Friday, September 28, 2012

"Carilah calon dekat U nantii"

kenapakaubaca.[?]
"hati awak dah keras macam batu,saya tak boleh tolong."-H.A


Dekat sekolah

“kita nak kekang budaya kapel kapel kat sekolah ni ... balbalablablabalab”- pengetua SMK________


Dialog cliché.

Dalam kelas.

“kamu berdua couple ke?siap duduk sebelah sebelah bagai.Syuh,pergi ubah tempat duduk tu”- Guru tingkatan sewaktu dalam kelas

Lagi dialog cliché

“kalau kamu nak berkapel bagai,nak berkasih sayang,tunggu la masuk U nanti. Kat sana punyalaaaaa banyak perempuan lagi cantik cantik, dekat sekolah ni bukannya cantik pun,lupakan laa.” – Puan L


Dekat Uni,
*krik krik krik* bunyi cengkerik.
No one will control,care or anything  to you.Merdeka kan? Bukan bangsa merdeka KAH KAH itu haram.

//


Mana? Aku dah sampai U ni ; mana mana perempuan cantik tu? Kalau tak silap cerita “cari la calon kat U” macam aku dah dengar sejak dari darjah 4 rasanya. – dialog tu macam dikitar semula saban tahun – sampai naik jelik bila telinga dengar .-.- Menyesal pulak tak cari calon dekat sekolah – at least boleh la jaga someone walaupun dalam jarak jauh. Lagi romantic you. HAHAHA. Siapa ni aku nak persalahkan ni? Pengetua ? cikgu kelas? Whatever the thing  is salahkan nafsu dulu.
But seriously,susah nak cari perempuan. Dalam tutorial sekarang,ada 22 si gagah perkasa dan 8 si bunga .ratio lelaki : perempuan Cuma 11:4 -.- takkan nak kongsi kot?
Nak pergi fakulti pendidikan (yang mostly penuh dengan perempuan) punya lah jauh – sampai ber-ela ela. Takkan semata nak menapak jauh dari fakulti elektrik – dengan peluh peluh ketiak basah dahi berkilat segala , ewww jatuh standard lalu depan awek KAH KAH KAH.terus kena reject.

Tapi mungkin aku menapak bumi johor ni baru sebulan. Masih lama perjalanan.
Lepas ni arghhh,sampai mati aku tak percaya cerita “cari la calon dekat U” melainkan ada drama swasta ;

lalu sebelah perempuan ,tetiba pen perempuan tu jatuh atau buku atau kertas kajang atau atau atau dan aku tolong ambilkan. OH demit.so sweet wakaka. Dah la jangan berangan.


//

arif,irfan,akif,me,hazim :D
Rindu pulak zaman matrikulasi, dapat duduk dengan irfan &  akif. Sini i’m forever alone. :’|

Tuesday, September 25, 2012

Kampus

kenapakaubaca.[?]
"tak sukanya aku paksa paksa ni"-H.A

Aku tak rasa panas pun bahang pilihanraya kampus ; calon tak kenal ; manifesto tak tahu ; there is no people campaign // atau aku yang malas dengar but persetankan semua tu,yang penting I have voted the one yang muka boleh harap cantik yang boleh buat kerja walau terpaksa sekali pun dan aku meletak harapan untuk korang undi aku bagi MPP 2014/2015 hihi (perasan)

krikkrik(bunyi cengkerik)

Serius tak ada masa nak berblog ; nak usya awek ; nak borak itu ini ; rasa jadual masa aku macam dah ditetapkan //

kepsen
pagi kelas tengahari makan petang kelas petang jogging malam study everyday like that bllababalbala boleh mati baq ang. kau ada? takde kan? so duduk diam diam.assignment buat masa ni tak setinggi kinabalu lagi baru setaraf broga hill,so jangan risau la semua tu.Itu semua bisa di atur.

**
nothing much. 
oh bdw,I miss you.


Saturday, September 22, 2012

R.I.T.D


Rolling In The Deep.



There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch, it's bringing me out the dark
Finally I can see you crystal clear
Go 'head and sell me out and I'll lay your ship [shit] bare
See how I leave with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch
And it's bringing me out the dark

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it, to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told
But I've heard one on you
And I'm gonna make your head burn
Think of me in the depths of your despair
Make a home down there
As mine sure won't be shared

(You're gonna wish you never had met me)
The scars of your love remind me of us
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
They keep me thinking that we almost had it all
(You're gonna wish you never had met me)
The scars of your love, they leave me breathless
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
I can't help feeling
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it, to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside of your hand
But you played it, with a beating

Throw your soul through every open door (woah)
Count your blessings to find what you look for (woah)
Turn my sorrow into treasured gold (woah)
You'll pay me back in kind and reap just what you sow (woah)
(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
It all, it all, it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat.

Wednesday, September 19, 2012

Dont Judge A Book by Its Kulit #2

kenapakaubaca.[?]
"life getting busy baq angg hahah "-H.A

 
“mak,tengok orang tu,pakai baju koyak koyak.Kesian dia miskin kan?”
“haishhh timah,jangan cakap macam tu kat orang..kita tak tau kenapa dia jadi macam tu kan?”

Nak jumpa orang yang bergelar ‘mak’ atas ,dasawarsa kini memang payah.Tapi nak jumpa si ‘anak’ memang berlambak.kau cakap je kat mana baq hang, mana mana pun ada,even sebelah kita,kawan kawan kita, mak mak sepupu sepapat semua ada. KOT(?)

tengok./

*kenyataan selamat ;pernyataan di bawah ini adalah umum.
Entah kenapa,orang suka sangat mengkonkludkan sesuatu yang belum pasti. Macam ni *sambil flip hair.

“Orang KL ni memang sosial kan? Tak kisah pegang tangan perempuan semua....blabalabablablba”
“tengok kampung ,elok je sopan je tertib je balbalalaalba”  oh my god,very the plastik.

Ekceli telinga aku dah berasap je dengar semua ni,sejak zaman matrikulasi lagi.Biasa la culture shock kan bila masuk matrik.nyeh -.- Tapi bila dengar orang cakap macam tu ; secara langsung atau tak langsung, aku diamkan je la. Takpe la. Kau tak tau amenda dalam hidup aku.Mungkin kau terpengaruh telibesen (T.V) yang terus memomok momokkan sosial life padahal benda tak ada apa apa pun.Bukan aku nak cakap sosial life tu tak wujud ; ya memang wujud. Gay lesbian rempit bapok jalan TAR kutu rayau pelacur semua ada dekat KL tu.Syurga seks Malaysia HAHAHA.eh tapi JB lagi syurga baq hang.TAPI kan , apa kena mengena dengan aku ? Biarpun duduk Bandar aku tak buat semua tu. Keh keh keh


But then secara tersurat kita Nampak KL la yang teruk,buruk,hodoh segala yang keji keji jatuh kat KL la tapi terlepas pandang isu isu lain.Bukan nak kondem negeri Kelantan, tapi isu isu sosial dekat Kelantan tak kurang hebatnya walaupun itu serambi mekah. Dekat pulau pinang pun,dekat Pahang banyak kes anak luar nikah,Kedah pun tak terkecuali walaupun tak serius sangat. Johor,Melaka semuanya tersenarai tapi macam tu la. Berita berat sebelah. Tak tahu salah media atau salah kita yang tak ambil pusing.

Sebenarnya repekan panjang panjang ni bukan apa.Just wanna show  my dissatisfaction toward the rumours yang cakap orang Bandar ni buruk perangai macam beruk HAHAHA.
Boleh bukak sikit eh lepas ni tempurung tu,jangan biarkan berpengap,sebab tu otak jadi sangap nanti
No hurt feeling .


**

“If and only if you know,I’m hiding my feeling.To not to tell you the truth.I’m sorry because I can’t be a pure man to you”-H.A
Perempuan mana je la yang nak lelaki “ibarat perigi mencari timba” kan?
Mana la tahu satu hari nanti.kih kih kih.

Friday, September 14, 2012

Tolak sampai Sengsara.

kenapakaubaca.[?]
"yeayyy harini nak balik KD"-H.A



Dalam bercinta,ada pantang larang,ada benda yang boleh dibuat ada yang tak boleh kita buat.macam orang dedulu la,bila jumpa bomoh whatever the mengarut thing,ada pantang larang dia -.- tak boleh lalu bawah ampaian la,jangan mandi kalau belum maghrib la, jangan buang limau lepas mandi balbalalala nanti bala turun. Siapa yang percaya aku pun tak tahu.Sekarang ni masalahnya bukan pasal tok Moh aku nak cakap ,aku nak cakap pasal benda lain sebenarnya.


Ahh pedulisetankan semua tu.

Masuk kali ni dah #132132 kali aku cakap pasal cinta,sampai korang naik geli  dah baca pasal benda ni,what ever it is ni blog aku suka hati la aku nak ulang sampai kau mati kegelian sekalipun kah kah eh ni gurau kasar je tapi hati gua lembut,so jangan tangkap tacing sangat.
CINTA apa yang kau tahu? Mungkin aku dah definisikan cinta – untuk 2 atau 3 tahun lepas. (sila rujuk posting 2 3 tahun lepas)


Tapi Untuk definisi 19tahun aku.
Definisi - Cinta tu menyakitkan dalam pada masa yang sama menketagihkan.

Mungkin orang yang bajet dah tua (kertu) cakap

“eh kau budak lagi, belum tumbuh bulu nak bercinta cintun ni apsal? Pergi belajar banggakan mak bapak la wehh baq angg”

Ada jugak yang cakap ;


“kau bercinta dengan siapa weh? Aku tengok kau ni single,sebatang kara sejak zaman sekolah rendah lagi, tapi update status macam orang bercintaa. Cer habaq mai sikit nohh?”


Whatever apa yang orang cakap sebenarnya,kita kena hormat.ada reason dia bercakap,buat sesuatu.

Nah kembali pada topik.

Ini analogi nya.
Orang melayu suka sangat samakan perempuan dengan bunga,dan lelaki dengan kumbang. Tapi analogi aku (kemaskini 2012) , kita samakan perempuan dengan bunga (masih sama) dan lelaki dengan jari.


“.............jari petik bunga – jari belek belek bunga – jari pegang bunga – jari bawa bunga ke hidung – jari masih pegang bunga – jari terkena duri bunga – jari jatuhkan bunga – dan jari berdarah –dan bunga ditanah – jari dibalut dan bunga me-layu...............”


Kalau tak faham jugak,do serius PM me,atau tweet aku,pasal apa yang aku maksudkan



//

Mungkin analogi tu  dah jadi dekat aku. Tapi aku pasti,analogi  baru akan muncul kembali.
Argh,masih terlalu awal,nak habiskan usia muda disamping tersayang.
Banyak kerja nak buat ,banyak masa yang tak boleh dihabiskan dengan bunga semata mata.

Lepas ni aku akan jadi plastik,join serta menyertai segala program khidmat masyarakat ; sebab aku nak dekati orang orang macam ni - yang kurang bernasib baik atau whatever the fuu segala ,nak rasa sama sama apa yang mereka rasa. Tak la asyik terperuk belajar enginering je -.-

ahh naik bukit lagi.
sekali lagi, frasa hidup busy akan terkeluar.
eh bye. busy ni nak balik KD haha. 

Tuesday, September 11, 2012

Onar-ing Orientation.

with my matriculation's friend,ameruzzaini.
 


kenapakaubaca.[?]
"hidup baru tapi memori lama"-H.A

It was a very onar-ing orientation day.Tak kisah la mana mana orientasi sekalipun - tetap annoying. annoying tahap impak maksima. Entah siapa dan kenapa la wujudkan orientasi tu. pfttt reason  utama sebab nak bagi pelajar disiplin ke? sama je. dua kali lima je. Kau letak la sepuluh juta sekalipun ; letak la sedatif ke apa ke,letak la penderaan tahap saiko ; disiplin tak boleh di ubah rasanya HAHA. yang konon disiplin tu propa je lebih baq ang. 

apa apa pun kalau ada persatuan kami benci Orientasi,aku lah wakil tunggal yang nak jadi setiausaha agung kelab tu. KAH KAH KAH. sangat benci.

//

Dah pernah cakap dulu.Malas nak jadi munafikunji ,plastik segala bila nak tempuh hidup baru. malas sgt,cukup la sekali masa kat matrik tu.
datang UTM lagi kena jadi plastik.

"weh nama siapa?"
"asal mana?"
"dulu study mana ?"
bablablblalbalablablbabla the same question will be asked bila jumpa kawan baru.Boringnya.
kalau aku senyap kang kata sombong.
ek elee budak ni, kek wat gila baq ang. nak tak nak.untuk tak jadi plastik.terpaksa je la 

dan bila masuk kelas.

"please intro urselfff...."

aarghhhh boringnya hidup.
--------------------------------
Malas nak cerita UTM.overrated.klise dan mual.
cuma nak cakap.kalau kau nak jelajah UTM,better nak kenderaan bermotor sebab besar UTM sama dengan besar dari seksyen 8 - sampai la ke IKEA. pongeh gila. 

Oh aku masih jerin yang sama,mungkin dah hitam sikit.sebab jalan jalan tengah panas banyak sikit.Itu tak kisah sangat la,Fair & Lovely kan ada  kah kah .masih seorang yang pemalu , masih berdegil, masih berego tinggi.
hai bunga UTM. di mana kalian? nak cari bunga eletrik memang sikit la.
OH.lupa.
datang sini nak buat apa jerin?
pasang niat,
nak belajar tingkatkan taraf hidup dan bantu ibu ayah - sebelum nak cari bunga.
ingat tu?
InsyaAllah.



// tolong,aku perlukan motor di sini. hihi

kbye. nanti update lagi.

p/s:
- aku masuk perbarisan antara kolej,kolej aku kolej Tuanku Canselor, -berlatih perbarisan hanya sejam sengah,
tapi jadi perbarisan terbaik dan dapat rm500.00
kool tak? HAAHA.

p/s/s :
-gembira dapat tweet dengan awak.Malu nak SMS.thnk bagi aku senyum balik.sorang sorang kat library ni hihi.

oh,kthnkbyenites.
ramai tak ramai tak? teruju gila duduk atas haha
yang ni la perbarisan kitaorang menang! kalau ada video nanti aku masukkan

malam kebudayaan persembahan ang kewlzz
There was an error in this gadget