Monday, December 31, 2012

Turning 20

kenapakaubaca.[?]
" Sekali tipu,selamanya aku takkan percaya lagi. "-H.A


It’s really cliché bila cakap pasal new year. Bila cakap pasal new year, mesti cakap pasal azam Zzzz.
“Apa azam 2013 korang ek?” – Tanya dengan nada serius dan mimik muka mintak penampo.


Kau tahu,azam 2009 2010 aku pun tak tercapai ini pulak nak azam 2013 kah kah.  But seriously azam 2013 aku bukan nak jadi insan baik berguna  semua tu balbalalab boring. Now azam aku nk beli camera Samsung galaxy.Korang kena ushar kamera ni.Superb gila.macam best sebab dia portable,android,boleh online merata tempat,boleh main game boleh snap gambar bila bila bagi sesiapa yang jakun nak bergambar tu. Ekceli dia macam  memang kamera yang macam DSLR tapi cuma versi kompak. Kenapa aku yang eksaited melebih ni? benda bukan mampu beli pun HAHA.Tak aku cuma nak korang beli sebab aku nak tengok je.


I’m so gila gadjet tapi kebanyakkan gadjet yang diidami hanyalah sekadar dalam mimpi :’(. Mungkin lepas ni azam pun dalam mimpi je la HAHA peduli la.

//


“Hai 2013, aku 2012. Saja je la kan nak coretkan surat untuk kau.Supaya kau boleh buat lebih baik dari aku.

2012 memang penuh dramatic melancolisme hyperbolic hypertonic segala gala semua ada.2012 have taugh jerin to be more matured,more independent, gaining in self confidence dan yang paling tak pernah berubah ,still forever alone.Yang paling tak boleh belah nya,kawan jerin yang anti couple dulu dulu (masa zaman tak laku) , sekarang dah berpunya.fuuuu.kenapa kawan dia tinggalkan jerin? HAHA.Sebenarnya banyak lagi bittersweet 2012 sampai tak terlist.OH untuk jerin,tahniah la untuk keputusan matrikulasi,terima kasih untuk segala penyundalan bersama kawan kawan – KL,ikano,ou,TS,mekdi KD,Ayob,Curve- ini semua rumah kedua ketiga kita hihi.Thank because berbuka puasa bersama with the ayams, with the crocs-an . Terima kasih Crocs bagi kerja- Gaji sebulan boleh habis sehari bila duit ada di tangan jerin;melayan kastemer tak reti bahasa ,Tahniah sebab shortlisted dalam temuduga whatever semua tu, dan sekarang tak sangka boleh jadi salah seorang pemegang biasiswa,The epic raya 2012 ; seronok walau pakai baju melayu pinjam. Tahniah sebab mampu beli kasut baju seluar baru, Tahniah sebab kena bayar PTPTN semula nanti,Terima kasih UTM sebab offer further study, terima kasih     # A-team bagi experience daki bukit,berkayak dan yang penting jawatan untuk 2013 HAHAH. Terimakasih #KLM bagi peluang buat kerja amal dekat zoo,rumah orang orang tua :’) Thank you to praktikum K2P5 matrikulasi sem2  2011/2012.1SKEE1 UTM skudai,Korang memang awesome. Takziah sebab lupa member.Takziah sebab putus kawan hanya kerana alasan bodoh.Tahniah sebab awak pernah hadir di hati jerin seketika.Takziah untuk projek elektrik yang bertimbun- last minute projek + assignment yang menggunung.dan last but not least. Takziah untuk menghadapi final exam rabu ni kih kih kih.
Eh tapi rabu ni dah masuk tahun awak la, cik 2013.Biarlah.
-sincerely,
2012.”




Sunday, December 30, 2012

Pra New Year

kenapakaubaca.[?]
" Mungkin nak memblog semula,lepas lama dah tinggalkan."-H.A


Macamana nak mulakan eh? Aku dah tinggalkan benda alah ni lama dah sampai rasa kekok nak menaip. HAHA.But persetanzkan, Tak peduli tak kisah ini blog aku siapa pulak yang kisah. Nak dekat lebih 2 bulan aku tak buat posting,tiada dalam sejarah negara atau dunia kot-.-Tak pernah aku sebizi ni. duduk Uni ni memang mengundang bala kecelakaan. Bermain dengan masa,bermain dengan perasaan errr lagi apa?

Sekali lagi fasa hidup baru – 2013 will come soon. Masih tiada ‘anjakan paradigma’, masih sama, masih utuh di takuk lama.masih tiada girlpren,masih jerin yang dulu.yang ubah Cuma angka umur – dari belasan tahun ke puluhan tahun. Lepas ni dah tak dapat gelaran adik atau baby atau adik comel lagi MUAHAHAH sebab umur dah meningkat secara drastiknya.

“adik,tolong akak boleh ?”

Apa ni adik adik ? Aku dah 20 tahun ok. Ekceli secara ofisial 20 pada bulan 4 nanti , so buat masa sekarang nak enjoy umur 19 tahun. Masih belasan tahun. Who cares right?
Dah masuk alam puluhan ni, mula nak fikir eh bila nak kahwin, bila nak grad, bayar bil itu ini, ada komitmen itu ini err lagi apa? HAHA cerita macam aku ni PM pulak. -.- zzzzZzz ( i is ekceli don’t 
know what to write becoz im left this blog is very the lama,sampai tak gheti nak cakap apa dah.)


//


#UTM


It such a wonderful moment duduk alam U ni. ramai kata boring bohsan sangat sebab kelas tak banyak ( sarcastic je ni) ,banyak projek projek merepek merepek nak kena submit last minute, nak siapkan assignment itu ini.Memang letih.But bagi aku,benda benda tu semua mengajar kita untuk jadi lebih independent terhadap segalanya. Without any help from your family,parents, friends, all the things you have to do it by your own. Kalau malas, there’s no result.Tak ada hasil. Kita Cuma datang sini habis kan duit PT,duit scholar, result pun K.O. So far so good. Hidup dekat Uni tak la sekejam matrikulasi cuma subjek subjek dia sumpah macam puaka.Aku rasa kalau si Puaka tu belajar subjek subjek puaka dekat Uni ni,sure si Puaka tu jadi celaka. -.- MRHEURHEUE.

Oh ya,cinta Universiti. Aku percaya.
Saya percaya ada cinta di universiti. Betul cakap cikgu addmath aku tingkatan 4. Hihi.
Cuma belum sampai masa nak luahkan.Mungkin sifat malu tu masih menebal.Zzzzz.
Eh bye.
Oh btw,aku perlu untuk touch up blog ni.Azam baru la katakan? 


we are ateamian.
There was an error in this gadget