sokong perjuangan AF tanpa prejudis?hurray hurray.mesti orang kata aku luser “eeh budak tu tengok af la” walaupun aku tahu AF dah senja.tapi aku taktau kenapa aku tengok.bagi aku,AF ada nilai mahal dan eksklusifnya yang tersendiri berbanding rancangan realiti yang lain,yang cikai cikai je semua.KONSErt tirai pun boleh la gempakk sikit dari biasa aku suka pentas dia haha -.- excited ni.mana taknya 2009 2010 mana boleh pergi odisyen.2011 mungkin boleh yuhuuuu nak pergi nak pergi mana tau boleh jadi orang makanan segera kah atau baru masuk pintu bilik odisyen dah kena kad merah.
“SILACUBA TAHUN DEPAN [2012] YER ADIK COMIL” tak sanggup aku ok bye.-.-‘



Friday, March 12, 2010

merdefasa SPMer

kenapakaubaca.
"hidup umpama roda kejap atas kejap bawah"-H.A



huga huga hugaa ya tahniah cik hadzrin aqmal kerana berjaya mengakhiri ujian bulan mac dengan berjaya tapi kurang sikit nak berjaya akibat sebagai masalah takreti buat harhar.haha admet tadi sumpahhh lemooo semua orang kot "eh apa gradient kau apa common ratio kau balbabblabla" what had past is lepas ok no more return return back to old time excpet yo have doraemon telikopta.-.-gunakan mesin masaaa argh kanak kanak terlajak pulok tak sedar sesedar diri dah tua bangka.sapa cakap?i setil young And young poreber reber.haha

"JOM KAPEL"-hatipeluh

AWW terharunye terharunye hah tak boleh hatipeluh mak aku marah [macam la benda ni seriyes kan?nampak sangat aku ni diperbodoh mainkan] tak kisah semua tu hidup aku berpegang pada prinsip single dan "bagai perigi mencari timba", takmo dah benda benda ni semua,dah insaf kembali ke pangkal jalan amin.EH jangan bilang gue takde peminat,peminat aku
ramai mu tau,petik je jari sudah mari.haha -.- semut,unta tenuk monyet semua datang.hensem betul aku.ohhhhhh ini bukan post yang syok sendiri atau pun yang sewaktu dengannya,tapikan korang pedulik hapa?ini blog aku aku punya sukaa la haha gurau gurau je.jangan makan dalam ok.makan luar je -.- untuk makluman anda sekelian alam sekitar,ini baru mukadimah.banyak lagi aku nak soksek buat dosa dengan engkorang.KITA manusia tidak boleh lari dari buat dosabetul tak?aku sure ada dalam kalangan korang mesti menyampah sumpah seranah hina keji caci maki aww aww ,baguss nye korang buat dosa.ok aku tak nak merepek lagi hugaa hugaa..
inilah padah apabila diri yang kurang cerdik ini [bodoh] tergedikk gedik pulak nak pilih sains strim[stream],kenapa la kau bagi ceramah pilih aliran selama setengah hari je
?orang paling koman pun bagilah 2 hari pikir untuk pilih pilih bidang yang aku minat.yang excelinya,aku tak minat pun semua aliran,baik sains akaun kesusateraan perdagangan ekonomi balbalblla ajaran sesat kuarafat asi semua tu la ,dan aku tak pernah ambik tau pun tentang semua tu.hebat kan?haha lepas tu mula lah terpinga pinga macam ayam berak kapor,dan sekarang ni baru lah terasa termenyesal kenapa aku ambil benda yang tak boleh bawak.yeke?hehe mungkin.haha takda la.sebenarnye senang je semua tu.cuma kena rajin la.aku tak rajin lagi har har har -.- malas lah.nanti la esok tulat tubin bulan depan okeng baru berubah AMIN :)

ALAIS IN WANDERLAND.TUNGGU KEDATANGAN KU MUAH MUAH -.-

"wuhuu budak MRSM datang,sapa nama dia tu?aku dah lupa la" - baru je berapa tahun pergi dah lupa nama

"uiyoo dah kuruss sispek nyee..tapi hitam nyee muka " haha kata kata---si mulut longkang takde lesen [masih belum tempah] untuk mengutuk mengherdik orang.

"wafiq dah tiinggi,kacak"---farah

siapa pun mereka apa pun mereka mereka tetap sahabat karib saya ohohooh sayang gila.-.-

[KENAPA MESTI BERLAGAK LEPAS DAH DAPAT RESULT SPM STRAIGHT A WALAUPUN FIZIKAL BELIAU ALIM,AKU TAKJUB DAN UJUB DAN TERKESIMA DENGAN SEMUA NI]






SAYA yang berwarna biru comil tu hugaa hugaa
tengok tak gamba dia atas dan di atas ni?ni gamba kau masa darjah dua dan tiga?comel comel comelkan??kau jangan nak tipuuu.aku taknampak pun muka aku yang comil tu kat gamba ni sebab kabur kabur sikit,tapi tak kisah lah.aku memang cumil pun sejak azali.haha rindu nye tawan tawan time yang aku sepatah ape pun tak kenal nama nama beliau.maafkan aku..cikgu cikgi diatas pun aku tak kenal.kenal la sikit.teruk la tu kalau tak kenal langsung.dah lupa lah.dah lebih 7 8 tahun meninggali sekolah rendah.DULU poyo je masa sekolah rendah kutuk kutuk sekolah SMKS10 ,[yela time tu berlagak sekolah dia lah paling gahh cantik dan sebagainya].ok mula lah nak merepek ni.sekarang ni?memang keeeee **** betul wkakakaa -
.-
teringat dulu kecik kecik tengok orang bercinta semua nak ikut ikut.padahal masih pura pura sopan dan asi ni.yela.itu baru betul namanya cinta monyet..bukan monyet lagi dah.beruk makye tapir babunnnsss semua semua la sampai kena masuk bilik kaunseling hahah .sayang kenangan rindu kenangan.2000-2005

"failed failed failed kita failed"-ADEILA syaza,irfan -.-

kita?what IS THAT mean?[apa maksudnya itu?] kita?kau jelah.jangan babit babtikan aku ok bab failed failed ni.KALAU kau nak failed syuh syuh poie failed sorang sorang aku taknak failed
walaupun hakikatnya aku pun failed wakaak -.-tengok la lepass cuti..yawww cuti
jom buat onar keluar sini sana homwok terkotang kanting baru nak siapkan hujung minggu nanti.bon voyage!
esok cat kelas ready semua !papaii

salam!

Tuesday, March 9, 2010

perang saikologiak

kenapakaubaca.

GILA taksub esok rate of reaksi bersama dengan .fizik.
.mati.

Saturday, March 6, 2010

tips tips biol untuk exam



kenapakaubaca.
"aku memerhatikan kau walau kau tak perasan"-H.A



mengikut kajian yang beralaskan auta bukan fakta,sotong mempunyai 200 tulang berbanding semut yang hanya mempunyai 1 tulang -.-
asalamualaikum.err emm mmm ,err penatnye huwarg hwarg [bukan nak merungut,tapi ke arah nak merungut] penatnye ulangkaji BIOLOGY yang tak paham semenda pun hau hua eh tak sebenarnya paham lah walaupun sikit sikit takpaham.[dia tipu,dia tak paham banyak]-.- batu api betul setan kurungan ni.-.- .waw!barulah paham apa yang diperkatakan/ditulis panjang lebar dalam bukuteks tulisan kecik BIOLOGi form5 ni huh.
Sepatutnye buku teks tak patut ade sebab fakta fakta nye sikit berbanding buku rujukan.patutnyelakan buku rujukan tu dijadikan bukut teks tauk tak?sebab maklumat dia banyak lagi dari buku teks.ciss -.- menyusahkan je tapi aku baca jugak buku teks.memang keeeee.....haha rasis.OHH itu baru chapter 1 belum chapter 2.Dan akhirnya aku paham jugak benda benda kurafat asi tu semua.entah betul ke tidak semua dalam bio tu ade?entah entah tipu je kot?takpelah..oh,trimas cikgu Hiyah dan seterusnya cikgu Dina kerana mengajar diriku benda benda ni semua.tapi saya lagi paham selepas membacanya fokus fokus.apa masalah?ada masalah?-.-

tiada apa apa,tiada apa apa




>>:KITA perlu bersedia dunia akhirat.banyakkan ibadah dan perkara perkara sunat dan penuhkan diri dengan keimanan yang cukup.[maaf,penulis cakap je padahal diri penulis bukannya warak pun] -.-..Faktor ini amat diperlukan kerana ianya dapat menjamin keberkatan segala pekerjaan/kelakuan/ yang kita lakukan.Semuanya dengan berkat yang Maha Esa.sama ada kita ikhlas atau tidak.itu terserah pada diri masing masing okeng.:)

>>:seterusnya,mula tetapkan jadual waktu ulangkaji.konon jee la.haha cakap je lebih sebelum sebelum ni, contohnye >> 'aku nak buat jadual la,baru teratur hidup aku'..ape?tanpa jadual kau tak boleh hidup ke?kau mati ke?canggih gila.tak perlu jadual pun sebenarnye.Apa guna kau dah ade kepala otak yang sebesar kuman tu haha.tak la, sebesar gengaman dua tangan tu.guna akai sebaiknya dalam menetapkan masa. tak perlu bergantung pada kertas,pen, atau sebagainya untuk mengingati sesuatu nota/benda. dan seterusnya,kepala otak kita akan terus otomatik ingat apebende yang nak dilakukan itu.PAHAM?

>>THEN,jika..aku ulang jika kita ingin menjadi rajin atau pura pura rajin depan orang atau pura pura buat buat rajin dalam melakukan sesuatu,teruskan membuat kerajinan.Tak pasal pasal nanti engkorang dapat pujian free daripada mahluk mahkluk Allah semua.-.- tak macam ni.ade orang malas gila nak buka buku ulangkaji,tup tup bila exam je.dengan bangganye senyum senyum dugong tunjuk markah merah bertanda 'F' wahh saiko betul.patut humban orang tu masuk kubur.So,kenelah jadi rajin,dengan membaca nota walaupun subjek itu booooooring [sejarah],walupun tak suka cikgu tu ,walaupun tengah mata kuyu nagntuk gila nak mampusss,walaupun tengah mandi walaupun walaupun walaupun dan sebagainya.Kalau rajin la sesangat,bacalah nota tu dengan huruf satu satu dengan kuat2 biar semua dengar.tak pun eje je satusatu ayat biar kau mampus kering dan senang,tak payah jawab exam.

>>LAGI??minum air banyak banyak.air mmberi kita oksigen dan tenaga yang cukup kalau kita letih/mengantuk.ha?nak minum air banyak banyak?minumlah.then perut jadi boyot nanti lepas tu menangantuk terus amik selimut + bantal tidur.bagus basgu.esok esok bangun terkontang kanting jawab exam.hoho.Cara ni efisyen jugak.aku dah lama amalkan apabila baca nota.lagi lagi sejarah dan geografi dulu.baru masuk dengan ligat kepala hoo.Takpun bagi sape sape yang kretip tuh,penuhkan kepala dengan imaginasi yang pelik2 + unik2 sama macam dalam tivi iklan tak masuk akal pebendetah semua tuh tengtang bagaimana cara nak hafal sesuatu nota tu.PERSETANkan semua orang yang cakap anda gila gelak,bercakap sorang sorang.mungkin berkesan jugak ouhh heheh

>>kalau semua semua kat atas ni anda tak boleh buat??cara yang ni lagi senang.Anda hanya perlukan RM2 untuk beli pisau kat kedai dua ringgit,pisau baru yang tajam.kalau rajin asah lagi biar lagi tajam dan terus tanpa pikir panjang penggal je diri anda sendiri.so,semua masalah akan selesai.tak payah pikir pikir.takpun beli tali rapai rm 0.50 sen,gantung kat kipas buka kipas laju laju then gantungkan diri anda macam baju.setel.[kenyataan ini hanya untuk orang gila.maaf jika ada unsur antagonis yang melampau]-.-

ok itu sahaja.wasalam :)
terus mencuba dan mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba mencuba dan mencuba mencuba mencuba mencuba

Friday, March 5, 2010

lawan makan kawan,

kenapakaubaca.
"saya suka kamu takperasan saya,let it go move freely,kita masih kawan kan?"-H.A


Watdenerakawatdenerakawatdeneraka.haih salam -.- haha kepingin kita berjumpa sekali lagi,lama betul tak hapdate belog sebab kebusyan penulis ,al maklum lah hidup penulis ibarat artis yang terkenal miaw miaw miaw.waw tak serik serik betul si lupa daratan ni [penulis] dah nak dekat dekat exam pun masih miang gaban ngengada bercampur getik asyik nak taip taip blog yang takde orang nak baca ni har har.ok lawak murahan.gelak la.seminggu penulis tak menulis.menjenguk jengukkan muka ke tingkap blog.dah bersampah sampah [menyampah] ++ bersawang sawang dah blog ni.
Bukan apa.semua ada perangai gedik.gedik mengada ah.gedik miang la.gedik manja lah.lagi lagi perempuan ,yang ada sifat ni.haha jangan marah kalau marah pergi terjun lombong ok.biar mati cepat tak payah tunggu masa lagi
dah hoho.OH bukan ape,aku ni tak tau la nak kata cool ke manja ke gedik ke baik ke sopan santun ke hemah tinggi ke berbudi perketi ke ..haa.aku ni diplomasi kot wakaka.aku merepek repek ni sebab gegatal nak tukar nama blog balik jadi ‘ada masalah?’ balik har har.setelah berpikir pikir selama 20 kurun abad ke seratus masihi.aku mendapat konklusinya untuk merubah semula daripada si penyetorik ke ada masalah? Aww rindunya nama lama .baru aku tau blog ni bukan sesuka hati je nak ditukar tukar macam tuka baju .gedik tak?gedik tak?gedik kan? Lalalal tak kisah lah ni blog aku bukan blog engkorang..-.- sebenarnya banyak sangat cerita nak dikongsikan sepanjang seminggu ni,baru seminggu. Aku ramaskan jela rumusannya.
->> si hazem gayboy yang terang terang munafik masih berperangai seperti biasa,iaitu ala ala orang utan kekurangan air.so dia sentiasa sangap gila nak matei.matei pun tak sangap macam tu.macam macam hal ada. kelaka.so kami kawan kawan dia terpaksa mengikut gerak langkah beliau untuk menjadi ahli ahli setan jugak.maksuuudnya =buat buat kerja annoying ++ gelak tak tentu hala
->> zyda pulak sebuk dengan mencari mami mami dia.?dah jumpa ke zyda?nanti dah jumpa bagitau ok hikhik kesian kawan aku ni.dari dulu tak tau tau lagi.hehe
->> kami sentiasa maju kedepan,sebab orang lain pun tak pernah buat macam kami..iatu buat homwok di saat saaat akhir sampaikan depan cikgu yang mengajar subjek lain pun boleh buat homwok subjek lain.memang pelajar yang tak berkat dunia akhirat.apa nak jadi?luser -.-
->> masih macam biasa.OWNER smks10



seringkali “sakit” atau “mc berbayar” tatkala setiap isnin..oH cuti wajib kot selepas sabtu + ahad. Haha -.- besnyee sya.ajar aku jadik macam tu?baru fair....4harisekolahannoying,3hari cuti yang gemilang.-.- tapi boleh menggangu skema permarkahan FIZIKbioKEMISadmet semua semua sebab skema pemarkahan tahun ni seperti 80% untuk paper + 20% untuk keperibadian diri.kalau macam aku mesti 20/20% haha sebab selalu berpura pura baik dan suci depan cikgu.-.-
->> tajuk kimia yang satu hapa tak paham.alkenealakanemetilbutilburretebeakersemuasemua balbbalbalabblab carboxailic alcohol ablalba ester ablaba fat skul ablalaba semua tak pahamm hargh hargh hagrh.tadi gedik,dah ada borang spm taknak pulak drop.sekarang siapa susah?gila gedik.SAMA jugak bio yang sampai belajar ke tulang belulang,yang baru tahu tulang paling panjnag nama dia fumer,yang xdapat jawab soalan EST tu,yang cikgu dina kata kat aku “kat kubur nanti kena seksaan sebab meniipu” [doi aku gurau gurau je lar.takpe takpe ai laiikkee cikgu dina,dengan anak dia.haha] yang takde kene ngene dengan cita cita aku,takpelah.lagipun aku taktau cita cita aku ape punnngg...haha -.-
->> panggilan BI*C* atau “beach” ,setan,ngok,ngoi,ngek,bingai,sengalah,ayam,tupai,hanjing,gajah,gay.lesbian seperti tiada makna buat kami 5aktif2010 atau erti kata yang lain 4aktif2009 yang duduk kelas 5Aktif2010 yang bukan amanah 2009 ok ape aku nak cakap ni.aku nak cakap yang kami rakan2 aktif je bukan amanah, [gila kelas-is dohh] yang cakap macam tiada maksud jer.mungkin dah terbiasa cakap cakap macam tu sehingga tak sedar yang kami kami ni sedang kutip dosa tepi jalan hoho.-.- takpa .ada masa masa lagi untuk kita insaf.YELA,mana taknya,aku nak insaf je kejap tadi dengan menyanyikan lagu nasyid sikit,GAY dah kata munafik -.- so,belum tiba cahaya keinsafan lagi.bila nak insaf?taktauu.mungkin sehari seblum SPM kot?-.- ayokk/
->> tadi tatabahasa edisi Hazeem vs munirah memang tak boleh belah.
Pilu-‘hazeem berasa sangat pilu apabila mendengar berita tentang perkahwinan munirah’ [macam ni kot ayat dia aku dah lupa,] kesian kesian.patutnya bukan macam tu,macam ni>>
Hazeem berasa pilu kerana munirah merejeknya di YM.baruu sejukkk [cool] !
->>nak bebel apa lagi?ni baru sikit.banyak lagi lah.k ok dah malas.nanti nanti la.diri ni dah tak sedar sedar dah nak exam isnin ni 8/3/010.wuhoo.harap harap boleh buat dan kekal bagus dalam pelajaran amin -.-

Ciss-tadi baru nak plan esok esok buat party nasiklemak sambil catkelas yang jengkel.rupa rupanya tangguh minggu depan.aw nak balik kampong la itu hari ouh hikhikhik.
Ade hati nak buat cop cop tangan lagi,kaki kepala dagu pipi kat dinding.kami dah serik missOn sebab dimarahi pakpengetua tahun, lepas.kami tidak mahu banana fruit 2 time.we are so afraid of it. Ok jering dah merepekmeraban.so wa nak caw dulu.jaga diri jaga peribadi jangan sibuk jaga tepi kain orang.salam

There was an error in this gadget