Friday, June 26, 2009

matamatamata

kenapakaubaca.

nasib tak buta!
syukur sangat2 wehh.aku taknak cerita lagi.tunggu mata da elok nanti aku cerita@tulis dekat sini.
sekiann!

**hati hati bila berbedminton

Thursday, June 25, 2009

penyu+sakit=penyakit

kenapakaubaca.

H1N1 +tutup mulut=HELMET
profeser+doktor=hazeemnabeel
burung+babi=selsema bayam
manusia+hospital=hosia[nasib bukn bohsia]

and

etc
etc
etc

ingat,sentiasa mengawasi diri dan tingkah laku juga keselamatan
:O

Tuesday, June 23, 2009

bila saat menanti rebah,

kenapakaubaca.
aku tak tau la post kali ni ade kene ngan tajuk ke tak ouh tapi aku tulis je al ape yang tepancar di onak dan benak fikiran ku ini.
angin mendayu sepoi2 dibelakangku.anak rambut kurapikan.[cewahhhhhhh].menanti malam yang kian menanti resah.dala geli2 je ayat2 uh
oke2 lets continue.
aku naik peningg dengan tebiat hari ni yang semua perlakuan seperti celaka yang dicucuk2.[maap,bhasa kasa].memang stressssss je kot sepanjang hari..nak pikirkan lagi soal ujian LISAN n ORAL nya lagi..oral dah dapat idea da..idea nabell..ni ha,ujian lisan bm ni tak tau nak buatt apa iuhh..[esahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mengHELPP me!!zydaaaaaaaaaaaaaaa..aniqaaaahhhhhhhhhhhhhhh!!ahahaahah]biarlah sume tuh,janji yang penting kan aku tau benda2 yang kita nak hadapi ni akan berlaluuu..kan kan kan???tapi kita kene tempuhi jugakk lahh.heeeeeeeeeeee~~
~Perbualan KOPItiaKtif~
`
ouh,lupe plak aku da lama xmengapdate blog cntikjarimanisku ini.kesian ouh blogg.saba keyh.tunggu aku jadi retis populer nanty boleh la aku guna ko blog sebb nk layan peminat nanty.wahakakakakak..[perasaan siottt]
bercakap pasal hidup ni,memang lah aku ada arah tujuu.tapi tak tau tujuan nak pergy mana...
hidup or matei.huhuh.tapi aku takut.kalau aku tak usaha dari sekrang maonya aku ke longkang da besa nanti kot.uhuhuh.dah la perasaan ini diselikan lagi dengan result exam yang hampir2 membunuh aku ouhhhhhhhhhhh..SAYANGNYAAAAAAAA!!!
kadang2 aku pikir aku ni bodoh juga ea??takkan a result sekarang ni kita nak guna kat U nanty??camtu ea?maaf la yer aku pasal U2 ni aku kurang sikit.tak tahu menahu pun macam mana nak amik corse n jurusan die nanty.ikut orang jelaa.wkaakakakka..dah2 aku merapu2 benda2 yang akan datang lagi 5 tahun nanty kot nii..shaddap lah.blog aku ko sebok pehalll..
**weh2 tadi aku ade nampak budak PAW orang.kesian.tapi aku tngok jerr..dan berlalu pergy
**weh2 airini aku penat..tak habis2 nama aku disebut2 buat ni buat tuh..tak kesian ke kat hakuu nih??
**weh2 aku ni memang cemni kan?syok senirik??
**weh2 tadi aku mesej dengan S.A aku...'F'
**weh2 aku tak tau bila aku bole kapell
**weh aku tak tau apa akan terjadi sabtu nanty..
sekiann
dari
maLL,
:O

Monday, June 15, 2009

hari yang bercampur-baur

kenapakaubaca.
dah2 tiba harinya iaitu hari pertama kesekolah selepas 2 minggu bercuti[cuti yang macam kilat pantasnya]dan dan dan masuklah semester yang kedua kita bersekolahhhh..hari ni jugak lah cikgu nak bagitau semua markah2 mereka selepas diperam,disumpah[bg sape2 yang teruk uh] dan macam2 lagi oleh guru yang berkenaan.ahah.
8.00pg
-waktu addmath pun tiba.dan seperti biasa yang sudah dijangkakann markah2 bagi semua peopel amatt2 lah mem"bangga"kan hati.wakkakaak..xkesah la kann.janji ada markah dripada takde langsung lagi kesian kan.cukup aku kata aku terkilan dengan markah aku sudahh!!fullstop.:)think positiff..helo nak think positif kebendenyaaaa..markah dah dapat teruk nak mammpuss damnnn..ada hai nak think positiff
9.10pg
-waktu bm pulak yang mendatang.laah.lagi lahh aku kecewaaa dengan markah aku sebab bahasa rasmi malaysia pun aku kantoi ahahah.bukan lah teruk sangat pun markah tapi bagi aku semua markah yang aku dapt hari ni memang laa macam celaxa teruk gila nak mateiii..aku benci hari pertam sekolah di semester yang kedua tahun 2009 ni.ceh ceh ceh.aku terima nye dengan seadanya dan aku tahu itu lah balasan aku untuk diri aku mungkin..maaf kan akuu!

10.35pg
-est yang berjalan macam biasa.macam biasa kat sini kita boleh maksudkan dengan buat tahi mata,soksek2 depan belakang dan gossip kiri kanan sebab cikgu ada pun cikgu buat2 xnampak.heeeheeeee.sory ticerr menaka!!ahah.memang laa,da lali kot macam uh sebab uh ade pelajar yang terkeluar kelass masa est
**terkeluar=PONTENG
markah xdapat2 pun yang dibaca kertas aisyaa jer.MENYAMPAH macam SAMPAH!ceh22.haha esahh jangan marah naa.

11.15pg
-masa math lagi la buat jantung aku dupdapdupdap xkeruann kot.las2 sekali dapat markah hampaa.macamnalah aku boleh turun nii?ada apa yang tak kene wahai H.A??wakakaaabiarlahh still ade masa lagi kot untuk kita exchange mana2 yang buruk kepada yang baik dan vice versa.wah2.gilaa lah.nasib baik cikgu JUITA xmengamuk sakannn sebab ada jugak lah kaki2 kipas ni yang dapat A ahha mulot nak jahat aje eNN? biarlaa ade aku guna mulut engkorang kaa?

12.25tghri
-ahah.ni yang xblei ba nak cri criterr ni.TICER vasuki datang dengan tranfomasi baru uhhh..AURAAURAAURA!!think positif so u can cheer up ur self.mule2 aku xdapat lagi aww rasa macamna nak fikir positif ape yang diketengahkan oleh ticer tadi.aku anggap bende tuh khurafat aww,tapi xdelah mengjengkelkan sangat.apa yang baik uh aura seronok tu dtg balik kat diri aku lepas dapat marakah bi.waahh.ada peninkatan kot sikit.xkisah lahh.sampai sekrang aku guna kaedah positifAURAAURAAURA tuh sikit2 la.ahaha..

but today seperti hari hari biasa je oh sekolah tak macam hari baru hidup baru pun sebab masing takde inisiatif nak memberikan diri ni sesuatu peluang untuk merasakan benda yang baru.betul ke ni aku cakap ni?
wat evaa
k chiaww!
:))

Saturday, June 13, 2009

apo nak dikatoo!

kenapakaubaca.

maaf yer,sebenarnya tuan punya blog ni takde mase opp ade mase nak tuliss blog.tapi malass!.aahahahhaha..k k chow..tunggu ar start skulaa nanty!
hepy besday aripapanddi 3june
aqil muaz 11 june
may ALLAh bless u all

Friday, June 5, 2009

johor kawin johor kawin johor kawin

konklusion nyer aku tengah parah DEMAM ni.jalan jauh penin lalat,loya nak muntah pun ade.chiaw
POYO
perghh aku xpena nengok kompang macam ni.siap ade formasi macam kawad kaki profesenel.kusyuk je kot aku tgk budk2 kompang ni memalukan kompang terbabit.hihihihh..bess2

hehehehe.perantin sedg duduk di kerusi la..abes tuh ape lagii...







lawa betul flowergirl uh..beselah.tengoklah sape yg tgkp gmba ni kan?hehehehehe


siaran langsung ni kot pukul 9.30 malam tadi 5/6/09 hehehe..bapak boringg.aku tak tau nak buat apa.da la rumah kenduri ni aku tak kenal langsung.phone la kwn aku di masa2 darurat ni..hahah.nak men leptop xde betri lak..terpakse lah menanggung ayor yang keroh..fyi,yang ni kenduri malam ni nyer.esok nye lak lain punyer hall lagi. geli2.aku yang tolong potong ni.walaupun tidak lah seexpert mana,janji aku tau pegang pisau dan sebagainya nye.gmba aku xde lahh.sape nk tgkpkn kalu sumer org kt ctu aku xknl.wakakaakakaka..hheheheh..tapi besss la gakk.hik3

haaa,ni bukti dier.nmpk x tgn aku berdarah kan lembu uh??
hahhahahaahha


cek in dekat hotel pagi tadi.huheeh.muke semangat jer.lokasi segamat,johor.

kenapakaubaca.

Bermulanya Alkisah si Aktip

kenapakaubaca.



sebelum malam tanggal 3 jun,kami kanak2 riang dengan jaya dan bangga nye menelepon satu sama lain dgn penuh riak dan takbur di muka untuk bertanya kan soklan yg paling simple


mcm ni "ko nk g ou x sok??""ou?tmpt yg pling worstt and borink itu ditanye lagi.pelbagai alasan dan sandiwara di beri cntoh2 **pokai laa.xde money**laa,aku mlss tmpt tuh bosann**laa,aku da pergi ng mak aku dah kott.**criter tu aku da tgk**stkt nk g cc n men bowling kt ou kt KD pun ade**dan pelbagai alsan lagi lahh..tapi yang pelik lagi jeliknyerr..muke2 yang ckp xserupa bikin ni lah aku jumpa semasa pergi tempohari.






Malam tu ,,
bukanlah aku excited sgt nk pergi ou..sbb tmpt tuh bgi aku da basi kot.meyampah pun ade..ahhahatapi aku suke tgk cter curse of king tut cmni lah tjuk die smpi kul 4 pagi..ahaha..bru lah aku tido bile abis criter tuh.heheheehhe..tpi mata aku tlelap tepat kul 4.3 pgi kot..dah2.. 4 jam setengah 50 saat berlalu,tepat kul 8.54 pagi..tyme tuh baru aku betul2 tringat aku dejavu balik semula yang kite kne bekumpul kul 9.mknenye aku ni da lmbt laaaaaaaaaaaaaaaaa..gemookkk..tido lmbat lagi padan muka kau..hahha..dengan muke glabaha ayam,aku ragut kensal[tuala] n terus je mandy ..giler la.tyme uh aku gelabah cikit laa.tapi xbanyak pun.heheheeheh..
dah puas gelabah sume tuh,crik la pulak kasut,duit n ic..[penting jgn jadi PATI]





ahhaa..dah2 sumer tuh aku lari2 pergy kat bustop..dorg kata dirg da tggu..yang jadinye cam celakkaaaaa..xde lgsung..ckp punya ckp dorg ade kt umah hilman then terus ke bustop..
dah2 ctu jumpe WAL,HAZIM,NABEEL,HILMAN,ARIP,HAZEEM,FAKRY, N blaabaalala aku tak ingat so terus jalan pergy mcD jumpe akif n naufal lak kat sane..memang macam sengal.dorg pun tau tempat tu je.dala menyusahh kan betull kek..


"uiyoooo..akif kelua rumahh..4 da fisrt time."ayt2 tuh aku ingat lagi kott




hahaha.masing2 poyo.jumpe lak arham n shahzwan lak kt ctu.abg mutak ye sahazwan.waakaakakakak..dah lepas tuh sarap ke jap kt ctu minum milo..part tggu bas yg xblei bla..betul kata esah yang public transport ni memang macam durjana....time kite nk die die x dtg tim die nak kite kite xde.wakakakakak..kene;ah tunggu smpi berejam2..akhirnya bas smpi kul 10.45..(time tuh aku rase rugi sangat2bangun awl)ahahah..dah2 dlm bas pun masih bergosip.lembap macam kura2 punya METRObus..pergilah tambah turbo kasi laju.nasib baik ekon ko kuat.klu x..nayaa jer.wkaakakaka.ok2..arham n shahzwan turun dekt cineileisure dulu kot..kiteorg trus grak g ou.

"akif,itula OU.."kata wafiq dan hazeem sambil tunjuk sign OU






hahaha.yeayyy.kami dah tibaaa.cehh.macam journey to the west lak.padahal xde pape pun..ahahha..mule2 trus je g kat GSC..book tiket.tgk criter night at the museum..bes gilakk criter uh.wait2..

sebelum uh kiteorg men boling sat..aku kala.aku di tgga yg ke 8/9oklah.seken lah.nk tau las sape?xyaa lah.hik3..dah lpas tuh beli plakk pop corn dgn air nk bwk masukk..wal u OWE me rm3.20..but halalkn jelah..jgn kite berkira2 kot.ahhaha.dlm wayg aku xnk criter sebb mmemang syiookk sgt2..klaka betull lah crite uh..nak criter pnjang sangat.nanaty karangan aku dapa A pulak.oke2,lepass tuh barulah makan.makan kat arena..sebelum tuh kiteorg berpecah dulu.budk nerd pegi sana..aku wal akip n wafiq jln2 jap crik atin.ahahah.tyme ni pun klaka..sesat kot dl ou uh..wal macam pandai tapi xpndi pun..ade komputer yg tunjuk kn tmpt tuh pun xleh pakai.penipu..baik buat myspace je ctu ouh.wakakakak..dah2.las kat tmpt jam jumpe atin,borak2 punye borak perut pun berbunyiii..ARENAA, here we come..

bes pulak ctu.mknn pun murah2 n jimat.sedp plak uh..aku odelah tomyam.rasa nye cam cilake cam masak asam.tu bukn tomyam uh..tu TOM SAM. wkakaakak..mmg pelik.pulun je la.perut lapa..oke2

saat balik aku xnk criter tp yg pling sakit hati BAS lagi sekali lembap..sape?metro haatp nasib r rapid ade..slaju ckit.ehehehehe:O

oke tamat suda criter ku.nanty yer.tgn dah lenguh nih..salam.jumper nanty!daaa

gilaaaaaa..lupe pasword

kenapakaubaca.
ni la sebab lama tak bukak blog.mlas arh.nanty ye blog.1 hari nanti aku usap2 kau yer
:O
There was an error in this gadget