Sunday, February 27, 2011

kau siapa ? dah besar sangat la tu

kenapakaubaca.[?]
"maafkan kawan susah sangat daripada maafkan musuh. tapi sampai bila nak ber'musuh'an kononnya?"-H.A

tak perlu nak pecahkan gelas
semata mahukan dalamnya ,
tak perlu menyambar api 
ketika bara sedang membakar ,
dan tak perlu beradu mulut
jika nista yang dilontar.

cukup.
kau kalau nak buktikan
kau  hebat ?
ada bermacam cara tapi
tolong jangan dengan cara keji
hina
jatuh martabat. 
walau dalam benak kau ingat kau hebat
kau silap
silap sangat.
//
bukan haiwan sahaja tersilap langkah
manusia pun ikut sama tersilap
kita kan sama ,
punyai otak cuma akal membedakan ,
mana kata terlajak , maaf jadi pengundurnya
mana sifat tersingkap , maaf juga jadi pengundurnya
jangan di bawa arus dendam 
lama lam penuh kesumat
sampai putus talian silaturahim .
-H.A
**
hari hari kerja boleh kumpul dosa walaupun sikit lama lama jadi bukit -.- bukan apa, mulut tak habis habis nak menyumpah seranah kastemer yang menyakitkan hati di samping melihat aksi aksi 18SX HAHAH :D best tapi aku ni ada iman, so tak ternoda la eh bye malas nak tulis panjang nanti kata kita ni kepoh pulak kthnkbyenites

Saturday, February 26, 2011

dah aku dah redha kalau kau tiada.

kenapakaubaca.[?]
"aku duduk sendirian di kamarku, menangis kesepian kernamu"-H.A

ah malas nak menaip sebenarnya sekarang nak belajar mengira balik sebab bila kira duit atau apa yang bersangkut paut dengan angka aku dah lemah. nak congak pun lemah apatah lagi nak guna bentuk 
lazim(?) kalkulaterr jugak membantu HURHEUUE ini sebagai akibat bila kira cash je mesti short bila kira cash je mesti terlebih atau bila tekan tekan kalkulator je mesti salah so aku kene berubah. berubah semula untuk mengenali angka dari no 1 - 10 . klise klise klise hari ni sumpah letih ngantuk sampai masa break boleh tertidur dalam stor , lepas makan terus tidur sampai buncit WAHAHA patut la badan takde shape macam *&&*(^*&(&*&%^$^   [isi tempat kosong dengan nama nama kewllzzz] ok enoying sangat -.- 
// 
cerita basi.klise la asyik asyik tulis benda sama pergi wayang itu ini menyundal sana so kita meng-summary-kan daripada mesej masuk , "weh esok aku cuti! jom outing. -irpan" ----> "ok jom" -jerin dan azluyuna juga menyelit, "eh aku nak join korang eh aku taknak join korang eh eh eh eh, nak join la eh eh taknak la" ---> last last terpacul dekat mekdi [tempat kleseyyy] OU sambil datang dengan  mula mula masing masing diam macam orang bisu sebab there's no hot topic to be discussed dan akhirnya setanzzz kememeh mula membuka rongga mulut memulakan benda benda kufur. -.- haihh. "eh nak tengok wayng ke eh nak ke taknak cerita apa sekarang ?"--- eh takde duit la doh tengah kering ni tengah tengah bulan balbalaa" dan akhirnya dapat jugak tiket THE RITE tanpa diduga . -.- ni la melayu. cakap macam KAF KELLY NG-.- dan lepas beli terus lost terus terus jadi life less sambil teman budak parkson cari kerja dekat predo dekat charles and keith balbalala dekat kedai strict bawah tu -.- enoying konklusinya sepatah haram tak apply sebab malu -.- dan terus lifeless lepak dekat sofa berwifi selama 1.jam setengah dan baru la ada point " ehjom main pool ?" ' benda wajib main' bila semua merangkak ke OU. terasa loser kita ni kan? EEE sumpah rasa nak pecah perut gelak , main pool macam masuk sarkas-tik . boleh pulak bola  terkeluar dari table, bola songket bola lari jauh sambil kejar sampai kat table orang OMG malunya nasib la hari khamis, hari yang tak ramai orang la sangat [?] ye kan. hihihih dan pergi pulak lepas bistro KONONnya . setakat mamak bawah jambatan jangan nak BISTRO sangat la kan -.- kememeh dah kenyang baru masuk wayang.kalau lemah iman jangan masuk sebab cerita the RITE semua kaf kaf kaf setiap saat detik minit ada gereja salib kristian euww siapa punya idea la tengok cerita ni ? lagi sekali sanctum melepas :'((( ah tak kira rabu ni aku kerja morning nak tengok sengtum jugak wekk :P nak JOIN? jom. dan -->> balik ? eh tak , aku masih jalan jalan pergi ikano buat buat ada kerja padahal takde apa apa pun lalu balik ke rumah tunggu bas metrolembap macam beca. "bila la nak ada driver sendiri ? [kufur] atau bila la nak ada kereta sendiri ? lagi kufur" eh kau tu lesen kereta pun takde. setakat motor ada la .HREUEHRUH eh tak kisah la , pedulik pulak aku.

acah acah hot je tu WKAKAAK
 self timer #76382
//
APA kau tahu pasal cinta? *rujuk post post sebelum ni. banyak kot * jawapan klisey --->Cinta tu universal. dan apa yang aku tahu sekarang untuk diri aku, pada diri aku, bagi diri aku, cinta tu nothing . takde maknanya . buat masa ni  so far so good -.- apa merepek, at this moment aku tak nak fikir , takkan terlintas , taknak terjebak , tak nak terjatuh , tak dipengaruhi  dengan perkataan cinta lagi. aku lagi suka being a single papa ^^ HAHA bodoh jadi single dan mungkin forever alone [?] HEURHUH eh aku tak hot pun , nak low profile je la lek ah lek ah dekat U nanti berlambak en? dah anggap je mana mana yang ada hati tu, atau ter-menaruh harapan tu just lupakan je la sebab penulis blog ni nak berubah -- puiiiiiiii ! ludah ke langit terkena muka sendirik. EH SERIUS la. ini bukan main main punya perkara.  dah lagi tulis lagi termuntah nanti.

 
//

"eh nak kemera LOMO la. yang gambar cantik tu , yang kalah DSLR besar bagak tu? " haw come? haw, where, i wanna buy it? nyeh. eh dah la esok nak ke selatanz tanah air dan bergegas ke kedai buaya. ^^ kthnkbyenites!

Wednesday, February 23, 2011

u apa duduk duduk ni tiada class betul

kenapakaubaca.[?]
"sumpahhh semua geram kot!"-H.A

EEEEEEE sumpahsax geram la sial kot geram sesangat hari ni aku ingat hari ni hari terindah aku sebab esoknya aku cuti so boleh la mengularrrrr panjang borak borak kosong takde motif dengan semua satff layan gossip itu ini tapi " ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan ditengahari"  CISS tak bestnya hari ni , rasa nya kalau aku mencarut masuk kali ni, dah menimbun kot dosa dosa aku. nasib la aku ni suci sikit  HRUEHUEHR  dan tiba tiba ada dapat calling kata manager // GM // supervisor outstation kejadah apa datang OMG semua [pura pura kelamkabut] sampai roti aku  jatuh lantai -.- sedih dah la stor kecik tolak tolak aku sampai roti aku jatuh sampai kena tiup balik lepas tu makan. bak kata orang, jangan membazir itu amalan setanzzzz u know. setanzz macam J.A.Y . eeee mesti korang berwonder wonder kan apa yang bengang sangat ni walaupun aku takde la bengang sangat ? OK enoying. aku bengang kenapa diorang diorang si KAF KAF ni layan kitaorang macam takde perasaan ? setakat nak marah nak tegur tu aku tak kisah sangat (??!!) ni kenapa sampai macam tu sekali jijik kot , lagi jijik dari tai* ish ingat kita orang apa tunggul kayu batu ? even nama "TRAINEE" tulis dekat name tag tu pun tak payah la kokak sangat , ingat aku lahap ke nak kerja situ [memang pun -_- HAHA] nasib je aku tengah kumpul duit sebab nak beli something kalau takkkkkkkkkkk aku fired kau . ehhh silap resign HAHAHA entah kerja dah ok tapi orang atas pulak bajet sangat zzzzzz entah la. kan dah cakap
"manusia bila dapat pangkat, memang lupa diri " ciss.
 
cara marah aku -.- ngeri tak?
///
ok enoying stop about tu. lepas ni nak tunggu ni kena tiaw dengan supervisor pulak HAHA tak sabarnyaa lepas tu tunggu pulak resutl SPM.
oh watde pundek , banyak nye rumours sampai tak tahu nak percaya mana satu ? -_- sekejap si multu puaka ni kata 24/2 sekejap 28/2 sekejap 10/3 sekejap 14/3 dan ada jugak bernama.com kata lepas april watde macam -.- eeeee eh lagi lama lagi bagus la. simpan je result tu buat perkasam elok sikit tak payah la tunjuk result yang macam HAHAHAAHAHAHA -.-
"eh traumatik pasal result SPM2010 samapai terus termimpi mimpi." hebat tak?? wkakaaka
sumpah mimpi aku tragis sampai terlalu sedih nak diceritakan, entah naik bas perrgi sekolah masuk kelas tengok semua paper dah ada atas meja lepas tu cikgu datang suruh semak sama sama then baru nak umumkan result aku dah bangun tidor. tu yang sedih tu. selalunya kita rasa mimpi tu sekejap padahal lamaaaaa . kan?? kita bakor je la -.- #8731 ulang kali banyak kali. haha dan syahmi pulak mimpi aku dapat 7A SPM OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG harap harap la betul bukan fake, bukan taruhan harapan dan sebagainya. kalau dapat 5A pun aku dah bersyukur sangat . nak jadi optimistik tapi pesimistik je la aku mampu jadi. NAK WAT CANE, dulu sebelum SPM taknak belajar menyundal kiri kanan dan sekarang? baru tengadah? teruknya kita ni HUHRUEHREUH :D
//
dan ulang babak gay pegnag tangan--- tapi hari ni bukan pegang tangan. hari ni dialog i u i u antara lelaki. -.- sedih tragis dan menakutkan. aku dengan perempuan pun tak i u i u . dan paling geli bulu roma bila ada adegan tukar selipar masa tengah jalan. ish. rosak dunia WWHAHAAHAH ni yang nak kena beli 250 panduan, nasihat teladan kepada para muslimah ni ? KE nak baca majalah lucah kat popular? ^*&^*&)(_)(_90 errr no komenzzzz. dah la malas nak tulis panjang sebenarnya tiada mood ni tapi oleh sebab esok cutiiiiiiiiiiiiiiiiiii so ada mood balik. last., FAKIU J.A.Y !kthnkbyenites!

switch off 'bagai perigi mencari timba'

kenapakaubaca.[?]
 " eh terimasih awak :") "-H.A

TOLONG PLAY LAGU bakgraun musik lagu anak raffali / mior suhaimi baba ke [?] whoocares -.- KALAU BERPA(N)CARAN kalau nak more feel la, pause kan lagu lily allen tu


ISHKK nak speaking ni tapi malas ah nanti orang kata menunjuk itu ini pulak HAHA [padahal engris kau terabur kan ? ]  ye ye aku mengaku engris aku teruk sux nak matei selalu dapat markah rendah , ingat lagi kene kutuk [ ajar ] pasal grammar balbalabla kejadah itu ini tapi aku pedulik apa? janji aku tahu cakap sikit sikit daripada tak tahu langsung -_- jawapan klise untuk cemuhan asasi orang HUEHRUHRE eh apa aku nak merepek ni ha? padahal esok kerja pun tak gheti gheti nak tidor basuh kaki busuk sebagai akibat kasut croc* [taknak letak nama nanti kena saman] eeeeee bencinya lagi rela pakai selipar jepun isk eh gurau je. dont take take serius bebeh , maksudnya tu aku bangga aku sarungkan selipar / capal / sepatu yang berharga rm139 dekat kaki aku . HOHHO so masalahnya kat sini kaki aku yang busuk ke kasut tu yang busuk ke mulut kau yang busuk? -.-  routine routine rouitne harian [ saja sebut banyak kali nak kasi hiperbola yang melebih] memang sama memang tipikal bangun pagi gosok gigi pakai uniform tunggu bas masih mengantuk pasang earphone pegang helmet walaupun naik beca [metrobas] dan turun dan kerja dan closing dan balik dan makan dan mandi dan online dan tidur dan ulang balik dari mula sampai aku berhenti -_- mungkin lagi 31231# kot . (atau) kecuali cuti
//
EH sebenarnya aku rasa bersalah sangat sebab aku ni memang lelaki dayus lelaki tak guna tapi aku baik [??] HAHA apa la hari ni ada birthday orang tu , orang tu pulak yang datang melawat sebab dia cuti , sebab aku malu nak mintak cuti sorrrryyy sebab menyusahkan yer :)) jangan la marah marah nanti buruk muka HUHEURHEURH eh sumpah malu bila awak datang bila first time tegor dan bila first time borakkkkkk panjang walaupun sepatah dua je kot tadi tapi gila la terharu gila dan akhirnya aku mampu berborak dengan perempuan WKAKAKA sedih tak hidup? eh tunggu la nanti orang datang pulak terjah ke OU siapa bawak wartawan melodi kasi soalan pedas kalah cili benggala.
//
oh dunia makin runtuh makin akhir zaman ramai // banyak betul sepises gay aiyak tanpa segan silu pegang tangan depan aku -.- ok depan aku fine lagi depan kahlayak depan orang menjadi satu public figure yang melampau dan hanya layak ditonton 18sx dan ramai pulak yang anggap aku kolot bila aku cakap pasal isu perempuan merokok kan ? [-.-'] TAK kisah para perempuan nak merokok ke apa aku tak kisah itu kau punya pasal kau mat* pasal paru paru kotor ke itu lantak hang yang paling aku kisahkan kenapa still ada lagi taraf taraf mak pakai tudung macam suci [ pada sangkaan pertama aku] dan terus meleset bila dia pegang rokok RGEWYRWUH WTFFFF macam takde lagi benda lain ke nak pegang ? aiyak itu la yang buat aku terguris HAHAHAHA oh dan paling sedih , terasa jugak aku bila tengok guard wnaita berumur 40+ an atau 50+ an jadi jaga berdiri dekat harve* norma* kesiannya sepatutnya dia dah tua tua macam tu patut duduk rumah anak anak pulak jaga kenapa why? dan kejam ke aku cakap dunia ni tak adil ? Sebenarnya Allah itu Maha Adil. untuk ujian dan dugaan mereka mungkin? wallahualam. dan aku malas nak buat bersama mu pulak kang rating rangcangan bersamamu jatuh rudum rating blog aku pulak naik . HAHA

"kita bakor je bakorrr" sambil  buat tangan pusing pusing. -- [sumpah!] tengok HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH  untuk yang ke #7687319 memang tak boringggggggg malah makin gelak sebab memang lawak tahap karma. ala kau nak ke? pergi je beli pirate dvd. aku dah. anda bila lagi?? MHERHUERHEU
"hai saya adik dr rozmey, nak kawen dgn saya tak?? saya ada banyak duit tau " -.- akibat daripada menge-test rambut palsu depan kedai HAAH sumpah kelaka sumpah sejibik mukaaa .cakap pasal muka. aku nak try beli menderma la, [sejenis ubat kurap kat muka ] untuk hilangkan parut cacar air EXSPM2010 -.- gurhhhh
bestnya makan maggi kap hari hair boleh botak kepala aku  [tau la rambut dah mcm drrozmey ni] ahiahiahiah nak botak [??!] eh esok beli lagi maggi makan dalm stor ramai ramai plis join the club bebeh -.- dan dah . bye eh dah la merepek pulak esok kerja kang mengantuk tahap gabanzzz kthnkbyenites

"jangan lari daripada ketakutan, malah lari ke ketakutan itu semula kerana ianya membawa kepada keberanian untuk menempuh ketakutan itu "-H.A   --- ni yang nak riak sikit ni aku dah harungi ketakutan tu HURHEUHEURHUERH

Tuesday, February 22, 2011

kurang idea kurang isu

kenapakaubaca.[?]
"eh kita dah takde apa apa dah.jangan risau"-H.A

hari yang annoying kenapa la semua dah jadi saiko saiko FB ni.ni yang nak guna pocodot ni walaupun pocodot memplagiat fb haha.eh dunia makin kacau bilau sekarang riot sini sana i terkena tempias u know nasib la kat Malaysia belum ada lagi harap harap tak ada la cukup la hindraft buat semua semua blaballa politik politik sux -.- Oh lagi malang bila pelumba basikal kita jatuh eksiden , doa doakan la banyak banyak kat azizulhasni yang sakit kaki bila kayu tertusuk dari betis dia tembus sampai tulang kering OMGGGG sampai naik bulu roma bila tengok gambar dia ish.terlepas lagi masuk kejohanan apatah tu. [eh sejak bila aku ambil kisah ni?] ambil kisah sebab kaki dia kena kayu macam tu.
 
ngeri -.- sila tutup mata kepada ibu ibu mengandung 2 bulan, pejam mata bagi ibu mengandung 10bulan
dan nasib aku baik tersangat baik syukur alhamdulillah bla tak eksiden jugak. pergh masa nak pergi tempat klise [the cliche] curve ikano semua, aku terlanggar , ter je bukan sengaja pun nak langgar maknanya tak sengaja la terlanggar pintu kereta toyota vios HAHA bangga ni bagitau :/ padahal dalam hati ada rama rama , pergh takut nasib langgar sikit [tak la sampai calar balar kereta orang tu apatah lagi remuk kemek] tergesel sikit je sebab jalan sempit nak mati dan kereta tu makin slow lucah la , tu la lain kali ada side mirror pandang la kiri kanan mangkuk punya kereta. ni aku yang handsome tengah bawak motor pun kau tak nampak. ceh. rilex rilex . dan lepas tu aku terus buat muka endah tak endah dan muka tembok berhenti depan dia sebab ada trefic light dan jalan bila lampu hijau. sedih pun ada takut pun ada . -_____- aww konklusinya aku boleh kawin lagi EURHRUHUREHEU

macam macam karenah kastemer ada HAHA sampai aku tergelak dalam hati sebab tak sampai hati nak gelak depan depan takut kena penampar free ofcas. -_- 
lawak # 2321
: "itu hari haa saya punya abang ada beli itu sehelai kasut ha dekat itu warehouse atas sana, RM50 saja mehh "

: " kasut lari itu tag[tanda kasut] " sepatutnya " kasi cabut itu tag" HAHA ini tak kelakar ke? kalau korang tak gelak korang memang tiada humor senser -.- lucah anak ayam

: " kasi cabut itu tag, saya nak pakai selalu " sepatutnya kasi cabut itu tag, saya nak pakai sekarang. nyeh -.- ok tak kelaka. pura pura ah gelak. malas aku nak ajar cara gelak. dan oh esok kerja. k bye. 

"lain kali ada mulut jaga, nasib baik la aku ni pemaaf orangnya" HUERHUERH

"happy birthday sally :) semoga hidup ceria selalu. jangan emosenel emosenel lagi okey ^^ "

Dan gengkawan bila nak berpartaiiiiii ni ? sunway ke genting? MHEUHEU nanti arh decide tunggu gaji bulan 3 . hihi kthnkbyenites

Kalau diberi pilihan antara
jalan yang gelap dengan yang terang
hendak saja aku pilih jalan yang gelap.

Bukan apa,
mahu aku letakkan cahaya disana
biar tiada lagi yang boleh membeza-beza.-PPP

Saturday, February 19, 2011

sebelum dan selepas memang lain

kenapakaubaca.[?]
"orang C*&* memang macam tu. riak!"-H.A


HEURHEURHERU oh sekarang baru terasa kufur terasa ter-asing terasa nah kau 'baru kau tahu hidup tiada kawan' baik yang sentiasa berdamping hot gossisipi kat dalam kelas // dewan terbuka // tapak perhimpunan sekarang hidup bergelumang dengan kas** , bau kaki yang kurang menyenangkan -.- , layan orang banyak cekadak kememeh gila -_-' arghh tapi itulah kehidupan, realiti yang mesti kita aku tempuh MHEUHEUH oh cakap pasal sambung study ? errrr *service currently not ebelebel** nyeh dan konklusi segala ceritanya aku nak sekolah balik . [ oh yang ni sumpah gedik sampai tahap nak kena penampo jepun sebab dulu bila sekolah nak kerja dan vice versa soo kufur] dan aku nak balik tiru tiru buku orang lain pagi pagi pukul 6 dekat kantin sekolah bila pura pura terlupa nak siapkan kerja math karangan bi watever segalajadah :/ , aku rindu bangun pagi nak mandi walaupun sejuk dengan niat nak jumpa kawan belajar kat sekolah berbincang pasal pelajaran artis isu semasa lagu lagu baru, aku rindu nak beli nasi ayam merah rm2.50 kat kantin dan beli air dengan pakcik lidah terjelir walaupun sekrang katering kantin dah bertukar tangan apa tah nama baru katering dia. lagi mahal adalah. -.- // aku rindu nak main main bising bising dalam kelas seperti bak kobis VS ayam , rindu masa sivik boleh tidor rindu masa BI boleh ' oh u can do ur own work' selepas setengah jam belajar -.- rindu masa EST so MGB [Makan Gaji Buta] lagi lagi form 4 , rindu bergosip dengan cikgu cikgi jugak rindu nak naik turun tangga masuk kelas fizik jauh gila kat puncak , rindu buat experimen segalanya walaupun ada yang tak jadi dan curi pinjam jawapan musuh  , // rindu nak gelak sama sama pusing pusing satu kelas terjah itu dan kacau kacau , rindu nak melaram bila ada koko day bila hari sukan , rentas desa BLBALALABLAB hari raya rindu buat drama kelas kalah sebab terlalu kufur hanya sekadar no 2, rindu masuk short film festival dan masih jugak no 2 sampai kamera hilang oh sedih [bukan salah aku] rindu bila time PJ tukar baju main aktiviti klise bola tampar keranjang semua rindu hari guru semua jadi munafik asi pura pura mintak maaf sehari lepas tu buat balik dan paling rindu masa SPM mula membuka tirai hari pertama dan masa tu jugak bilang berapa lagi hari nak habis. makan mekdi masa addmath SPM pergi melepaK mekdi semingu sebelum SPM kononnya revisyen .haihhhh bila cerita balik sumpah sedih. sekolah = zaman kegemilangan kita [?]  dewasa = zaman kebuncitan -.- zaman kepokaian lagi lagi selepas berumah tangga HAHA. oh miss that moment so muchhhhhhhhhhh, freakin' much :/ banyak sangat sampai terlupa walaupun ingat tapi malas nak tulis. eh malas nak tulis panjang nanti air mata merembes jatuh standard MUEHEHEHA.
//
bila hati dah retak,
akan retak selamanya
usah di'salotape'kan balik
biar ia sembuh sendiri
dan kau HARUS berlalu pergi.

indah kalau hidup relax
tidak dimarahi
tidak salah erti
namun manusia lupa
bila ada kuasa.
haih entahlaah. dia ingat aku ni tunggul ke apa? wakluuu la kalau dah melampau lampau.

 masa kat kepsi. majlis hari raya kononnya
 raya kat rumah aqil. agak best agak layanz
 result PMR. menakutkan
 raya lagi! 2009 tak salah

 oh :')
 drama kompetisyen. kalah sekadar no 2 sebab takde lagu HAHA
 ACAP'S PARTY
 pemergian pengkalan chepa :)
 konvoi berkaki raya 2009 ke 2008 tah :)                                                             
eh bye.ah nak botak rambut buruk gila jatuh saham dah. makin banyak jerawat tumbuh bila guna salah produk. cilako benci dah la buruk makin buruk muka aku nanti -_-' 

Friday, February 18, 2011

dah diam jangan nak bising.

kenapakaubaca.[?]
"masih layan lagu lama :)"-H.A

benda ni bukan perli aku. harap maklum -_-
DAN malang atau terpaling malang bila ada orang cuba ganggu tidor kta suruh mandi di pagi hanya semata untuk meriuhkan sekolah pergi ambik majalah dan lagi bermalang bertambah malang bila list magazine tiada nama aku . -.-' sedihnya rasa nak je campak semua majalah dari tingkat 3 sekolah jatuh ke LG [lower graung (moh kecek kelate ke terenganu sikit)] or etc etc etc atau ingin menghelakan nafas seperti gunung merapi ok itu melampau. ishh lepas tu borak dengan ex class ticer miss ON pasal masa depan yang aku belum tahu lagi nak jadi apa nak pilih course apa nyeh memang gelap la cerita dia .
" ticer, saya takde bakat la dalam mengedit pic jadi muanfik ni takde bakat :( " kalau menyanyi lagu lulaby tahu la mampus bukan terus tidor tapi terus pengsan atau mati . eh apa saiko kau merepek? sumpah banyak cerita tapi penat kememeh la nak kena taipi itu ini kan best ada software yang bila aku kita cakap dia record dan publish dan dengar oh sumpah kewllzzzzz.
//
tengahari tadi sepatutnya aku dekat rumah masih membuta entah mana tetiba aku kat SUBWAY macam biasa ,rumah ketiga wuhuuu macam reunion la pulak semua gengkawan ada ingat nak tengok wayang cerita sanctum tapi semua tak jadi haih masalah penat kot masalah pengangkutan walapun setiap 15min beca ada lalu , masalah kawan , masalah nak cari jalan penyelasaian hiah hiah haih [mengeluh panjang] terpaksala tunggu minggu depan , terpaksa la lupakan hasrat nak tengok sanctum // sini ada hantu // kejadah semua :( HURHEUEHREUR -.-' oh untung la makanan rm 13 lebih jadi rm7 untung la , tak haram kan? kita bayar apa -.-' hihihih [gelak setanzzzz = kufur]

// 
LUPA hari ni chap goh mei , hari yang ada lion [yang sebenarnya orang] menari menari sambil makan menunjukkan errhrhrrrrrrrrrerrr apa  eh? entah. tapi gila kewlzzz tadi tak dapat kat crocs dapat dekat giza pun jadi la. untung la hari ni bost manager asistant manager semua datang, semua jadi tunggul dan tetiba rajin bila orang besar datang HAHA. kelakar la. fuhhh nasib beta cuti :D eh kepala aku dah buruk sebab salah potong rambut DAH JADI macam ronaldo dah [bukan CR] dekat tengah panjang dekat tepi nipis aiyak bencinya. "mana doraemon?" nak putar masa ni. putar sebelum aku masuk pusat gunting rambut [padahal kedai mamak rm5 je] HAHA

' eh kufur, kalau taknak kawan cakap. jangan malu malu' HIHihihihi gelak mereng. k la chaw kthnkbyenites.

 kan dah cakap ada orang dalam dia.

play lagu rindu rinduan jadi kenang kenangan . :/ zaman lama masa tak boleh berputar

its not fair, its really not ok x4, u sepos tu kare -.-

Wednesday, February 16, 2011

brengsek lu.[?]

kenapakaubaca.[?]
"makin lama makin rindu :')"-H.A 
rindu tie aku selalu gigit selalu lap mulut guna ni lepas makan OHMY :'(


oh tipikal tahap karma bila asik asik nak cerita pasal kerja kerja kerja hang tak bosan ke tak reti orang meluat ke baca tak tau orang menyumpah ke dalam hati kata "eh budak ni asal batak benar?" baru setahun jagung berkecimpung dalam arena pekerjaan takde life pun nak batak sukun -.- enoying la. HAHA aku faham aku faham kalau ulang hari hari benda yang sama buat yang klise je tetiap hari ada juak orang yang mati dengan otomatis tanpa notification. EH lama sangat ke tak berblog? maklumla aku kan artis ramai // banyak betul orang ajak itu ini [oh perasaan gila -.-] penuh betul schedule aku [ jadual kerja morning evening atau full :/ ] lalalalalaalalala sekarang hari ni malam ni hari esok malam esok baru ada life yeah boleh rehat kat rumah [?] keluar menyundal menghabisi duit ke SUBWAY rumah ketiga selepas rumah KD  dan mekdi atau rumah keempat cathay rabu wayang murah [ohshit dah terlepas] atau GSC atau neraka -.- sumpah merepek , ni la bala lepas tak reti it , dah tak gheti nak letak tanda BACA , maklumla zaman persekolahan kelas BM dah habis kan? so terpaksa melupakan segalanya HUEHRUHREURHE
//
memang bala sungguh siapa yang kena tangkap khalwat masa velentine day OMG takde cara yang hina ke nak kena tangkap pun? agak agak la ramai pulak yang melayu [ entah islam atau tak] kena cekup tak tau nak hormat langsung esok kita kan maulud Nabi . aku yang kufurun kufurun sedikt asi dan fasik ni mampu jugak hormat walaupun sepatutnya sememangnya hari itu public holiday aku kena kerja . bila nak berhe*%$^&* ni? kalau sayang sangat, buat la hari lain. ni tak, nak jugak buat projek // drama // beramah mesra time OPS VALENTINE memang budus la cerita dia. [aku ni menyokong ke apa ? -.-' ] konon nak tunjuk kasih sayang lebih la tu ceh podah , tunjuk la hanya sekadar rasa sayang dalam hati [macam aku buat ni ] tapi orang tak nampak . apa kata orang ," dalam hati ada taman" HIHIHIHHIHHI [gelak manja sampai nak bagi sepak] EH konklusinya tak payah sambut lebih lebih  lagi bila esoknya Maulidr Rasul. haih. umat akhir zaman ni [termasuk aku] . tak gheti gheti. -__- 
//
time kita diperhebah hebahkan pasal isu mesir riot yang melampau tahap karma sampai jatuh presiden HOSNI mubarak [ OMGGGGGG aku ingat -.- entah mana aku tau tah] sampai sakit sampai gering sampai kritikal sekarang cuma hanya tinggal untuk &^%^*(&* [eh aku tak cakap apa apa -.-] , aku tertengok pulak , terklik pulak button remote talibesen [TV], terkufur ter ter ter tertengok grammy award -_- selama ni tak pernah layan walau sesen dan aku rasa bagus dan bersyukur bila time grammy tahun ni aku tengok, si gay rambut terletak topi senget awwww -.- tak menang yeah . [APA la yang aku dengki kan ni dengan JB marah pulak kang peminat dia HUHAUHUAHUAHA ] tahniah ah lady gaga sebab u tak meng-cliche kan suasana OMG dulu daging mentah sekarang telur  dengan si perempuan tinggi lampai dan the gay-EST dan esok lusa apa , usung dengan keranda? turun dari bulan? pakai baju lutsinar? AWHWHAHAHAH suka suka -.- siapa lady antybellum [apatah nama pelik sangat] dia band ke singer perempuan je pun? entah dalam magazine tunjuk lain dalam sutkhabr tunjuk lain dalam web tunjuk lain apa cer? cuciter cuciter? -.- maklum la. aku kan dah buta isu semasa.
//

 
nampak pelik memang pelik lagi pelik. tapi aku suka cara dia. ^^

play repeat play stop . [esoknya] play repeat stop play pause -_____- ' --->> playlist dalam phone . hiah tak tau nak donlod lagu apa. bila depan 4shared mulalah termangu mangu nak donlod lagu apa sedangkan bila tak depan 4shared kemain banyak lagu nak donlod tapi semua hilang ' bagai ditiup taufan' ARGHHH mula la masuk part merepek meraban ni .ah esok cuti tak tau nak menyundal ke tak nak pergi itu ke tak . sekolah amacam? subway amacam? SINI ada hantu amacam? just koling koling me dan lakukan apa yang sepatutnya. i penat yu malam ni nak tengok tivi lepaskan keringat HAHA -.-' EH DAH la nak out ni nak berubah menjadi insan yang baik. ayat klise. kthnkbyenites. aku tak suka maher zain nyanyi dalam bahasa melayu walaupun aku pendokong bahasa melayu. nampak errr pelik gila dan tak sedap. yang sedap cuma part " insyaAllah....... InsyaAllah.... " -______-

**rindu la. zaman dulu. ala, zaman dulu. zaman masih muda remaja. apa? -.-' sekarang tak remaja ke?
 
ok mana lady nya? aku ingat vokalis rupanya group. ok enoying.lagu 'need you know' agak layan walaupun tak femeliar sangat [bagi aku la .]

khairul.jerin.judy :')
last day judy after a a days [beberapa hari] kerja. bye

Monday, February 14, 2011

fasikun

kenapakaubaca.[?]
":)"-H.A

blogging expiring -.- gurhhhhhhhh bosannya blog sekarang

 "Allahuakbar maha besar." -lagu kebesaran ost cinta dan anugerah.
OH kesian nya sale hari ni. kesian kesian tapi esok public holiday -_- mesti kedai jadi sempit sampai tak tau nak duduk mana sebab castemer berjambul jambul masuk ramai nak mampus .haih "engkorang semua tak gheti duk rumah ke? rumah dah lari ke ? dah ranap ke? haih haih haih " -_- eh jangan komplen nanti komisen sikit gaji pun sikit susah pulak nak menyundal pulak nanti .HUEHRUEHREUHE
eh sebenar tak reti nak cakap apa dah kematu kepala otak terperap tak tau isu semasa dah jadi katak di bawah tempurung apa? -.- sebenarnya ada nka cakpa tapi malas nak taip. kau jumpa aku atau aku jumpa kau kita cakap eh. eh bye.
"Salam Maulidur Rasul " -

 
-rindu masa kat sekolah berkumpul berarak dan sebagainya-
sekarang agak KAF la.

Saturday, February 12, 2011

manis sinis

kenapakaubaca.[?]
"tersentak katanya "-H.A

tak kurasa , ingat masih manis
rupanya lidah kelat
rasa lagi pedasnya.

dulu aku ingat
habis itu, habislah segalanya
rupanya ada jugak
bisa yang datang menimpa.

aku cukup trauma dulu
ingatkan sekarang nak redakan
tapi bertambah trauma
itu kah lawannya kawan?

belum cukup sifat
jadi konklusinya
terserah hanya pada yang di atas sana
moga moga aku hidup ceria.

Friday, February 11, 2011

bukan dan sebenarnya.

kenapakaubaca.[?]
 " eeeeeeeeeee sepoil betul la kau ni. dah kacau bilau dah schedule"-H.A
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you-MZ
      Layan lagu maher zain menusuk kalbu kadang kadang sampai ternostalgia sendiri kadang sampai rasa nak insaf tapi apakan daya hantu setan lebih berusaha memujuk umat manusia. [?] atau manusia lebih mudah terhasut hasutan setanzz. bukankah sama je tu? kalau dulu aku asyik kira kira bila nak SPM ni , [ni masa pertengahan sekolah tingkatan lima] kalau dulu aku asyik selalu sangat kira kira hari bila nak habis SPM ni , [ni masa tengah menduduki SPM 10 hari bai boleh mati kering] dan sekarang aku masih hilang arah pedoman hala tuju still jugak mencari. mencari tarikh keputusan -______- sumpah takut. 
result nak keluar weh gengkawanz dah ready ke? kali ni bukan macam PMR weh zaman kanak kanak abnormal tu bukan bukan SPM beribukaliganda trilion milion susah dari PMR kememeh cengih tu. kali ni bukan zaman PMR yang oh lepas ambik result kita jumpa balik tahun depan tingkatan 4 masuk sainsstream ekaun watkejadah yang boleh cetus classist tu :') result ni la yang menentukan masa depan kita semua, arah tuju hidup kemana kita pergi , saat untuk ucap selamat tinggal itu ini air mata tipikal dan kegembiraan klise di tempat baru dan apa lagi ?! semua berubah. kadang manusia pun berubah/. // sebut pasal berubah.
  • manusia berubah atas sebab diri sendiri - rasa diri tu kurang keyakinan, nak tinggikan keyakinan
  • manusia berubah sebabnak ikut evolusi masa.
  • manusia berubah akibat terdapat cahaya anjakan paradigma
  • manusia berubah untuk merubah nasib. siapa tahu ?
  • manusia berubah kerana harta dan nilai.
  • manusia berubah kerana kawan , kawan yang mahmudah atau mazmumah.
  • manusia berubah kerana cinta.
DAN apa aku merepek ni ? sebenarnya nak jadi pengkritikwayang malam ni pasal cerita akumasihdara green hornet paranormal activity tapi apakan daya esok aku kerja hari dah malam hantu kat sebelah ni so apa konklusinya? konklusinya aku penat capek nak tidor. esok ada date. date la sangat, arhhh kthnkbyenites.

"buang micro SD di kepala,install external hardrive disk dekat kepala" ---sebagai salah satu cara untuk melupakan segala yang terpendam. .. atau delete all atau "do u want to format ur memory?" 
jawapan aku : yes //
"ala rilex la, chill je.diorang gurau gurau je tu." -- apakah gurau sesuatu yang diulang berulang kali sampai hati remuk ? apa tu gurau?
cuba berikan aku definisi gurau mengikut kamus dewan edisi nenek jiran sebelah kau ? UREHUWH eh bye.
nyeh. kalau caplock tunjukkan aku ni dalam mood happy -.-

Sabda Baginda s.a.w, maksudnya “Perbanyakkanlah selawat kepadaku pada hari Jumaat dan malam Jumaat. Sesiapa yang berselawat kepadaku satu kali Allah akan berselawat dan memberikan salam kepadanya sepuluh kali.”(Riwayat al-Baihaqi)-Salam Maulud Nabi :)

Thursday, February 10, 2011

dull future

kenapakaubaca.[?]
"sekarang boleh hafal lagu kat kedai. apa lepas ni?? cuba teka. kalau betul dapat $1juta"-H.A

ayat baru. blogging makin bosan. biar la cerita basi dalam otak daripada tulis tapi terlupa je selalu.
*amaran ibu ibu mengandung ; jangan baca. yang tak mengandung pun jgn baca


"feelin' i'm hiding under the coconut shell" . jap kelapa tu ada cangkerang ke? apa tempurung dalam engris? ni yang nak kena guna kamus oxford edisi jeringgeris keluaran 2012 ni -.-  asal rasa macam tak tau apa apa eh sejak kerja ? asal aku tak tau apa yang latest movie apa tajuk lagu baru baru semua ? [??!!] apa bukan sekadar di pinggiran etcetc#$%$ menaruh harapan apa semua lagu baru maher zain nyanyi dalam bahasa melayu pun aku tak tahu aku baru tahu hari ni loooooooooserrnya sejak kerja ni. HAHA apa terjadi kat luar pun tak tau, dulu tengok bangunan surian tower terbengkalai sekarang tengok dah siap [ok ni tipu -.-] apa semua news gengkawan pun dah jarang dapat ; yang dah berhenti yang dah pindah yang dah &%%* yang dah ada lesen yang dah jadi sewel yang lupa kawan yang jual mahal UHREUHREU OMGGGGGGG lifelesss gila. tapi kalau jadi 'respected grapper' lagi lifeless kot? -.-

"eh last ni cakap siapa nak kerja bagitau. perempuan je " :)
//
mood jiwangzz play. //


and exceli i dont want to lick my spit again but i dont know the fate we cannot lawan meh -.- i  terpaksa jilat balik. atau erti kata lain contohnya aku dah terbuang tin dalam tong sampah then tak semena mena aku terpaksa guna balik tin tu untuk buat kapal terbang udara helium then aku kutip. konklusinya bukan pasal tin aku nak memekak -.- aku nak memekak pasal cinta yang aku dah tolak dulu dan sekarang dengan muka seposen tembok besar besar china aku macam nak balik? murahan kan.tapi aku mengaku aku silap aku egois tak bertempat "DO NOT EGO PLISHHHHHHHHH"" [suara jantan manja yang nak kena sembelih] entah la. mungkin krisis november-disember belum reda lagi aku dah nak buat hal kan? OK la sekarang kata kata yang terbaik , selamat menjalani kehidupan masing masing. semoga masih ingat orang di sini :') itu pun dah cukup baik dan cukup wahhhhhhhhhhhhhhh  dihargai gamaknya.
"berkali kali dengar lagu kertas band selamat tinggal kekasih , berkali kali jugak aku menangis dalam hati." ---- kalau tunjuk kat depan public sumpah malu terus jadi public figure aku kang, terus orang mintak otograf.tu yang kita tamau tu HAHA -.- ok ada masalah? terlalu popular susah pulak nanti orang kata kita lupa diri -________-

moodzz jiwang ; play off
//
"first time dengar lagu hanyut fezal tahir pun dah meleleh.lagu dia semua layan la sial" 
SUSAH sangat orang nak faham kita atau kita yang susah nak faham orang ? maksud kat sini ; kita susah = dengki = iri = tak senang dengan orang , macam tu ke? atau susah = memang dangkal kepala otak berjambul  = poyo = rasa diri tu boleh maju kedepan = rasa wah aku lagi up dari kawan aku yang lain? atau susah = suka merendahkan orang lain = nampak susah sikit mula mengherdik . watdehel watdeneraka apa punya fesyen orang dasawarsa kini ? atau ettetctetc %#%$$ [ definisi yang belum keluar dalam mana mana kamus ] -.- susah sebenarnya dan tak susah kalau semua orang buang sifat susah tu. *susah = semua yang disebut kat atas. susahnya kalau ada orang cerita boooommmm tapi haprak. no komen. faham faham sendiri la. ye. kita lain, kau lain aku lain.tahniah arh.
"kekasih terbaik yang pernah disinggah dihati." :'(---- yes u are. selamat tinggal. 

moodzz kerepekmerepek::
oh shit dah bulan feb aku baru posting yang ke tiga bulan feb ni , makin jarang makin bersawang blog aku, nak letak jawatan dalam berblogla dan nak bagi kucing aku pulak ambik alih. eh dah la merepek apa aku tak tau. yeay nanti ada budak baru . fuhhhh :) best sikit .heh kthnkbyenites.

 

live or die? 

Tuesday, February 8, 2011

karma vs RAW

kenapakaubaca.[?]
"wuuuuuuuuuuuttt gaji dah terpesong kaw kaw"-H.A

argh tak boleh jadi penulis blog tegar lagi kalau nak jadi tegar pun mesti masa tak cukup, penat , nak outing itu ini  dan alasan paling klise ; MALAS -.- dan sebagainya arghghhgehheh rimas. dah tak boleh buat macam dulu yang gila saiko enoying tetiap hari nak berblog walaupun cerita yang ditulis ala ala astro ulang 24jam sampai subuh . aku rindu nak menulis aku rindu nak bersoksek soksek benda merepek tapi apakan daya tak ada ruang dan masa tak ada kebod yang 24jam berada depan aku. aku selalu ingat apa yang aku nak tulis dan tiba tiba ada setan mana hasut terus aku lupa nak tulis tu yang blog makin bersawang . stop. -.-
//
yeah dah akhirnya hajat aku tertunai bila dapat gaji pertama. terimas walaupun dalam hati tak puas hati kenapa la bank tutup public holiday habis terpaksa tunggu cek seminggu. cikai lucah dasar porn ciken son. dah dapat beli semuanya tinggal kasut baju erghhhh duit makan tambang bas ?? erghhhh dah tolak itu ini terpaksa aku makan rumput tepi jalan HAAHAHAH ehhhhh , apa guna mak selaku bank terdesak kita? wahaha .eh aku anak yang baik tak main la mintak mintak. pauww je -.- OK ENOYING.EEH stendet la gaji first takkan la nak terus beli mercedes benz ferrari ke apa lotus GT387291 balbalabl anak ayam? gila. low profile la dulu dont be high nose -.- HUHERYTFET ahhrgh masih malu dengan tragedi kastemer matsalleh-jerin bila jeringgeris dihayati. "IS SHE A MAN OR WOMEN" malunyaaaaaaaaaaaaaaaa -_____- ergh tadi lagi saiko, ada orang dressup macam tak cukup kain pakai senteng seluar nampak stokin pakai kasut crocs OMGGGGGG aku gelak besar tadi dengan sekutu kutu staff -.- teruknya tapi nak buat macamana kalau engkorang tengok memang kelakar sampai tak tau nak gelak macamana dah. HAHAHAHAH EH terkufur pulak. KAF KAF

//
 APA itu lesen kereta? apa tu P apa tu L? eee malas la nak jenguk metro tu penat jauh leceh gedik karma sial hakshasahsagdjAHDGFAhjdg EE kalau pakai lesen terbang yang selama ni aku buat tak boleh ke? sumpah malas. eh sebut pasal karman, ingat cikgu kama yang pindah sekolah yang dha berkhidmat 10tahun yang org tepuk tangan masa majlis perpisahan kesianya dan diambik alih oleh cikgu **tutttttttttttt**  "OMG RAW jadi guru pengawaS??????????" arghhhhhhhhhhhhhh ok all pengawas, u can do ur own work. do anything u like. mesti para pengawas dosa bertambah sebab buat dosa kering kutuk kutuk dalam hati seperti generasi ayam aktif 2010 HAIHHH -.- nak wat cane.

tolong la bagi aku list lagu baru terlatest. nak donlod tapi terlupa. kalau ingat bila depan page 4shared mesti otomatis lupa. haih HAHAAH ktnhkbyenites!
 
i dono why this picture give me a nostalgic moment :')

Friday, February 4, 2011

bak kata pepatah, "kerana dirimu begitu berharga" -.-

kenapakaubaca.[?]
"eeeeeeee tak suka minggu ni "-H.A

*no picca sebab internet lembap macam kongkang -.-

PFffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffFTT diam tak diam walaupun kadang kadang bising, dah cecah bulan dua uuiyooooooo  cepatnya masa berlalu. tanda nak kiama* ke ni ? GURHHH. kalau duduk dalam kandang kroks masa lama gila nak tunggu seminit pun macam sehari . ok hiperbola yang melampau , tanpa selingan paradoks. okay enoying mula mula ingat wah , Cina New Year [CNY] ni ingat tak ramai, ingat diorang macam hari raya kita, pakai baju cantik cantik , kutip angpau atau gaul yeesang atau atau atau  pergi lawat sedarajiranbalablalaa etc etc -.- ni tidak pagi pagi raya CNY ,diorg dah datang mall bershopping. apakah? eh ni tak rasis cuma nak mempersoali kenapa macam tu? malas cerita pasal sales , kedai , castemer itu semua cerita klise.tipikal malaysian ; orang boleh mimpi sampai ke mati kalau dengar ulangan cerita sama macam astro macam macam ada -.- tapi sumpah agak letih. letih untuk itu dan letih untuk ini. geram je bila dengar ada orang tu mc. haishhhhsshhsshhsh &%&*^*&^&*%^$%^$% [marah ni]

"rasanya macam ingin kembali 'pulang' ?" -- tak pernah serik ke? kalau terjatuh cinta jangan la jatuh dalam harapan lagi. harapan yang tak mungkin terhasrat, tak mungkin termakbul tak mungkin berpaling balbalala [itu bukan lagu ke?] eh harapan kan . ''kalau engkorang reti hayati, reti selami harapan tu dan korang mesti takkan terjatuh, "  masa dulu sebab tu la aku terkecundang terjatuh dalam harapan sebab  aku tak selami dan hayati harapan' tu betul betul. enoying kan?      **harapan: cinta
arhhhhh, 'lantak hang la'. entah. mungkin sekarang ni masa je menentu kan? siapa tahu?

**
stop storying stroying pasal cinta harapan watever kejadaharam semua tu. kita story-ing pasal TAJUK BESAR :: "eh mesti korang rindukan aku kan?"
sebabsebab rindu :: rindu sebab aku dah lama tak tulis belog, rindu sebab engkorang dah lama tak puji aku comel hensem manis sweet lelaki yang baik budi pekerti balablabal so on kan? terharunyaaaaa :') terima kasih walaupun tak ikhlas HAHAH -.-
oh macam ni la kalau dah lama tak jumpa teknologi, eh bukan dah lama, sepatutnya hari hari jumpa cuma detik jam waktu masa kini menjelesi aku so aku tiada masa nak pegang sentuh sebarang teknolgi sehinggala benar benar lapang. EH APA MEROYAN SETANZZZZ HUHEUHEURHEUHRRRH korang baca memang korang membazir waktu , oh kita ringkasikan apa aku nak cerita secara deduktif balablabla -.- ::

- benci layan kastemer kekwatzz walaupun dalam perjanjian surat kerja suruh jangan buat perangai.

-takut  jaga kesher sebab takut duit jadi pendek [short] tak pasal pasal kena bayar balik

-trauma untuk jawab telefon kat kedai [sebelum ni trauma untuk answer handphone call // malu untuk bercakap] sebab ada hamba Allah cakap aku tak reti nak berbudi bahasa. tolong la -.- ingat kau dah perfek arh?

-dilanda konflik persahabatan tapi dah okay balik.

- rasa cemburu tahap karmatik masih ada dan tengah carik jalan macamana nak reducing kan nya. teruk betul tahap ke-irihati-an aku . cis.

- dapat merasa teknologi baru - syukur Alhamdulillah. :')

-terasa macam hilang kawan baik tapi tak tau lagi. hurmmmm

-green hornet yang sangat meletop. sedap la kot cerita dia.thankgengkawanzz rabu :D

- dapat sekeping kertas yang bernilai, kalau basah terus tak bernilai. tapi sayang, masuk hari isnin sepatutnya khamis dah dapat tapi malang kahmis CNY terpaksa tunggu isnin depan baru bolehh jadi orang kaya sehari. *lepas ni nak syorkan bank bukak setiap hari macam mekdi kepsi semuaa -.- sakit je hati

 
-tadi banyak kedai tutup ,kedai kroks jadi mangsa pelanggan yang tak dapat masuk kedai kedai yang tutup tu -.-

- dah rindu tahap gaban kat gengkawan. lama tak jumpa. kalau ajak jumpa bukan datang sebab kerja. haiahhhhhh. kerja = beban = duit = hilang kawan?


-tunggu result SPM. arghhhh takutnyewwwwwww [gedik ala rempitzz]
eh kthnkbyenites.
There was an error in this gadget