Tuesday, November 30, 2010

hari ni rasa jauh, esok lagi jauh


kenapakaubaca.[?]



jiwangg moodz play:

"Kehidupan ini dipenuhi dengan seribu macam kemanisan tetapi untuk mencapainya perlu seribu macam pengorbanan"

"Kalaulah anda tidak mampu untuk menggembirakan orang lain, janganlah pula anda menambah dukanya."

"Setiap pertemuan pasti ada perpisahan, tetapi tidak semua perpisahan akan menjanjikan akan adanya pertemuan semula sesudah perpisahan itu."

"Hidup ini ibarat meniti seutas tali, kadang kala kita jatuh sakit dan terluka, dan itulah yang kita rasai saat ini."


Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita. Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta…

speechless :'/
'cinta kat alam fantasi lebih baik?'
tak penat ke?
tak sakit hati ke?
tak sakit perasaan ke?
tak rasa semua ni macam dipermainkan?
tak rasa ini belum sampai seru lagi?
ke aku je yang fikir macam tu?? !
haih

dan buat masa ni, ketika ni,sekarang ni. inilah aku ---
"Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya."

masih mengharap pada harapan.
talian talifon mati.
tutt tutt tutt...

fahamimemahami.

kenapakaubaca.[?]
"mogok"-H.A


kiri atau kanan?

kafir atau munafik?

hitam atau putih?

lurus atau bengkok?

senyap atau bising?

marah atau suka?

sedih atau gembira?
masin atau manis?

hodoh atau lawa?

cantik atau buruk?

menang atau kalah?


cacing atau naga?

merdu atau sumbang?

gila atau waras?

awak atau dia?

saya atau kamu?

pahit atau manis?

duka atau lara?

sepi atau bosan?

baik atau buruk?

depan atau belakang?

pegang atau ramas?

hidup atau mati?

kufur atau luhur?

perimistik atau optimistik?

beri atau pulang?


this is what we called life ye? sukar membuat pilihan / susahnya nak bagi harapan walau harapan senang dikata / sukar dikota mungkin.

inilah cerita zaman sekarang
yang jahil diteladan,
yang baik disempadan.
**

Do now what to say.I know must life has been complicated nowadays.
bukan sebab aku.sebab orang sekitar yang susah nak paham kondisi diri.
pehh -.-
kthkbyenite.

p/s::tak mesej bukan erti sombong tau awak oih,takde kredit.malas benaa nak nopup wakak.tunggu habis exam la yer ! [gurau2] :)) rinduu.

Sunday, November 28, 2010

tak hadap tak lahap [?]

kenapakaubaca.[?]
"watdehelling aku suka menangguh la marcapada ini"-H.A

after we haven't see for a while
and yesterday is the day.
you have been dissapeared
for a many years.
i'm always counting
for the day.
for my happiest day ever.
counting that my hope
is fullfilled.- H.A

-pedulisetanzzkan-


nyettttt aku nak tengok Narniaa cepat la Sijil Pergi Menyundal habis. nak menyundal ni -.- *menyundal =outing/tangkap gambar/makan makan/berpeleseran/habiskan duit dengan gengkawan DSB. macam macam nak tengok ,nak tengok 2 Alam rapunzel narnia semua blabalbalbaab nakk :((( SPM membataskan perlakuan/waktu OH boleh jadi gila.[yeke??]. [bukan untuk mengondem] tapi hakikat.kalau nak pergi mana je,mesti pikir dua kali "eh boleh ke tak ni nak kluar?" "aku dah setadi itu ini ke belum?" - mula lah pemikiran bukan bukan masuk kepala otak yang tak betul ni.dah la tak betul,sasau pulak tu. heh -.- takpe itu untuk sekali seumur hidup.sekali seumur hidup ke bang? kalau failed BM? banyak kau puya sekali.have to repeat untuo lulus haiyak..

"SPM retake??? kedah spoilled?soalan bocor??" zzzzzzz
aku sumpah kau masuk dalam batu - batu belah batu betangkup

kalau ini berlaku aku akan mogok dengan seberapa lemahnya haha.nak tak nak terpaksa buat kot kalau tak redha je aa. harap takde dan pergi mat* semua tu aku takmauu pegang pen lagi penat deii pegang tulis,kerah otak pikir karangan pikir KBKK 'pada pandangan anda' penatzzzz nak fikir semua tu balik dan yang paling jerih adalah nak keluarkan buku BM atau yang sebagainya balik untuk revisi kali kedua.heh .memang tak laa gamaknya. aku dah bagi anak orang sebelah makan -.- what a pity joke. "kementrian,baik fikir elok elok sebelum nak retake/repeat/ulang/ambil semula kertass yang kononnya bocor tu[??!!] marah ni" aku tak rasa tu bocor,itu semua spotted je kot. kalau bocor,bukan kitaorang yang perlu dipersalahkan,salahkan penggubal la.muhahaha.mana la tau dia yang bukak rasia. bukan kami kita.

dont want to write long long. i want rehat today becoz tomoro [sunday (eskemmekdi) ] wanna go east-peninsular. bye.

p/s :: jangan nak stoker sangat.tau la blog dia dah private balik..zzz



layannnnz gila kalau sengsorangzzzz :)






it's hard to forgive someone that care about you??haa?








:)

Friday, November 26, 2010

aku tak percaya C _ _ _ _ - siti di alam fantasi

kenapakaubaca.[?]


macamana nak tahu seseorang suka kita? doi tak pernah rasa disukai? tak ada perasaan bersuka suka? memang sah abnormal tak normal perasaan anda mungkin malfunction .so sila ke kedai kedai repair perasaan berhampiran. EH SERIYES ni nak cakap macamana nak tahu orang suka kita atau kita suka orang atau dunia dah terbalik ; perempuan suka lelaki / lelaki suka lelaki / perempuan suka lelaki . tak kisah janji atas dasar suka. [??] murka tak aku kalau tulis macam ni?

- suka dengan menulis surat cinta dah memadai? tak cukup tulis dekat diari [kalau ada.zaman sekarang masih pakai ke?] mesti berpuluh ratus juta ribu nama orang yang kita suka penuh satu diari tu. TAK cukup dengan tu.tulis cerita macam karangan rumusannsax spm penuh satu diari kata " aku jumpa dia sweet manis hensem ayu cantik, lalu depan dia rasa gugup balballabalb syok sendiri " then baru nak tulis diari kat buku baru beli, dah habis/ itu baru cerita sehari? macamana dengan esok lusa tulat tubin bulan depan minggu depan nak tulis dekat mana?

- perasaan perasan menguasai diri lebih dari segalanya. -

PAUSEmode
-----
"eh! dia suka saya ke?? OMGGGGG macam tak percaya si hina seperti saya disukai."
-----
PLAYmode

ok situasi macam ni kerap berlaku dan proBABIlity untuk disukai kadang kadang tipis kadang kadang kadang tinggi .tengok orang yang suka kita la kalau muka baik iman hodoh tarak guna buang karan buang tenaga .kalau muka hodoh iman baik itu kah yang sebaiknya ?? [tapi [selalunya] budak budak hedonisme kini pilih couple yang up tak gitu?] alasan diorang. oh budak tu? apa ada. telo* je ada buat apa poket nipis muka tak siap dan sebagainya. baik aku pilih dia. ada muka jambu air penuh poket pulak tu balablabaabal ada masalah? dah mati masuk kubur asing asing jugak tak ikut pun bonto* mereka kan? tapi nak buat macamana zaman berubah.kita ke jahiliah semula.itu memang karma.oh aku gender-sist ke? ini untuk perempuan yang mata [bola] kerangjang. kalau lelaki lain pulak.

PAUSEmode
-----
"kau rasa,dia suka aku tak?"-kata limah kepada timah.
-----
PLAYmode

Bab rasa merasa ni memang payah sikit. selalu perasaan SS syok sendiri menguasai .tak pernah pun nak kaji selidik perasaan orang yang kita rasa suka kita tu,terus buat tuduhan melulu.terus angau terus masuk dalam kancah perahsantan padahal orang yang disukai tu steady dan tak rasa apa apa dan yang paling malang, dia tak tahu pun diri dia di sukai. Faktor ketiga - sukar nak luahkan perasaan sehingga perasaan SS menguasai dan membawa kepada 'kemaluan' diri sendiri dan kesakita hatian bila cinta ditolak- benda macam ni selalu terjadi. lepas kononnya di'rejek' [padahal sendiri main api] mulalah stress benci dan rasa nak bunuh diri. perlukah?

PAUSEmode
-----
"aku betul suka dia doh! aku nak buat dia happy la"-kata kamsan kepada leman.
-----
PLAYmode

selalunya bila kita suka seseorang,kita selalu carik apa yang orang yang kita suka tu suka. [takde lagi kelin* ke ayat?] tak kisah sejauh mana dia duduk, 2 3 4 marhalah sekali pun, dia duduk dekat ceruk perlis pun kita sanggup carik maklumat apa dia suka apa dia tak suka apa baju dia pakai apa warna seluar dia apa henpon dia dengan siapa dia berkawan dia buat apa hujung minggu balablaabla itu ini sampai la mati baru benda ni hilang. kalau nak buat dia gembira,orang selalu bagi gift,bunga coklat ,kereta rumah itu semua lapok der. [padahal tak mampu] oleh sebab rendah diri sangat, cukup la kata kata manis // atau lawak murahan yang dipaksa gelak. boleh jugak buat dia tertawa dan dia hargai apa kita buat. kalau sedih, pujuk rayu lidah bercabang menjadi faktor perdana, barulah diikuti dengan janji janji manis nak bagi itu ini dan sebagainya sebagai usaha untuk pujuk hati yang merajuk semula.


PAUSEmode
-----
"aku malu la nak mengaku.suruh dia je tak boleh? "-kata ahmad kepada abu
-----
PLAYmode

Sifat malu // rendah diri melampau / gedik YANG MEMBAWA kepada penampa jepun jugak boleh membawa kepada semangat ingin menyukai disukai [ayat tak leh blaa macam sejarah esei pulak -.-' ]. Susah sebenarnya kalau sesapa yang ada perasaan macam ni coughh cough *** jeling jeling dekat penulis blog. *** . sampai kiamat pun cinta tidak akan terjawab, dijawab menjawab dan penjawaban ok enoying. Susah .ada dua option = teruskan atau putus di tengah jalan. [?!!] barulah selesai konflik rumahtangga yang belum rasmi ni lagi.


PAUSEmode
-----
"aku nak jadi stoker."-kata minah kepada kiah.
-----
PLAYmode
--- STOP---

apa aku mengarut ni setan?? entah dah penat dah keliru sebenar posting ni untuk apa janji aku dah penat sebab penat menguasai diri bila dah pagi pagi buta sebab esok nak setadi fizik dan pergi jenjalan tak sedar diri bye intan payung kesuma berlian. bye bye zzzzzzz


Thursday, November 25, 2010

nak tangan penat silalah ber-SPM





kenapakaubaca.[?]
"bersedia meletihkan tangan minggu depan. gambate!"-H.A


karmatik untuk addmath [??!!!!]

PHASE 1 MERDEKA spm ACCOMPLISHED. [kot?]
excelisebenarnyahakikatnya marcapada ini masih banyak lagi paper SPMsux [sijil paling manis] yang belum kita buat OMGGG tapi kira bersyukur bukan kufur lah sebab 3 paper sudah habis.habis yang membawa makna kita tak perlu kenang ingat buat latihan BLALALALABAABAL watever dengan buku buku BM BI SEJARAH[paling barai arh tadi -.-'] yeay -.-' kejam tak? jengkel gila. so angan angan sebelum ni yang nak sangat masuk buku dalam wesin mesin ,nak buat jus buku sejarah bagi ingat guna blender, nak koyak rabak semua boleh buat sekarang jom arh! itu pun kalau kau nak kena tulah la. sure lepas buat macam tu otak kau kosong jadi macam baby balik uweekk uwekk kalau physically jadi baby tak pe arh jangan jadi ba alif ba ya sudah. ceh.
Malas nak cerita apasal SPM sebab rasa sama je macam exam dalam kelas kena dia senyap boink terhoyong hayang bukak kasut time nak jawab arh buhsannya ada masa extra bagi dekat kilang taik mata proses kerja mereka ceh -.-' tak ada apa boleh buat strict gila nak conteng kertas extra yang tertera tulis "BUKU JAWAPAN SPM" pun takut sebab nanti kena tolak markah ke pemeriksa tu jahat ke dengki ke dengan aku yang hensem ni ke [mana tau la kan] entah macam macam so terpaksa pertahankan diri jangan buat apa apa DANNNNN yang paling sedih bila tengok pengawas SPM duduk depan kelas , kat atas kepala dia ada jam kelas.mungkin dia perasan aku suka dia kot sebab setiap kali aku kononnya pandang dia padahal aku pandang jam sebab aku takut masa habis -.- mesti dia suka aku kan?? ceh perasaan.tak nak, aku dah ada la pilihan awawawawa :D
ohshittt leaking question lie lie lie

Bahasa MelayuEnglishSejarah semua spotted soalan yang dicanang seantero facebook seantero mesejjj berbunyi bunyi henset tuut tutt "eh ada leaking kuestion la,kena guna ni" walhal tak memberi apa apa makna pun i am very very very very sad and nostalgic untuk apa yang dah berlaku. sampai hati dia tipu kita. /// atau hakikatnya kita yang bodoh pergi percaya mustahillllllllll kita tahu apa keluar kecuali melainkan kita godek godek dekat anak penggubal soalan SPM 2010 wuhuuu kalau la ada kan? ah persetankan berbaloi jugak jaga malam punggah kertas kertas exam yang cikgu kasi seluruh negeri dari perlis sampai sabah sempat jugak bukak sehari sebelum exam.sumpah gila.yang keluar?? OMGGGG. taknak cakap. -__- its enoyinggg me . kihkihkih kita tunggu minggu depan ada math agama addmath [sumpah mati] dan pisix. tak dinafikan exam kali ni terasa cepat.

**
teringin nak tengok dua alam ehem ehem cough cough nak beli pirate ke nak keluarkan rm 10 untuk tiket wayang ?? please choose the best aku rasa dengan cerita yang tak sesedap mana baik tengok dekat wayang sebab ada kualiti sikit berbanding cetak rompakk .dah la filem tak best tengok pirate lagi hodoh gamaknya kan ?? -.- asal ramai gila doh orang komplen? kata tak sampai mesej,lagu lagu flashback merimaskan , cerita macam kosong and banyak lagi takmo la tulis nanti kena saman pulak. SO kita tengok kita kritik . wekk. bila nyaaaaaaaaa?? rabu depan nak??? MUAHAHAH rabu lagi satu la.oh suck.its biology. haiyak.. dah la nak tidur dah lama tak tidur daha lama tak online ok bye k thnkbye nite permisi.

p/s:: sukanya dapat tengok .

Monday, November 22, 2010

langsung . SPM.


SPM??!
stpm?



nantikan lintas langsung kronologi SPM dalam satu posting. ..zzz [kalau ada masa bukak leptop] muhaahah :D

-away sehingga 8 december-

Good luck kat semua gengkawan :')

Sunday, November 21, 2010

prepare the pillow while answering the sheets

kenapakaubaca.[?]
" OHH sediakan bantal sebelum hujan semasa jawab SPM kelak"-H.A


Hari hari naik lori ,
SPM lagi dua hari.

Pergi sekolah naik lori ,
bila SPM nak habis ni? -___-

faster faster i can't stand to face this shit .kot ??!!

darjah satu darjah enam ,
habis la kita jahanam nanti. [pantun ke?? -.-']

SPM edisi raya haji.

Daging lembu masak kari,
Bilanya SPM ni?

SPM edisi salivary amylase

Pergi sekolahsax aku tido ,
SPM lagi berapa hari dooohh?

SPM edisi hipokrit

Weh SPM ni aku nak berubah ,
tak boleh belaaa la siollll -_-'

SPM edisi aktif-ian

Lusa SPM kan?kau kat mana?
wayangmekdikaroekeps3balbalaabablalabla teeheee facebook!!![ter-miss pulak]

SPM edisi insaf ,

Esok SPM Hari ni do the solat taubat [?]

SPM edisi Syoksendiri

SPM bukan Lusa ke?
kenapa kau ada kat sini lagi?
watdenarakaaa. i should hold the sejarah book now. wait.just hold ok . dont read. sejarah buku seperti seakan ubat tido ubat gegat senang untuk tidor.

SPMSPMSPM selamat pagi malaysia ,selamat pagi murid, sijil paling mudah , sijil pergi mat* , sijil pi mamp*s wat deneraka apa dikata kembali ke kita.aku kata Sijil Paling Mudah harap harap SPM mudah amin lagi lagi bio-l dan kemis dan fizik dan admet demmmit. ! oh apa merepek?


SPMkePMRkeUPSR ke semua sama bila dah ada depan paper kita semua wajib jawab sunat tidor makruh taram so sama sama kita hadapinya.jangan nak poyooo sangat cuak mencuak ni semuanya sama je. yeke? entah den pun tak tau. dah den nak mandi den nak baca sejarah supaya senang tidor HRGEHRGEHEGRHGEHRGRH [gelak setan]


i miss my kasut my tie my baju hijau my seluar hijau my beg my my my my my my my my zzzzzzzzzz bukan selasa ni kena pakai ke semua ni? sux kenapa tak bagi pakai bebas bila masuk kamar dewan kelas SPM nanti haiyak. .

oh bio oil power.hilang la sikit .sikit je. miss my dota miss my age of empire . esok jom mekdi.sumpah mengidam. mekdi sambil setadi.dah berbuih dengar. HAHA poyo.dah la nak chow . heh



apa ingat aku tak comel ke? aku yang tengah tu la.hihih tipu .aku yang kanan tu.lagi comel dari yang tengah/bluekk

Thursday, November 18, 2010

scars can be resolved,heart crisis? until when when

kenapakaubaca.[?]
"scars drives me crazy!"-H.A


**
[gambar di karoeke]
tak nampak ke?? haa tak lama lagi la tu.

*memang takde tak uplod gambar laa !


bio oil oh bio oil aku harap kau dapat mengurangkan menghilangkan melupuskan segala parut cacar ni T.T dah gila ni tak tau nak guna cara apa lagi dah tengok iklan bio-oil " bio-oil menghilang kan parut ,rengangan kulit blabalbalalbaa " tipu dosa mati siksa bluwek. jangan terpengaruh dengan mudah lagi senang dengan sebarang iklan penipu pendusta aku ditipu .sedih tau. tengok iklan kepsi [kfc] nampak ayam sedap di tabur rempah segala jadah ,segar bugar besar besar ayam bila datang bila hadap kecik gila. itu tipu no 1. Iklan sekarang banyak auta dari fakta ihetyu apa masalah ? aku rasa iklan pun tak kenal kau jerin.kalau boleh dia taknak pun kenal kau .enoying. -.-'

"lari la jauh jauh lagi dari kenyataan.memang saya suka [ T.T ]"

memang saiko karoke tak pernah nak insaf walau SPMsux minggu depan ! OMGGGGGGG! aku baru dpaat cahay hidayah cahay keinsafan dan aku baru jugak baru dapat tau SPM selasa depan muhauauha tapi tadi terlencong sekejap niat asal nak beli buku SPM [kononnya] lepastu terjalan pulak depan ternampak pulak music music dgr lagu nyanyi ternampak pulak mikkropon ternampak pulak pintu masuk aww ternampak pulak RM 10- sejam apa lagi cepat patah balik nnyeheheh.sempat jugak karoeke tadi last sebelum SPMsux sebelum masuk dewan sebelum pegang pen buku kertas peksa semuanya gurhhhhhhhh kenapa la lagi 4-5 hari? takutnyaa gulpp. sempat habis kan 12 - 13 buah lagu .hilang suara." eh aku tak nyanyi aaa tadi,aku duduk duduk je sambil miming" karma karma.memang susah nak hilangkan karma. itu belum amik kisah lagi masuk karoeke jamban penuh jenuh sumbat 10 orang walau limit 4 orang.itu lagi sedih.dengan peluh peluh semua dengan sempit sendat semua tapi dah nyanyi .itu semua tolak tepi. masuk tetap masuk. kufur kufur asi riak balablalblba -__-

Ramai yang tak kenal perangai aku lagi and exceli.kalau kenal pun kenal gitu gitu mana yang rapat je kenal.mana yang tak kenal lagi sepenuhnya tu anggap je la anda belum jadi kawan rapat saya lagi. kawan rapat aku tahu yang aku ni suka guna prinsip bagai perigi mencari timba. so tak payah ulas tak payah jenuh nak explain yang aku tau sampai sekarang aku pegang prinsip ni. sebab tu tak de orang nak kot?? heh persetankanzzzz. Aku ada ramai kawan baik pompan baik laki baik yang rapat baik yang rapat gitu gitu je baik yang baikk sangat sangat sangat dekat aku dan baik yang selalu mempergunakan aku. kalau aku rapat dengan someone tu, bukan bermakna aku suka dia,aku nak dia aku nak itu ini itu sebab kami dah lama berkawan sampai jadi akrab gila. dah lebih 2 3 4 tahun siapa yang tak rapat beb? aku rasa kalau kau terperap je kat dalam bilik kau dengan kucing / semut/ lipas balablablaa selama 2 3 4 tahun pun boleh jadi kawan kan? so sama la dengan situasi ni.Siapa yang kenal aku sangat sangat ,aku tak suka menunggu orang yang lambat,tak tepati janji [terasa ke? huehue]tapi 'tak suka' aku tu bukan dibawa sampai mati, sampai situ je tak pendam pun.sebab ianya sesuatu yang leceh nak tunggu orang yang tak 'makan' janji .aku ada banyak hal lagi nak diuruskan.heh . Siapa yang kenal aku lagi,aku memang tak suka dipaksa paksa dan aku ni keras kepala. sekuat mana kau paksa aku buat something yang aku tak suka,aku tetap takkan buat. tapi sesekali aku dah langgar la prinsip ni. "aku terangkat pulak orang call.lagi lagi perempuan dan nombor tak kenal." i hate it! -.- Oh dan lagi satu,aku memang gedik muehuehueh! errrrr dah la .tak nak pepanjang dah my pinger already tired bebeh -_-'
Pasal heart crisis tu,persetanzzkan je la.harap harap ok kan? amin .
err hari ni jumaat esok sabtu lusa ahad tulat isnin ?? then.. mati UEHRUEHRURHERU okthnkbyenites permisi.

Bila Gugurnya bunga.

kenapakaubaca.[?]
"OH makin lama makin tak paham! aiyak! ihiihihih "-H.A

versi 1 :
Bila gugurnya bunga,
mekarnya tidak berguna lagi,
kuntumnya kini menyepi,
jatuh sudah dari pangkal
//
Dan kini sayang tiada makna
semakin sayang semakin benci
masing masing menyendiri
semakin berjauh semakin lupa

versi 2 :
Bila gugurnya bunga,
mekarnya tidak berguna lagi,
kuntumnya kini menyepi,
jatuh sudah dari pangkal
//
dia yang dulu kau puja
kini meninggalkan diri kau
terkontang kanting sendiri
sambil meratapi pemergian



versi 3:
Bila gugurnya bunga,
mekarnya tidak berguna lagi,
kuntumnya kini menyepi,
jatuh sudah dari pangkal
//
hilangnya sayang hilangnya 'take care'
semuanya ibarat tiada makna
mungkin,
yang disana meratapi yang disini mengharapi
namun terlalu lewat kerana semua sudah punah

**

versi 1:
dinihari senja kelam malam,
makin lama makin pantas,
ibarat dahan di pepohon hening,
makin rapuh lalu patah
//
hari berganti hari
semakin lama semakin laju
sayang kita dulunya teguh
kini putus tanpa sebab

versi 2:
dinihari senja kelam malam,
makin lama makin pantas,
ibarat dahan di pepohon hening,
makin rapuh lalu patah
//
pagi petang siang malam
sudah bisa alah biasa
kita dulunya akrab berteman
kini renggang kerana teman

versi 3:
dinihari senja kelam malam,
makin lama makin pantas,
ibarat dahan di pepohon hening,
makin rapuh lalu patah
//
dunia berputar pada paksi
semakin goyang semakin goyah
ibarat cinta yang tak berkekalan
sama seperti dunia akhir zaman

- H.A

saya perlukan sayang.jadi saya pilih sayang.

Tuesday, November 16, 2010

sambil makan sambil belajar sambil sedih


buruxx .next! -.-

SALAM AIDILADHA!




kenapakaubaca.[?] " jual mahal atau gedik atau ego aku ni?? HAHAHAHAH "-H.A

gersang gersang [jangan fikir lain] kegersangan Malaysia nak emas akhirnya dapat jugak err semalam kot dalam Sukan Asia itu pun dalam acara menembak negara aww so kool pawer jugak Malaysia dalam menembak eh dengar cerita ada lagi la emas? so kira dah lebih dari satu la ni? sat sat nak gooooglee .[pergi la google sendiri ] malas .segalanya dihujung jarikan?? pemalass ERHREHR! DAH tengok paper semalam [kunonyaa masih pakai paper] ada berita pasal Zarina anjoulie [!!] ala yang perempuan tu.ala yang lucah tu. ahaxs .first tanggapan tengok dia pakai baju bertutup litup dari atas sampai bawah semua aww 'dah insaf ke minah ni? dah insaf ke ? dah dapat cahay keinsafan? cahaya hidayah ke???? OMG OMG OMGG" takde la sebelum sebelum ni memamng terkezutttt mak ,memang seksi gila la kalau ada baju yang kain hanya 10 cm mesti dia pakai kalau lagi pendek lagi best kot [?] eh jahatnya mulut aku eheheh. kata dia "isu seksi itu basi" whackklu. orang ingat apa dia buat,gambar itu ini taknak sebut nanti kena saman nayaa je hidup -.-' ada masalah? oh sambung balik.last last aku tarik balik kata kata suci aku tadi sebab ianya hanya sebuah cerita munafik di sebalik runway baju baju yang bercirikan islam ni. ceh mengapakahkenapakah?bila nak insaf? itu urusan dia dengan Allah.aku tiada kuasa . :) Oiiiiiiiiiii kenapa cakap pasal ni? apa kena mengena aku dengan minah celup tu heh? ok stop pasal dia.dari fikir pasal dia yang tak tentu hala baik aku ingatkan diri yang aku ni nak SPMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM -.- heh lama lagi lagi seminggu [je] haha. apa motif? sebenarnyaa nak cerita pasal jamuan dan setadiiii dekat mekdiiii [??!!]

first time pergi tau lepas kena cacar mengidammmm nye tapi tak makan pun sebab mekvelulanch dah habis.cibai. -__- aku datang mekdi lagi 10 minit 5 minit nak pukul 3 haiyahhhh melepas nak makan semua tu . OH sebelum tu aku pergi KFC dulu sebab ada jamuan last senior year 2010 PSS [Pusat Sumber Hamka] sekolah sumpahhsssax sedih annoying gila dan borink pun ada la sikit tapi tetap best. yang terkejut gilaa aku tak sangka pulak duit PSS banyakk gila nak dekat RM*** tu yang tak kisah tu nak beli snackplate sampai 40 pinggan mhuehueheu kenyangnyaaaa.! Percaya atau tidak aku yang bodoh lagi pemalu ni jual mahal orang suruh ambik snack plate tu sebab ada 5 ke 7 pinggan yang berlebih ,aku tak AMBIK.haha tolak rezki betul.bukan taknak dah kenyang.baru makan kepak dah kenyang -.- enoyingsial. jaga makan betul . habis kena katai oleh penghuni mekdi yang dah bertapak sejak tengahri tu. "malu boleh hidup ke???? malu pasal makan???? malu pasal cinta tu ada logik ler sikit [?] apa masalah? ada masalah? -.-' " hey aku pantang la makan ayam nanti bintik bintik ni tinggal kesan [ahh alasann sundal! cis] -.-kek ni sedapppppppppp gila nak mateiii !!!

comel la tuu?? cis cis cis!

OH lepas dah kemerasundal dah salam salam dah makan makan dah gelak golek guling macam pontianak, baru tersedar i have to rush becoz i want studyyy @mekdi.sesi jamuan kali ni agak best sebab ni kali pertama aku pergi [??!!] sebagai pengerusi yang tak guna. aku boleh ingat apa je yang aku buat sebagai pengerusi? maybe hanya setakat yes no ok thank you dan selebihnya cikgu cikgu yang buat kerja ekekeke..sorry cikguuuu..! eh kat mekdi study ke jerin oihh??? study la! haha. tak percaya? sumpah aku buat BM , addmath dengan baca dewan siswa dengan bukak buku sejarah. duduk situ rasa tenang sikit [-_- tenang ke duduk mekdi?]. setelah 2 minggu terperap dikuarantin baru tersedar boleh keluar rumah haha walaupun tahu SPMMMMMsax lagi 7/6 hari -.-' eh biarlah orang nak kata apa. tak semestinya setadi dekat rumah, mengata orang dari jauh dapat berkat kan? aku dah pernah alami semua tu. "soal berkat tak berkat untuk study,itu bukan urusan kau. itu urusan Allah" aku terima seadanya walau baik buruk keputusan aku nanti. cehehceh ni yang nak sentap ni. tapi semalam memang best! ♥♥♥ ! thankyuuu fortheday esahzijdadiniebanifashaamirbun walaupun aku buat perangai sombongg gila.baru tahu aku sombong??????! -.-' enoying.bak kata esah, "Sijil Pelajaran MEKDI" kan best kalau boleh jadi ni? boleh la tengok dopatjam tengok orang mekdi meeting dekat dalam cermin ngehegehgehe . boleh la makan mekd takpayah tunggu mekvelu lunch. contoh soklan SPMekdi :
1. berikan harga mekvelulunch untuk mcciken?
__________________________________________

2.pada pukul berapakah mek velu lunch tercetus?
__________________________________________

3. YA atau TIDAK : Adakah mekdi seksyen 6 sudah dinaik taraf?
__________________________________________

-_- [SUMPAH AKU RASA JENGKELLLLLLL SANGAT BUAT MACAM NI]

**

sekarang aku tak tahu apa setatus [?] hati aku. sekejap dia ok sekejap dia yang tak ok.aku kat sini macam takut nak tegor dah.takut nak cakap apa apa lgi.takut sakitkan hati dia.sebab apa je aku buat sekarang nampak macam tak kena je. apa kena sebelum ni? mungkin memang aku banyak buat salah pun. maafkan hamba :/. boleh kembali ceria macam dulu tak? yang duludulu tu? suka sangat tengok :') tak heran la kalau SMS inbox aku tak penuh dah nama dia haih. masing masing menyombong menyepi.kenapa ni? sedih sangat lerr. tunggu je la masa berputar. tunggu sampai elok ATAU tunggu hingga sekadar kenangan ini pudar.saya sentiasa ingat awak.
**

WATDENERAKA aku cakap bebel pokpek pokpek semua ni? haih ok bye buku agama dah panggil nyeheehehe kthnkbyenites!! permisi bebeh! :DDD

Monday, November 15, 2010

kisah berlian

kenapakaubaca.[?]
" :') "-H.A

dulu berlian,
berlian itu yang kau
usap belai
kagum
mahal berlian tu.

Semasa tangan memegang
berlian jatuh
berlian pecah berderai
berlian hilang kilau
pelik.
berlian yang paling kukuh kuat
kini tinggal derai

Selepas berlian berderai
tiada siapa ingin kutip
kilaunya pudar makin pudar
pudar dan hilang seri terus.

Satu ketika
seorang jumpainya
dia kutip dia kutip bakinya
akhirnya
berlian derai tadi kembali ke
bentuk asal
lagi indah lagi cantik
dia simpan ke akhir hayat.-H.A

siapa berlian?
siapa kutip berlian?
apa itu 'berlian'?
apa maksudnya kutip itu?
apa semua ni?
yang benar memahaminya. awak lah orangnya :')

ambil.buang.& blah




kenapakaubaca.[?] " 35% done to forget about S......."-H.A

oh kali ni mestiperluwajib segala kata kini dikota.tak sanggup lagi derita tak sanggup ingat nama dia lagi tak sanggup ingat muka dia lagi tak sanggup ingat itu ini dan tak sanggup ingat apa apa mengenai dia. She has her own life and i had mine. Memang takdir untuk 'bersama' [kononnya] hancur lebur dan harapan tinggal harapan. "hei,apa kata kita kawan ? tak la susah sangat" tak la selalu fikir bukan bukan .tak la 'take care' dengan lebih dalam ,tak itu tak ini dan hidup pun ceria je.[mungkin :/] aku dah kata dulu.kenapa bukak balik pintu hati aku.kan dah tertutup dulu.dah rapat gilaa dah sampai takde sape mampu nak bukak konon sampai dekat U nanti terbukak .wakluuu.[!] sekarang ada orang yang bukak my heart door, lepas tu hilang.tak tau pergi mana.hantu kot. Kan dulu dah cakap trauma ,takut taknak sakitkan perasaan sapa sapa lagi.tengok sekarang?menyesalnya masuk permainan ni.kan best dulu pura pura tak tau yang semua ni akan berlaku. "doraemon,mana mesin masa?" hihih Dah la sekarang apa boleh kata,hidup macam biasa.tak perlu hipokrit tak perlu itu ini. "misi kali ni gagal.sila cuba lagi hadzrinaqmal" terima kasih untuk segalanya,terima kasih untuk perhatian,terima kasih sebab ambik berat itu ini terima kasih tau :') lepas ni hamba tak kacau dah hidup anda,event sesiapa yang rasa diri tu dikacau. new life new ways. "harapan untuk elok mungkin ada mungkin takde" event aku bukan sapa sapa,tapi terasa sangat [hati] aku dibuat macam sampah.
**
OHH SH*T .lagi 7 hari.mana nak cekau buku semua nak baca semua ni??? LLALALAALALALALA... tunda tunda bulan depan. permisi.kthnkbyenite.

"farisya,aku nak masuk 3S [single single sedunia] balik boleh??" :'/

aku sebenarnya ingin kan ini

SESAT ;
izinkan aku,
sesat di hati mu,
selamanya ingin aku di situ,
di hati mu,
selalu.

nak buat macamana ,ini pulak jadi.
*assume ini untuk yang kecewa/perempuan


BILA DAHAN SUDAH PATAH ;

Percayakah kau apa yang bakal ku katakan ini?
Pintaku kau dengar dahulu
Kerna momen momen luka ini
Mustahil tepat kau pragnoskan
Dengan skeptis biasa biasa
Dengan ucap kata kata

"Ahh mana mungkin begitu"

Hey!
Buka mata hati fikirmu
Jangan tolong jadi dungu
Egomu sikit pun tak membantu
Apa kau ingat kau jantan terbilang?
Bagiku kini kau akan ku buang

Ya dengarkan lagi
Buat kesekian kali
Aku ingin pergi
Jauh jauh kenangan akan pudar
Manis katamu kini telah hambar

Ah
Dalam duduk sendiri
Membilang tasbih resah
Sesudah bayang hilang teduh
Kerna dahan sudah patah
Tapi ku yakin luka akan sembuh
Akhirnya kini aku pasrah

-puisipantaspendek

Thursday, November 11, 2010

sayonara legasi aktif.


kenapakaubaca.[?]

"lagi 12 ke 11 hari ek? ke dibatalkan?? huhuhu"-H.A

aww soksek soksek pejam celik pejam celik dah akhir tahun [dah nak dekat exceli ] belum lagi sebenarnya.kita belum habis jejakkakn kaki lagi buat kali terakhir lagi meninggalkan sekolah kita ada banyak masaaaaaa [?!!] perlu ke tipu? banyak masa untuk berjuang terhadap sesuatu yang tak beberapa pasti atau belum pasti SPMSKSjgahgahdahdsa i hetyuu kenapa la tahun ni aku kena ambik kau?lepas tu buat preparasi macam nak rak, buat itu ini sejak dari awal tahun,hadir seminar itu ini jenuh duduk bontot letih pergi sana duduk bas duit melayang [amboi gila kupur kau tak berkat ilmu baru tau] doi/hoi. bukan nak mengungkit ma.saja dan sengaja je nak singkap balik kejenuhan payah jerih pahit maung segalajadah lepas berpuluh tahun [ceh ni memang tipu] mengahrungi segala liku liku kehidupan balballabal dan konklusniya kitaorang memang nak tamat sekolah dah!!!! HAHAH dont know apa akan jadi pada next life? di U or kolej or duduk rumah goyang kaki habeskan boreh tengok tivi sambil online sambil cakap "mak aku nak makan!" -_- itu memang anak tak kenang budi jasa semua .elok kita pancung je. [?] aku macam tengah cakap kat diri aku jer???!!! OMGG tidak. HHERRERTSRSDRSD tak sabarnya tak sabarnya nak tunggu graduasi day pakai jubah terima sijil ala konvo tangkap gambar sorang sorang masuk pesbukk ohmekjehfjefh [-.-' sedihnya kau jerin.tak pernah tangkap gambar ke sebelum ni?] tangkap gambar dekat segi OMGOMG sedapnya ok jangan jadi enoying boleh tak.macam la tak pernah pergi seGi tu ceh.[boleh bilang kalau pergi pun.tak sampai 3kali punn] memang batakxxxss anak sukun la cerita dia. Selalunya kita semua selalu cakap 'last day bhai!! last day bhaii tahun nii,tahun depan jumpa lagi' but tahun ni, tahun 2010 tahun yang betul bawa erti pada semua pada gengkawan pada guru guru dan yang terpentin lagi penting,lupakan segalajadah semua.tahun ni penting sebab ada SPMSKSKSUK. tahun ni, no more jumpa lagi.kalau ada pun mesti di bawah lembayung reunion di bawah lembayung lepakssssking king semua di bawah lembayung outing aww sedihnya sedihnyaaseihnya..

kalau jumpa pun.jumpa before taking the result dekat fastfood restoren : "eh,kau keje sini ke????? eh dah gemuk la kau balbalablalaa bodek bodek kejap, takkan takde makanan free kot?" atau dekat butik mana metrojaya butik kasut baju padini brand outlet semua balalabab "eh kau kerja kedai ni? [padahal dah trangtang tang nampak] ohh berapa baju ni weh? [padahal dah tunjuk harga] " dan ada jugak yang kaki wayang kerja wayang.tak dapat wayang jadi caferer wayang pun jadilahhhhhhhh asalkan tak kempuanan nak duduk dekat wayang yang selama ni BERHABIS duit dekat waang setiap rabu sunda turun e@kerve habiskan rm10 tengok wayang siap makan rm3 dekat ikea. begitula senario yang mungkin bakal akan berlaku. ada yang duduk rumah meloangok habiskan duit parenzzzzz.kata kaya kan? ikut suka kau la. dan jangan di lupainn pelatun pelatun PLKN yang amat berTUAHHH sekali terpilih untuk mempertahankan tanah air.sayonara. jaga diri jangan sampai mati -.- erghhhh apa aku saiko merepek ni setanzzzzzz..



Lepas ni konfom sure ramai yang ter'lupa' member termasuk la diri aku. konon nak berdikari hak tuih mungkin boleh mungkin tak. -.- lepas ni tiada semua hari sabtu bangun pagi [untuk tiga bulan pertama sebelum ambik result] untuk pergi koko tiada perhimpunan rasmi setiap isnin nyanyi lagu sekolah sampai tertidur tidur sambil berdiri meuheuehueh sampai lenguh jenuh kaki dan tangan berdiri dan angkat untuk baca ikrar yang panjangnya 10 minit ayohhh ,emsti rindu nak tengok si cikgu cikgi jugak turut bergosip masa encik G bagi ucapan dan rindu murid murid yang dipersalahkan kerana bising -.- hemoh hemoh.rindu jugak sepot check tiba tiba potong rambut sini sana hahah .haih teringin nak kembali semula ke sekolah.bak kata bata,"ayuh kembali ke sekolah ayuh!" but let bygones be bygone kan?? :'))) Rindu semua nak soksek soksek dalam kelas ,katai katai cikgu kat depan kelas [maafkan kami cikgu huehehue] dan sebagainya. rindu. tak dapat diungkap.Buat cikgu cikgi tingkatan 4,tingkatan 5, puan shikah puan RAW puan mazni puan Dina Miss On dan semua cikgu yang kenalkan diri ni, mintak maaf mintak halal segala ilmu semua :') Allah's Bless.amin ya rabbal alamin.! permisi.
p/s:: dia nak balas balik ke? aku terima seadanya. aku tak sempurna.hope dia tak berubah.

Tuesday, November 9, 2010

pengalaman itu guru. part II


kenapakaubaca.[?]
"sebelum ni aku tak dapat terima hakikat,sekarang dah boleh dah! amin! "-H.A

sebelum ni yo yo o poyo sungguh lepas ni taknak, toksey posting.jadi poyo lagi poyo itu satuu poyo! poyo gila la hahah! poyo sebab berapa juta ribu kali ratus kali cakap that is the last post ini last post itu last post dan sampai ke kesudah aku akan tulis sebab ni blog aku mueheh..even dah ada tentangan HGRHERGHERGEH tumblr tumblr [klik sini] i love tumblr.sorry blog! ptuih. :P ingat senang nak lupakan blog begitu saja? blog dah banyak teman aku time susah senang sedih amarah senyum jatuh cinta tergolek gaduh balablaal semua ada. tawa melancong pergi sini sana coret itu ini semua ada kat blog cuma malas dengan tak malas je nak klik klik archieve yang old sebelum ni .klik keluar itu ini dan sumpah masa aku menaipp sekarang badan aku gatal :( that because of my cacar yang not kelihatan nak elok elok lagi. so afraid so takut so insaf mheuheuheue :) Dan the saat aku tulis sekarang,aku ada tak kurang 2minggu je lagi untuk SPM.tak buat apa pun. seminggu masa aku di renggut dengan duduktidorbaringmakan JEEEE sebab cacar dan 3 hari ni aku study antara nak dan tak nak dan aku tak tau 4 hari aku lepas ni macamana??? OMGGGGGGOMGGGGGG macamana?? macam tu je la.tidor pagi buta jadi kelawar bangun kalah anak dara pukul 12 pukul 1 tghari dan siang siang buta baru nak bangun haih apa nak jadi. -___-

"haw dara yu called me monster?"
menyesalnya hantar bukuu. aku dipinggirkan HAHAHAHA [tragis ni] wehhh aku orang yang sama.sama sama sama sama sama.! cuma bintik bintik je tumbuh kat muka leher segala jadahhh ,ala tak berjangkit pun laaa [padahal berjangkit lagi lagi nak elok ni] uheuheu sampai hati taknak kawan lagi dah .Well aku tak salahkan sakit ni pun.syukur sangat dapat sebelum SPM,2 minggu sebelum SPM,syukur sangat dapat umur 17 syukur sangat tak kronik dan sykur sangat dah nak elok dan syukur sangat ramai beri perhatian:').ingatkan mati je orang akan ingat kita. "weh sapa mati tu?? kesian dia kan.dia dah la baik, baabalablabalalabla then zzzzzzzz hilang berita"..
.

"DONT talk about love.its irritating."
macamana cinta? macam tu je la.dah la hodoh/makin hodoh lagi la takde siapa nak ?
dan akhirun kalam--- aku ingin berjaya. 14 hari / 2minggu ni aku akan guna sebaik mungkin.even aku tak melangkah ke sekolah tak dapat berkat ilmu di dalam kelas dan sebagainya.-hanya doa pengiring aku sekarang- bon voyage.!

Saturday, November 6, 2010

permisi pergi.

"enjoy da song walau dalam hati penuh air"-H.A

tangan penat
hati derita
seksa itu seksa

melupakan lagi sukar dari mengingati.
permisi.

"tiba tiba terfikir kekurangan diri.saya bukan untuk anda"



maafkan saya,awak.
-last post. 6/11/2010
hadzrinaqmal.

Friday, November 5, 2010

sengsara

kenapakaubaca.[?]

nak mintak tolong je. tolong lah paham kondisi hidup aku yang memang melarat nak mati ni.kalau boleh aku taknak sorang pun ganggu aku buat buat masa.aku tak sihat macam biasa. badan aku sakit. kepala aku sakit muka aku sakit belakang badan aku sakit depan badan aku sakit peha aku kaki aku tapak kaki aku sakit.---sakit = penuh dengan bijik bijik berair. tolong lah faham bukan sombong atau bongkak, cuma buat masa ni aku terkesima sekejap dengan life aku. apa jadi dekat kulit aku nanti? apa jadi lepas ni? lepas tu.benda ni mungkin elok atau tak. terima kasih la kat sesiapa yang ambil berat, buat kawan teman dan sepupu sepapat dengannya.tak kisah la korang nak cakap apa.
mungkin minggu depan straight aku tak datang.mana mana kawan yang baik hati,tolong la susun kan meja,gam kan nama SPM dekat meja aku atau yang sepatutnya.terima kasih. hidup aku memang seksa sekarang.tapi aku tak boleh kalah. harap aku sihat.wallahualam..

Monday, November 1, 2010

drama merepek



kenapakaubaca.[?]
"muka aku ni ada ke muka tak jujur dan tak setia?? oh ada?! kthnkbyenite "-H.A


watdehel watdehel entah mana tah cacar ni datang lepas tu terkena tempias dekat aku sumpah seksa tak gatal cuma pening kepala dan demam tahap kronik rasa nak mati menempuh SPM lalu dilanggar lari oleh kapal selam balblbalbabla -.- ni la bala tulah ada orang cakap tak kena samak dulu sebelum turun subang main kincir atau tulah nogori kalah dengan kelate.asal semua cakap macam tu? ramai gila kot.mentang mentang den orang nogori,ekau samakan den dongan somua tu haha. no no no this is not the bala oleh sebab yang demikian,ini adalah bala / ujian / malapetaka yang aku kena lalui. EH bukan sakit tu salah satu ujian Allah ke? hurhehehhruerere. atau datangnya dari baby yang ada ciken pox [?!!] dari sini dah tunjukkan yang basopyll neutropyhll leucocytes moncytess [berjenis jenis sel darah putih] yang lawan virus dalam badan yang haram jadah semua sekarang macam takde function. apa lagi lawan la lawan la sell cacar tu sedihnya -.- ok ni dah tahap kufur dah ni,kira ok la sel sel tu semua ada kalau tak kau dah mati kekeringan dah -.- oh cakap pasal mati,tadi ada kawan ibu /ayah meninggal dunia .al-Fatihah. .........


**
"kita datang dari tanah,kita kembali ke tanah balik" :/

ok stop sedih sedih. nanti air mata habis pulak tak dapat buat drama tahunan nanti.cukup la aku dah habiskan air mata 5 liter [?] sebelum sebelum ni.sekarang aku ingin pandang ke depan,tak kisah orang nak kata apa janji aku jadi diri aku yang sebenar." ehem ehem jerin,siapa cinta anda sekarang?" ha? cinta ? bukan aku heartless ke sekarang? tiada siapa di hati walau jauh di sudut masih mengharap. bak kata sai,"harapan itu kejam" sebab tu aku tak mengharap sangat harapan aku terlaksana,mungkin dia dah ada orang lain. tak pasal pasal aku di cop perampas pulak.wakakka -.- eh enoying nya asal borak pasal ni? bukan dah beriltizam ke semuanya,dah berazma dan berniat tak mahu borak pasal ni? huhruheruhruhe tapi tak boleh resist la. bagi aku perasaan dengan diri memang tak boleh dipisahkan.betul kan? hohoehoe. "kau tertarik jiwaku,buatku rasa rindu" semua tahu tak,kadang kadang orang luahkan perasaan dengan kata kata kliseee dari taip-an dari muzik dari sajak dari gurindam segalajadah dari quote quote fasik asi semua dan tanpa meragui semua tu hanya palsu belaka fake hope fake harapan .itu memang lumrah :'(

semua sama je.berasa tertipu ditipu life life.mungkin belum tiba masanya lagi [berapa kali tah ulang] .aku jeles dengan dia?Tiada sebab aku jeles. Dia dah ada kehidupan dia,aku masih mencari kehidupan.rasa nak je mulakn hidup baru dan itu maknanya aku kena jadi baby balik uwekkk uwekkk haha baru la hidup ceria gembira dan sentosa. ok watdeheling aku merepek panjang ni? ---tapi memang aku suka diaaaaa awww ^.^ memang tak boleh kata apa la ekeekek

"apa salah kan nak bagi orang jeles kat kita. jeles tanda sayang [!] tapi for now jeles tanda sakit hati :/"


"aku tak tau la kau ada perasaan yang sama ke tak.aku masih ragu ragu.sekejap kau bermesra dengan dia then dengan dia. jeles."
//
OMGGGGGGGGGGGGGG baru sehari tak datang sekolah banyak betul miss itu ini miss [bukan miss rindu-miss = hilang informasi] itu la ini la IPTA itu la mati mati sekali hilang baru terngadah. "oh macam ni kau yer,dengan dia laju je reply SMS,dengan aku berkira kira" nvmind orang bajet bagus memang macam tu. ceh. malas malas menaip lagi dah jari dah kejang aku rasa aku dah mental disorder dah ni guna ubat cacar yang macam air warna kelabu tu dah tompok tompok badan aku dah la tak mandi lagi sejak pagi ahad wuhuuu bestnya jimat air hihihihi bau badan pun kalah loji bergerak alam flora tu.nyheiheiiheu...

p/s: rindunyaaa suara 'besar' .hahaah
There was an error in this gadget