Sunday, January 29, 2012

berharap takdir awak (kita?) berubah.

kenapakaubaca.[?]
"rasa cam tak sedap hati"-H.A

:')

itu hak orang, kau jangan sentuh, kau jangan terkecil hati pun” -panorama hari ni.selama hampir suku hari .serik.muak.dan paling penting jelik. Some time, kata kata hari ni hari dia, hari kau mungkin esok lusa tulat what the fuu macam tak masuk akal , jauh dari dari kotak pikiran. Kata kata yang nak sedapkan hati je.kalau kita marah kat perkara camni,itu sama je la kau mengomplen takdir hidup kau.kau yang dimaksudkan kat sini adalah aku. Pernah tak kau komplen takdir kau?kenapa takdir kau macam ni? Kenapa takdir kau bukan cam kawan kau? Yang hidup sentiasa je ceria ; all the things they want,they will get it , kenapa bila time kita je, mula la nampak takdir kita kelabu mendung asap.selalu tak baik ; selalu sangat dugaan bercambah macam cendawan tumbuh, tak satu satu.yes aku faham bagi sesiapa yang alami kondisi camni ; dengan meluahkan dekat blog , even kawan even menjerit even tulis diari pun, - walaupun boleh la sikit untuk release tension tapi the tipikal perasaan tu pasti ada.baitheway, aku dah ada cara camne nak atasi benda tu. The cara is kau guna je konsep redha dan yakin kepada qada' dan qadar kau.itu lagi mulia daripada kau (ke kita?) nak tambah dosa dengan merengek tapi satu habuk pun takde peningkatan.- redha – redha – kita tak boleh nak buat takdir sendiri jadi dengan perasaan rendah diri kau terima je takdir tu .

but how bout my feeling, begitu sakit bila tengok si propa propa tu &^%^$%*(*&(*& ?(menjala*g dengan harta benda)”

-that is the way.Usaha.tu je.kalau kau tengok orang lebih,kau mesti nak lebih jugak kan padahal hakikatnya kau tak sama tinggi dengan dia bila berdiri sebab kau tu pendek wakaka – ok lawak kasar jap - mungkin dari segi kejayaan dia , dia usaha dia dapat dan kau (ke kita?) tak ada hak langsung nak mempertikaikan pasal usaha dia melainkan dia dapat hasil daripada orang lain.itu memang what a shame kau boleh tunjuk dia middle finger kalau dia berkoya koya depan mata kau.siapa tak marah kan? Eh bukan marah. Meluat.eww.

but i dah berusaha, tapi satu hasil pun taknampak, tak jalan langsung? Kena mandi bunga ke i ni?” -
*usaha dekat sini ada banyak maksud-u can find a job- seek for money- cari jalan untuk ubah kehidupan dan etcetcetc.

Sekali lagi – relate dengan takdir kau - > (bila dah) usaha > tak nampak hasil > flashback kembali what have you done > berdoa dan bertawakal > berubah > insyaAllah ada jalan. Mungkin lagi terang, kalau tak cerah panas pun , mungkin awan tu dah berlalu pergi.so ada la chance sikit untuk kau (kita?) hihi. Tapi bagi aku lah kan. Setiap apa yang dah tersurat tersirat tu memang takdir untuk kita. No need to complain ver very much sebab apa yang kau komplen tu mungkin lagi teruk bahananya.Mungkin Allah dah tetapkan yang someone tu akan ditimpas musibah dugaan malapetaka what so ever semua pada awal awal umur dia sebab Dia nak uji ; dan sebaliknya berlaku pada budak budak muda yang tengah seronok sekarang. -

eh kau tahu apa aku tengah fikir ni ?
Acapkali bila dengar rungutan
sebab asal dari manusia tu sendiri.

Manusia ….....

tu..........


Dengki./jeles/ cemburu/iri hati.

Itu je bahasa mudahnya. So please stay away on these word. (above)
beware of the munafik yang pandai berpura.
Oh shit seriously aku nak berubah.
Tadi dah nampak sikit.aku harap sikap aku ni kekal.

Destiny or fate is a predetermined course of events.[1] It may be conceived as a predetermined future, whether in general or of an individual. It is a concept based on the belief that there is a fixed natural order to the cosmos.

selamat kembali ke penjara KMK  dan selamat hari jadi 'aisyah ezral <3

No comments:

There was an error in this gadget