Wednesday, July 27, 2011

terkebetulan pulak

kenapakaubaca.[?]
"mengira masa nak balik wakakak! "-H.A


gambar takde intenet lembap !

OMG tak sabar nak tunggu 18.8 yakni lagi 22 hari ; dapat balik cium tanah KD , dapat online gaming sesuka hati nak menyundal pergi mana takde sapa halang ; tiada pagar matriks ; tiada guard, no more card matriks ; scan itu ini bagai OMGGGGG ok annoying cakap macam aku dah habis grad dekat matriks padahal balik cuti mid sem je -______-' apa jadah. 2 minggu lebih pulak tu , dapat raya sampai 4 hari pulak tu JER lepas tu duk melangok dalam bas balik. Tunggu 6 jam sampai pecah punggung , rimas lemas zzzzzz //
terfikir kenapa la aku TER-decide nak pergi sini ? TER-pilih matrikulasi yang ulu ke dalam tapi sorry , arau lagi HULU MHURUEUEHREUH :D” // nak jugak tu menang dengan budak arau .

<3 //

bagi aku semua masalah dah selesai ; jiwa pun dah tak sakit ; tak harap sangat nak sakit pun . Bersebab sakit tu .

...nak dekat dekat dengan UPS ni , kamu jangan la berdendam dengan siapa siapa balalalabaaalalbalbalba jiwa tak tenang , macam macam masalah kamu fikir nanti.lupakan semua tu....” - cikgu math

... jangan buat orang sakit hati , nanti kamu balik yang sakit hati , kamu punya jiwa perasaan tak menentu ; nanti mula la muncul macam macam prasangka balbalablabla lebih baik kamu lupakan dan berbaik baik.” - ustazah .

Apa yang diorang cakap ni hanya terkebetulan yang terpacul dari mulut diorang ; dan TERkebetulan terkena dekat diri aku ; yang dulu masih marah marah & kadang kadang ego sikit tak bertempat. Dan sekarang dah tersedar dari kesilapan dan terngadah untuk mencari solusi. Terima kasih. Kata kata mereka ni yang buat aku terbukak sikit mata nak lihat dunia. Dan sekelip mata je aku lupakan semua tu dan back to asas, kembali ke basic. :']
marilah berbaik baik MBB.

**

sokseksoksek matrikulasi :

=> ramai sebenarnya yang terniat nak masuk matriks // atau si mulut koloni setanz terhasut termakan dan di makan dengan kata kata matriks tu susah ; “kalau gagal kau kena buang doh , kalau kau tak dapat PNGK >2.00 kau kena buang kene berhenti on the sport dan statement lagi keji nanti kau kena lelong kat IPTA nanti kalau gred kau rendah blaalbalbaabla” .hakikat dia tak la macam tu sangat tapi aku tak nafi kan ahhh WAKAKAA,. Sebenarnya senang gila! [ ok ni tipu sangat sangat ] MHRUHERUHERUH takde , memang tak nafikan tajuk dia banyak ; 1 sem = 4 bulan lebih = >9 chapter kena cover untuk semua subjek dan sekarang percaya tak , baru tak sampai sebulan durian [ asyik asyik jagung je tukar la pulak -.-'] kiteorang pisix dah sampai chapter 8 , math chapter 6 , kimia chapter 4 dan dan kalau nak dibandingkan dengan sekolah zaman dulu dulu ; nak dekat bertahun baru siliburst dapat dihabiskan. Tu pun jenuh cikgu berpeluh peluh – sambil lap tangan dekat dahi ; sambil tudung tudung basah nak habis kan chapter ; yang tak sampai 10 chapter untuk setahun. Bayangkan -.-' punya la lama tapi student still bodoh bangang lagi macam aku WAHAHAAH betul apa -.- dulu aku ambik addmath dalam 8 kali ujian/exam sepanjang 2 tahun , aku lulus 3 kali je. 5 kali lagi ? -.- ZZZZZZZ masuk kubur. Mungkin tajuk dia tak sepanjang sekolah menengah ATAU lekcerer yang macam needfor speed -.- persetanzzkan . Dah terlambat nak catch up balik. Sekarang elok guna konsep “ redha dan redah”

=> aku salah sorang matrikulasion pun tak nak la sangat koyok bebeno nak back up matrik dari budak budak U [ pandang slek ni , pandang sebelah mata kat budak U] tapi dah memang tak gheti nak bersyukur sangat sangat , aku lagi rela pandang diploma , maknanya aku more ke sebelah budak U la walau aku ni matrikulasion . Bukan apa ; kalau nak bandingkan hidup matriks dengan U aku dengan rasa konfident cakap life as a Universitan [ nasib bukan universetan] lagi happier ; happy go luckier ; boleh tutup mata selalu [ tidor ] - memang tak sah kalau aku tak tidor . Cukup 10 min tu bernilai gila cam rasa 10 jam. U punya characterisation semua masuk kepala otak aku . Tapi entah nak wat caner aku terpaksa guna konsep kerah & perintah padahal course yang dioffer cam errrrr lopekz ; sampai tolak U .eh tak payah nak bangga sangat la U kan. Nanti aku pun masuk jugak , MHREURHREU eh bacelor ke ?sarjana muda ke ? Ijazah ke? MHRUHEURHEURU . Doa doa kan ah aku dapat. :')

=> stetment klisey :
orang macam kau ni la yang menjadi perosak negara , meyusahkan negara mak bapak semua. Orang hantar kau jauh jauh untuk belajar tapi kau buat apa kat sini? Cam hampeh .” -nabil LUPIKRLASENDIRIdemovie.

Apa yang U ada matriks takde ? Meh habaq mai sikit ?

U ada dewan kuliah? Matriks ada
U ada atm ? Matriks ada
U ada kad pelajar ? Matriks pun ada.
U ada dewan besar entah apa nama nama ahli senator apa jadah semua tu ? Matriks pun ada dewan boleh sumbat 5000 orang
U ada library dua tingkat luas berpuluhratus hektar? Oh matriks punya library kecik je tapi 2 tingkat jugak wakakakaka
U ada padang ? U ada kolej kediaman? U ada teater hall? Bilik borak ? Bilik main ? Bilik muzik tutor gym ? Matriks pun ada semua.
Cuma matriks takde masa nak tidor je :'( ok la menang ambik kbye.


=> nanti aku buat portal Matrikulasi vs University then boleh la berdebat bertepuk tampa golek guling semua kat sana. Nanti suatu hari nanti aku konklud kan semua semua dekat atas ni.Siapa ok siapa K.o

//

nak tulis banyak tapi ni je yang mampu . Maklum la. Aku ni kan malas. Orang paling pemalas dekat dunia . :-.- kthnkbyenites.

you fell alone because you refuse to share your problems with us and ;starting from that ,
blaming us is the priority for you.” - moral of the stori , kongsi kongsi la cerita kalau taknak hidup kesepian. aku ni bukan Xmen first class boleh baca minda orang -.-' kbye


OMG lagi seminggu nak exam . Tak ke mati ? Study ? Harapan anggap je cam SPM last minit .

1 comment:

athira tinted said...

HADZRIN... apa kau ckap pasal kome yg kluar dri mlut ustazah tue mmg btul...
aku lpas dngar apa dia kata mmg aku sedar yg kita x leh mengeluh dan menyesal... b4 this im really dont like being in matrics...
tp smuanya dah ditentukan dan ditakdirkan... redho ^^)
huhu...

>>hope we will success in matrics..:)

There was an error in this gadget