Friday, January 29, 2010

samone birthday di sekolah




kenapakaubaca.

"mencari niat hati yang ikhlas jujur dan baikhati"-H.A


LEPAS je pulang dari makmal bio,tengok tengok dah ada kek kat atas meja cikgu?waw!siapa punya?hantu?jembalang?iblis?manusia?hehe -.-oh itu diaa esah atau nur 'Aisyah Ezral punya kek.tapi yang pelik macam dirancang rancang kan,esah nya tiada.kami bersyakwasangka dan menaburi fitnah di dalam kelas.ouh kek besar tu mungki si A _ _ _ kot kasi..tak pun geng2 5arif yang kasi al maklumlah kawan kawan kat 5aktif langsung tak supportive/sapoting/sepoting.then masa yang ditunggu tunggu.owner punya SMKS10,esah thekeluhkesah then caming enters the class. haha.muka macam baru bangun tido.dah tau dah mesti datang lambat /baru bangun tido/atau sengaja bangun lambat sebab thingking ada seprise element,acah acah bukak pintu..seprise!!!sambil pegang kek ada lilin yang tak menyala.atau erti kata lain lilin masih melekat bersalotape dekat kotak -.- haha.then punya tunggu punya tunggu rehat ,siapa yang bagi kek tu belum tahu jawapannya lagi.siapa ye?engkau yer?haha dan rupanya [bukan jawapan sebenar] mungkin mak aisya yang kasi mungkin

"oh.cikgu rasakan,mak awak lah yang belikan ni aisya.dia nak kamu meraikan bersama sama kawan kawan kamu"
" -.-' "


zyda jeles ke jering buat kad untuk esah ouh?janganlah time zyda nanti jering buat ok?:) haha.

makan kek balik tadi yeay.walaupun samting bad berlaku,tapi kita redah jeeee!heeee..
best best happy hari jadi yang ke 17 sya..:)


haha aku tahu aku kuno aku tahu aku lambat aku tahu akutakhaptodate tapi what do i kare biarin seh haha.so pemandangan semalam aku turun ke catay dengan kakakku tengok adnan rempit.eh sempit lah haha.dasar NARROW minded bebeh.cerita dia lain dari cerita melayu yang kita boleh agak ending nya.contohnya mesti ade yang mati,meninggal atau die atau sakit then mati atau mati hidup balik tersiksa siksa mintak ampun and so on so on.-.- so cerita melayu boleh agak kan?HERO/HEROIN mesti tak mati?woho?kalau jadi heroin mati tak dapat la payment kan?haha cerita tamil pun sama.hindustan pun sama,taksah kalau tiada polis,gangster,perempuan perempuan gatalan dan dan dan yang paling penting sekali mesti ada lagu/tarian dalam satu film/drama india uh,and mesti ada penari yang tah dari mana datang ramai ramai pakai baju kaler kaler sama hero heroin je baju kalaer lain,then bile lagu habis mesti diorang hilang?tak ke pelik?mana diorang pergi dan dari mana diorang muncul?hoho kalau cina pulak.aku tak tahu haha -.- back to the story.semalam jumpa budak sama tinggi dengan aku yang berlakon sebagai daniel dalam SENJApermai uh.jalan jalan punya jalan sampai katay ade orang tengah lancing film 2hati satu jiwa ke? 2 kepala satu jiwa?dua jiwa satu hati?entah entah tapi cover wallpaper dia yang kepala melekat macam kembar arab yang meninggal dulu uh.alfatihah.:(.......
jumpa la kat situ perempuan perempuan mana tah diorang tibai bersama sama foziahgous, juga bersama sama krew melodi mungkin sebab ada nasahmad.oh then tengok punya tengok beli tiket tiket semuanya then 10min masuk ---->adnansempit.-->balik sedih. -.- going to tesco beli pen kaler kaler yang dah lama diidami,then balik.
oh bye.

Wednesday, January 27, 2010

i hate u more than eber,



kenapakaubaca.
"entah lah taktau nak cakap macamana,orang suruh buat bakul sampah mudah alih taknak,degil"-H.A





Ramainya orang yang kehilangan.Takziah.itulah.dari tanah kita berasal,kepada tanah jugalah kita kembali.manusia tidak akan lari daripada kematian.nak lari jauh mana?USA?antartik?laut pasifik?lagilah mati.lagi lagi kita nak akhir zaman ni sedar sedar lah diri yer.jangan jadi orang yang buta diri sudah jengjengjeng.apa apa pun yang pergi jangan diratapi yang ada dihargai.

wuhhuu selama berdekad dekad barulah sempat jejak blog [ceh ayat nak gempak jer padahal baru beberapa hari haha] oh ya tiada apa [ayat still sama] yang aku nak ceritain dah bohsan nak cerita tadi banyak dalam kepala sampai je kat keibod menulis semua haprak hilang begitu sahaja.ciss -.-
tak kesahlah aku akan tulis apa jer yang berlari lari dalam kepala aku ni haha.oh ya ni lah bahana jadi 17 tahun sangat.best sangat ke kejar taitel senior ha?ha ?tak best langsungg aku lagi suka bergelar junior -.-' apa yang anda dapat bila bergelar senior?kefemesan dalam diri nurani?waw boleh dijadikan idola macam trend seteng budak kini?waa nampak hebat,nampak cool,nampak jantan?nampak seakan betina yang hebat?waw apaadahal semua tuh mesti ada yang terbahak bahak gelak dengan pemikiran yang agak kebelakangan dan tak optimistik ni.haha kenapa kita mesty ikut turutan umur?12 13 14 15 16 17 18 19 20.tak boleh ke kita terus melangkau umur 1 tahun ke 10 tahun ke 20 tahun terus then baru jadi normal,meningkat 21 22 23 24 25 26 ....... then mati..harapan arh haha tak payah susah susah tempuh STPMSPMmatikulasi macam watdeneraka uh,then nak cari kerja lagi entah dapat ke tak ,nak sapot anak bini.bini mesty nak $$$$$$$ je banyak dalam poket.-.- gila saiko macam jibeng cis -.- besar besar dah ada kerja wuhuu..yeh!aku bodoh kan?kenapa lah aku membazirkan masa aku untuk menulis benda benda ni?tak ke rasa aku ni mencabar takdir?kan kan kan?syioksendiri berkepokepoci je kan?haha kau pedulik apa? ha?-.-

haha kemengidaman aku terhadap dabelchesebeger sudah tertukar dengan eskem sundae RM10.00 - RM9.00=RM1 -.- yeye aku sempat pergi thecurve keluarkan pitih dalam wallet senyap senyap beli then habis.mana timun masam? rasist punya pekerja MCD sombong bongkak takbur pegi berambus la watdeneraka.kalau aku report kau tak bekerja la alamatnya ciss tapi aku baik punyai jiwa yang tulus ceheceh tak sampai hati.walaupun aku seorang yang racist,tapi aku baik dan berjaya dan mampu dan boleh menjadi hipokrit dihadapan manusia yang bukan berkaum seperti ku.loser kan?kalau loser jangan kawan budak ni.oh kesian jugak mungkin dia penat sehari suntuk melayan karenah manusia yang pelbagai ragam ada yang gedik ada yang acahacah ada yang baik sangat ada yang senyum ada yang pergh tak senyum ++ muka buruk ...blablaablbaba macammacam ada, oh pakcik astro :(

weh mengikut ramalan nujum pak belangkas aku,sekolah kita bakal ada estro!tapi bukan beyond lah.tak mampu mungkin.oh?kenapa?kenapa?kenapa? sekarang baru nak pasang?ha?sekolah rendah seksyen 7 ,kota damansara siap dah pasang dah dulu sejak 7 tahun lepas.kami sudahpun menikmati estro di sekolah lama kami.kenapa sekarang baru nak pasang?kenapa nak pasang pada akhir tahun kami?kenapa tak aci huwaaa..oh dan lagi satu,estro ni mampu ke membawa penjimatan kos elektrik sekolah?-.- jangan jawab padaku. tuan pengetuaa..sila think think ferst2 hikhikhik :) haishh cerita JD mati membuatkan esahtakkesah menjadi betul betul keluhkesah bahaaha walaupun aku bukan peminat JD a.k.a jonideb yang akan ke umur tua kelak,tapi aku pernah la tengok die berlakon as kepten jekseparo.kelaka tu agak la tapi ceh ..-.- yang peliknya kenapa cerita dia mati meluap luap?CNN pun dedahkan.masih takpercaya? "hilang hero dunia seperti MJ,maikel jordan ops bukan la bengong,late maikel jackson] [?]

bila latihan rumah sukan nak habis?haha baru setat nak habes dah.oh ya
masa tukan,aku lontar peluru kan.patutnye kan.yang rasa impak sakit sakit mesti la dekat tangan kanan kan?aku ni manusia pelik ,yang sakit kat kaki n pinggang aku.-.- ape motif aku cerita entah la huahauha..apaapa pun saksikan kebangkitan WAJA.acahacha
oh macam mana nak habiskan ni?letak titik je la ok bye salam.

Saturday, January 23, 2010

gelabah rentas,

kenapakaubaca.
"wakak malu takterkata.memanglah rumah merah tiada setar.bolehlah"-H.A


wahaa.perbincangan adalah merupakan satu langkah yang amat terbaik untuk kita berdamai kan?mungkin aku dengan dia dah berbaik secara tak kebetulan.ah,tiada masa aku nak menjadikan diri ni murahan dengan semata mengejar perempuan.aww.haha o o yang perempuan perempuan jangan marah dan terasa hati.ni gurauan kasar je ni heee.

weh.nak mampus penat lelah aku.today barulah hari merentas desa peringkat sekolah yang benar dan sebenarnya berlaku.wuhuu best.tapi tak lama lepas tu keexcitedtan ini berubah menjadi perasaan yang paling gurhhh, memenatkan kalah penat tidur atau tengok tivi atau melepaskan 'hajat'.fuhhh.mula mula acah acah cakap "weh jom jalan je nak?jom la lari?aku nak lari dow"-ayat tidak bertuan.watdeneraka watdeneraka kita ikut kan je..
PENGUMUMAN:
"anda akan mendapat markah sebanyak 1mata jika anda mengendingkan larian sebelum atau shap pukul 10 pagi paham?"-cikgu R.D
buuuuhuujjhuhuheeuehuheuhhsjhsjhusdhdhshfdj< bunyi balas pelajar pelajar beradab smks10
SAAT LARIAN:
mula mula gerak dengan nabeel hazem akif.mereka tinggalkan aku,takguna punya kawan heh.jumpa naufal dan shahril lepas tu..
"rin,[bukan rain] kite jalan jog jela.jangan la semangat sangat doh"-ayat ayat naufal,tapi aku ubah jadi fitnah sikit. "ok ok,tengoklah kalau lembap sangat aku tinggalkan engkau haha" shahril baru jalan sikit dah basah macam mandi dalam pool -.-' saat perjalanan jumpa golongan golongan P1 dan P2 haha dahla dilepaskan awal tapi masih terkedek kedek.jumpa aimanmardiah,fasya fatini,budak 1Ali uh,jumpa tiqahulkgel,alia yang angaukan jurulatih import yang datang sekolah tadi,jumpa ketua bediri tegak tak buat apa apa,jumpa fat,zyda,jumpa cina cina dan india india
"alahai hazeem.awak ni kontrol macho lah pulak"-uztazah sitiaisyah apa bila melihat hazem dengan muka agakagak nak makan kasut memakai earpone mp4.
"kamu ni jalan je.macamana nak menang.! (beberapa minti kemudian,) go biru go biru merujuk kepada hazem yang sedang berlari..selangkah kedepan yer??"-pn norhelmasundri

yeay today tiada hanjing yang mengacau aku.anjing yang ada dalam cage pun tido.baguslah kalau tak memekak mekak je orang lalu melalak lalak.ceh -.-"
oklaa.dapat sumbang 1markah untuk rumah.

dengan bangganya aku umumkan aku bukan pemilik sah rumah waja lagi.[implikasi selepas diumumkan keputusan rumah rumah sukan] EHH!!dulu aku rumah biruu!masa darjah 4,5,6 tau tak?maklumlah biru pun menjadi karer feveret aku sekarang.merah kedua.wuhhuu..
kita baca dari bawah la er!merah tetap no satu
4 WAJA!merah 520
3 PERDANA!kuning 581
2 WIRA!hijau 596
1 satria.hmmm biru -.- 634


wasalam.
repotan tentang padangan sekolah::sediakan bumbung yang macam dekat gardenworld tu bagi mengprevetnkan cahaya terik masuk ke dalam dan memanahi kulit dan simenkan je semua padang tu.sekian


Thursday, January 21, 2010

berlari bandar anak anak ayam

kenapakaubaca.

kenapakaubaca.
"haha kelakar tadi tengok cikgu hiyah marah marah.takutt!"-H.A


Mencuba untuk menjadi yang terbaik bukanlah bermaksud kita tidak berusaha melakukan sesuatu perubahan ye tak?walaupun ayat je gempak.nak jadi "tebaik konon"kalau tak terjadi atau termakbul hasrat tu tiada apa yang penting kita dah berusaha.kata kata ni aku sentiasa pegang atau usap atau pergunakan dalam diri untuk menjadi insan kedepan.well.

todai laif isc so tiring dai.**pengrosak engris.maaf.
"ni buku kod gitar ke?gitar karen ke kapok?"-.- bukan ke gitar tu sama je kod die melekat kat batang gitar tu?heh.
oh pagi tadi atau tadi pagi aku mempelajari kod gitar cecehcehe tak lah aku baca je lirik lirik lagu kat buku tu.aw maskot semoga kau menjadi seorang indieband yang agak berjaya tapi kelam kelam sikit yer pada tahun 10tahun lagi.haha.jadilah macam NOH rain erti lain hujan.
watdeneraka apa la fly fm putar putarkan lagu yang agak tak uptodate do,bukak lah lagu lagu sekarang ni kalau macam ni aku patah balik lah kat hitz.fm walaupun penuh iklan.cis sejak bila aku dengar radio ni?bukan sejak semalam ke?[khamis] baru aku tersedar yang henpond aku ada RADIO huauauaua..cepat cepat carik antena a.k.a earphone untuk cucuk dan dijadikan areal.haha barulah dapat dengar.yeay!memalukan je aku ni.padahal radio besar ada.paling kokak pun radio kat astro tivi -.-'
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh tidak!merentas desa .koreksyen!!..percubaan merentas desa was fun,but mixed with keletihan sikit.haha.tak guna ketua,orang merentas desa pakai kaki.bukan naik kereta.takpe takpe.lepas tu siap lambai lambai pulak tu.ceh bagi tumpang takpelah.cis cis duduk dengan chang<3>

"ini je ke tahap larian paling tinggi kamu?"kata seorang cikgu yang tidak mengenali aku atau aku yang tak kenal dia atau mana mana jela
**berlari dalam ayat diatas anda boleh menganggapi aku sedang berjalan lenggang kangkung
"aah.ni je la kot hahaha [ketawa depan dia]"aku membalasi.:)


track baru sumpah tak best.dahla kena bersempit sempit dengan perempuan tracknya.nanti tersentuh kang?jangan jadik isu dah lah haha.oh ok la. jauh tu macam tak jauh je tahun sebelum ni punya lagi jauh.rindu track lama.nak kat seksyen 6.ada mcd ade pizza ade zubaidah ada aweq chun ada pekerja binaan ada kereta kereta lalu.ni tak naik bukit lalu depan rumah orang orang lot buat apa.dah la penuh hutan.lepas tu tadi dah la kena kejar hanjing.tak guna punya hanjing.sebelum aku lalu kau taknak melalak pulak kan?cis takguna.
nak kata aku ada aura.memang lah.tapi bukan untuk hanjing hitam macam u.haha tapi nasib chomel lidahnya karer pink aww.hehe.

oh sampai je sekolah aku carik air kat tempat letak basikal rumah merah."mana air mana air?"tadi perhimpunan kemain gah cakap rumah waja sediakan air.mungkin aku yang salah kot aku sampai lambat!hehehee..[uztazah fairuz panggil aku tadi,aku dah cari dia kat bilik guru tapi takda?cemana?-.-]

naik kelas jumpa owner SMKS10,esah.selamat datang ke sekolah boleh masuk sesuka hatiku.
blablblablablaballaaalballabba..perg tulis karangan tadi memang perih jerih.yang tulisan cantik bertukar hodoh terus.panjang nak mati.siape lah si polis yang bagi ucapan tu.nak je aku sumpah dia terus bisu.-.-**pakcik polis itu hanya karangan je bukan realiti..selepas itu,kami warga 4AKTIF2009 bukan 4amanah2009, memekak mekak dari rehat sampai balik.seyogia,anggap je kami kumpul dosa kering.xD

Tuesday, January 19, 2010

mulutmu mulutku jua


kenapakaubaca.

"rara aa ramaramamaaa gaga ulala.waja bad romnce"-H.A

maaf.hari ni aku tidak hadir ke latihan rumah sukan kerana badan kepenatan balik dari sekolah terus tidur sebelum itu sempat juga aku ke kedai.minta maaf guru guru rumah waja boleh![sebelum dan sesudah]

"bLog semakin mendapat tempat di hati masyarakat,siapa penciptanya?JOHN barger.kenapa bukan john belogspot ke,blogjohn ke atau apa apa nama yang bersangkut paut la.cthnye macam isaac newton.nama dia kita gunakan sampai hari ni dalam fizix yang memeningkan itu.".
knp bukan senjohn atau roti john,aku tak tahu macamana dia boleh mempunyai pemikiran yang berdaya inovatif lagi berdaya saing untuk bersama menglawan bersama kuasa kuasa barat yang lain ++ timur pun jugak.teringat sivik tadi "hal ini kerana masyarakat jepun,korea dan amerika berdaya inovatif bla bla bla."-.-
oh ya,aku menanti jadual baru yang tak kunjung kunjung lagi menjengah ke kelas agak agak bising walaupun tak bising lagi dah,5Aktif.bila yer boleh dapat?entah lah cuba la try test calling calling pentadbiran sekolah.mana tau anda dapat korek korek ke?hikhikhik.

"awak nak panjang umur tak,minum lah susu segar setiap hari.mengikut kajian.lebih 44% penduduk dunia minum susu.boleh percaya kah ni?mana pengkaji pengkaji ni tau setiap orang minum susu ha?dasar stalker tegar."*peringatan bukan susu F&N yer nak mampus mati awal kena kenser buah pinggang?ceit.

"boleh tolong cakap tak hari apa yang sifar homework?sila sila sila"bukan nak merungut tapi cuma hanya nak merengek .
pyi**por yor inpomesyen**,para pelajar kini memerlukan "rehat" yang secukupnya.haha cewah cewah! dan pada pandangan aku lah,apabila je seseorang guru membaca kenyataan sebegini,mesti::
~ada yang terasa hati. maaf cikgu :)
~ada yang cakap tak guna punya anak murid!
~ada yang cakap budak budak sekarang ni sungguh gedik..-.-
~ada juga yang cakap lemah dan manja betul budak sekarang
~ada yang merajuk tak bertegur.
~ada yang membalas dendam
dan sebagainya,
tapi inilah realiti bukan fantasia bulan madus.Setiap orang berhak mempunyai rasa perasaan dan boleh meluahkan dimana mana sahaja bukan?perasaan pun boleh penat.Wallahualam.

"apa yang anda lakukan,akan berlaku juga pada generasi anda pada masa depan." "anak borek bapak rintik" "kat mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi?" -the peribahasas was really meaningfull to me.selepas ni veryvery packed mungkin apabila dengan rasminya program program kokurikulum bermula!~bangg!the e.n.d

*maaf,post syiok sendiri.

Sunday, January 17, 2010

perahsaan,

kenapakaubaca.
"kali ini aku mengalah,tapi bukan untuk selama lamanay"-H.A

Banyak orang kata "eh aku nak hidup barulah,buku baru,pengalaman baru,cerita baru,kehidupan baru tak nak jadi .... nak ni ...... tak buat semua yang ...... aku akan berubah dari segenap dan pelosok sudut geometrical"
persoalan aku?betul ke dengan omongan omongan kosong begini,kehidupan boleh berubah?boleh kah manusia berubah?luar dan dalam?outer and inner part?zaher dan batin?selamat hari raya.haha.for sure jantung ke hati paru paru otax mata telinga tak boleh ubah.apa yang anda nak ubah?nak kata "hati" boleh ubah?jadi pemboleh ubah la jawaban nya. nafsu nak berubah? apa dia?sebelum ni nafsu tu berubah ke?kita pun tak nampak nafsu tu macamna nak diubahkannya?kalau nampak boleh kot kita ubah jadi leper ke lonjong ke bulat ke bersegi segi ke?jawapan aku pada persoalan yang entahkejadahapehape ni ialah akal fikiran yang dikurniai-NYA.kalau kita boleh control akal,semua boleh berubah.so,mukadimah aku dah terlalu panjang.mesti korang rasa blurr je bile baca.itupun kalau ada lah orang yang membacanya kan ahha -.-'

tajuk tajuk headlines-->>

"kalimah ALLAH haram orang bukan islam guna!"harap maklum-akta pebende tah lupa pulak
"gempa bumi di haiti meragut beratus ratus ribu nyawa"
"zizie izzete isteri ke -4?watedeneraka"
"katy perry bergamba dengan siapa mahluk tu ha,sambil berpegang **** ****?"
"lady gaga marah diejek homo/gay"
"oh mamat exist sudah jatuh ditimpatangga"
"lelaki atau perempuan lagi curang ni?dalam another word,plays wood three"
"bahana laman web so-sial menerjah anak anak muda?"
"cerita murahan artis suntik sini sana"
"sikap ego [bukan motor] membawa padah"
"liverpool makin merosot dengan mata sebanyak 30+ dalam liga inggeris"
"mana perginye tiger wood?lama aku tak dengar ceritak"
"senaman:mulut atau badan yang bergerak?"
"bipasha pasu haha suka adegan ranjang?"
"arhg! barack obama gagal dalam pentadbiran?iaike?"


*semua fitnah diatas ada yang betul ada yang tidak.sekian


pergh melodi aku tengok edisi ke entah berapa 17/1 banyak betul cerita cerita artis malaysia aku taktahu.aku berminat cuma tak berkesempatan nak tengok asyik miss jer kan ala maklum lah haha -.- oh ya,lantak kowrang la artis janji aku boleh hidup bahagia. so what is da motif aku merepek repek ni?oh aku macam nak tuka lah nama blog,any suggestion?please.mungkin satu hari nanti jugaklah aku akan tukar nama.wait and see okeng.tiada apa apa yang aku ingin ceritain,setakat jam 3.02 minit petang ahad ni,segala kerja sekolah yang dibuat dirumah aku sudah hampai 85% siap.argh!dapat jugak aku menyiapi segala gala nya jugak.cuti ibarat burung burung berkiacauan pagi tengok tengok dah malam .gila cepat -.-

"maafkan aku....mendustakan cintamu...."-sedutan lagu ungu[betull ke ungu?]
oh maafkan aklau aku tak terbalas mesej korang ke,salam korang ke pertanyaan korang je,jangan disimpan dalam hati..dalam peti boleh.nak mangga mangga lah sekali pun boleh.ok time's out!wanno going to log in another social space.
wah! Engris aku !! i'm not the village boy anymore! thanx teacher V!

Saturday, January 16, 2010

kena bahan,


kenapakaubaca.

"apabila stress menguasai diri,ni la yang terjadi"-H.A




sewaktu di perhimpunan di pagi jumaat yang hening berlalu mendung
"saya diamanahkan olah pihak sekolah ....... bla bla blaa.seperti mana yang anda tahu,hari ini akan berlaku suatu gerhana matahari..[tepukan gemuruh pelajar yang kebanyakannye dari kalangan tingkatan 3.tak bertamadunkah?]"-"kenapa anda tepuk tangan?gerhana matahari ini sesuatu yang baik kah?..."
ha!ambik kau siapa siapa yang tepuk tu termasuk diri aku walaupun aku tepuk macam tak tepuk.tak kesah la janji aku sudah bersubahat dengan mahluk perosak dan tiada ilmu ni heh -.-
bukan perkara di atas aku ingin mengulas,tetapi pasal kerja rumah aku nak diskusi kan.[macam bunyi siku pun ada sebutan diskusi ni] haha wateber.-.-
pergh bersemangat gila aku online pada pukul 2.30 petang semalam [jumaat] hingga pukul 6 lebih tak salah aku sehingge sesuatu bahana yang agak agak kurang hajaq menganggu dan mengigaui diriku.ini lah dia angkara setan membinasakan orang orang suci macam aku je,ops terperasan pula.haha dah la tidoq time magrib,magrib terlepas.cis.mimpi buruk lagi tu.kebuaian mimpi aku terus TERsambung sehingga pukul 2.30.baru aku terjaga.perkara pertama aku tengok adalah dajal yang ada butang a.k.a handpone.tengok jam?yaALLAH dah pagi rupanya.haha.oh kelihatan bilik ini terang deyh..tapi tiada apa baginya.oh dan aku terus ke suku sakat dajal kedua, a.k.a laptop dan tekan switct on then terus log in ke laman sesawang sosial saya haha memang tiada life.luser bebener cik tuan hamba yang dina ini.setelah penat menelaah laman itu,[untuk pengetahuan anda,laman seswang sosila juga merupakan satu bahan bacaan] saya mengedit gambar dan sempat juga berkomenkomentar dengan si penulis terkenal satu hari nanti mungkin.
-.-' apa yang direpekrepekkan tak perlu lah diberiatahu disini.mungkin iainya sesuatu yang tak dapat diterima akal yang satu haha.kemengarutannye melebih dose dadah yang dibenarkan.hampeh kau.lepas tu aku saja carik penyakit asma dengan bersiram pada waktu malam yang sebenarnya dah pagi.aku bersiram pukul 4.45 mungkin dan berwangi wangi macam nak pergi ou yang padahalnya nak duduk tengok tivi a.k.a dajal ketiga sambil membuat kerja rumah yang banyak.sila rujuk post sebelum ini.
wah kekecohan aku semkin matang dalam tahun 2010 ni.tahniah!anda juara juara juara dalam kalangan yang kalah.watdepundek.trimas baca i lap u very mac!

Friday, January 15, 2010

tiada hari seindah semalam


kenapakaubaca.
"kau kau kau membuatkan aku tertawa tau?"-H.A

[tuan owner blog ni suruh baca dengan nada berlagak disebabkan gambar blog yang agak agak menawan].waduh waduh.udah jarang sekali gua tidak menghadpate belog ini dong!ahha gua capek semakin hari bertambah .bisa kah ini buk??jika mahu diceritain la kan,begitu banyak sekali segala rentetan perjalanan dugaan sepanjang minggu ini ya ya iyai i..

"hadzrin,priyai dalam lagu project pop.."ku bukan bangsawan,ku bukan PRIYAI,ku hanyalah orang..."[pembuka kata dalam pembuka kata].."-sya ezral semasa subjek sejarah sedang diajar.

oh mungkin setart bukan kuih tat ok,minggu ni masa sudah menjadi singkat berbanding dengan dengan minggu awal perscholloing day tempohari.wuhuu best best tapi tak disangka punya disangka,homework dalam erti kerja sekolah yang dibuat di rumah -.- begitu berlambak lambak kalah seperti ikan lambak di pasar pasar [hanya sekadar imaginasi hiperbola yang tiada fungsi] berdekatan rumah anda.

"cerita berkenaan O.R.E.N"-zyda sewaktu rehat jumaat 14/1 ceritanya pasal oren.kami tertanya taya apa fungsinya?mungkin sekadar memenuhi ruang masa yang berdetik detik nak ke balik,1220pm

"sms miss V oke,bagitau yang drama kita dah siap,kalau ticer tanya apa isi atau jalan ceritanya,kau buat sinopsis sendiri"-.- si pilot yang bakal merundung sedih apabila admetnye takpernah lulus.

mungkin aku kena pandai menbahagi bahagikan masa seperti belajar mula mula belajar bahagi peringkat sekolah rendah."mula mula campur nombor bulat,then bahagikan berapa mengikut kehendak dan suke hati anda."-,-'

"apahal semua pegang buku teks bi ni?"-wawa
"eh nabeel mulut hang ni ...[lupe dah ape yang acan cakap]-acan berkata kepada nabeel tentang kelucahan perkataannya,lalu esah menyampuk....end

"hazrin hazrin cikgu!"-irfan sewaktu mencalonkan diriku ketika perjumpaan ramai pada hari pendaftaran pencinta alam.bila perjumpaan muncul,semua lesap.tunggu lah nanti.
'geleng geleng tangan.ape maksudnye ni?maksudye menolak lah budus,menolak sesuatu yang dicalonkan mungkin'
ceh jual mahal -.- ferasterated?bermelankolikan?sedih ke hadzrinaqmal?ouh tidak jangan jilat ludah balik ok.geli geli geli.

bukan jual mahal cikgu,banyak benor benda yang saya nak kene buat sepanjang tahun ini.mungkin perlu bagi kat orang lain yang tak pernah pegang jawatan.ouh.nak bagi kat orang yang gila jawatan pun boleh jugak.:)"

watdepundek im talking about?nonsense kan? bak kata oggy "tolong tutup telinga" tapi versi aku "tolong tutup mata,tak pun cepat cepat alihtukar URL anda ok"

"ee kakak cermin mata ke atas ni tak tahu ke pakai cermin mata dengan betul?cermin mata tu ke atas ke atau mata dia yang ke atas?ala ala alien gitu!"

nampaknya belum pun mula lagi era jadual baru.bile nak bagi ni?ha?ha?ha?
masing masing dah kematu dengan subjek yang tak betapa konsisten kedudukannya di jadual jadual kelas kot.macam tak kena je kan?tepuk dada tanya kepala.

SAYA/ANDA/KAMU/DIA masih mengekalkan konsep menangguh kerja.wah bagusnya.hari tu kemain azam 2010 azam ni tu la kan. last last masih mengekalkan tradisi 2009 yang penuh dengan hilaiketawa riuhrendah harubiru padahal tak sedar sedar lagi diri tu nak SPM.kan?manusia manusia?

eh macamna aku nak akhiri benda ni ha?
bye.
I2 love2 u2=curang kan?

Saturday, January 9, 2010

paranooia


kenapakaubaca.
"wuuutt wutt menunggu hari kebenaran!"-H.A


Mejadi penulis muda bukan lah susah sangat pun.hanya perlu letak ayat berbunga bunga kononye lah kan,dah siap.lepas tu manusia manusia luar puji puji then dapat nama.senang?pakai lidah senang buat sikit tengok susah tau? Arghh -.-
Homewoke.kejerumah.homewok.latihan ni latihan tu.bukan nak merungut tapi kepenatan.zzzzzz agak ahhh..minggu ni tahap tensen atau tekanan meningkat dengan drastik,atau mungkin tahap ini akan kekal atau bertambah dari bulan ke bulan sehingga SPM.asal?tak bersedia lagi bhai.dalam mind ingat main main main main main setadi?..........hancur jatuh menyembah bumi.-.-
Tapi setakat sekarang ni homwok aku sudah habis dibuat tapi cuma tinggal essay bi n karangan BM yang memerlukan kerahan otak untuk cekau isik isik yang nampak bernas tetapi tetap sama je kite guna sejak dari form 1.oh ya,
Cerita pendek atau sinopsis atau jugak ringkasan for the first week scholling day?
How’s it?nothing nothing first day dah belajar blablabla kalau form 4 dulu first+sekend week tak belaja sepatah haram pun.syiokk nye dah mule dah..dah mule dah rindu akan form 4.2009..kenapa kau habis yer?kalau boleh aku nak je belajar lepas form 4 naik form 3 naik form 2 naik form 1.form 5?buat buat lupe/takde je
heheeeee..takdelah cume aku rasa tak puas hati dengan jadual/keadaan/situasi/revolusi/caracara/kaedahkaedah/ semua yang macam nak piuh piuh je.sekarang zaman IT tak bley cakap sebarangan nanti jadi isu.hikhik.mungkin ini kot situation form 5?weh apa lah yang aku heran sangat dengan form 5 ni?kelip kelip mata esok esok dah sampai September.kelip kelip lagi dah SPM.haha.
Minggu depan dah macam cheetah lajunye.segala gala aktiviti koko dah start,yehee.tak guna opsss heee yahat punye cikgu R.Suhaila [cikgu prektikel Sejarah yang aja sampai bulan 4 lepas tu rosleyy <3>.....tak terkata ni..takkesah lah aku memang tak berminat nak pegang jawatan apa apa sebab aku bukan gila kuasa kot.oh ya,lepas ni?
PBSM?kelab pencinta alam?kelab rekacipta?Badminton?tak tau lagi kek.
Nak duduk tengahhh!!nak duduk depan!!prasaddddddd tukar lah!!heh -.- ni yang tak suka kalau duduk dengan 1Malaysia ni.

Shitt!!negeri Sembilan kalah!-.-


Tuesday, January 5, 2010

apabila,

kenapakaubaca.
"aku tak suka jadwal baruu!"-H.A

ouhh aku berharap segala gala yang dah tercata mungkin ditukar kembali..aku nak jadwal baru.cikgu baru jugak ouh..hmmm takda moood nak taip dah.
aku rindukan zyda ouh..mana dia? =.=

Sunday, January 3, 2010

ba hana se kolah

kenapakaubaca.
"esok sekolah beb"-H.A

oh pen,kertas buku,beg sekolah,tie,baju sekolah,seluar sekolah,papan putih,marker/kapur,penyapu,bakul sampah,jam sekolah,mikrophone,tapak perhimpunan,cikgucikgu,padangsekolah, akhirnya kita berkawan lagi sehingga SPM ku tamat hehe.selamat bersekolah !

Friday, January 1, 2010

hi hi 2010,bye bye 2009

kenapakaubaca.
"melepas nak pergi sambut nuyer.ayah kata menyesal.tahun lepas takda bunga api,so tahun ni dia fedap!heh-.-" <-H.A

tak kesah nak sebut hepi nuyer ke,happy new year kah,selamat tahun baru,gong xi gong xi kah.pedulik..bukan mulut aku yang nak explaine kan.hehe.so jika sebelum ni aku kematu,orang banyak tanya..ape azam kau?wat is your azam..kau nak azam kan?kau pergi la carik saiful azam[apek] haha.oh,tadi puas aku fikir fikir kan.
mentang mentang SPM ade tahun depan.so yang::


~~ ke 1,sekali mesti la aku ingin mendapat keputusan yang cemerlang untuk SPM,maaf tidak untuk peperiksaan.sungguh menyadiskan.

~~ke 2,membuaang tabiat buruk selama ini bagi yang terperasan,diam diam sudeyh eheh.

~~ingin tidak mahu lagi menyusahkan kedua ibudanbapa.lepas ni kalau makan kene la basuh pinggan senidiri,basu baju or masak eheh-.-

~~ke 3,APEE??kau nak carik GF?silakann heeeee -.-

~~ke 4,menjadi pelajar yang berdisiplin setiap masa

~~ke 5,kekalkan sikap gedik dan hipokrit.

~~ke 6,menjadi penulis blogger yang berwawasan bukan hanya dengan mencarutan dan berkata kosong.

~~ke 7,berubah segalanya dari segenap sudut teheheheh -.-


perhatian::jika semua semua ni tidak berlaku,mungkin dia [azam ni] akan di fowardkan pada tahun 2011.hehe

nak bunga api?dah habis lah sayang..tadi tak tengok,tengok kat TV2 ada haha.luser!newyear ni duk rumah jadi bisu.perghhh sumpah tak best,tapi terpaksa lah kan ,nak buat camne lak.
DAH 2010 ni,tanamkan niat dalam tanah oh oh bukan,dalam hati untuk meningkatkan prestasi,kurangkan kontrolbesi. ahahah,,ok ok chaw.!
salam 10/1/1 ..
There was an error in this gadget