Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan [cliche version]

kenapakaubaca.[?]
"bye setanz.kau akan terkunci"-H.A



 Dulu konon nak rasa sangat jadi perantau ; lagi lagi bila dengar lagu dendang perantau p ramlee zzz masa kecik tak pernah nak hapal lirik , sekadar nyanyi ikut lirik , ikut orang nyanyi sampai sumbang pun persetanzkan . Sekarang dah besar tuhan bagi akal baru nak amati lirik dia. - baru nak amati lirik sebab dah jadi pra-perantau . MRUEHREURH -. sumpah sedih. No more talking lotzz lotz I have many work to do and minggu depan shit exam -.- sumpahan apa ni ? Bala ayamaktif masih melekat ; study last minute ? Ok itu perkara wajib

.//
mesej masuk . “oh dari ayah” - “salam aqmal , ada duit lagi tak ? Tabahkan hati , keluarga yang lain balik kampung buat lemang , ayah sorang dekat KD .” -kalau nak ikutkan , tiada simbol ( . ) ( , ) ( ? ) semua -no no -perkara yang aku suka pasal bapak aku , dia tulis main redah tiada titikkomatandasoal semua OMG – aku cuma letak sebab nak bagi korang faham. T.T – lepas tu air mata aku merembes .lagi merembes bila tiba tiba mp3 terbukak lagu evanescene my immortal dan bertambah sedih bila tiba tiba next lepas tu terbukak lagu raya saloma – selamat hari raya yang sedih tu :'( - sumpah lama aku menangis. - pikir aku boleh ke puasa 18hari tanpa diorang ? Tanpa nasik lauk lauk semua yang mak aku masak ? OMG gila lepas ni jumpa roti biskut je. Aku benci asrama . Tu je. Bila berbuka sepatutnya aku yang sediakan pinggan cawan semua ; pergi bazar kdseksyen 7 beli lauk ; kuih semua air T.T kenapa tahun ni macam ni ? . bila nak macam biasa. ?-pengalaman mengajar kita . ; pengalaman mendewasakan kita ..- berdoa sangat aku dapat hidup.

//

DAN bukan nak jadi klisey ; tut tut mesej masuk “ selamat menyambut ramadan almubarak ” -”weh korang selamat berpuasa” jangan ponteng ponteng “ bagi pantun kememeh semua” -itu semua kememeh kan lagi cliché kan [?] kadang kadang kita rasa rimas mesej masuk banyak sangat kalah artis popular. Tak sebenarnya itu bukan kememeh semua , itu tanda orang ingat dekat kita . Bukan senang nak bagi orang ingat , even aku dengan kawan baik pun ; ada antara diorang tak ingat. - itu hak personal individual aku tak nak kacau. - tapi yang penting tolong la hargai .jangan jadi macam dah up sangat . Esoklusa terngadah balik en? :'l siapa tahu ?.
Oh motif berblog hanya sekadar nak ucap :

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak yang bakal tiba . -tak la klisey sangat , tapi errr entah sunat kot wish HAHA.

Kurangkan krontolbesi , tingkatkan prestasiman. .kthnkbyenites :)

Saturday, July 30, 2011

apa tu todak dalam ingris?

kenapakaubaca.[?]
"tahniah, kau pun pelakon macam singapore doh ."-H.A


"pemuda nak saman AXE sebab tak dapat pikat perempuan ?" -- nampak beno kome ni tak laku. apa jadah pakai perfume sebab semata nak pikat perempuan, orang pikat guna hati . *jeling jeling penulis MHEURHEUH


//


agak klise tapi memang akan selalu klise lagi lagi bila rotate pusing 360darjah bincang borak pasal past. the past . pastyear question   -.-' the most yang boleh diingat sampai tak tau bila , bila sehari sebelum ramadan tahun lepas 2010 , kita ke cineilusere tengok SALT angelina joline. tak salah aku ada posting pasal tu . how tragic how melankolik masa semua tu sebab aku diapit 3 dara pingitan
a day before ramadhan 2010
 - dorang tak ngorat aku pun WAKAKA. YOU CAN RUJUK SINI -walaupun mula mula jual mahal sebab yang serta bukan muhrim -atas alasan mengeratkan ukhwah , aku pergi jugak - -_-' lagi nostalgic bila setiap puasa , konon reunion nak berbuka sama sama - puas bagi alasan dekat parent nak ikut serta ; ada yang bersiap buat surat kat makbapak *jeling budak tu WAAHAH hanya nak keluar . kamon la. [klik sebelah ni]- reunion tipikal tersohai - dan dalam waktu ramadhan jugak la , persengketaan sering kali tercetus. bala ke petaka atau takdir? sedih ada gembira pun ada sebab dapat jugak tahu hatibudi orang cemana.


ramadhan 2010 with ayamkobis



tak tahu apa apa pun -.-
cerita sentimental bukan sengaja nak diingat balik ; saja je nak bagi ingat nak tunjuk masa tak boleh ulang lagi :[ dan sekarang , a day before ramadhan hanya bakal jelma esok , kalau tahun lepas aku ingat lagi hari tu hari rabu , dan tahun a day before ramadhan adalah hari ahad. jauhnya beza. jauh jugak beza pasal kondisi dan situasi. A day after ramadhan , aku ada UPS . exam pertengahan SEM . -.- time time puasa la dia nak buat exam bagi orang pecah kepala nak pikir mathfisuxkimiasciencom semua gila ke ? -.- tu belum PSPM lagi .

"rasa nak santau semua budak U yang lenggang lenggang lagi neuron otak diorang " - wahahaha. Paling keji statemen ni ah kan ? -

dan paling ujub sekali , kalau tahun lepas kita sambut merdeka masa bulan puasa ; habis segala isu konsert itu ini tak boleh dilakukan sebab nak hormati terawih ; kali ni mungkin boleh [?] sebab merdeka dengan raya terkebetulan jatuh hari tarikh yang sama  ; dan amat malang lagi siapa yang masih sekolah ; masih kerja dekat gomen - tak dapat banyak cuti . kesian. ok termasuk aku jugak ah .

//

persetanzkan .zzzz :

first half malaysia-singapore  tak dapat tengok service curentlly not ebelebel zzzzzzzzzz [padahal ada solat hajat UPS ] --> second half tengok birumerah instead of kuning hitam- merah putih [ warna todak bukan merah gay] --> masih bangga 0-0 seri sama -- > lagi bangga bila harimau golkan dulu sampai rajagobal muka bangga ; keluar dari atap tempat berteduh dan kaver muka tak nak lah bagi riak sangat en .--> lagi dramatik bila singapore banyak sangat import pelakon pelakon hebat tempatan diorang ; konon bila pergi malaysia boleh la produksi produksi filem ambik diorang ; boleh jadi macam aaron aziz jugak -.-' ; sekali bila jatuh yang dibuat sengaja ; dikantoikan oleh kemere gerak perlahan arena astro yang sengaja diulang beberapa kali , barulah sinagopre player bangun pantas dan bersoksek sosek :" lambatkan masa ; lambatkan masa " lambatkan dengan pura pura jatuh walaupun tak kena sepatah pun -.- --> atlast seri satu sama ; macam nak hempuk je tivi cathode ray tu sampai pecah .hilang semangat nak masuk world cup .


tetap semangat
"agaknya malaysia boleh offer jadi tuan rumah world cup .-.- boleh masuk tivi jugak walaupun player sendiri tak main en ?" - hilang macam tu je kelayakan piala dunia. takpe cuba ah tahun depan ; yang penting jangan ambik pelakon masuk bola.

"rasa nak roboh kafe bila semua matrikulasion berteriak -.- sumpah takut macam dalam cerita hantu ." -.- HAHAHAA

inspirasindonesia

//
tak cukup tidor sebab saja carik pasal tengok muvie sampai pukul 5 pagi lepas tu bangun 9 pagi lepas tu komplen huha huha tak cukup tidor la itu ini la .siapa punya angkara ? *jeling kat laptop.salah laptop sebenarnya. eh bagai hujan emas , nanti elaun masuk lagi . :D so hai xpriaX8 . . kbye.

Wednesday, July 27, 2011

terkebetulan pulak

kenapakaubaca.[?]
"mengira masa nak balik wakakak! "-H.A


gambar takde intenet lembap !

OMG tak sabar nak tunggu 18.8 yakni lagi 22 hari ; dapat balik cium tanah KD , dapat online gaming sesuka hati nak menyundal pergi mana takde sapa halang ; tiada pagar matriks ; tiada guard, no more card matriks ; scan itu ini bagai OMGGGGG ok annoying cakap macam aku dah habis grad dekat matriks padahal balik cuti mid sem je -______-' apa jadah. 2 minggu lebih pulak tu , dapat raya sampai 4 hari pulak tu JER lepas tu duk melangok dalam bas balik. Tunggu 6 jam sampai pecah punggung , rimas lemas zzzzzz //
terfikir kenapa la aku TER-decide nak pergi sini ? TER-pilih matrikulasi yang ulu ke dalam tapi sorry , arau lagi HULU MHURUEUEHREUH :D” // nak jugak tu menang dengan budak arau .

<3 //

bagi aku semua masalah dah selesai ; jiwa pun dah tak sakit ; tak harap sangat nak sakit pun . Bersebab sakit tu .

...nak dekat dekat dengan UPS ni , kamu jangan la berdendam dengan siapa siapa balalalabaaalalbalbalba jiwa tak tenang , macam macam masalah kamu fikir nanti.lupakan semua tu....” - cikgu math

... jangan buat orang sakit hati , nanti kamu balik yang sakit hati , kamu punya jiwa perasaan tak menentu ; nanti mula la muncul macam macam prasangka balbalablabla lebih baik kamu lupakan dan berbaik baik.” - ustazah .

Apa yang diorang cakap ni hanya terkebetulan yang terpacul dari mulut diorang ; dan TERkebetulan terkena dekat diri aku ; yang dulu masih marah marah & kadang kadang ego sikit tak bertempat. Dan sekarang dah tersedar dari kesilapan dan terngadah untuk mencari solusi. Terima kasih. Kata kata mereka ni yang buat aku terbukak sikit mata nak lihat dunia. Dan sekelip mata je aku lupakan semua tu dan back to asas, kembali ke basic. :']
marilah berbaik baik MBB.

**

sokseksoksek matrikulasi :

=> ramai sebenarnya yang terniat nak masuk matriks // atau si mulut koloni setanz terhasut termakan dan di makan dengan kata kata matriks tu susah ; “kalau gagal kau kena buang doh , kalau kau tak dapat PNGK >2.00 kau kena buang kene berhenti on the sport dan statement lagi keji nanti kau kena lelong kat IPTA nanti kalau gred kau rendah blaalbalbaabla” .hakikat dia tak la macam tu sangat tapi aku tak nafi kan ahhh WAKAKAA,. Sebenarnya senang gila! [ ok ni tipu sangat sangat ] MHRUHERUHERUH takde , memang tak nafikan tajuk dia banyak ; 1 sem = 4 bulan lebih = >9 chapter kena cover untuk semua subjek dan sekarang percaya tak , baru tak sampai sebulan durian [ asyik asyik jagung je tukar la pulak -.-'] kiteorang pisix dah sampai chapter 8 , math chapter 6 , kimia chapter 4 dan dan kalau nak dibandingkan dengan sekolah zaman dulu dulu ; nak dekat bertahun baru siliburst dapat dihabiskan. Tu pun jenuh cikgu berpeluh peluh – sambil lap tangan dekat dahi ; sambil tudung tudung basah nak habis kan chapter ; yang tak sampai 10 chapter untuk setahun. Bayangkan -.-' punya la lama tapi student still bodoh bangang lagi macam aku WAHAHAAH betul apa -.- dulu aku ambik addmath dalam 8 kali ujian/exam sepanjang 2 tahun , aku lulus 3 kali je. 5 kali lagi ? -.- ZZZZZZZ masuk kubur. Mungkin tajuk dia tak sepanjang sekolah menengah ATAU lekcerer yang macam needfor speed -.- persetanzzkan . Dah terlambat nak catch up balik. Sekarang elok guna konsep “ redha dan redah”

=> aku salah sorang matrikulasion pun tak nak la sangat koyok bebeno nak back up matrik dari budak budak U [ pandang slek ni , pandang sebelah mata kat budak U] tapi dah memang tak gheti nak bersyukur sangat sangat , aku lagi rela pandang diploma , maknanya aku more ke sebelah budak U la walau aku ni matrikulasion . Bukan apa ; kalau nak bandingkan hidup matriks dengan U aku dengan rasa konfident cakap life as a Universitan [ nasib bukan universetan] lagi happier ; happy go luckier ; boleh tutup mata selalu [ tidor ] - memang tak sah kalau aku tak tidor . Cukup 10 min tu bernilai gila cam rasa 10 jam. U punya characterisation semua masuk kepala otak aku . Tapi entah nak wat caner aku terpaksa guna konsep kerah & perintah padahal course yang dioffer cam errrrr lopekz ; sampai tolak U .eh tak payah nak bangga sangat la U kan. Nanti aku pun masuk jugak , MHREURHREU eh bacelor ke ?sarjana muda ke ? Ijazah ke? MHRUHEURHEURU . Doa doa kan ah aku dapat. :')

=> stetment klisey :
orang macam kau ni la yang menjadi perosak negara , meyusahkan negara mak bapak semua. Orang hantar kau jauh jauh untuk belajar tapi kau buat apa kat sini? Cam hampeh .” -nabil LUPIKRLASENDIRIdemovie.

Apa yang U ada matriks takde ? Meh habaq mai sikit ?

U ada dewan kuliah? Matriks ada
U ada atm ? Matriks ada
U ada kad pelajar ? Matriks pun ada.
U ada dewan besar entah apa nama nama ahli senator apa jadah semua tu ? Matriks pun ada dewan boleh sumbat 5000 orang
U ada library dua tingkat luas berpuluhratus hektar? Oh matriks punya library kecik je tapi 2 tingkat jugak wakakakaka
U ada padang ? U ada kolej kediaman? U ada teater hall? Bilik borak ? Bilik main ? Bilik muzik tutor gym ? Matriks pun ada semua.
Cuma matriks takde masa nak tidor je :'( ok la menang ambik kbye.


=> nanti aku buat portal Matrikulasi vs University then boleh la berdebat bertepuk tampa golek guling semua kat sana. Nanti suatu hari nanti aku konklud kan semua semua dekat atas ni.Siapa ok siapa K.o

//

nak tulis banyak tapi ni je yang mampu . Maklum la. Aku ni kan malas. Orang paling pemalas dekat dunia . :-.- kthnkbyenites.

you fell alone because you refuse to share your problems with us and ;starting from that ,
blaming us is the priority for you.” - moral of the stori , kongsi kongsi la cerita kalau taknak hidup kesepian. aku ni bukan Xmen first class boleh baca minda orang -.-' kbye


OMG lagi seminggu nak exam . Tak ke mati ? Study ? Harapan anggap je cam SPM last minit .

Tuesday, July 26, 2011

mutasi

kenapakaubaca.[?]

hari makin kelam
kelam. sungguh .
walau dulu beralas berlian
bersandar kristal ;
tapi nyata ;
itu dulu
sekarang takrifan masa 
berkecamuk ;
jiwa hendo menggila 
ego menggunung
nah kau petaka mengundang
yang sakit , kita
yang pedih kita
yang merasasakithatian , kita
tapi ,
-"ingat tak , hidup seperti roda ;
kadang di atas kadang dibawah ;
sekarang kita di bawah,
esok lusa kita di atas."-
itu janji Pencipta kita.

**

aku baling permata
kerna aku nampak mutiara ,
mutiara hilang dalam kesamaran air
ke kedalaman menggila.
aku toleh ke permata
nyata hilang serta ;
akan ku tahu ,
yang baru itu tidak seindah ku sangka
persis juga yang lama .
nawaitu mengawal kita

Monday, July 25, 2011

perampasi

kenapakaubaca.[?]
"ish tak payah la jatuh ahti lagikan? -.-' "-H.A

Jangan risau, Malaysia tak dapat masuk world cup pun , masuk selection nak ke world cup pun boleh ! //Malaysia boleh. Rajagobal boleh ! -.-' entah aku perli ke puji ni.ikut nada korang ahkay. :]

//

Bukan salah aku untuk mintak jadi camni doi. Bukan salah aku jugak sebab apa punca telenovela ala novel ni terjadi weh ; bukan salah aku sori gua tatau sangat sangat. Mungkin ni semua salah kau hidup penuh ber-ego nisme tak tentu hala macam terkejut sangat -.- masuk kampung baru ; country shock . Dah aku malas nak fikir panjang tak baik menyumpah meyampah satu sama lain biarpun berpura so what ? Aku kalau nak ikutkan nak je teruskan drama ni tapi kita ni manusia kan ? So aku nak berubah WAKAKAAKAK. Layan kalau dia layan , baik kalau dia baik , dan jahat kalau dia jahat. Konsep ni senang , senang nak paham senang nak lakukan senang nak buat orang sakit hati pfffffffftt tak kisah ah yang penting aku bahagia tak kacau hidup orang MHERUERHUREH

//

“berani jadi perampas tak ?”

apa yang orang pandang pada seorang perampas? Ceh nak sedap je bunyi ; P E R A M P A S . duh bukan perampas kapal terbang kertapi bas semua letup diri tu bukan -.- walaupun tu salah satu cabang perampas tetapi aku sedang berbicara tentang merampas kekasih hati . Kesian kan siapa yang kekasih hati dia tu dirampas ; atau terampas ; merampas ; dirampaskan atau errr sintaksis aku tak kuat cuba la tanya orang orang yang pakar BM HUEHRERH. - berbalik kepada cerita bilamana apa perasaan yang merampas dan dirampas dan mangsa perampasan. Eh korang paham tak aku cakap apa ni ? -_-'

**untuk yang merampas mestila suka kan, objektif tujuan aim utama untuk merampas awek orang / pakwe orang termakbul bila dah simpan hasrat berjuta kurun sejak paleolitik nak rampas awek orang . “ agaknya kalau dari dulu mesti dah berkedut muka en so tak payah ah nak rampas sangat” - lepas tu apa ? ? o.O lepas tu lepaskan mangsa rampas dan rampas yang lain pulak.gila hidup tak boleh bla , sekeji keji taik keji lagi perampas.

“cuba sebut rampas rampas rampas rampas rampas rampas rampas banyak banyak kali ; macam takde maksud lepas tu tergaru garu kepala otak ; rampas ? Apa tu ? “ ramas tau la WAKAKAKA
-______________-

**untuk orang yang dirampas awekpakwe mesti kecewa sedih menyumpah seranah kalau boleh tambah mulut lagi kat mana mana mesti nak tambah lagi. Cukup la satu mulut. Kadang kadang bagi sapa yang sangat sayang ; ayat ayat manis // ayat ayat protective // ayat ayat manjajiwangkaratazz segalajadah mula terkeluar dan kadang kadang bila time time nak clash , waktu perampasan ni la jadi waktu macam orang mengantuk disorong bantal . The waiting waiting time oleh sikekasih dirampas. Ok apa aku cakap ni setanz ? Sumpah tak faham

#cerita sekali lagi sumpah macam :') aku menangis kot masa diorang meet up perjelasi segalanya pasal tumor pasal jadi gila pasal mengandung bila dicerai OMG nasib tak ada tisu kalau ada tisu dah meleleh dah air mata lagi . T.T cerita dia sedih gila. Macam mynameiskhan. ; imaginasikan bila kita ada kat tempat tu menguji kau berprikemanusiaan atau berprikebinatangan. -.-'

**dan macamana dengan perasaan mangsa perampasan ? Entah kau pergi la tanya dia sendiri , aku mana tau aku tak pernah dirampas lagi -.-'

//

keji gila aku time ceramah ambang ramadhan boleh pulak tersengguk sengguk cari posisi sesuai untuk tidor tidor ayam ; ala kau macam la tak biasa buat bila time time ceramah. Elok elok ngantuk bila dia sebut ok majlis bersurai ; perghh mata terus terbeliak ;rasa tak ngantuk ; rasa cam baru nak bangun tidor HUREEREERHUEUER ,dari kuyu ngantuk cam nak mampus tadi . Keji gila perangai aku.aku ? Eh kita.

Talking about ramadan its remind me about my past memories with the cabbages and all ayames . Reallyfuckingmissyuolsss :') bila nak jumpa buat havoc persis dulu ; sambungkan table walau owner kedai cam gunung berapi dalam hati nak mengamuk ; bila bayar guna duit syiling ; bila RAW datang bawak cake , “i made it my own self” -entah beli luar ke apa tapi makan je WAKAKAKAK
sumpah rindu . Rasa cam semalam je- And now, the upcoming ramadhan may will be a bit differ from my past, since the age increasing, the kondisi dengan surrounding pun jauh berbeza. Masalokasi membataskan segalanya. - ok kufur bila ramadhan taknak pulak cerita pasal terawih yang boleh bilang guna jari je ? -.- TEEEHHHHEEEEE ok malu kthnkbyenites.


// konklusi cerita atas.
-tengah ber-ura ura nak jadi perampas.
Should I ? -eh amywinehouse dah mati, mati mati aku ingat tu kurtkobain kbye malu kali #2.

Saturday, July 23, 2011

plastik.

kenapakaubaca.[?]
"aku harap kau rasa sakitnya"-H.A

no pica sebab intenet lembap gila cam siput

realiti mengundang fantasi ? atau fantasi mengundang realiti.? sampai ke mati memang tak ah nak berlaku . susah tau hidup ni. [ asik mengomplen je , mana hidup nak berkat ] exceli hidup tak susah , kita je make it hard even sengaja gedik nak jadikan dia lagi susah. padahal senang .
"just flow with the wind "  --- satu yang susah pasal hidup orang selalu deskripsi pasal "susahnya hidup tanpa kawan ". susah ke weh ? mana satu kau pilih hidup dengan kawan atau tak ; ok biar aku bagi kau beberapa kondisi.

>> Bila mana kita selalu ingat kawan tu la segalanya ; dialah yang caring pasal kita , dia jugak yang ambik berat dia lah itu dia kawan lepak dia kawan outing dan bila sampai satu saat dia dah ada kawan baru , dia tetap akan lupakan kita . ini realiti bukan fantasi . -.-'

>> Bila mana seorang kawan penuh dengan egoisme, penuh dengan nista di hati - kita jadi tak keruan . "eh aku nak benci kau ke aku nak pura pura benci kau tapi aku perlu kawan dengan kau " ; atau "aku memang patut jauhkan diri dari kau" - susah nak faham orang atau suruh orang nak faham kita. sekali lagi , just flow with the wind.

"Ego tinggi tak dapat hidup bro." -


- engkorang nampak aku sombong ke? WAHAHAH aku bukan sombong doh , aku cuma malas nak layan. sebab errr malas la ! wakakaka.

>> Bila mana distance relationship menjadi masalah ; sorang belajar dekat hulu , sorang belajar dekat hilir , komunikasi makin kurang ; persahabatan jadi renggang ; berlaku insiden bodoh-sombong ; berlaku perak- memerak [ sebut nada macaman nada se-erti berlagak ; bukan negeri perak] " aku ada ni , kau ada ke ? alih alih semua sakit hati tak bertegur sapa.

>> Bila mana semua nak upload gambar gambar konon happening dekat laman so-sial , konon happening depan gambar , cuba play kondisi di sebalik gambar , contoh ; kita senyum dalam gambar . plastik- senyum hanya sekadar dekat gambar statik ; lepas gambar dicaptured , hati jadi tak menentu weh. that's what we called manusia.

#deskripsi melankolik tak monoreh atas ni ada banyak lagi sebenar nak tulis.tapi cukup la dulu kang tak pasal pasal aku kena simbah asid. "nasib dekat kedah tak ada acid man" :]

konklusi -: aku pernah hidup penuh dengan kawan tapi aku tak pernah nak ada kawan yang terakrab . sebab aku tahu , kawan akrab mungkin lama lama boleh jadi musuh  (macam sekarang ) ; mungkin boleh jadi 'hangat hangat arang membara' ; mungkin jugak boleh kekal sampai mati. -
bukan nak kufur tapi aku rasa aku lagi bahagia hidup tanpa kawan akrab. :') nak kawan jom. taknak kawan sudah nama kau pak dolah ***** kau sebelah. HAHAHAHA

//

"maybe , i'm not suite to be with you. please  seeks someone that better than me." - kata kata sakit hati. MHRUHUERHHEREU nak wat cane. life kan ? cuba baca balik dari atas. Hidup ni susah kan ? ok enoying , aku ada lagi seminggu untuk study sebab 2 minggu lagi akan ada ujian penentu masa depan kelam aku . o.O siapa kisah ? kthnkbyenites.


"hoping that we can be like before"
- ramai benar yang akan terasa dengan kenyataan. tak pe.terasa je. jangan makan dalam sangat,bukan untuk kau pun. :) eh bye budak UiTM, korang punya U dah panggil panggil tu MUAHAHAHAAHAH eh kbye

Thursday, July 21, 2011

kewlsux

kenapakaubaca.[?]
 "kira masa nak jejak KD semula ! "-H.A

OMG minggu ni terpaling malang ah lepas je balik dari KD hari tu terus life jadi 'seghabut' - bak kata orang kedah . seghabut means huru hara ; sama makna nye dengan serabut kita la HEUHEUHE Isnin sampai bilik pukul 6.30 pagi lagi keji tidor setakat sejam je lepas tu bangun pukul 8 siap siap kemas barang keluarkan itu ini dari beg yang bawak cam nak balik kampung hari raya seminggu -_- then masuk  kuliah buat taik mata nak wat caner sumpah ngantuk. WAKAKA untung la balik KL balik hari macam tempah maut kau tau ? tu la gedik lagi nak balik sangat. konon rindu rumah pui.

//

dan memang karma . ulang semula dari masa ke masa , dari suatu ketika ke suatu ketika. tak cukup dulu sekarang pun sama. " kat mana mana ada je eh ? " - tolong la. dulu pun kau buat macam tu kat aku , sekarang pun sama ? " oh ya siapa je la en aku ni. Nak cakap aku berubah ? can your hold the mirror at yours first? aku berubah sebab kau berubah. OMGGGG rindu ayat aku nak berubah sejak form 4 2009 haha masih jauh lagi masa tu nak SPM.

OH berhenti dari baca cerita balada tak tentu arah dekat atas ni. saja je merepek sebab aku rindu rumah sebenarnya . OH rumah tumpah darahku -.-' dal hati penuh persoalan personifikasi ;
eh bila nak raya ni sampai sanggup ketepikan puasa ?
eh bila nak cuti mid sem ni sampai sanggup persetanzzkan UPS ujian penilaian sem.
eh bila nka balik rumah nak menundal sini sana ; nak ikut serta budak UiTM sundal sundal menyndal HAHAH -persetanzzkan esaimen.-.-'

semua tusampai subuh sampai infinity pun takkan habis kalau nak dipersoalkan tapi malangnya esok aku ada teknik menjawab UPS fizik dan apa masalah ? pffftt. masalahnya kat sini apahal diorang kacau waktu perdana aku untuk tidor ? kenapa mengapa why ? kue ? namaste BLABALBALAB MUHUEHERH sedih betul minggu.

//
its ok.aku dah kenal kau. kau memang ego . BAHAHA so siapa kisah ? sumpah aku tak. kalau dulu ye la aku ni bodoh sekarang no no no tidak lagi. kita ikut je cara masing masing. life's easy sebenarnya. UEHUERH kthnkbyenites.

best duduk ala ala piknik kau sampai kena tegur dengan pak JAIS!

Friday, July 15, 2011

basosloo.

kenapakaubaca.[?]
"gembira! "-H.A


at lasttttttttttttttttttt im home like lagu im kaming home im kaming home tell the world that im kaming home muehehehehe.
// but before that
sumpah aku benci dan tak faham kenapa perlu ada bersih ? maksud aku bukan niat bersih tapi tindakan bersih yang menghuru harakan ? maaf benci sangat. -.- one word ; bodoh.


//but before that
sumpah enoying duduk dalam bas lama gila nak mam tapi dapat jugak menge-test dan menerai serta merasa naik bas lama lama sampai pecah pungguh sampai rasa nak lepuk orang sebelah ; 70% daripada 100% dihabiskan masa dengan duduk - tak kisah la mata pejam ke tak tengok luar walalupun gelap tapi kerusi dia macam sofa bai seketul seketul HUEHUEHUHEUHE. -dalam hati penuh kejian cacian nistaan - sebab driver bas bawak pelan nak mampus habis plan nak sampai rumah lambat :[ watevurrrrrrr semua tu janji aku happy bila mula mula aku bukak mata dah sampai tol Sg Besi dan lagi gembira bila aku nampak TimesSquare ; which means the puduraya is nearby with it :') -one word. alhamdulillah.


pasca-epik sebelum gatal tangan nak keluarkan duit beli tiket bas ; pujuk akif suruh join jugak buat tambah kroni budak KD,  dia taknak takleh wat apa la. masa nak salam akif sumpah rasa macam aku balik KD selamanya padahal balik 2hari je pun - implikasi ; menangistapi tahap air mata bertakung je. rasa sedih tinggalkan kawan sorang sorang dekat sana tanpa kawan rapat . harap kau berjaya hidup.- pra-pasca-epik ; "dik tiket bas ke shah alam pukul 5-5.30 dah habis la dik , cuma ada ke KL saja tu pun pukul 7 pm "- hati dah meluap luap sebab baru telipon pukul 1tgri tadi kata tiket ada ada ada . masih banyak lagi sumpah tipu takkan la baru lepas 3jam dah takde . :'[ sedih kot. mula saat tu semua plan tak jadi. -
-lepas naik bas pukul 7.30 - dia pergi shahab pula aloqstaq- turun sungai petani baru ke pudu -ambik masa nak pergi-tunggu kat stesenstesen - pffffffffffffffffftt aku dengan irpan menyumpah nyumpah tapi nasib la bas tu sejuk macam kutub utara . tak larat kulit i u nak ditembus sejuk tu -.- ok merepek apa aku cakap setanz?


//


"OMG sekejap gila masa bergerak aku ada kira kira lagi 24jam je nak bertolak ke kedah balik :'(( sebelum betul benar balik berminggu untuk raya haihsssss " :/


even kena bantai 4-0 , even ada penyokong malaysia yang berpaling tadah tukar baju ; mula mula pakai kuning/biru , tukar biru pekat ; even safee sali ,idlan duduk tepi tengok sebab injured pun ; even aku tak minat bola sangat ,aku tetap sokong Malaysia konon patriot la sangat en ? :D
prediction untuk Malaysia - Liverpool berapa?
//
ah banyak sanagt cerita. to be continue.


Tuesday, July 12, 2011

sakit-rumah/

kenapakaubaca.[?]
"selamat menempuhi kehiduapn baru :D " -H.A


OMG baru ada masa ? ulang balik ; baru ada masa nak menulis blog konon duduk sini tak ada masa nak tulis -.-'
sekadar ringkasan:

  • Mulut masin cakap "mana esaimen ni ? apahal sikit sangat ?" tapi bila dah tulah atau bala senang gila nak datang , cuba cakap pasal "eh mana la awek cantik , balabllaba eh bila la nak kaya ni ?" lambat betul nak dapat atau makbul ERGHHHH dan sekadar konklusi semalam dapat 'sikit' sangat esaimen dari semua semua fizik ke math ke kimia ke HAHAHA so nak taknak terpaksa kunci mulut dan rajinkan tangan  untuk buat walaupun tak rela yu . HUHEUEUH .// teringat lagu tila-rela. layan gila bila malam malam zzzzz
  • OMG macam tak percaya ingat budak UITM apa apa TM lagi je ke boleh balik cuti , nyeh budak matriks pun boleh balik la tapi cuti tak rasmi la HAHA ahh persetanzkkan janji aku dapat balik rumah [hope so ] harap harap ada tiket bas saat akhir sebab entah celaka apa atah acik kaunter bas tu tak kasi booking online talipon dan kalau takde nak je aku hempuk kedai dia jadi tolong la aku berdoa jugak . HEUHUEHH
  • Balik Kd setadi ke menyundal? persoalan yang bagus .// alasan cover #1 : rindukan keluarga, maklumla sampai saat sekarang dah lebih sebulan sebulan 22 hari 11jam 48 minit aku ada kat kedah tak balik balik macam takde rumah padahal ada asrama pfffftt ; asrama tak sama kot macam rumah. asarama ada TV ke ? ada leptop ke ? ada wifi ke ? ada ke ada ke ada ke ?? %^(&* bukan nak kufur tapi hmmm belum biasa lagi. adehai. #stetmen macam gila kufur melawan hakikat kan tapi entah macamana tah , biar la HAHAHAHAHA // alasan cover #2 : Sebab dah konon homesick . alasan cover #3 :rindukan ibu ayah kakak abang semua pffffffttt padahal bila semua depan mata tak rindu pulak hampeh HAHAHA dan konklusi : aku nak balik la -_- dan KD tunggu my arrival buat la sirih junjung ke bunga manggar ke apa apa ke yang patut kenduri kesyukuran ke wahahahaa
  • Aku tak tahu bila dalam jangkamasa panjang nanti aku ada penyakit kronik ke tak :/ sebab dekat sini rasa cam gila tak guna hari hari menghadap meggi sebagai makanan tambahan perosak saraf nyeh -.- tapi kalau kau la kan bila dah lapar semua bedal kan ? same goes to me tapi aku tak semua bedal , aku bedal benda yang sedap je HAHA o.O ?? dan pernah masa minggu lepas aku 2hari setengah makan meggi berturut turut sebab atm rosak ; atm yang tak lojik pelajar kemain ramai sampai 1800+ tapi letak ATM seketul je so nisbah 1800+: 1 ada ke lojik ? sumpah tak lojik cam watdeneraka.
  • Belum pun Puasa lagi dah berangan angan mat jenin bercita cita plastik untuk buka puasa bersama ayam ayam :') rindu korang la siot. ala rilex la der lagi berapa hari je tak sampai 29 hari je untuk sampai akhir akhir puasa so nyeh jom ke JCM lagi nak? kali ni bukan untuk makan tapai untuk balas dendam robohkan rumah kedai dorg wakakaka sumpah kenangan tragis 2010 bila makan kena bayar rm300+ yang hampir separuh bayaran tu kena guna duit syiling paling tak bleh bla ahh . :D bila diingat balik sumpah memories doh sumpah kenanangan . jom la lagi.
  • ERR "different places, different flowers?" kata kata ni mengundang tragik lagi bila semua suka kondem kondem.Nyeh tapi persetanzkan orang nak cakap apa. tapi yang penting aku dah jumpa sorang yang masuk diri aku . [berapa kali doi kau cakap benda ni tapi benda sama je tetap akan berlaku ?] HAHA tapi kali ni serius doh dan ini benar benar menggamit perasan menusuk kalbu eceh ok tak payah nak poyo sangat la kan kalau sampai saat dia tak tahu atau tahu atau [pura pura tak tahu la kan MHUERHUHUER :D
harap harap ah aku dapat memblog hari hari doh sumpah rindu kalau dudlu otak fresh berpusing fikir ayat nak tulis kini ayat ayat telah ditewaskan dengan nombor nombor persamaan fiziksuzkimiaaddmathsainskomp bala bala bala ni semua bala ni , dan terfikir kenapa aku jejak kaki ke sini ? WAKAKA so sapa sapa kat luar sana nak trytestcuba konon nak adventure life meh meh masuk sini meh ; tapi aku lebih rela tidor selimutkan bantal ah kat rumah k bye.

Sunday, July 3, 2011

sameraization

kenapakaubaca.[?]
"makin rimas dengan .............. "-H.A



dulu pakat pakat kata ' aku nak merantau la , nak bawak diri , nak mula hidup baru , nak buka buku baru ' dan nak tahu apa kata aku sekarang ; just lets life remain same. ni bukan pisix doi apa pascal principle kata pressure dekat semua tempat sama ; ni bukan juga bilangan mol dalam sevolume air balblala semua tu bukan ni pasal kehidupan yang SAMA atau erti lain dull atau erti lain tak berkembang yang setiap masa penuh dengan hell ; lain la kalau heaven baru syioksikit. //  " DER ,baru terasa dan ter-sedar this my fate  " DAN tercakap , oh ni ke hidup aku ? " patut laa lamee-o je. dan konklusinya oh rumah oh KD mana kau aku boleh carik guna googlee maps je tak mampu lagi nak jejak kaki betul betul depan rumah. setakat tengok satelite dari atas nampak bumbung sobsobsosb paling sedih ah cerita dia. gambar dia static pulak tuh kalau bergerak hilang la rindu sikit takpe ah nasib ada 3G. baru aku tahu apa function 3G sebenar HUEHUEH

"it was and it always be an annoying drama." - bila drama nak habis ? lagi berbulanmakan tahun hari jam minit saat detik bila semua ni nak habis weh . aku cakap bukan sebab seksa kat sini ; kat sini ok tak la seseksa macam pemikiran negatif puak puak luar kata matriks ssusahh pffffttt matriks senang kot -________- [yang ni betul betul kufur] tapi aku boring buat benda sama buat itu ini zzzzzzz ini ke budak budak asarama yang gembar gemburkan sedap tu ? argh persetanzkann aku lagi rela duduk bawah ketiak mak duduk rumah belajar je dekat dekat dengan rumah [ STPM???! ] daripada duduk sini sumpah jadi orang kaya sehari kalau rm50 tak keluar tak sah ; sehari dan metaforakan duit tu macam air mengalir tak sah .HAHAHA bayangkan baru pegang riban ribang sikit tak sampai berapa minggu sudah tinggal sa- sa je. sa = sa puluh ratus ribu puluh ribu blaabllablalala dan apa ? minggu depan nak bertranspomer ?IHEIRIHREHUE .
"hebat betul orang arau turun alor star ! " dekat arau takde mall ke ? WAKAKAKAKA kuala perlis kan ada laksa sedap , ada jeti pergi langkawi. turun la langkawi. nak jugekkk pergi kedah. 

**
trying to paham memahami loghat loghat kedah kelantan kat sini tapi susah gila nak faham [ni bukan keji ni ] ada sometimes aku iyakan je apa dorg cakap ; " #*$%##$%&^(&(&* mek mu balablbbal "  --- " oh ye ke ?" -.-' padahal tak faham sesen. mesti la ada count-trist duduk sini , elok la tu yang ni boikot selangor yang selangor boikot yang tu pfffffftt macamana nak maju weh ? etlis aku belajar bahasa baru ; yang puas aku suruh paksa perintah kawan aku suruh cakap semalam tu semalam , bukan kelmarin. * kat kedah semalam tu kelmarin. dan bila aku cakap . "Semalam ke ?? semalam ke ? semalam ke ? * ulang sampai dia annoying. HAHAHAAH but setakat hari ni , boleh boleh la. nak tunggu raya a der. cepat gila lagi beberapa hari je. 60 hari kot -.-'
**

kalau dulu roda aku ada la macam suku 1/4 dekat atas sekarang makin 2/4 dah turun dah ; sekarang zaman kemoodi-an aku zaman hati merembes balik bila pikir soal itu ini .Hidup tak selalunya dekat atas ; kadang kadang aku lupa . sorry bukan , kita kan ? MHUWEHURUHER .tengok orang punya zaman pulak naik . biasala surrounding baru ,. mesti la nak mula hidup baru ye tak ? kenapa aku tak pernah terfikir nak mulakan hidup baru merupakan satu propaganda perasaan egoisme yang tinggi ? kau pergi la mana mana bawah laut ke bawah tanah 7kakilebar 4 kaki dalam atau vice versa , pergi la merantau jauh juah [kedah ?-.-'] pergi la pergi la selagi itu perasaan kau lagi menebal dengan perasaan nista / keji / saiko akan orang lain atau sesuatu benda yang konkrit. - dan this is what I fell right now and before this. Lumrah ke ? bukan rasanya.-.-' 
//
lagi lagi kalau dah ada benda baru dalam hidup. benda lama memang wajibulghunnah akan lupa. itu la manusia . // tak nak jadi pesismistik sangat nanti orang keji itu ini hina sangat lemah sebagainya , nak jadi hati kering persetankzn apa yang orang kata pasal apa aku nak buat dan yang penting ikut hati jangan sampai mati . kbye tazkirah hari ni..

//
"oh aku tak gheti nak tulis post sedih sedih macam fana " - pasal rindu rinduan jadi kenang kenangan segala jadah semua tapi apa yang aku tahu aku rindu kerja lama aku walaupun jengkel penat berdiri tapi it was fun , borak itu ini lagi lagi kalau ada geng memang kastemer is always wrong la ceghiter dia . lagi rela kerja bermandikan ribuan ringgit daripada errrrrrrrr paham paham LA hahahahah [ gila kufur] . OH damn aku sentiasa rindu korang fana afiq khairul . walaupun masing masing ; khairul duduk hulu HHAHA afiq anak emas duduk Pj farhana si manja duduk Dmnsara , semuanya aku rindu WAKAKA. nanti bulan puasa weh ! jom bukak puasa sesama. dan penuh wishlist  senarai jemputan aku bulan puasa ni .
**

OH my kawan yang tersangat baik hari hari SMS borak pasal macam macam. Happy Besday weh ! sweet 18 tau ! dah besar kau FASHA! - ingat lagi masa pergi cineleisure main pool bola terkeluar table dan gelak camnakmatei ? ingat lagi bila henpon terendam dalam air KLCC ? takpe terendam dalam air tempat kaya takpe? ingat lagi cat kelas semua ? pergh pergh malas nak ingat semua boleh jadi jejak kasih nanti WAHAHA kthnkbyenites ! :)

Friday, July 1, 2011

antagonism

kenapakaubaca.[?]
"sejarah mungkin berulang "-H.A

kesian kat blog dah lama tak buat onar kat sini ,memekak mekak tak tnetu hala OMG aku rindu blog. sebenarnya memang tak ada masa nak tulis cuma malas je, maklum la kat sini nak pergi satu tempat ke satu tempat ; let say dari bilik aku sampai pusat sumber mau cecah 2km [ ok sarcastic ] tiipu je, ada la dalam 500meter , tak ke jenuh tu HAHA patut la kat sini aku makin kurus weh. kalau dulu berat aku 50kg sekarang dah turun 53kg -__-' sihat tak? . persetanzkan semua. ALOTOFstorytobestorymory tapi masa tak cukup macam aku cakap tadi malas nak mampus tapi bila online fb rajin pulak bila nak taip menang ni pffffftttt. habisla aku tak dapat nak pecah rekod entry berbanding dengan tahun lepas. -.-

**
Cakap pasal life ; apa jawapan korang bila duduk kat IPT ? sama kan ? ok tu la jawapan aku . hidup kena belikari buat sendiri itu ini 0.o bangun bangun tengok bukan dekat bilik dah ; bangun bangun ada kat tempat orang lain dan lagi kufur bila kita dikejutkan orang lain bangun subuh EHRGEJRGEGRER tapi maklum la dah kufur nak wat camna katil pujuk suruh tido balik. bukan katil tu, tu setanzz doh. # memang tak cukup masa duduk sini kalau kat sekolah dulu 24 jam rasa macam sejam kat sini 24jam rasa cam 10 minit , rasa cam seminit pun ada jugak wakakak , so konlklusi nak masa berjalan pantas , cepat cepat la masuk IPTPTS apa jadah segala.boleh kawin cepat walau PNGK entah kemana muahaha

**
and who say duduk dekat sini jauh dari benda benda neraka semua tu ? *benda neraka = wayang karoeke lepak cuma sedih satu je takde sini. MEKDI ! :[ seriusly aku mengidam nak makan mekdi paling kokak pun bagila aku mcciken doe kalau tak ada dabelchisbeger dasar ayam -.- bukan nak kufur tapi hakikat WAHAHA. dan kufur nikmat lagi bila duduk sini duit ibarat macam iar disimbah ke dalam longkang ; duit habis dekat benda benda yang tak pasti tujuan dia apa tapi kita nak beli jugak . aduhai .nasib baik tempat aku jauh sikit terperosok kedalam :/ so mall jauh ah , kos untuk ke destinasi setanz pun tinggi membuatkan aku terpikir beribu kali nak keluar ke tak keluar ke tak tapi dah kufur nak wat cmane terpksa ah keluar. 

** 
dan bercakap pasal perasaan , memang susah ;agi sekali aku ditimpa tangga. nak carik sikit salah , orang sana perli perli , orang sini dajjal dajjal so takleh wat apa la. hidup aku memang kat tangan korang pun weh. terima kasih daun keladi. :D kthnkbyenites  masa sudah sampai. 


RINDU korang semua ! gay gay ayam sekalian ! :')
There was an error in this gadget