Tuesday, January 31, 2012

refleksi dari dengar dan lihat

kenapakaubaca.[?]
"hoping that all will be okay."-H.A



we only regret the chances we didn't take.

Itu tersangat ironi bila hujan turun,lagi dijemur kain jemuran.sama jugak macam bila balai bomba terbakar.tak ke ironi? Bagi sesiapa yang blurr erti lain bebal memang tak faham.or else dalam diri diorang kurang unsur humuorisme HAHA eww.bukan homo la gila.dia macam ada double meaning.pfft persetanzkan.

//

semalam aku tulis frasa “menunggu sesuatu yang tak pasti” -yang aku maksudkan dekat sini menunggu seseorang yang tak perasan lagi ke ? Hmm.sebab tu aku cakap tak pasti. Bila dah sok sek sok sek cakap benda yang tak pasti,mesti la sok sek sok sek benda yang tak berlaku dalam dunia realiti kan? Itu sama macam imaginasi yang tak pasti lah jugak.apa ke sial aku merepek ni ?- oh tak aku nak cakap.yang pastinya ; yang kita tunggu tu pasti tiba ialah mati. Dan yang tak pasti tu pasti tak pasti adalah bila kita mati. - sama macam cinta kan? Kita pasti kita dapat cinta tapi tak pasti bila cinta tu muncul.yezza kenapa aku komparekan mati dengan cinta? Memang cinta dan mati satu skop yang besar untuk dimetaforakan. Memang.cinta itu cinta dan mati itu mati- bila sebut mati -mulalah naik meremang bulu roma-teringat pasal kubur -teringat 7helai kain dan ada cakap, ingat kan kematian tu lagi mulia daripada segalanya- #
Nah cuba kau sebut pasal cinta ? Macam macam kondeman terpacul dari mulut manusia. - ada pro-kontras di situ.
Tapi aku rasa lagi elok bila kita ingat mati.daripada ingat cinta?cinta yang entah kemana?yang entah ada ke tak ada ke?yang sama serupa dengan monyet? - When we are talking about mati, banyak yang lupa.ada antara kita lupa nak persoalkan?.- apa pahala aku dah laburkan? Apa dosa yang aku kutip?what is the pahala free yang aku dapat dan apa yang membantutkan pahala aku? Mati tu bukan pahala semata mata dan pahala itu bukan tabung untuk mati.- orang yang alim pun salah anggap. They chased only for the pahala ;sampai ada yang cakap ,buat la pahala banyak banyak, esok esok mati senang”- esok esok mati tak terjelir lidah – terbeliak mata.? Mati sesuatu yang konkrit namun penuh dengan beribu persoalan yang abstrak. Kemana kita lepas mati ? Tak sakit ke masa mati? Macamana aku mati ? Etcetcetc balbalba sampai banyak? Semuanya kita tak pasti lagi dan yang pasti kita semua bakal merasakan nanti.-sekarang tanggunjawab kita adalah jalani kehidupan yang ada.

//

kita ingat mati tapi masih lakukan benda benda perdajjalan? Camne tu?”

kadang kadang manusia perlu jadi hipokrit untuk terus hidup.sama macam aku buat ni la yang kat atas ni.aku tulis takut mati tapi dalam masa yang sama nak kan cinta? Hipokrit kan.Sebab cinta ajal maut lahir semua perkara tu tergolong dalam perkara yang takpasti.tak salah nak jadi hipokrit.takkan lah kau tak pernah jadi macam ni

“si A : lawakan baju yang dia pakai tu
kau : aah.lawa gila kot.berapa la harga dia?
-tapi dlm hati mengeji.”eleh bukannya cantik pun.cam baju pasar malam” “

kita tak belajar pasal hipokrit,diri kita yang tanamkan sifat ni sejak azali. What ever the fuu im wrote above,
aku bangga mengaku aku hipokrit.lagi elok dari yang tak mengaku.hihi. bye

Monday, January 30, 2012

thousands meaning.

kenapakaubaca.[?]
"berlakon ke?"-H.A


Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow


One step closer




I have died everyday
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more




Time stands still
Beauty I know she is
I will be brave
I will not let anything 
Take away
What's standing in front of me
Every breath, 
Every hour has come to this


One step closer




I have died everyday


Waiting for you

Darlin' don't be afraid


I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a 
Thousand more


And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a 
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more


One step closer
One step closer




I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more


And all along I believed
I would find you
Time has brought 
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a 
Thousand more




:') i hope she's listening too.


//


just nak berkongsi !
When i am telling how expensive my mother hospital bill was not to tell some of my fan here that i am rich.Cuba baca baik2 apa yang i tulis tu.Bukan ke the message was to cautioned everyone that these days private medical bills can be outrageous.Why use that to hit back on me...i noticed there afew on this fanclub kurang cerdik so lain kali tak faham tolong jangan cuba nak comment.
Contoh nya seorang lagi ni...BEN ALI Commentnya...Ada duit boleh la senang cakap? Apa maksud tu? When i was poor just like so many others tu tak ada duit pun i try to look after the welfare of my family.This story is not about ada duit ke tidak nak sent your mother to a hospital its about tanggung jawab seorang anak kepada ibunya to give her the best medical care u can afford? What a stupid comment and menyakit kan hati.Nampak sangat tak faham maksud i menulis nak masuk comment bodoh dia tu.
Next come ANA SYED ..."Elok la mari kita bangga kan bil hospital masing2 supaya orang nampak siapa yang kaya?" Hello aku kaya atau miskin tak mintak duit bapak kau tau!
Kan dah kena kasar dari mulut i kan....baca baik2 jika otak tu letak bawah lutut jangan buka mulut yang mcm haram jadah tu! To this two langau please leave my fan club now.I cannot stand negative people around me who cannot see the positive side of my stories so that they can be inspired instead choose to find fault in me.Whats your problem ah? Please get Out now! -Chef Wan

-Chef wan punya ayat penuh dengan  awww :') i like.really inspiring me

Sunday, January 29, 2012

berharap takdir awak (kita?) berubah.

kenapakaubaca.[?]
"rasa cam tak sedap hati"-H.A

:')

itu hak orang, kau jangan sentuh, kau jangan terkecil hati pun” -panorama hari ni.selama hampir suku hari .serik.muak.dan paling penting jelik. Some time, kata kata hari ni hari dia, hari kau mungkin esok lusa tulat what the fuu macam tak masuk akal , jauh dari dari kotak pikiran. Kata kata yang nak sedapkan hati je.kalau kita marah kat perkara camni,itu sama je la kau mengomplen takdir hidup kau.kau yang dimaksudkan kat sini adalah aku. Pernah tak kau komplen takdir kau?kenapa takdir kau macam ni? Kenapa takdir kau bukan cam kawan kau? Yang hidup sentiasa je ceria ; all the things they want,they will get it , kenapa bila time kita je, mula la nampak takdir kita kelabu mendung asap.selalu tak baik ; selalu sangat dugaan bercambah macam cendawan tumbuh, tak satu satu.yes aku faham bagi sesiapa yang alami kondisi camni ; dengan meluahkan dekat blog , even kawan even menjerit even tulis diari pun, - walaupun boleh la sikit untuk release tension tapi the tipikal perasaan tu pasti ada.baitheway, aku dah ada cara camne nak atasi benda tu. The cara is kau guna je konsep redha dan yakin kepada qada' dan qadar kau.itu lagi mulia daripada kau (ke kita?) nak tambah dosa dengan merengek tapi satu habuk pun takde peningkatan.- redha – redha – kita tak boleh nak buat takdir sendiri jadi dengan perasaan rendah diri kau terima je takdir tu .

but how bout my feeling, begitu sakit bila tengok si propa propa tu &^%^$%*(*&(*& ?(menjala*g dengan harta benda)”

-that is the way.Usaha.tu je.kalau kau tengok orang lebih,kau mesti nak lebih jugak kan padahal hakikatnya kau tak sama tinggi dengan dia bila berdiri sebab kau tu pendek wakaka – ok lawak kasar jap - mungkin dari segi kejayaan dia , dia usaha dia dapat dan kau (ke kita?) tak ada hak langsung nak mempertikaikan pasal usaha dia melainkan dia dapat hasil daripada orang lain.itu memang what a shame kau boleh tunjuk dia middle finger kalau dia berkoya koya depan mata kau.siapa tak marah kan? Eh bukan marah. Meluat.eww.

but i dah berusaha, tapi satu hasil pun taknampak, tak jalan langsung? Kena mandi bunga ke i ni?” -
*usaha dekat sini ada banyak maksud-u can find a job- seek for money- cari jalan untuk ubah kehidupan dan etcetcetc.

Sekali lagi – relate dengan takdir kau - > (bila dah) usaha > tak nampak hasil > flashback kembali what have you done > berdoa dan bertawakal > berubah > insyaAllah ada jalan. Mungkin lagi terang, kalau tak cerah panas pun , mungkin awan tu dah berlalu pergi.so ada la chance sikit untuk kau (kita?) hihi. Tapi bagi aku lah kan. Setiap apa yang dah tersurat tersirat tu memang takdir untuk kita. No need to complain ver very much sebab apa yang kau komplen tu mungkin lagi teruk bahananya.Mungkin Allah dah tetapkan yang someone tu akan ditimpas musibah dugaan malapetaka what so ever semua pada awal awal umur dia sebab Dia nak uji ; dan sebaliknya berlaku pada budak budak muda yang tengah seronok sekarang. -

eh kau tahu apa aku tengah fikir ni ?
Acapkali bila dengar rungutan
sebab asal dari manusia tu sendiri.

Manusia ….....

tu..........


Dengki./jeles/ cemburu/iri hati.

Itu je bahasa mudahnya. So please stay away on these word. (above)
beware of the munafik yang pandai berpura.
Oh shit seriously aku nak berubah.
Tadi dah nampak sikit.aku harap sikap aku ni kekal.

Destiny or fate is a predetermined course of events.[1] It may be conceived as a predetermined future, whether in general or of an individual. It is a concept based on the belief that there is a fixed natural order to the cosmos.

selamat kembali ke penjara KMK  dan selamat hari jadi 'aisyah ezral <3

Thursday, January 26, 2012

People change.



I was the one who said things changed;
you were the one who proved it.



tak mahu berkata apa ; cuma gelisah dalam hati
*tarik nafas kejap duh.


tarik lagi
tarikkkkkk
ok kali ni dalam sikit.
tarikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....




tahan sekejap.




hembus. 
ahh.


lega sikit kan?
lega untuk beberapa saat. kan best kalau lega ni berlarutan.
aku tak tahu apa yang aku runsingkan sekarang
nak itu dah dapat 
nak ini dah dapat
ada jugak yang tak dapat tapi itu pedulikan
orang kata kalau rungsing bila semua dah dipenuhi ni
golongan orang yang tak dapat rahmah? rahmat? ehsan? cahaya? nur?


betul ke?


nak tarik nafas lagi ke bagi lega?


ok sekali lagi.


tarik nafasssss
lama sikit.
tarikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..


dan tersedak
lalu mati.


bye.


aku cuma takut ; takut akan tak dapat rahmat.
nauzubillah. makin lama berjalan , makin aku lupa Dia.
kejam sangat aku.

Tuesday, January 24, 2012

never expect something high

kenapakaubaca.[?]
"cubalah kau rasa dulu,baru kau tahu agaknya"-H.A


untuk 3 hari ni.aku dah belajar banyak benda. which is mana yang baik mana yang palsu mana yang pandai berlakon berpura belakang mana yang pegang janji tapi sampai masa tak tunaikan mana yang yang kristal mana yang berlian mana yang dulu aku tak expect dia la yang terbaik padahal hakikatnya dia yang paling baik dan mana yang aku selalu bagi ini bagi itu dia lah yang paling jahat. pfft.ini la kehidupan. right? aku tak boleh salah kan takdir walaupun dalam hati merengek tak tentu pasal, buat muka senyum tapi dalam hati sangat panas, walaupun sebenarnya aku tak dapat nak sorok hakikat yang aku kecewa tapi aku terpaksa berpura suka senyum. pernah tak kau rasa? yes memang betul hidup berubah - satu per satu berubah - lagi lagi bila masa beredar pada paksinya.bukankah manusia perlu berubah ? pfffttt. Jujur lah kan aku masih mengharap yang lama.aku tak mengharap pun sesuatu yang baru sebab sesuatu yang baru tu mungkin lagi keji - ( sebelum ni dah la keji) - but ikut suka la kan? - aku tak suka manusia berubah.mungkin diorang berubah tengok aku berubah kot. so bagi diorang adil la. seri satu sama. what ever the thing I said dengan mulut berbuih, tiada apa yang dapat ulang semula, life must go on tapi aku akan pasang firewall lepas ni - never terjatuh seorang diri,never ajak orang outing,never berbuat baik terlampau dekat orang,never never never.cukup la. Benci aku? pandang cemrin dulu.


//
But dalam masa yang sama, aku belajar yang lama lagi macam :') even ada sesetengah tu yang macam haprak terus lupa dunia.Ingat aku pandang semuanya, aku analisis, aku tengok , aku perhatikan apa semua buat dan dari situ aku akan ambik pengajaran dan iktibar untuk tak jadi dekat diri aku.


"jangan harapkan sesuatu,sebab itu belum pasti lagi"


what the fuu semua; persetanzkan semua.just wanna to summarizing HAHAHA
kalau ada jogathon aku rasa aku menang .
dari sabtu aku teman Khairul Riduan habiskan baucer konon nak carik buku law tapi apa ? yela adalah la steseneri semua.hihi main boling semua karoeke dan it was a day :') dan ke ahad bila mesyuarat ayam akitf walaupun tak cukup korum ;tak semua ada tapi baucer tetap baucer journey tetap journey dan menyundal tetap menyundal.dan isnin kita ke kualaLumpur, walaupun aku rasa aku macam duduk dekat oversea , aku rasa aku adalah 0.5% rakyat malaysia yang turun KL dan rasa 0.5% warganegara malaysia, - penuh nak gila KL dengan pfffffttt kau tahu la kalau bukan bangla mesti nepal -.- but it was an awesome day. dari KL sentral ke times square ke BB /sg wang ke lot 10 ke pavilion ke KLCC ke Titiwangsa ke KL sentral ke Ikano ke rumah semula.memang terbaik.okbye trimas semuanya



hihi

kewl giler naga ni




they made our day
"nak tengok aku berubah kan? tunggu lepas ni"

Sunday, January 22, 2012

aaa ww aa yy


busy dan busy . - service currently not available! -

Wednesday, January 18, 2012

millenium.

kenapakaubaca.[?]
"what goes around come around."-H.A


fikir balik
segala kata kotor 
dilempar
dinistakan
terpalit pada perasaan
yang tidak bersalah? 
tak malu ke kita?


fikir balik
segala telahan palsu
reka cerita
dihambur maki makian
tak kesian kah mereka?


fikir balik
perbandingan dibuat 
antara dua darjat 
yang tinggi makin meninggi
yang rendah jatuh terduduk
kesian kan?


itu lah norma milenium sekarang. yang jahat jadi baik yang baik jadi jahat.itu realiti.tak payah lagi dah berdalih. eh kau tahu tak , ustaz yang datng bagi ceramah kat masjid aku ni kata kiamat lagi beberapa tahun je lagi (wallahualam) sebab paras air kat tasik mana tah semakin susut.(tasik tu didiami dajjal ) boleh jadi ini memang salah satu tandanya. :|


-korang boleh goooooooogle kalau nak tahu banyak.I just sayinggggg #
//


nothing much to say.
just wanna say
i miss you
hope that we can meet .
bye 




"tak payah ajar aku pasal hukum hakam.aku tahu.yang tersangat perlu kau tahu jatuhkan hukum tanpa tauliah adalah berdosa besar.kau siapa?"


lupa pulak.happy birthday abdul irfan.! HAHAH :D

Monday, January 16, 2012

I want cut connection with you

kenapakaubaca.[?]
"that's my name that's my name"-H.A

agak agak engkorang eva longoria denga lisa surihani mana cantik?

"Hidup kalau ber-ego sentiasa memang tak kemana" - duh, tahu tak perasaan bila lepas menolak sesuatu lamaran, sakit kot.pedih kot.perit kot.rasa cam nak mati kot.rasa cam 'ahh aku lepaskan peluang' kenapa jadi macam tu sekali ? sedar tak lepas kau tolak semua tu; there's no more chance muncul macam tu lagi sedar tak sedar tak wahai manusia yang tak bersyukur????!! MUAHUAHUAHUHAU -


"eh mungkin masa kau tolak tu, ada punca sebab musabab kau tolak.bukan nya titew sengaja je punn" 


Tak bersedia
Boleh jadi  orang tu tolak sebab dia tak bersedia lagi.memang dalam hati mahu tapi malu tapi bila malu dah mengatasi segalanya memang malu ah kau dapat. -.- As a lelaki melayu terakhir sepatutnya malu malu ni kena tolak tepi , nak tekel awek hot memang la payah , dah tu tak dapat tekel awek awek yang hot pergi la tekel awek awek yang kelwzzzz.yang kewlzz lagi senang nak dapat daripada yang hot. yang hot tu apa je ada? yang ado?dan sebagai perempuan melayu kedua terakhir ,kalau rasa ditolak / kena tolak tu tu paham paham la kalau orang dah taksuka atau sebab lain orang tu suka tapi dia malu.tolong la jangan give up lagi dan cuba pura pura tak endah or kata lain jual mahalz sikit dalam RM doploh juta camtu mesti dia terhegeh hegeh datang kat kau balik.


Tak minat sangat dah
cuba kaji selidik, singkap balik , punggah segala memori memori lama , benda benda yang dah berlaku bertahun dulu , semalam, bulan lepas yang membuatkan orang yang kau suka tu TAK suka kau .mana tau kau pergi intai dia mandi guna stroboscope ke? kau fitnah dia depan depan lepas tu dapat penampo ke? kau stalk hidup dia dopopatjam tak henti sampai dia rimas? kau curi pemadam dia dulu ke blabalbalbla .selalunya benda benda camni la yang buat orang tu tak suka kita. bukan sebab apa pun. -.-


Gelojoh
duh ni lagi satu faktor kau kenal orang tu tak sampai 1 minit 56 saat 20 detik terus mintak kapel? kalau aku aku bagi penampo + tak cukup penampo aku bagi kaki.memang nak kena tapak siapa yang buat macam ni.kita patut label dia sebagai 'gedik' tak kisah ah jantan ke betina sama je dua dua.eeeeeww tolong la. tak tahu hati budi semua sesuka hati terus masuk minang.eww eww . Go dai.


Bagi masa
cara ni baru betul.kadang kadang orang tolak sebab someone tu suka sangat push nak matei.Pening orang tu nak fikir hidup dia lagi , nak fikir orang tersayang lagi which one which one la gila ?? (!) lama lama nanti boleh mati tanam kubur sendiri .-.-. "jom la jom la jom la jom la jom la jom laaa kapelll jom laaa"  - annoying tak? ha cuba la rasa camana kalau jadi macam tu. sebab tu kau kena rejek kat situ jugak.kan dah malu.


Darjat
Dia ada lamborgini tapi kau ada kereta sorong je. so? acaner nak buat? - macam ni la.benda ni selalu sangat.hidup kena tahu orang sekarang pun pandang harta $$$$$ semua ; dia tak pandang sopan santun semua adab sopan pfffttt itu semua gaya 1900 sekarang orang yang suci ke tak suci ke sama. bukan aku nak galakkan semua ni tapi hakikat. Oh dia ada kondo dia ada ni dia ada tu. orang akan cari.what the fuu ada kene mengena dengan kena rejek? 
cam ni - "masa nak declare tu, dia for sure akan tengok korang punya background semua. balablabalal" akhir sekali mesti kena rejek kalau tak capai spesifikasinya." tak faham? -.- entah.


Malu
semua tahu malu.semua benda malu.apa nak buat pun malu. ini memang payah.kalau semua malu , mesti dia malu nak mintak atau accept pelawaan.akhir sekali semua kecundang. ni la malu sangat dah. haih. * cermin kat diri.


//


 np# we found love & need you now.


"mati itu pasti.iman itu bertambah.iman itu berkurang."


ibadah kalau menunjuk.tu riak dik.
tu bukan bertambah iman dik
riak apa hukumnya?
riak naikkan iman? 
salah.
biarlah ibadah kita
hanya Allah dan kita je yang tahu
tak perlu semua orang,
hati lain lain
kita dihisab pun lain lain.
ingat.
jangan riak dik.
jangan daripada mukmin 
bertukar fasik

Saturday, January 14, 2012

gone

pergi . pergi . pergi.
mungkin kata pergi membuatkan kau lebih tenang
tinggalkan  lara
tinggalkan memori

pergi.

-2349 1412012

Thursday, January 12, 2012

kalau la 'kalau la' tu 'kalau la'

kenapakaubaca.[?]
"never give up!"-H.A

ha so true

kalau boleh
aku nak kita macam dulu
banyak cerita kita kisahkan
kongsikan dan abadikan .
itu pun kalau...
kalau..


kalau boleh 
aku tak nak buat apa yang telah aku buat
aku rasa menyesal sebab 
pasal aku banyak buat salah dekat kau
kalau boleh aku nak tebuskan semula
itupun kalau..
kalau...


kalau boleh
aku nak kekal je 
maksud aku taknak masa
berputar .
itupun kalau aku ada kuasa,
itu pun kalau.
kalau..


kalau boleh
aku nak kita bersama kembali
kembali macam dulu
betapa romantiknya
itu pun kalau..
kalau..


term kalau.. kalau.. ni dipopularkan oleh cikgu addmath aku.sebab nya kiteorang selalu failed dalam addmath. eh kira bangga la dapat markah lebih 10 tau tak ?!! jangan nak kufur hakikat nikmat sangat .eleh sepatutnya ita bangga tau dapat markah lebih 10 kurang 40 HAHA. "kalau la saya study kan cikgu,mesti lulus.sikit pun jadilahkan" - lepas tu cikgu mesti balas. "kalauu.. saya ulang balik..kalauuu" - HAHA. pergh kalau nak ikutkan hati memang berasap sebab kena perli secara sinis.what the fuu is 'kalau' ada kena mengena dalam hidup aku? ah secara teoritikalnya perkataan 'kalau la' wujud lepas kita menyesal buat something macam situasi dekat atas ni. secara experimentalnya ; perkara tu perlu dibuktikan dengan option pertama ; bila kita study , kita dapat result gempak dan option kedua bila kita tak study menonong tak tentu , dan result memang lah failed kan. nampak tak modus operandi 'kalau la' . 'kalau la' pun menunjukkan kita jenis yang tak puas hati bila buat sesuatu tu.konon dalam hati nak bagi yang terbaik. padahal dah tu je kita mampu buat.so terima la. #sigh


'kalau la' tu satu realiti ; yang memang tak dapat nak diulang balik dan kadang kadang memang dipersekalikan dengan menyesal. "ish kalau la aku mengorat janda muda , owner warung tepi jalan tu kan , dah senang lenang dah hidup aku" -skrip cliche dalam filem melayu. pffttt -__- 




"duh dulu pun kita belajar math"
-masih ingat dengan term if and only if? probability anak ayam semua ? pffttt.menganjing je kerja math tu HAHAHA 




FA(K)Q: "eh takde ke 'kalau la' yang positif?"


-kalau semua 'kalau la' tu positif, dah lama orang berebut carik malangnya 'kalau la' tu memang dah sebati dengan unsur unsur negatif and that's why kita patut belajar pasal self-esteem bila buat keputusan tu.ngertik? // what the fuu ; aku tak nak merepek panjang. sebab konklusinya aku dah buat satu percaturan yang salah.makin dewasa aku rasa kita perlu mengisi ruang perasaan dengan perasaan eww eww eww.*paham paham la. ; tapi 'kalau la' aku tak gedik dulu , kan tak jadi macam ni. ARGHHHH kalau laaa.. pergi mati.
im surrounded by the 'kalau la' words ah boleh mati kalau terus macam ni. nevermind nanti kita buat petition kat dewan bahasa pustaka hapuskan perkataan 'kalau' dengan 'la' kat kamus diorang MHUERHUEHHEHAHAHAAH evilaugh.


//


eh aku nak balik ; lagi 6 hari rasa cam 60 hari.rasa bila jasad je dekat matrik , hati perasaan semua kat rumah. see you soon guys.! kthnkbyenites. 


Alhamdulillah ; MUET ?! pffttt. :')


Wednesday, January 11, 2012

where should I put my heart?

kenapakaubaca.[?]
"tolong la notice.tolong laaaa :'("-H.A



hai .kau ni bodoh la. HAHAH [evilaughahhaah]

keterujaan aku pasal rm200 baucer buku yang sekian lama menanti dulu semakin pudar ; semakin diatasi dengan perasaan rimas dengan semua orang yang cakap tak serupa bikin macam sengggg. *macam sengggg = macam sengal . ish aku mintak tolong. tolong cermin diri. kalau tak ada cermin pasaipaa tak habaq. meh aku beli kan cermin ikea murah lagi besar .kot kot kau teruja nak suluh diri sambil bercakap apa yang kau perlu cakap. supaya refleksi dengan waves frequency suara kau terpantul balik dekat diri kau. gheti? // 
kata kata keramat ni dah aku ulang repeat sampai overrated tapi dibayangi dengan cliche word ; sekadar berpura tak ambil tahu itu lah manusia ; apa la neraka aku memekak mekak ni ? 


begini ceritanya.ceciter ceciter sikit ...


I just need someone to hear my problems ; just hear and hear and give some empathy to my self.not more than that. tak susahkan ? tapi aku (harap) dan agak kau dah tahu jawapan dia.sebab aku jenis yang tak suka berkongsi. 


pernah kita menjadi pendengar yang baik ? kita tahu semua ada telinga - antara capang atau tak itu bukan masalah janji kau boleh mendengar itu dah dikira nikmat.lupakan kejap benda tu ; pendengar yang baik? pffffttt what does that mean? aku malas betul nak copy paste terjemahann google pasal pendengar yang baik  baik korang goooooooooooooogle sendiri dan lihat .; bagi aku pendengar yang baik ( bukan mengikut definisi dinamika tepahapa hikpokrit tu ) adalah seseorang yang ikhlas mendengar permasalahan orang lain dan berkongsi sikit (sikit jela) apa yang orang tu rasa. itu dah cukup.no need penerangan meleret leret sampai nak bantu orang tu selesaikan masalah. cukup la sampai rasa sikit apa yang orang tu rasa. aduhai. entah boleh ke tak kita rasa sebab orang zaman skarang ni bukan betul sangat. bibir kata lain hati kata lain. tipikal. 


what the fuu aku merepek anak ayam ni ? meh biar aku bagi situasi.


watak : senah , kamsan , dan tipah
"bila mana senah dengan kamsan masing masing meragui each other . konon diorang ni sweet couple of the year yang selama ni tak pernah nak ada ribut taufan katrina semua alih alih tiba tiba senah ni moody tak tentu pasal.dia cakap kamsan ada affair dengan pompan lain so what ? (lelaki boleh pasang 4). -.- lepas dah habis pinggan mangkuk semua pecah.si tipah datang konon nak jadi heroin malaya. dia suruh la senah cerita kan semuanya ; aku ulang kesemuanya from a to zi." - korang pilih aa ending dia. 


A - bila senah cerita kat tipah .tipah pun menangis teresak esak.dia simpati dekat kawan dia. sampai hati kamsan buat macam tu kat kau senah.tipah hanya boleh menangis bersama.tipah peluk senah dengan erat.sambil bagi tau kata kata semangat . dan masing masing tertidur. -.- ( jangan pikir lucah la.aku tak tau nak ending kan dia cemana)


B - bila senah cerita kat tipah, tipah cepat cepat ambik eyemore dia dalam kocek dia.bila dia peluk senah.cepat cepat dia titiskan eyemore tu. konon nak nagis sama sama lah. -.- dia pun peluk senah sambil bagi kata kata perangsang dan buat muka kat belakang.ewwww -.- 


C - senah cerita kat tipah semuanya dan sambil tu senah busy main dengan iphone5 dia sambil google tips tips nak elak curang kat google , lalu tunjuk kat senah .senah lagi nangis kuat sampai tipah cakap "what's the hell with you perempuan?" laki kat luar tu banyak lagi la saiko kau gila apa ni ? kita ni hot la. boleh pasanga ramai. 


D - tak sempat senah nak cerita, tipah cepat cepat cakap , "eh kita kenal ke pompan ?" - lalu senah bagi penampo. 


//


mana satu jawapan ?  lupikirlasendiri yang aku tahu telinga aku makin pekak sebab dengan headphone kuat kuat dasawarsa kini HAHA. kbye.


rimas lemas. penat. malas. [ kan best semua semua ni jadi sinonim dengan lega,timbul ,rajin dan segar ] .


*the scars of your love remind me of us

Monday, January 9, 2012

pencuri masa

kenapakaubaca.[?]
"tak sepatutnya aku buat camtu"-H.A



Wahai peminat aku sekalian, rindukah kalian terhadap diri ku yang luhur ni? -.- ala bagila ai nak perasan kejap takkan tak boleh.baru nak rasa artis kejap nih.baru nak rasa , tapi dah rasa dah jadi retis (artis) ni .busy kemain.tapi ai bukan buat show apa apa pun, berlakon jauh sekali mana taknya ai ni kayu.tapi memang pfffttt la kan duduk kolej ni tak rasa apa. Eh hari ni siang dah? Eh dah malam ke? Eh subuh ? -.- zzzzz cepat gila masa berlalu. A lot lot lot wanna be tulis – lupakan fantasi annoying jerin.

Fuckta pertama:
aku acapkali kerapkali selalu sangat sampai dah muak repeat lagu adele someonelike you dengan rolling in the deep.semua lagu basi tapi peduli apa aku baru nak dengar sekarang.lepas ni lupakan lagu tu ; layan melt my heart to stone.layan bai


fuckta kedua :
kau tahu aku dah addicted dengan cs. Apa ? Cs ? Apa tu cs? Yeaa bla bla bla bla aku tahu game tu dah berkurun sejak darjah 4 kau tahu tapi aku baru nak main sekarang.so siapa peduli ? HAHA ketagih ni.habis la UPS aku nanti. Pointer ke mana, CS ke mana? CS tu counter strike la gay .


Fuckta ketiga:
It is vveeeryy sad melihat orang yang gah menangis.Ianya satu penghormatan yang tak terhingga.bukan senang nak bagi air mata setitik jatuh dekat pipi. It's very expensive. Mahal.takkan terjatuh airmata kalau tak sedih atau terharu.itu je.yang dalam tibi airmata semua fake palsu pui.aku maksudkan dekat sini , my pengarah.semalam hari persaraaan dia omg sumpah macam :'( daripada aku tersengguk senghguk mengantuk tidur pukul 5pg lepas main CS semalam,terus segar tengok dia menangis sambil nyanyi lagu sayang sarawak .ke sayang sungai sarawak .ai tak pasti.

Sayang Sarawak sungainya sempit,
Buah nanas lambung-lambungan;
Hendak kubawa perahuku sempit,
Tinggallah emak tinggal junjungan.

Sungai Sarawak mudik berakit,
Buahlah padi di tengah hutan;
Malang menimpa bukan sedikit,
Sedihlah hati tinggal kenangan.”

orang yang takde perasaan je yang tak gheti nak interpret benda ni. Oh nak tau.pengarah aku lelaki.itu yang mahal tu. :')

dia cakap jugak
"bersara itu pasti,kalau panjang umur.dan mati tu pun pasti jugak".

//
persetanzkan cerita dekat atas. Aku sekarang ngantuk gila.kbye.


P/s: makin jarang memblog.tiada masa siot.
P/ss: saya rindu awak!


Wednesday, January 4, 2012

i am very akward chu know

kenapakaubaca.[?]
"errrr"-H.A



Pernah rasa geli geli bila sedang jiwang? Pernah (cuba) nak rasa berjiwang tapi oleh sebab terpaksa ; terpaksa jugak geli geli bila berjiwang ? Apa neraka yang aku cuba sampaikan ni. Bukan jiwang nak aku soksek soksek ; not that gay.itu sumpah gay.- aku cuma nak berkongsi perasaan bila kawan baik terjatuh cinta dengan kawan baik .entahlah kenapa aku baru nak bukak mulut pasal ni ; sebab kalau la ditakdirkan terjadi nya macam ni ; aku mungkin tak sanggup nak terima.eh kamon la.atas dasar kawan selama ni ,cuba fikir apa yang engkorang (konon engkorang lah yang alami) dah buat dengan kawan baik korang , korang outing sama sama , makan sama sama masa kat sekolah dulu , tengok wayang , beli itu ini menyundal gitu gini – of coz im saying about the kawan lelaki dan kawan perempuan – not homo -.- - yang mana pada masa tu ; korang tak pernah nak ada feeling tangkap lentok habis la ; dalam hati cuma ada perasaan berkawan – tak lebih dari tu tak lebih tak kurang 50-50 .- tup tup tup alih alih bila dah makin bertahun (mungkin makan tahun) ; dia tersuka engkorang ? Apa neraka yang korang nak buat ? Berpeluh peluh tak dibuatnya? Atau rasa eh rimas la sial.tak cukup kita berkawan selama ni ? Atau maaf la aku dah ada pilihan aku, aku tak dapat nak pilih kau atau ada kondisinya ; satu dalam sejuta ; “i like you too honey” - acaner kita nak buat ni ? -

  • korang boleh tolak. Itu privasi kita dan hak kita.tapi jangan sampai la jadi kejam cam nak mati sampai kau tolak reject dia sampai dia keluar air mata darah oo kamon la itu kejam sial. Biasanya lelaki yang jadi mangsa keadaan kat sini HERUHERUH perempuan ni memang kejam. HAHA.
  • kalau aku la ,aku buat buat tak tahu je. Bila dia dah mula bagi mesej eww eww eww geli geli yang mana sebelum ni dia tak pernah nak ambik port pun, itu dah namanya saiko karmatik tu. Aku akan abaikan sebab kalau dah sampai ke tahap terlalu geli atau layan macam biasa. Please notice it.
  • You have to know or should know about perhubungan sesama rakan. Ada masa romantik ada masa masalah ada masa malu sebab kita selalu hidup dopatjam dengan dia kan sebelum sebelum ni. So apa yang kita buat dia tahu dan apa yang dia buta kita tahu. Tapi sweet tu memei sweet la. :') . no wonder la ada kawan aku yang berjaya sampai sekarang ni.
  • Ey jangan nak demand sangat ; kalau tak laku tu accept je. Pernah dengar tak pepatah yang telah dimodify “just accept pelawaan orang yang suka kau tu daripada nak tunggu orang yang suka approve kau punya pelawaan” - please pahamkan stetmen ni. Aku tak gheti nak bagi orang paham.

So apa konklusinya? --- aku teruja nak tahu. Meh cube habaq mai sikit.

Tapi tak rasa pelik? Jatuh cinta atau suka atau cair dekat kawan rapat sendiri ? Aku rasa pelik.malah janggal.malah ujub .malah takjub. Eh dah tak tau nak cakap apa lagi dah.mintak simpang.molek kalau aku buat taktau je la.itu lagi afdal HAHAHAHAH. Kbye.

"Be prepared to encounter some awkwardness if feelings aren't reciprocated. If this happens, try and bounce back quickly, or use a witty response. "Ah, well now that THAT'S out...", or "Just please take some time to let it sink in", works well."
There was an error in this gadget