Thursday, September 30, 2010

DAN yang pasti

kenapakaubaca.[?]
" :) "-H.A

kat hati ku,
ada memoir kau je,
kenapa aku rasa macam tu
aku pun tak tahu,
adakah ini satu petanda?
sekali lagi aku dilaammu...
arghh tipu.dusta.itu semua asi.
fake bebenar!
tapi apa yang pasti
aku mula terpikat
malangnya masa belum sampai seru lagi
tetapi aku akan tunggu
ini bukan la kata kata murahan
lagi manis.ini kebenaran
tapi itu hati aku,
hati kau macamana pula oh?

Wednesday, September 29, 2010

Drama rekaan terbaru

kenapakaubaca.[?]
"Sengaja buat drama,batang hidung kena balik"-H.A


"aku memang begitu,tetap seperti dahulu.terlalu menyayangi dirimu"

cuba if and only if kau jadi aku [tu pun kalau nak] lagi lagi kondisi diri macam ni? Semua attack 5 vs 1 semua attack sampai jatuh tersembam ke tanah [ini hanya perumpamaan yang tiada dalam kamus dewan edisi kurun ke 17]. Sanggup ke kau hadapi semua ni,dengan perangai malu malu dugong yang tak bertempat, gedik manja sikit, mengada ,tak gentle sanggup sanggup ke ha? Bukan sebenarnya aku taknak jujur dalam 'drama' sebab

ak ni,tapi cukup la waktu dulu,mengajar aku tentang bagaimana hati disakitkan balbalablablalaalablaa malas nak cerita cerita,nanti akan ternostalgic dan mulalah benda tu merembes tak habis habis. "KALAU benda ni betul sekalipun,aku anggap dia seperti angin lalu,lalu hilang kesejukannya" sengaja je nak mempermaindajalkan perasaan ,then kalau dikecewakan apa ke mula la sedih hentak hentak kaki kutuk sini sana [ni bukan aku dah pernah post ke? i hate repeatation]. Kan dah cakap,biar aku punya hati ni di lock paswed sampai kau tak boleh nak bukak [tapi kau dah bukak pun :')] pun sampai bila bila.DAH la jerin,cakap je kau ego tak bertempat. Semua benci dengan aku nanti.siapa tahu? manalah tahu kan. Ada suara suara sumbang duk mengata bukan bukan belakang,duk mengata dekat setatus FB atau ruangan so-sial lain.macam bagus je aku ni kan? aku terkurang sikit la bagus. -.- the persoalan is,adakah aku yang nak ini semua berlaku? Apakah ini hanya satu drama 'main main' atau sengaja digembar gemburkan sedangkan hakikat paling dalam berlaku adalah AKU/DIA/KAU/KALIAN hanya syiokksendiri mengomel gelak sorang sorang dan kata itu ini until perasaan terPERASAN wujud. kalau macam ni la gamaknya.malunya hidup.aku rela potong kepala aku ,then tanam sendiri takpun bakar macam cik SOSI kita :'( alfatihah. "mainmain la kau dengan mati,nak mampus awal ke kena badi?" -_____- atau alasan seterusnya mengapa aku terbuat macam ni sebab,logik ke ada orang suka aku sedangkan aku ni mana ada apa apa pun. -.- haih. taknak.hidup aku bukan untuk disukai.hidup aku adalah untuk menceriakan kau je,itupun kalau kau ceria la.kalau kau diam je macam siput sedut macam kambing macam penyu ke macam amirulke itu eden takleh nak buek apo apo la :D Dan yang paling better la kan, kalau nak hidup kena la jujur antara satu sama lain.jangan nak berselindung nanti salah sangka buruk padahnya.aku dah kena dan sedang terkena. "jujur satu kepahitan.cakap belakang satu kemestian.berburuk sangka satu kewajipan.kebenaran disepak sepak sampai belakang dan akhirnya tangisan merembes dengan sendiri".di sebalik SKOP kejujuran,ramai yang tak percaya jujur ni susah nak diintrepitasikan melalui kata kata. jujur yang terlalu klise kita buat hanyalah melalui perbuatan tapi setakata manalah perbuatan boleh menampakkan 'kejujuran' yang kita buat tu? tolonglah.-TAPI manusia,lemah lalai alpa macam aku.aku pun tak jujur pada kehidupan,pada kawan kawan aku awwww :'/ wat im merepeking is? Sebenarnya nak cakap je esok edmetzzzz barai.tadi cuba buat soalan apa tah,baru 3 soalan dah serender ."cikgu cakap kalau taktau tak payah buat kan?" ngahahah -.-' apa esok TH??tidak hadir? lalalalaal bak kata orang tu,TH = hak tuih! [terbalik kan konsonan TH kepada HT] sedih sedih sedih ahahaahah! "back to normal,kalau orang tu ok,aku gembira dengan hidup dia.tapi selalunya mulut,kata kata melalui abjad banyak yang tipu,fake ,omongan kosng belaka,the konklusi is,tepuk dada,tanya hati."
does her love you?
errrr bukan dah cakap ke trial ni tak berblog? maaf termunafik pulak haha

Tuesday, September 28, 2010

hati hati menjaga hati part II


kenapakaubaca.[?] "gedikgedik semua aku"-H.A
Pada dasarnya aku gembira dan pada hakikatnya aku sumpah sedih dalam ni.Bukan apa .sumpah terkilan dengan apa yang berlaku,bakal dan telah berlaku.aku tau.So macam biasa la,kalau aku sedih ke apa ke blog la yang jadi kawan no 1 aku ,sebab bila kita sedih semua lari ,atau herdik belakang kata "mamat poyoo.kuat tacing" dan aku pedulik apa dengan kata kata kau? janji aku tak pernah herdik orang sedih sebab aku tau dia ada perasaan ,dan bukannya jadi poyo ,ego riak berlagak sombong kata diri tu tak pernah sedih,tacing,emo atau sebagainya.tolonglah jangan jadi munafik asi nak tipu diri sendiri . beach -.-' Entah la.sejak menjak ni apalah yang tak kena dengan diri aku,mungkin aku kot yang menjadi punca segalanya. Kalau nak difikirkan balik,aku ke punca?rasanya bukan.semua datang dari mulut orang,tangan yang menulis dan kaki yang 'berjalan'. i hate kondisi sekarang.boleh tolong habis spm cepat tak? nak lari ni.tak sabar nak mulakan life baru tanpa seorang pun yang tak layak bergelar 'teman baik'. "mungkin kau poyo sekarang,kau boleh hidup dengan dunia kau,dunia penuh kawan berjuta juta kononnya, tapi bila nanti? terkapai atau terkontang?" apa beza aku.
mungkin aku lagi teruk.yea,takdir aku teruk,selalunya teruk ,kini dulu selamanya akan teruk ,tolong la jangan ada yang bersimpati mahu pun empati dengan aku luar dan dalam.aku cakap pasal kebenaran yang tak pernah kunjung sudah.ni baru baru ni,bukan baru baru ni,[selalu sangat] aku selalu sakitkan hati orang dengan main hambur kata kata nasihat yang tak pandang diri aku dulu,per'komenan',per'mesejan' dan sebagainya. Boleh tengok kan? niat aku nak lain jadi lain. Dah la jerin,sekarang bukan masanya menghamburkan kata kata slapstik dan murahan macam ni,sekarang masa untuk kau duduk sorang sorang dan pasangkan angan tentang apa impian kau nanti,SPM,cinta,duniawi dan segalanya. "anda selamat lepas ni,no telefen,alamat atau apa je yang ada hubung kait lepas ni semua saya dah 'delete'.taknak ganggua anda lagi dah.maafkan eh?,kalau terpaksa ,FB pun sama"--yeay mari hidup bermuka muka. maafkan aku semua,maafkan aku si kuat tacing. anda boleh pilih jauhkan diri anda dengan si tacing atau merana dengan si tacing ni. .sayonara .sekarang nak buat lawak pun,orang akan salah erti.i need my life 2 years 3 4 5 years ago yang selalu happy. betul kata esah," hanya orang yang rapat dengan kita je,faham apa yang kita buat lawak,orang lain?hanya menzahirkan ketawa berdekah"
"benda ni akan elok nanti." permisi.--> trialss merosakkan mood la kan ? :/

Monday, September 27, 2010

" dia "




kenapakaubaca.[?] "terpaksa buat supaya luka lama tak terbukak balik ok " -H.A

Saturday, September 25, 2010

SE-MARAH raya ni!






kenapakaubaca.[?]
"ayam punyaa raya program,nasib baik subang menyelamatkan !"-H.A

tidor 2jam je sebab demam tak elok lagi.lepas 2 jam siap siap bangun terkapai kapai masih nagntuk lagi terpaksa jadi orang gila pakai baju melayu pagi sabtu siap bersamping bersongkok datang sekolahh enoyinggggggggggg -__- dah la tak cukup tidor,lapar pulak tu tak sempat sarapan sebab bangun lambat,datang sekolah pun tepat 7.30.aww macam VIP pulak semua tengok . terima kasih terima kasih.undilah saya nanti bebeh :D haha
"harapan yang melampau lampau sampai buat hati jadi kecewa.kenapa kau buat aku macam ni eh?" marilah bersoksek soksek bersama pak jerin kejap tentang ke khilafan kekufuran kegatalan kenikmatan ke ke ke ke -an dan sebagainya -.- ::
  • ada ke patut pelajar pelajar smks10 degil nak mampuss lagi lagi yang perserta pertukaran jepun cina wateva ,degil gila.ustazah penat panggil berbuih buih mulut dia panggil perserta ni tapi sorang pun tak bangun.memang dangkalzzzz kesian ustazah.tapi ambik kau bila cikgu kama suruh,tau pulak nak bangun.DASAR gay -_- muehehe jangan marah ok.
  • Belum apa apa lagi,belum sampai pukul 8.30 pagi la dah berpeluh peluh sebab kena duduk perhimpunan macam orang saiko dan batakxxxxsss anak ayam -.- lucah main samping jadikan tudung la,main main henpon la,bukak buku nak setadi jah sekali? trial macamana? speaker dah la kuat sebagak bagak alam tersentil kat depan aku.
  • Lepas tu mulalah drama swasta yang paling cikai agak agak cap ayam pun lagi mahal kot -.-'" ok hari ni kita akan jadi "jepun celup" oleh sebab ada raptai pertukaran budaya yang kita ni terang terang tak dipilih atau terpilih sebab apa yang tidak diketahui -.- sedih tau.nak jugak.
  • Drama lagi sedih kini lagi la bertambah sedih -.-',semua diminta pura pura bangun kena paksa pilih kumpulan then pergi duduk depan sekolah sampai berpeluh peluh panas pulak tu.hampanya datang.barulah menyesal untuk tak kata " kan best kalau aku tak datang hari ni ?"
  • Dah la kena dikerahpaksa untuk pura pura jadi helper,dalam hati ingatkan adalah event raya macam lagu hari raya ke,jangan lupa lirik raya ke.tarian ke or any types of games ke apa zzzzz lucah la saiko.kalau macam ni la gamaknya,tahun depan takpayah datang la.dei tahun depan kau ada ke? hisshh~~ geramm geram sampai nak makan garam
  • UNTUK lagi menambahsedihkan cerita,lepas je dapat task untuk kumpulan 7,iaitu nature walk,ingatkan acara tu adalah tapi hakikatnya -kusangka panas hingga ke petang ,rupanya hujan ditengahri sedihnyaaa :'( ,tak de pun.last last duduk melangokk macam orang bodoh dekat bustop sekolah depan tu membuang masa tidor masa study trial masamasa kelak sedihnya.
  • Eh,ada orang tu sombong kan? -.-
  • terjumpa pulak orang yang saiko saiko aku dekat fbchat.awww "sekali imbas cantik jugak la" sayangnya kau dah berpunya ihihiihhhi joke joke bebeh :D
  • argh lepas dah buhsan sampai tersangap sangap,nasib la koir mengelokkan keadaan oh.kalau tak -.-,memang dah aku cabutkan sekolah tu hueheu..
  • maaf la luahan hati diatas bukan bermakna untuk mennyindir sesiapa itu hanyalah kenyataan yang tak dapat disangkal lagi kan? kalau nak rangcang tu,rancang la betul betul.ingat,"pelanggan selalu benar!"
  • Dah buhsan tahap karma lalu belah .sayonara semarakrayaaa yang tepahapa -.- pergi pulak beraya dekat rumah atikah,aniq dan my teacher,puan RAW! awesomee bebeh.kalai ni,tahun ni raya memang bermaknaa kan? selalu best? walaupun ada je perasaan denki jeles benci menari nari depan mata aku ni.haih
  • Then dapat kereta,apalagi sumbat la semua pergi beraya secara haram [takde lesen] ke subang.awww terimasih kepada pengopenhouse.! best best mana mana rumah yang aku tak makan tu,maaf la.memang dah terkenyang sampai tak ingat dunia..! hihihihih
  • "kalau masih ada ruang,izinkan aku berada dalam hati kau eh?" tak paksa punn chill :D
  • ok sudah puas menderita,nak ucap thanxxx je kat sapa sapa yang dah menceriakn hidup aku.lagi lagi geng kancil yang tetap setia bersama kemana juaa walaupun secara haram! hihihihihhi.. ok permisi!

Friday, September 24, 2010

the trial is reallyy sax like makan sambal berlacan -.-



kenapakaubaca.[?] "better one than nothing.kalau tak luahkan pun,tengok muka kau je dah buat rindu aku terlepas :)"-H.A

OMG OMG trial susahnya.bak kata esahtakkesah,bunyi trial tu macam bunyi raya.cuba sebut berulang ulang ada tak,sama tak macam bunyi raya?kalau tak suma tu engko buat buat la bagi sama .nak kelukan lidah ke gulung lidah ke janji aku tau bunyi trial sama dengan bunyi raya. -.- OH sumpah dua hari trial ni [baru dua hari,ada la 2 minggu] dah lenguh kejang ibarat hilang tangan ni tulis tak tentu pasal karangan essay wtf -____- kalau pendek takpe ni ,sampai ke 500 lebih patah kata,sampai 800 lebih non stop 6jam menulis memang gila.paper dia gila.kementrian,better kau ubah kertas BM SPM kelak kang aki naik hangin kang hihihih. :)
"dah agak dah..soalan karangan mesti klisey .tak 1Malaysia perpaduan,tak perpaduan ,pasal keluarga kliss" perasaan /perasan tak segala soalan soalan sekarang yang ada tertera dekat paper exam semua perli kita.kita? kita=kau -.- semua berkenaan berkaitan pasal laman so-siall lucah kau. semua tentang blogspot la,pasal facebok la.pasal ketagihan internet la itu ini la,sedanghakikatnya itu je ke tajuk yang ada dasawarsa kini? contohnya "berikan cara cara untuk menggalakan orang ramai gunakan blog" kejadah apa nak galakan. CARA dia pun aku main tibai soo klisee bencik -.- "facebook arakian kini menganggugugat remaja.benar atau tidak?" gedik punya statement .tak suka tauuu -.- TERCAKAP pasal bm,aku tergelak gelak nak bina ayat lagi lagi nak bina ayat pasal 'ipar-duai' dan 'susup-sasap' kejadah semua ni? aku buat. "wah,ramianya ipar-duai kamu!" haha takdelah.ni tipu fiksyen semata mata . lepas dah tergoooogle pasal susup sasap tu apa,[ sebelum ni asi,jahil degil malas nak bukak dewan bahasa,kan dah tak mengerti susup sasap tu apa hehh] baru la menyesal,barulah ibarat sudah jatuh ditimpa tangga --, barulah tau susup sasap tu orang/binatang yang lari laju laju.bukan nya kereta jerin oi -.- kupur kupur. "mana soklan bocor ni?taknak bagi tau ke?kedekut laahaihh -.-' " Oh lepas habisnya paper bi paper 1 and 2 tadi,hati aku sumpah legaaa gila ibarat aku dah merdeka sebanyak 50% walhal 5% tak sampai lagi.sebab aku memang bencitaksukamenyampah dengan bi .entah tak tau kenapa .ini tak bermakna aku benci cikgu dia hihihihi..oh nasib la.[nasib je] boleh buat tadi.lega oh. "asal rasa jerin macam lain je ouh?" --> tetttt 'memang dah lain pun sekarang.lagi jahat,tak kenal kawan balbalalbaa dan sekutu kutunya. "puih cinta.i hetyu! tapi bila dengar lagu bila cinta-gio, i love you" awwww :) sarcastic ok nak merepek panjang tapi jari jemari i dah lenguhh yu haha permisi "menulis panjang panjang membuatkan jari aku dah macam ada ketumbuhan dah kat jari tengah ni,bala pegang pen 6jam nonstop -.-"

Wednesday, September 22, 2010

sedihsadissudah part II


kenapakaubaca.[?] "nasib baik la belum kronik tahap jatuh cinta.adalah baru 2%"-H.A
kata kata there is a hope memang menipu.sekali lagi harapan palsu yang amat sangat.Aku benci sekali lagi untuk ter'ada kena mengena' ke apa apa ke dengan kau lepas ni [mungkin?] .Kalau aku sombong tu,aku terpaksa mengaku je la yang hari esok tak seindah semalam,semalam punya semalam.semalam punya semalam lagi .sedihnya. ibarat "yang dikendong berciciran,yang dikejar terlepas". malangnya nasib .malang nya nasib. kata kata " suka suka lama lama jadi duka" memang ada dan benar betul ada dan akan berlaku. Sumpah tadi sedih gila ditengking di cemuh bagai nak rak.ye saya mengaku kesalahan saya tapi kenapa sampai macam tu sekali? downn nya esok nak trial hari ni down gila. dah la down dengan dia.down lagi dengan dia lagi satu. ok takde lagi dah perkataan daripada aku. nothing. "love is lie. love is fake. !" mulakan hidup baru jerin. ok permisi. :'(
trial? apa tu? steambot ke? ke kapal selam?

Tuesday, September 21, 2010

bila percubaan ,cuba untuk berubah


kenapakaubaca.[?] "aku tak suka dia...[jujur ni] "-H.A

Arghh so kliseee bila sebut je pasal trial SPM mula lah toleh kiri kanan lepas tu mencarut tak ingat dunia sebab benci exam -.-' tapi exam bestt takpayah belajar dalam kelas huehuheh :DD Apa yang akan berlaku bebeh trial nanti? dah la buat trial masa raya.mood raya boleh kebah lagi dah nak sentuh pen pensil bulat bulat jawapan cis.menganggugugat je la -.-' apa kesah openhouse tetap openhouse raya tetap raya dan trial tetap trial .semoga berjaya hadzrinaqmal.! amin ! :D
***** sebise[service] karenly not ebelebell sepanjang minggu trial.. have a nice day bloggers dan sentiasa dirahmati-Nya :)) permisi.

Monday, September 20, 2010

...

kenapakaubaca.[?]
[saya mogok menulis]

"kalau dah benci,memang sampai hujung dunia pun tak habis kebencian.
kalau dah suka tu, gigi pun tak rasa keras"
.
okfinetankyiualritee -.-

Saturday, September 18, 2010

kerlurhan

kenapakaubaca.[?]
"sedar tak sedar tinggal lagi sehari nak sekolah :'("-H.A

beberapa post terakhir sebelum trial ,kalau aku post masa trial anggap la aku ke cc dan curi curi online dengan sendiri -.- atau tumpang taip dekat kebod kengkawan save ,then publishh. hina lucah tahap karma. Diluah mati mak,ditelan mati bapak ke terbalik? rasa serba salah tak ingat dunia.bila kita jujur salah,bila kita diam pun salah kata hipokrit la munafik la. bila layan salah,dengki jeles cemburu,bila tak layan kata sombong bongkak ego? then nak apa lagi?
"kawan,aku tau perasaan kau.luar gembira dalam sakit gila kan?" aku turut simpati :'/ Dan lagi satu menjak menjak ni perangai kau dah berubah,aku tau kau ada segalanya tapi.. argh persetanzkan.ada jugak yang cakap belakang nanti membelakangkan prinsip hidup kau. haih.

"kalau kau tengok aku suka je gelak HAHAHAAH tak bermakna aku suka dan gembira sebab dalam hati penuh lara je"
"aku nak sangat kawan kongsikan keluhan hati diorang tapi aku pulak yang malu"
"kalau kau tengok aku komen komen chat chat dengan kau selalu tak bermakna aku suka kau"
"jangan menaruh harapan yang tinggi [poyo kejap] kat aku,nanti kau yang merana"
"kalau kau rasa aku ni kawan yang baik ,memang silap la"
"aku tak suka orang tipu aku hidup hidup"
"oh semoga korang berbahagia"
"oh dan lagi satu,jangan jadi HIPOKRIT dan Munafik,bukan TUHAN je marah,orang lain yang ada hati serta perasaan pun marah lagi benci."



cuba untuk mencuba,
tapi tak dapat,
cuba untuk menyisih,
tapi tak dapat,
cuba untuk melari,
belum tiba waktu,
bila semua ini,
akan berakhir lalu,
aku pasti tersenyum
mengingatkan memori lama,
yang besar ertinya,
mengajar aku kehidupan,
pada masa kelak,
pada masa hadapan,
yang lagi mencabar.
cukuplah hanya sekadar,
perasaan memain perasaan,
membelenggu diri kita,
sepanjang masih lagi,
memakai kasut sekolah,
sebelum melangkah,
memakai kasut kulit
atau membina masjid.

Thursday, September 16, 2010

raya ada kaitan dengan perut ,kaki,beca dan angpau. :D








kenapakaubaca.[?]
"penat tapi seronok kan.!:)"-H.A

ohh kita berjumpa kembali dlam rancangannn abah kau. -_- oh aku bukan apa tak posting sampai 2 3 4 ribu hari ni aku cuma capek [penat nak mampus kau.mampus pun tak penat macam ni] maksud aku penat menaip.maklum la excited raya kan tu yang menaip pepanjang kalah j.k roling -.- oh sampai la ada mulut mulut puaka yang [dengki la tu] aku tulis panjang panjang sebab dia tak tulis panjang panjang -_- yela lepas ni tak tulis panjang panjang mahligai syahdu cis. aku pun menjak menjak ni malas dah nak ber-blog sebab ada trialsux + SPM + internet nanti mungkin aku [dengan rela hati] aku hentikan penggunaan segala jadah ruangan so-sial like fb ffs ms balbaablabalabla sebab nak fokus .[fokus ke? fokus la sangat -_-] Like i kata sebelum sebelum ni raya sumpah bestt :') ada yang buhsan ada yang borink ada yang hambar ada yang bolehh la ada yang ada yang ada yang dan sebagainya. Sudah terlalu klise aku nak cerita asik asik benda yang sama berulang rulang kali dan konklusinya aku malas nak berdrama . apa masalah? -.-' tapi terpaksa laa post jugak nanti kang mepunan bunuh diri walaupun tak payah cerita pun takpe ngeheheee -.-'

**
Punyalah excited tahap gaban sampaikan jemputan nak pergi beraya kalah jemputan kahwin nikah datuk siti apatah lagi nikah celine dion.padahal jemputan beraya tu cuma sampah murah cap ayam -.- tapi nostalgic -.-'
"salam smua.aku agak smua org da blik kmpungla kn that's why aku anta msg ni kt korg skg.so aku rse smua da sedia mklumla kan braya umah kwn ni perkara wajib,so apa kata kita beraya ramai2 ari khamis ni nak?next week da busy dgn trials bla3.knapa khamis? sbb jumaat lelaki kne solat en,and sbtu ahad xmo kacau baik study/last minet homwok,heheh.so plannya cmnila.

start from rumah aku kat seksyen 10 (seblah skolah je bebeh).the boys kne arrange transport sndiri la k,kreta aku muat utk tumpangkn the girls je.so ss10 >> ss8 >> ss7 >> ss6 (kalu nk singgah mekdi,hehe)

gitulah.ada sape2 pnye rumah lg yg korg nk tmbh ke?stuju x dgn plan ni>?"
oh lepas tu adalah juak puak yang memang terlalu gedik kata tak boleh pergi la ni la tu la ast ast muka dia terpacul hari ni sooo gedik nak je aku kelar leher kau buat sup unta berak kapur balablala -.-' enoying.
malas nk kluar beraya mahupun melayan org dtg beraya. Penat jejalan la time cuti
tapi kira ok gila kenangan manis yang terakhir mungkin sama ada terakhir ke ter-last ke terjatuh ke apa ke janji hari ni had fun gila walaupun pada awal awal ingat berapa kerat je yang pergi sebab planning memang macam excited uacah anak ayam.hari kamis cuti hari malaysia nak beraya,hari isnin dah buat invitation yangg zzzzzz kalah segala galanya. Then terkejut sebab ramai la yang join awww aww :') thanxs korang .thanx for the day. Yang lain yang tak ikut tu jangan la terasa.nanti kita buat lagi 25.9 kalau nak ler -.- mesti taknak kan sebab trial jadi pak kacau heuheuheueu :)
**
Berbalik kepada tajuk post yang mereng condong ke 30 darjah,memang betul tiap kali datang raya,kita mesti pergi menziarahi orang lain untuk tanya kabar kutip duit raya takpun makan sampai perut jadi tong gas atau kapal selam. -.- Apa kena mengena dengan kaki dan beca? sejak dasarwarsa kini,kita dah muda dah besar pun masih tak mampu nak ada kenderaan sendiri [nak motor :(] sebab tu la kita kena bersyukur kat kaki kita ni.etlis kaki kita mampuss bawak kita pergi mana mana [agaknya la] lagi lagi pergi beraya ailikee! lepas dah penatkan kaki, perut pun bila kita jalan je mula la krok krak krok krak balik tanda lapar.sebab tu kita kena pergi raya rumah ke rumah jalan[g] jalan[g] cari makan . carik sepageti carik bihun supp [puhh kaya] carik mihun dua rumah carik mee kari ehem ehemm tedapnyaaa hari raya jimat kos mak mak semua patut buat macam ni [jalan jalan ziarah rumah orang lain] sebab tak payah masakk,bertandang rumah orangg peras ugut dia suruh masak sedap sedap dan lepas tu boleh la kita melantak sampai hujung nyawa ok enoying-.-' JADI apa kene dengan beca pulak? kalau engkorang nak tau beca tu = bas metro .lembap nak mampuss kalau compare beca dengan bas metro,aku rasa bas metro kalah beca menang -_- tapi kan sejak arakian ini kan,bas metro seolah olah laju macam pelesit kalah rapid kl.adakah aku ni kufur maian herdik tak tentu pasal? kah kah tapi memang lembap punnn .ishh ni yang bengang ni .nasib la dia je satu satu bas yang boleh bawak kiterg menyundal ke destinasi yang seterusnyaa hihihihi :D
"uuu sambil tengah menulis ni,terbaca dekat fesbuk ada orang tacing tak diajak.aduhai." maaf la.plan ni tak disangka sangka [ok klise] .maaf la maaf la. :/ nvm
aku penat la nak cerita sebab sedara aku nak datang ni.angap la pengalaman raya engkorang semua dengan kengkawan korang,sama dengan je dengan pengalaman raya aku.bak kata siti nurhaliza [yang sulu dia terpikat dengan aku] Biarlah Rahsia ngeheh ok bye permisi -.-' aku letak gambar la.pandai pandai la korrang soksek soksek nanti okbyetengkiuorite.
** Resident Evil soo cooll tapi tak puas mana zombie weh?sama je macam zombie kampung pisang -___- oh kena tengok lagi ni.pandai kau erh director buat cerita tak habis. hilang RM17 lagi nanti [tahun depan] ceh.*

Tuesday, September 14, 2010

Berkampung di kampung vs trial -.-'






kenapakaubaca.[?]

"raya kali ni 5 hari wok!>kalau tak 2 3 hari dah calo bete berambus haha :D"-H.A



Bukan aku nak menulis huha huha sini sana tapi keadaan terpaksa suruh aku tulis sebab ni blog aku bukan blog kau muahaha. Alhamdulillah la :') sekali lagi aku dapat meraikan Aidilfitri mulia pada ketika aku 17 tahun ngeh ngeh alhamdulillah masih dapat duit raya walaupun dah tua bangka ,alhamdulillah masih dapat rasa baju baru wangi bau kedai alhamdulillah dapat saudara keluarga yang ramai ehem ehem faham faham la $$ banyak masuk haha dan alhamdulillah untuk itu ini semua nya.Entah kenapa tahun ni agak best tapi kurang best tapi masih best la. Balik pun sehari awal so macam macam yang perlu dibuat .macam macam ke jerin? Aku tengok kau tidor je membuta 24jam lucah anak ayam tak membantu langsung.so hari khamis last day puasa memang bercadang nak buat lemang and serunding [paklang aku panggil seruling -.- kelakar tak dia buat lawak? Tapi kita gelakkan je la nanti kecik hati]

OH malangnya si putera jelita lagi handsome ni bangun sampai tengahari buta pukul 1.10tghri macam tut tup tup tengok tengok lemang da siap dibakar belum siap dimakan -_- niat di hati baru nak tolong masukkan segalajadah beras santan semua tapi tak kesampaian.aku tolong jaga api je la gamaknya. Pergh panas dia nak mampus habis hitam melecut lecur kulit muka aku yang mulus ni haha-.-‘ Then panas nak mampus aku masuk tidor balik acah acah penat mengacau serunding rendang semua .”korang yang duduk kampung ni tak panas ke? Kenapa kat kd ni sejuk je?” [ada macam menghina tak? Tak la.memang panas pun.] sumpahsaxx panass macam nak sepuk lempang orang je.macam langit dengan bumi. Ceh. Malam tu perang mercun memang bingit gila telinga dengar orang main mercun bola ketupat meriam yang kuat kuat la ,sakit je hati [padahal jeles sebab dalam beg aku bawak mercun pop2 tu pun belas kasihan kakak aku yang ambikkan mercun tu,then ada la mercun roket yang bunyi menang lagi kentut aku.bunyi tak kuat langsung,then ada mercun mancis sekotak -.-‘ sedih kan and lagi satu ada la mercun yang berpusing pusing laju tu yang kaler kaler tu.tu je aku bawak ] padahal masa tu depan belakang kiri kanan pong pang pong pang apa lagi kita taknak kalah kan?? Lawan la jugak walaupun mercun kita tak dengar sampai se-ela mana pun cis.
Sedih/maklum la pembekal mercun kita takde tahun ni. “eh tak dengar ke polis kata jangan main mercun?” ecchehehc poyo pulak sejak bila ni dengar kata polis? Malam puasa eh silap malam raya la.orang dah nak raya esoknya. Datang pulak orang orang masjid untuk takbir rumah ke rumah. OH ada pulak tahun ni? Tahun lepas takde.  bagus laa. Lepas je bertakbir memang aktiviti klise la,tak sesia TV3 yang iluminati tu,yang ramai orang boikot tu ,kononnya freemanson tu apa tah tayangkan cerita cerita [ film sebenarnya] melayu awuwwu free of cas bagus. Terlayan la pulak haha..malam raya? Hambar tapi best.kita dah besar kan? Dah terlalu kufur masing masing. Heh.

“ketupat bukan iluminati meh?? Sebab ada kotak kotak punya corak? Hahaha” closed minded -.-


“Raya pertama ibarat raya ke-7 & raya ke dua ibarat raya ke -8.hambar gila. :/”

First raya soooo klise.tahun ni tak best .kakak pergi ikut suami kat johor ayah pulak kerja heh.sia sia je ada hari raya sedihnyaaa.tapi kira meriah jugak la sebab ada ramai sedara balik.keluarga paklang maklang anak dia makngah pakngah semua anak beranak datang campur pulak keluarga pakcik makcik aku ,keluarga aku jugak best la jugak :’) walaupun ada kekhilafan sikit.nak buat macamana kan? RAYA tetap raya bebeh siap siap then pergi semayang.uiyooo first time tahun ni aku dengar khutbah sampai habis wuutt wutt sebelum ni riak ujub takbur lepas je semayang 2 rakaat terus cekau selipar then balik rumah.best jugak la dengar.dia sama macam khutbah jumaat je hihih :D klise klise memang macam biasa la raya pertama memang kena duduk rumahh [kampong] sebab ramaiii gila nak mati orang datang .nak je buat sign board pacakkan depan pagar “MAAF ORANG RUMAH TAKDE.DAH MATI” nanti orang kata apa pulak .mana taknya.dari pukul 11.00 pagi sampai pukul 6ptg tu,orang berduyun duyun datang sampai 10 12 13 kereta masuk rumah macam wtf? Entah siapa siapa la tak kenal,yang kenal pun ada,yang pura pura kenal pun ada haha.Aku tak tau kenapa aku marah marah ni sedangkan bukan aku pun yang layan. Haha aku lari masuk bilik ngan sedara2 aku buat mesyuarat tingkap hohoh.perghh memang layan la.best best walaupun tak pergi mana mana .well orang datang nak tengok aku kot?? Hahahaahahahaha :D MALAM tu pun main mercun lagiiiiiii..mercun mana boleh miss.mengada jerin kat KD takmo main.kat kampong main pulak benda terlarang.aku bukan apa.takut putus tangan putus leher semua kalau main nanti macam mana nak SPM [?] SPM? Apa tu? Kuih raya kot.tak baulu kuih semprit.tak pun almend London -.-‘ Lupa pulak dah memang memang kupur nikmat hakikat semua pagi pagi raya main dota. Tak ke nak kena panah petir?? Haha nak buat macamana. Bila malam pulak satu serambi tu penuh dengan orang-orang sepupu sepapat ipar duai segala papat semua layan cerita cerita [film melayu yang kita jarang (jarang=tak pernah langsung) tengok kat wayang] best best bagus bagus tv3 astroriak tv1 tv2 teruskan tayang cerita cerita [film] bila hari raya tak pun hari hari biasa.jimat hihihih :D.AKU terlayan cerita pagi sabtu kot,cerita bas raya.kelakar gilaaaa haha. Bodoh bodoh je cerita dia tapi sumpah saxx ending dia macam pundek.membazair tengok.oh sebut pasal raya kedua, sama jugak kondisi nya macam raya pertama. Raya kedua lagi ramai makk datuk -___- tapi kali ni tak berduyun duyun serentak la.dia ikut time tapi mula orang datang dari pukul 12 sampai pukul 6 jugak penuh rumahhh :D best pulak orang datang sebab dorang [sedara sedara aku] masak dan aku pun boleh tumpang sekaki berkaki kaki makan tempoyak daun kayu manis dengan sambal tumis petai dengan telor dadar best best .ayam masak merah pun sama.rendang lemang? Takde mudd haih.sekali sekala boleh la hihi.hihi kuih raya jauh sekali -.-‘then bila dah 6 lebih tu barulah berpeluang turn kiteorangg pulak keluar menyundal kolek duit raya. :D

Malam tu ada mesyuarat tingkap ,masuk dapur sepupu sepapat yang umur dari 10 – 24 tahun ,14 orang masuk dapur buat kenduri kanak kanak sebab lapar nak mampuss.nostalgic :’).Maklumlah ni blog aku suka hati aku lah nak menaip pendek ke panjang ngahah . OH raya ke -3 pergi muar pulak sebab ada orang bertunang.baru la rasa keluar jenjalan luar dari nogori 9 ngeh ngeh -.-‘ ayah aku pun dah balik kampong .entah malapetaka apa tah aku curse johor darul takzim macamana tah kereta boleh rosak .nasib baik la rosak betul betul depan tol tangkak -.- tak pasal pasal tebal muka kena tolak kereta pukul 7.15 pagi macam tu lepas tu orang semua Nampak malunya..”bila orang lalu masa kiterg tengah tolak kan,aku dengan kakak aku pura pura buat muka selamba tak bersalah muka seposen minta tagih simpati.sedih gila la!” kereta pun ditunda sampai la nogori balik. malang johor haha.opss kepada johor-rians sekalian,maaf la der.haha. then nasib kakak aku dgn suami dia ada.boleh la tolong tolong apa yang patut hehe.raya ke tiga pun ok.layanzz je :’)

Layan sangatss sampai kepala pun pening berjalan jalan. Ceh .



***************************************************

Soksek soksek pak jerin:




  • Malam sebelum 30puasa, pagi 8/9/10 sempat jugak lah menyundal shoping last minute dekat ampangan,seremban perghh memang tiptop la kalah uptown KD yang ada apa je? pusing pusing baju+kasut+perfume+makanan+mainan budaks2 yang sama je etlis dekat ampangan ni ada macam macam tapi sayang tak berbumbung.bundle jangan cerita la banyak gila tapi sedih dan aku benci,sebab aku dah shopingss jadi duit dah habis terjoli dan aku pun kurang suka bila orang ramai ramai ni.riimas bebeh. ",jom pindah seremban jom ? ngaha ada uptown kalah KD hoho kufur nikmat kufur nikmat ^^," Dengan penat nagntuk tak tidor berjam jam sampai ke pagi aku sempat beli apa je? baju je selai.tu pun godekbodek mak aku & buat muka mintak pelempang then baru dapat muhehehe." itu nama dia rezeki ke mencari maut eh?"
  • Kalau korang nak buat lemang kan ghontikan la niat tu,payah nak mampuss.mana nak cari buluh dia lagi.mana nak carik pelepah pissang lagi mana nak parut santan semua.semuanya melibatkan kepenatan yang mengunung tinggi tak kuasa den doh.haha better kau beli lemang tepi jalam rm 10 sebatang tu tak pun beli je lemang segera dalam paket brand nona rogai tu senang tak perlu susah susah dok jo ontok ontok kat depan dapur gas sambil tunggu lemang masak *ontok ontok=duduk diam diam* kalau malas sangat pergi mati -.-‘ sebab kempunan tak makan lemang.
  • Excited gila pagi raya bangun se awal pukul 7 pagi.sebelum ni tak bangun awal pun lagi lagi cuti bangun sampai pukul 1 tengari.ni nak raya punya pasal terpaksa bersengkang berkorban tenaga masa segala kerah semua untuk bangun meraikan 1 syawal. Haha .semua orang siap siap kalah mak datin siap lama nak mampus then wangi wangi tunggu sampai 8.40 baru gerak ke masjid.
  • Sedara aku [masih kecik sekolah rendah] buat lawak klise setiap tahun bila sarapan.”eh hari ni puasa ke?” takpun “eeeee tengok puasa dah batal sebab kau minum -.-‘” agak agak nak kena curah air panas tahun depan sila la buat lawak macam tu lagi -.-‘ tapi layan je la .syiok jugakk kan bukan selalu dapat merasai suasana macam tu kan?? Kan? Hehe  Ada jugak buat lawak nak kena bunuh kata “eh hari ni raya ke?” -__- enoyinggggg. Hahahaahaha
  • Kadang kadang aku rasa kita perlu melupakan kejap segala benda benda yang ada dekat Bandar contohnya macam mekdi ke ,[mekdi takde la tapi kfc ada kat kampong aku.tu pun 10Km jauhnya :/ ] macam internet brodbend ke,macam ps ke astro ke macam leptop ke bukan nak kata life kat kampong susah,tapi Cuma nak menghayati ketradisionalanya.bukan senang nak kekalkan tradisioanal ni.kalau hilang ,hilang je la takkan berganti mungkin.aku suka bila time lepas kenduri orang datang ramai,berkepuk kepuk pinggan yang nak dibasuh,bukan takde sinki tapi lagi senang guna cara lama letak je pinggancawan dekat bawah lantai then basuh .[apa aku cakap ni?] lagi syiok bila ramai ramai sama sama basuh pinggan boleh menyelam sambil minum air main air sekali sampai basah baju hihihihi :D lagi lagi bila masak,alamak cili habis laa,limau kasturi habis la..”dah tu? Pergi la petik kat pokok” senang kan? :’)
  • Dah memang terlaluu lalu klisee bukan klise tahap 1 dah .bila nak raya,bukan nak raya je.ramadhan pun set ring tone lagu raya sms pun lagu raya :D “macam perli aku je?” hoho then mula la dekat henpon sms datang bertalu talu “aku mintak maaf .balablla Selamat hari raya balablbala” padahal setiap tahun berlaku.untuk tak kata kita ni lokek ke apa kita [perlu] balas la hahah :D tapi niat memang takde.nothing.colourless semua balbalab.. sekadar ucapan dimata bibir segalajadah dalam hati takde sapa tahu.same goes in facebook jugak.sama lagi teruk.kat FB semua Nampak kemunafikan lagi hipokrit kita minta maaf wall to wall. Macam aku tengok remaja tv3 hari tu, ustaz tu kata “ haram minta maaf kat FB MS semua? Then macamana?” o o.
  • Macam nak flashback balik je memori bersama sepupu sepapat yang memang terlalu jarang jumpa.kalau jumpa pun sombong ,setahun baru jumpa,time ada kenduri kawin baru jumpa.tapi kalau dah jumpa memang tak nak renggang .best gila .malam tu buat mesyuarat tingkap lebih 14 orang sepupu sepat dari umur 10thun -24thun berkumpul masak sama sama sebab memang dah lapar gila.konklusniya.lapar mengeratkan silauturahim ngeh ngeh. Bukan apa,semangat bermasak tu membuatkan hari itu indah [apa aku saiko meroyan pukul 2.30 pagi pagi buta ni?] then minum minum sambil main mercun :’) awww .
  • ,sebenarnya banyak lagi haha tapi oleh sebab aku dah mengantuk kekangan masa segala semua.aku tamatkan dekat sini jela ok :D Selamat hari raya ! salam.permisi.



Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya :')


kenapakaubaca.[?]

"SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN"-H.A
sebelum engkorang semua away balik kampung ke atau aku ke yang balik kampung atau pergi beraya dekat rumah sepupu sepapat segalajadah semua baik aku postkan ni.mungkin ni post terakhir kot sebelum raya edisi ke -17 ni .-.- then lepas raya kita berblog lagi bebeh. masa trial nak ber-blog? kalau sempat aku blog la eh haha. "SAYA penyimpan mohor mohor KD ingan mengumumkan yang lusa/tulat adalah raya.Dengan ini kuncilah pintu anda semua letak la solex ke rantai 24inci ke paswed cctv litar tertutup ke apa ke sebab banyak [bukan ramai ke?] budak yang nak datang collect duit raya hoho " Ye betul .Raya lah satu satu harinya untuk kita berjumpa sedara sedara yang kita mungkin tak pernah jumpa sebelum ni.malah tak pernah kenal pun.apa punya kejam la hidup ni. RAYA menjadi satu adat atau tradisi untuk kita bermaafan kunjung sini sana dengan sedara semua,bagi duit raya,konvoi dengan sepupu pergi ke sini sana bagi eratkan silaturahim dsb. banyak sebenarnya tapi yang utama adalah sebab kita dah berjaya melawan nafsu makan di bulan RAMADHAN kan? hhihi so memang betul konklusinya lagi besar lagi kurang kemeriahan raya nya .sedih nya :'/ DULU masa kecikkecik [takla kecik sangat] ingat lagi masa balik kampung semua sedara turun kacau dodol satu kawah ,buat lemang dengan rendang sekali.semuanya bermuafakat .masa tu aku jahil aku kecik lagi darjah darjah kot, tak tau apa apa semua so kita enjoy je la sebagai anak kecik hihih.MAIN mercun jangan cerita la.tak lawan dengan orang sebelah tak sah.tapi itu dulu 3 4 5 6 dulu. tapi? Sekarang dah besar semua lain,semua nak ikut kepala sendiri hmmm memang hilang la kemeriahannya. Then malam terakhir puasa kira malam raya la,mesti ada orang masjid datang takbir kat kampung aku, aku pun join .pergi la rumah ke rumah yang penting dapat duit raya itu tak lupa tapi letih sikit la.sikit? banyak sebab letih makan perut kembung dan letih jalan. ESOKNYA hari raya semua pakai baju melayu baru tayang tayang butang berkilat tayang baju kurung kebaya semua warna warni saja lalu lalang semua,pakai samping gaya raihan gaya rabbani semua :') nostalgic sungguh . Walaupun aktiviti klise setiap tahun,tapi sememang nya lain secara kontra dan fizikalnya.LEPAS dah melaram then pergi masjid lepas sembahyang pergi ke kuburan dsb.Then barulah pergi ke kampung ayah [kebiasaannyalah] then mulala meronda ke sekitar rembau .MESTI kena balik kampung balik sebab orang ramai nak datang masa first raya.RAYA kedua mesti turn kitaorang pulak yang jenjalan keluar pergi konvoi tapi tahun lepas takda.tahun ni?:'( lagi sedih.! apa boleh buat? kuasa Allah kan? argh harap tahun ni ok ok je la.tak mengharap tinggi sangat pun. DAN aku pulak yang muskil dan terkilan dengan orang zaman sekarang. cakap taknak raya hari JUMAAT sebab nanti kena 2 kali sembahyang .aku macam wtfakk? ada jugak orang masyarakat melayu yang konOnya mindanya islam cakap macam ni.nauzubillah. ~~SO di kesempatan ini aku nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua umat islam expesially kat keluarga,kawansssss aww ,sanak sedara yang baca ni dan semua kaum muslimin dan muslimat.Maafkan segala salahsilap semua . :D semoga raya kali ni lebih diberkati dan sentiasa ceria . permisi. hati hati dijalan raya jangan sampai kena makan dek 'jalan'

trial = keluar = makan = tidor= ber** dsb.

kenapakaubaca.[?]
" then apa seterusnya drama berlaku hihihi. i have made 8 cookies. HIHI! "-H.A

memang [bukan macam] karma kalau benda yang kita nak buat tu selalunya menjadi atau tak menjadi.karma bukan? apa maksud karma? pergi la cari sendiri kalau ka(r)ma yang lagi satu boleh aku explainkan sebagai pulau bergerak sini sana opss terkutuk hina keji pula nak dekat raya ni ngeh ngeh habis la kau jerin kupur kupur. nak cakap annoying pun tak nak cakap jengkel pun macam ya je sebab apa yang kita huha huha huga huga sebelum ni merancang sesuatu dengan deskriptifnya atau erti lain dengan teratur contohnya nak pergi ke mana, nak buat itu ini memang tak jadi [/] akan jadi lain dari segala yang dah di plan."yes aku kita tahu diri orang lain bukan mudah nak kontrol apatah lagi untuk kita membaca fikiran mereka." itu bukan karma? bukan . ngeh kalau kau tak tau apa itu karma dan aku dah penat pusing jelajah satu web cari term karma yang boleh difahamkan tapi sekali imbas memang tepahapa tah maksud karma yang dia [tah siapa siapa tah yang kasi] beri ni ::

“Apapun yang anda lakukan baik itu secara ragawi maupun melalui jalan pikiran, dari pagi hingga malam, sepanjang hari, bulan, tahun dan seumur hidup anda, semenjak anda lahir sampai mati disebut KARMA.”

Contohnya : bangun, duduk, mandi, mencuci, berjalan, berdagang, memakan, berolah raga, bersanggama, bekerja, bersembahyang, bernafas, dst. dst.

“Kesemua tindakan dan aksi yang dilakukan melalui berbagai indriyas (organ-organ tubuh penting), baik secara instinktif maupun melalui jalur pikiran yang dipengaruhi oleh rasa senang maupun tidak senang, suka-duka, dsb., disebut KARMA”.


Then betul ke apa aku bebel bebel kat atas tadi tentang karma?entah aku sebelum ini ingat karma tu dejavu [?] -.- tapi tak sanga pulak dangkal gila mind kotak fikiran aku.karma tu apa? zzzz entah tak tau den nak kobakan [cakapkan] macamano. MACAM pagi/petang tadi jugak segala nya tidak dirancang mengikut hukum karma .yang plan tu lah yang nak pergi dan yang takde kena mengena daripada 'plan' tu la yang takkan sekali pergi dan tengok tengok sebaliknya berlaku sumpah karma .[karma ke ni?] ngeh ngeh jangan bahan aku aku taktau karma tu apa [?] petang tadi sungguh manis gila la weh ingat sikit je folo last last ramai .ingat dah buhsan sebab sikit sangat taktau nak buat apa ,mesti kalau sikit kehulur kehilir muka kau heh,pergi sini muka kau lagi pergi sana muka buruk kau haha.tapi tadi ok event ada yang anggap kita tak 'sehaluan'.Kalau tak sehaluan kita sehaluan je la kan kan? buat apa nak bermasammuka pandang belakang congkak segala jadah.tali silaturahim jangan diputus. [ops terbebel] . nasib baik pilih cerita yang aku gelak nonstop tau tau jangan pilih cerita yang aku tak gelak lagi kememeh aku tak sukaa -_- bestnyaa GROWN UPS 5star bebeh. nak tau pergi tengok la der.aku malas nak buat sinop dia sebab terlalu best kot. ngeh ngeh .ada jugak la sampai nak terbukak puasa, nasib tak tertuttt ke apa tah tapi kalau kita gelak besar macam setan tu kira batal kah [??] sesi menyundal tetap berlaku tapi lagi ligat. :) oh bajet kaya dalam allet ada selepuk emas so kita decide makan keny rogers yang mata $$$ tapi dah lapar kita boleh buat apa je selain tolak bangkai kayu simen bata segala semua. lapar lapar tak tahan bahu.macam dekat mcd tapi lagi hina boleh pulak refill -_- so kiterg dari mekdi diterbangkan khas ke kenighojer untuk me'implant'kan habit merifil bestnya koya kesian kot dekat pekerja pekrja tu tapi semua bantah apa yang aku cakap hahaha :D takde talipusat hati perut langsung korang kihkhhihkhi :D dah la .aku nak kaji balik maksud karma tu kadang kadang karma tu bukannya betul ok permisi.chop,trial SpM tu karma ke atau DEJAVU?














Sunday, September 5, 2010

aku tak perlukan cinta hati kau sebab aku ada hati aku sendiri yang perlu aku jaga. -.-'

kenapakaubaca.[?]

"not again ?aku jatuh cinta atau aku yang terjatuh dekat cinta?"-H.A


Dengar je perkataan cinta hati aku jantung buahpinggang paru paru otak mata hidung aku terus takde nafsu dah [buat masa sekarang] kalau nak bercakap mengenai cinta yang tak pernah muncul dan kunjung tiba macam watdeneraka.-_- entah kenapa aku tak boleh atau anti sangat dengar cinta ni .buhsan kau tau buhsan B O S A N lalala .bukan aku dengki ke apa jelse lagi cemburu dekat orang bercinta ,apatahlagi yang sedang ligat bermadu asmaradana sini sana atau mahu mula berkenal lagi terkenalan denagn cinta sumpah aku tak kisah langsung pada hidup korang wtv. -.- yang aku tau aku meluat sesangat .[aku bukan gay la . dasar gay kau cakap aku gay -_______- ] heh. tapi aku turut tumpang bahgia kat kawan kawan yang sedang bercinta masih bercinta dan akan bercinta tahniah.tahniah sebab dapat timba pengalaman baharu bebeh dan pengalaman bersakit-sakitan apabila putus huwawawa aku tak doakan la weh.itu kan dah termaktub dalam qada' dan qadar kan kan ? ajalmautmatijodoh semua ditangan-Nya. OH sambung balik cinta buat aku perit keluhkesah tak bebas dan sebagainya walaupun pada dasar hati aku yang dalam ni aku nak sangatt kot [rasa macamana kalau betul betul jatuh cinta] tapi aku tetap taknak lagi poyo berkoya benar aku terus tolak cinta tu sampai jatuh terduduk kau cinta.padan muka. DAH penat berpuluh kali eh tertipu pulak heheheee.baru 5 kali aku cuba kot tapi semua ditepis ibarat aku melukut ditepi gantang -.- so aku biarkan aku mengalir bersama angin ..ADA jugak orang suka aku siap boleh kapel sehari lagi then aku yang putuskan ruginya. dan datang pulak lepas tu yang ada jugak perempuan lepaskan perasaan dekat aku dan aku naik kaduk enggan dengar lalu hilang lagi 'cinta' aku :(.nak buat macamana aku egoiss ,hati aku tak terbukak lagi .dah 3 orang aku tepis. BUKAN niat nak balas dendam dekat perempuan yang dulu tepis aku punya cinta tapi memang perasaan jiwang dalam diri aku belum terbukak lagi.entah siapa yang dapat bukak balik walaupun sekarang ni ada yang cuba membukaknya.maaf.tak boleh.dah dimangga solek siap berpaswed lagi :'( maaf.sekarang bukan masa yang sesuai lagi untuk aku dicinta bercinta atau mencintai.even maksud cinta pun aku tak rapat tak kenal lagi.itu adalah asing bagi aku.YANG umum tau cinta tu hanya "awak saya suka awak la" "series?" "saya pun suka awak jugak" "awww" "ok kita kapel yer" "ok.official la ni?" thennn after a year or couple of year or even 2 3 4 5 months later. " i hate u" "u break my heart" balbalbabalba "clash ok??!" . then itu adalah ke-zahir-an bagi bercinta dan ia adalah omongan kosong seperti sampah .dan teka la apa jadi lepas tu? mulalah nak ber emo saiko tak bertempat buat dosa lagi kutuk kutuk ex kita dan apa benda aku merepek ni?? -___- annoying. betul doh aku ada dengar kata kata " suka lah kepada insan yang menyukai anda,jangan suka kepada insan yang tak pernah terdetik langsung menyukai anda.kelak ianya akan rugi" [macam ni la maksud dia tapi aku tokok tambah sikit].KALAU betul cinta datang kat aku,aku harap dia penuhi dulu ciri ciri yang aku nak [apa cirinya biarlah rahsia aku dengan hati aku.sampai sekarang ada satu orang yang penuhi cirinya tapi maklumlah belum kesampai-an lagi.mungkin satu hari nanti aku akan jujur dengan dia. NAK bercinta konon.maksud kawan pun kita tak memahami lagi pigidahh. .
konklusinya,aku tak arif lagi pasal cinta.atau semua orang mungkin.orang yang menagku dia betul benar arif dalam bercinta ,orang tu memang tipu hidup kau.better jauhkan diri. bahahahha :DD permisi


Jangan sampai suicide dah la dalam membuat onar :')

Saturday, September 4, 2010

merepek kerepek

kenapakaubaca.[?]
" yeay dah oke.ni yang nak senyum lebauu ni sampai ke belakang kepala -__-"-H.A

"weh dah cuti lah." "apa? dah cuti?" oh cuti.peduli la.trial belum 'cuti' lagi .:/ ceh dah tu? habislah hidup aku rosak punah lagi bila dapat cuti 2 minggu ni -.- habislah study aku ke mana,baca buku entah bila lagi waktu free,mesti tidor je 24jam tak pun lepak sini sana macam orang takde hala tuju walhal nak SPM ni kahkahkah tula siapa la pandai sangat sampai tahap lucah anak ayam bagi jadula trial lepas raya .SIAPA SIAPA ha? ni yang nak mengamuk saiko ni beb -.- . Dah la malas lagi bertambah tambah malas la aku hihihhii takpe takpe kita ada cuti 2 minggu [?] 2 minggu [??!!!] wtf -_____- itu kalau kita tolak makan kuih raya main mercun sundal sini sana online berak shoping kali terakhir aku rasa aku tinggal 20minit je kot nak study 10 subjek kalau dicampur semua lebih daripada 50 subtopik seluruh subjek nak mati kena panah petir / atau dalam keimanan? umakkkkkk aii bila aku nak cover semua chapter ni beb. Aku dah la lemah selemah selemah insan [cehechechece] .Nak jawab general formula ester punn ternganga ngangan ni nak jawab SPM .uu menakutkan looks creepy ngeh ngeh -.- tapi elok kita persetankanzzz dulu semua semua tu :DD sebab i have a lot of agenda during this cuti cuti Malaysia bebeh . "terjadi hipokrit penipu semua kata taknak datang semalam [jumaat] tapi terdatang pulaksss" opss bukan salah aku . dah la nak menaip takde mood kalau cakap benda sama nanti booring pulak life .bye

*** sambungan sebentar bersama sama kot kat kalau sebut kitkat nanti kena saman -_-
after aku meronda ronda seluruh websites [padahal google sekali je] aku terjumpa la pantun pantun nostalgik hari raya yang disebut sebut selalu [klise] setiap tahun mungkin selamanya boleh jadi jugak.

Buah pauh di tengah bendang
Jadi dagangan di tengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita

Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdentum-dentam
Riang gembira di Hari Raya

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami meyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakraban

Disisir diandam dengan cekap
Potong rambut pelbagai gaya
Puasa sebulan sudahlah lengkap
Kita menyambut Hari Raya

Adik tersayang segak bergaya
Mengait kuih di atas para
Suasana riang di Hari Raya
Bermaaf-maafan riang gembira





Entah kenapa tak aku ambik pusing sangat pasal raya kali ni mungkin kerana semakin rasa semakin buhsan kot. betul lagi kita besar lagi kita dangkal untuk menyambut hari raya atau sigh ada petanda lain ke? ngeh ngeh ngeh -.- mari kita buat eksperimen lucahlucah seketika tentang 'Adakah hari raya semakin buhsan dalam hidup engkorang?'

pemboleh ubah:
memanipulasan: trend budak budak zaman kini

responding : raya jadi buhsan


dimalarkan: tarikh hari raya mengikut kalendar islam

konklusi: ye.betul cakap saya dekat atas tadi. HARI raya semakin suckk bagi siapa siapa yang tak pernah nak hargainya. -_-


graph penurunan ke'syok'an raya.-_-
dah la kliseeeee.buhsan bye.bitc*

Friday, September 3, 2010

cliche -_-


kutuk lagi drrozmey.kan da dapat rambut macam dia -_- bodoh punya tukang gunting takapaham bahasa.


its ok we have to be tradisional kejap :')

kenapakaubaca.[?]
" kad raya tak cukup weh la.sorry yang tak dapat tu.akan ku usahakan nanti ok .:) "-H.A

when orang orangan yang terlalu klise bercerita."weh esok datang tak? ha tak?? :( la asala?? last day kottt before hari raya?" dan jawapan aku mungkin ya mungkin tak kalau dapat permision esok boleh la ponnnnnnnnnnnntengs [cuti sendiri] kalau takdapat ,cuti jugak huehueh .ala lagipun baju tak gosok masih dalam wesin mesin dan jadual tak siap kemas balblablablbala kerja biol-ogy tak buat lagi ok my lifee full with alasans -_- Aku ada sebab kenapa tak datang dan alasan alasan tersendiri kalau datang pun pasti memang dipinggirkan daripada adegan ber'maaf maafan' yang kononnya sumpah tragikk padahal nanti buat lagi [dangkal kan mind aku?] dosa silap salah semua oh manusia. Lagi satu mungkin kata kata maaf yang kita luahkan tu hanya pecah dibibir dan tak pecah dalam hati sebab manusia sekarang rambut sama hitam hati siapa tahu :/ .ATAU kita yang penat penat cakap maaf itu sini sana hungga hungga tapi orang yang kita mohon maaf tu hanya sekadar melepaskan batu di tangga sama juga seperti usaha kita mencurahkan garam ke laut. hanya sia sia habiskan borehhh jo .Takpa la.sekarang baru aku sedar, aku ada ke takde ke sama. tak ubah situasi kondisi segala jadah sebab orang selalu tibai prinsip 'habis madu sepah dibuang' . so sad life ni tapi nak buat macamana. "oi jerin oi,nak raya ni,takkan taknak maafkan lagi walau sikit pun? tak guna kau pura pura menzahirkan kebaikan weh" ---- tunggu la kalau aku betul betul benar mampu lupakan segala atau dibawa ke mati siapa tahu [?]
"solat hajat apa semua tadi sumpah nostalgik.lepas habis witir aku berdoa sambil air mata merembes diselangi muzik berselawat ke atas junjungan Nabi.siapa tak merembes? barulah aku tau keajaiban doa" :'))
sumpah aku [harap sangat!!!] insaf lepas ni . NAK cerita pasal tadi ,aku takde mood sebenrnya.dekat rumah dah selesema macam hampehhhhh sampai dekat surah /masjid anNajah lagi la macam tak kusyuk je solat :/ lap hidung sini sana. tapi itu semua tak mengangu 'ibadah' aku hari ni heee.sumpah diam sampai semua tanya asal diam.aku takde mood weh :/.kan dah cakap berbuka selain dekat rumah memang janggalsss sama sekali .rumah sedap boleh buat apa nak mengankang tidur sambil makan ,menyanyi sambil makan penuh makanan dalam mulut pun boleh kan atau apa apa sahaja yang kita boleh buat yang pelik pelik . aww tadi nasib tak kena catu . tak cukup makanan catuan,si setanzz kuat mentekedarah beli pulak roti john murtabak air limau fresh oren 2 kepak ayam 4 balbalabablaba habis sekelip mata je . -_- nafsu setan di bulan ramdhan. BILA time tazkirah mata kuyu mengantuksss sebab dah biasa buat kat rumah lepas makan berbuka je masuk bilik bukak ekon zzzzzz kroh kroh sampai ke malam kan [?] tau sangat.apatah lagi bila terawih + witir menggigil kaki sebab lapar balik dan panjang.tapi rasa nak pengsan tapi berbaloi syukur sangat . DAH la kalau layan perasaan sampai ke subuh pun tak habis.tapi aku rasa emosaiko aku datang balik dan sekarang aku cuba tepis balik daripada dia masuk dalam kepala otak aku.entah kenapa aku rasa benci tu datang balik. entah entah entah! permisi. :)


*ada orang cakap blogger ni takde life, aku pulak cakap kat orang yang cakap kat blogger tu lagilah takda life sebab hanya tau mengomel dan mengomen .*

Wednesday, September 1, 2010

JARANG

kenapakaubaca.[?]
"no komen "-H.A

OH OGOS BERLALU SEPTEMBER MENDATANG ?
perasaan masih sama
sepalit rasa kilan
tapi masih gembira
sepalit rasa benci
bila tengok kau
akan ku usaha
bermeditasi diri ini
agar tiada lagi
perasaan kotor yang
mengulit fikiran diri.
There was an error in this gadget