Monday, April 30, 2012

Bab 1 : Bila berhadapan : crush<-->kawan baik<-->kita

kenapakaubaca.[?]
"Get your facts straight. Ambil tahu awak berjuang untuk apa. Jangan main ikut je."-Fy Rahman


apa itu crush? bak kata wikipedia.
a burning desire to be with someone who you find very attractive and extremely special

Bila berhadapan dengan situasi kita bertemu crush.

Kita sepatutnya mengaku.dah tua bangka gedabak ;yang dah boleh kawin ni,mustahil kita tak akan pernah rasa crush dekat someone .mustahil lagi lagi yang ulat buku spek tebal bawak beg kehulu kehilir aku percaya dan sememangnya percaya yang mereka jugak ada perasaan crush dekat someone ; kalau tak banyak macam 70% mungkin diorang ada 5 ke 10 %.The realiti is mereka punya appearance yang menghalang mereka untuk mendekati crush tersebut atau prinsip 'belajar untuk hidup dan hidup untuk belajar' menjadi kekangan untuk mereke bercerekarama macam manusia manusia yang normal.-bukan isu geek yang aku nak putarkan dekat sini .aku nak putar kan even kita dah ada boify girlfy sekalipun-kita masih ada menaruh harapan /letak sikit harapan / what ever yang seangkatan dengannya, we still have that feeling- yakni suka akan crush. apatah lagi yang single kan.hihi.masih nak menggatal. 
Pengalaman aku berkata,kita boleh jumpa crush dekat mana mana sekalipun even dekat Fb ; tak kenal ni,dekat ofcozzz kat dalam kelas atau satu kuliah atau satu kolej atau atau atau dan sebagainya.dan wajib bagi kita cari masa untuk cari peluang yang ada -what ever cara sekali pun untuk kita terserempak dengan crush kita - tak kisah la cara tu annoying atau jijik atau jengkel atau yang paling kewlz sekali - aimnya cuma satu sama dan tetap.you want to seek the one that you mula nak jatuh hati tapi belum nak jatuh lagi, Saat itu,tu la moment yang dalam hati kau berkata "OMG OMG OMG ,aku jumpa dia hari ni" lalu merengek la sorang sorang sampai ke malam.senyum macam kerang.dan finally angau. hihi.  Ini hanya lah cuma nasihat yang jahat.macam kawan aku kata ,"kau jangan doh beri dorang harapan kalau kau tak suka dia" -"jangan jadi jahat sangat la kan nak sakitkan hati dia" - what ever the thing is it, semua terletak pada hati dan your brain on how to control that situation.

Bila berhadapan dengan kita-kawanbaik-crush atau kita-crush-kawan baik

Let say suatu ketika dulu you have a kawan baik yang menaruh hati dekat kau dan tak semena mena kau jugak ada menaruh hati dekat someone ni .argh senang cerita kira crsuh la tu.Even ianya satu yang sememang terang tak payah bersuluh yang kau dengan crush tiada apa apa ikatan - dont have any relay - tapi your kawan baik isss soo freakin jeles with you.Pernah tak? pernah kan? ke tak pernah? To me ianya boleh jadi wajib atau setakat sunat dah la jeles tu.wajib kalau kau suka kawan kau tu jugak dan sunat if both of you only been friend not more than that.macamana nak tahu korang kawan baik atau kawan baik yang dah bercinta? ada kata putus tak? "i love you " semua? kalau takada assume je korang masih berkawan lagi.no biggie. Oh dan jangan risau,sebab kawan baik kau akan jadi ala ala CSI investigator. pergh boleh buat drama tahun ini. your friend akan cari nama crush kau, akan cari umur dia,cantik ke tak (penting ni untuk lawan) tinggal mana,apa fb dia,apa status fb dia untuk kau atau kau hanya perasan sendiri.dan in the end dia balik yang akan kecewa. elakkan buat semua tu.fikir positive dengan mengatakan "OH diorang ni berkawann je,lek lek ahh kata kawan satu kelas." " dorang tak kawin lagi annn? so ada peluang laa untuk aku rampas nantiii HAHAHA" keji gila.

Oh ada 3 jenis crush sebenarnya
yang kau sorang je tahu kau mula tercrush dekat dia
yang kau orang dua dua tahu korang dalam drama crush
yang kau tak rasa dia ada crush dekat kau.

anda yang mana?

Bila kawan baik berhadapan crush

Apa berlaku bila kawan baik bertemu crush? konon la kita duduk satu kolej sekolah komuniti segala.kalau ikutkan hari hari boleh ternampak.atau memang sengaja bagi nampakkan diri? HAHA itu sudah pasti.kita dah besar besar ni takkan taknak grab peluang ni? oh yang dah couple tu maaf la ek.awal sangat korang couple HAHA.so tak merasaai nak ada crush.this is the main point bila kawan baik jumpa crush atau sebaliknya - pertama sekali dia akan cakap."itu la yang si polan tu suka tu". bukannya lawa /hensem mana pun. aku lagi layakkkk nbalbalaalabalbalbabalaba dah puas menyumpah dan bila part lalu sebelah, dia akan tarik muka. ini yang common.mustahi takde.mana kawan yang cool tu,mereka tak buat macam ni.diorang kana stay cool,perkenalkan diri dan borak borak macam takde apa apa tapi dalam hati hangat membara.kira ok apa borak borak tahu hati semua.etlis kau dapat tahu yang crush kawan kau tu boleh pakai ke tak boleh pakai punya orang? so THAT kau tak payah risau yang crush tu memang tak boleh pakai punya orang HAHA.dan dengan senang hati kau boleh stay forever dengan kawan yang kau suka tu. HIHI



what ever the thing is, sebelum couple mustahil tak ada crush crush ni. kan? so tahniah la mana yang pernah rasa hihi


*the karangan panjang lebar is just only my oppinion about the crush.not the actual fact.

Sunday, April 29, 2012

rindu yang tak rindu.

kenapakaubaca.[?]
"still rindu"-H.A


Benda yang i rindu:


Mula rasa rindu kat KMK.rindu nak tidor dekat katil (gedik) rindu nak menyundal bilik orang lain (mengada) rindu nak study group dengan gengkawan (gossip je lebih) rindu nak pergi kubik jumpa missnad jumpa lecturer math (tipu je ni HAHA)  rindu nak tidor lebih 32jam sehari , I miss the cmart the one and only dekat changlun (ala ala JM) ,rindu nak tunggu teksi setiap hari sabtu bayar rm2 (cekik darah) rindu nak shoping sendiri beli barang barang sendiri ,rindu nak memekak dalam kelas (saiko) rindu dekat inthetub69, rindu nak menghangjing orang, rindu nak usya usya awek dekat KMK , rindu nak berlakon untuk jumpa crush yang lalu tepi, rindu nak senyum senyum, rindu nak buat assingment yang menimbun (yang ni paling munafik) rindu nak berebut kejar toilet,rindu acik kafe jual nasi murah nak mampus.rindu nak menyundal kafe perempuan hihi tengok tengok hehehe , 


Benda yang i tak rindu (erti lain tak suka):


I tak rindu nak bangun pagi awal awal pukul 8 dah mula kelas ( ini annoying) tak rindu langsung dekat kawan kawan yang bajet bagus ,tak rindu langsung nak baca note kimia pizik sc comp yang tebal gedabak , tak rindu bila nak pergi kuliah kena jalan beribu ela;rosak rambut -_-; malas gila gila nak kemas katil bilik seminggu sekali je kemas HAHA. (patut la ada lipas) ,tak suka peraturan strict jugak .fuuu pernah kena denda RM5 (RM5 je!!!) sebab stay kat bilik kawan lepas tengah malam. dan sebagainya HAHA.


**


Hargai:
Thank kepada N.A sebab bagi i mekdi.i gurau gura je la , i nak fries bukan nak mekdi.Thanks baideway.i will never forget bout that.
Thank kepada U.A sebab bagi i sesuatu yang sangat berharga :')
Thank kepada N.Z because mengundang i ke besday parti.
Thank kepada kawan kawan KMK yang kenal secara langsung atau tidak langsung HIHI.


ini lah bilik buruk kemas sekali seminggu HAHA


Friday, April 27, 2012

Konklusi Matrikulasi 2.

kenapakaubaca.[?]
"terharu dah sampai rumah HAHAH"-H.A




"ingat nak jadi orang pertama yang berambus dari KMK ,memadai la dapat anugerah top 20 je HAHAH. " Berjaya jugak aku keluar awal , lupakan drama air mata , drama swasta peluk cium wish goodluck , jangan lupa aku semua balablablbalbalal itu hanya  asli untuk sehari tu jeee. lagi teruk frasa tu cuma bertahan untuk 2 jam tu je.lepas tu semua lupa? bawa haluan masing masing.manusia memang macam tu.jangan nafikan.sebab tu aku taknak wish siapa siapa - sebab in the end, kita yang mengharap kita yang kecewa. but to all my praktikum friends, both sem 1 and 2 , Im really sorry coz tak dapat jumpa sorang sorang.wish you all the best in life and paling penting diberkati-Nya.


"kegembiraan nak balik rumah dirogol oleh kesengsaraan jawab paper chemistry.tu bukan paper.tu taik.apa yang aku jawab pun tak tau laaa :'("
 sedih sangat.rasa macam tak pernah belajar je semua tu.rasanya bukan aku sorang je kot yang rasa? semua en en en? jangan tipu hikhikhik. mati kita . but hei kamon la.kita dah ada kat rumah sekarang; masa untuk relax, rehat enjoy, cari hidayah ; cari kerja dan segala fuuu la. lupakan pspm sat,aku sure diorang tak la sekejam sangat tak turunkan graph kimia tu kan? //


ku sangka hujan rupanya panas di tengahari. taknak tulis panjang. SEM 2 is the most awesome moment ever. thanks kawan kawan sem 2. :D korang semua terbaik!


dan sekali lagi.
thank kedah-an bagi aku menyelami budaya korang .hihihi


"LAPAQ AYAQQ nii" hihi. kbye.


1 pictures 1000 meaning
more picture more meanings :D

















will always remember all this moment
*sebenarnya banyak lagi gambar dalam hp,malazzzzZZzzzzzzzz HAHAHA.

Monday, April 2, 2012

Hidup ini adalah warna-warni



“Hidup ini adalah warna-warni yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik ia tetap mempunyai sejuta maksud.”


aku  tidak punya banyak masa lagi.Dan bagaimana pula aku ada masa untuk ingat kamu?
peperiksaan akhir.dan mulakan hidup baru.
ah nikmat dunia.
seketika
"cari hidup yang terbaik hanya sekali." 
There was an error in this gadget