Tuesday, September 27, 2011

inpretisasi

kenapakaubaca.[?]
"pertama kali pegang keyboard -.- rasa janggal la pulak -.-' "



"ceritakan perasaan kau dekat seantero dunia ; biar semua tahu apa yang sahaja yang kau rasa " ; benda ni  macam orang lain tak berhak nak ada perasaan la , tak gitu ? -.-' kalau la aku berpeluang [memang ada peluang pun ] nak cerita dah lama aku cerita ; kan aku cakap aku tak suka buka pekung semula.

lama tak update blog bukan bermakna aku tiba tiba jadi bisu secara drastik , bukan jugak takde waifai dekat kolej -.- semua tu ada ; cuma takde kebod nak taip ; kalau ada pun kena menjelajah satu kolej dalam 400meter baru boleh sentuh kebod ; tak ke rasa macam payah bebeno tu ? biarlah . lagipun final nak dekat , makin dekat makin berdebar dan semestinya alasan klisey ; kurangkan online .aku nak berubah. HERUHEERHER .
persetanzkan benda di atas , /



//

akhirnya aku dapat lepaskan diri dari cengkaman egois cemburu membabi buta.; dari kanibalisma yang tak makan daging tapi tersangat tak pernah nak memahami perasaan  akan 'kanibalisme' dalam diri.apa neraka sial aku cakap ni ?-.-' dan akhirnya aku bangga kalau aku cakap aku tewas. tersangatlaa bangga MUAHUAHA sebab aku tewas dengan orang yang tak pernah nak fahami diri sendiri.dah cukup. aku taknak simbah petrol dalam bara ; apatahlagi nak simbah minyak tanah dalam api .tak ke gila habis hitam muka aku yang Co _ _ _ (isi tempat kosong dengan jawapan yang betul) HAHAHAAH . "elok aku berkawan je , forever alone" 
-
STFU.
# TERLALU MALAS rasa nak tidur hujan hujan ni sampai keluar air liur basi dan persalahkan masa sebab kenapa cepat sangat bergerak . sumpah masa memang jeles gila dengan kita kan kann? aku tahu budak budak U semua dah lupa daratan lupa diri kehulur hilir dah cuti sem kononnn la puih HAHAAH tunggu la lagi 37 hari , 37 hari nanti kitaorang balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk - T.T sedihkan ? -tengah menanguis ni. mana nak prepare untuk MUET yang semak tu , mana pulak nak study week . oh sebagai konklusi kita perlu tidor jeeee. mungkin ada cahay nur masuk dari mimpi bagi formula gitu gini ke? siapa tahu ? MEHRURH eh kbye.

-letak jawatan balik.

Friday, September 16, 2011

unavailable

masa untuk letak jawatan sementara . september - november.
-service currently not available. -

Monday, September 12, 2011

tasbih

kenapakaubaca.[?]
"maaf , tak pernah nak faham"-H.A


kadang aku lemas dalam anggapan ; juga tanggapan
tanggapan orang ramai ;
eh kau kapel dengan dia ke? wuut wuut
kadang aku nafi kadang aku iya 
belum tersemat kata putus.


berbalik balik tolak dalik
makin hari makin pening
bukan pening tapi ujub
apa salah aku ? 
dan apa pula yang dia mahu ?


kalau neuron dia fikir
aku sama lelaki di luar ;
dia masih tak kenal aku 
aku suka melawan prinsip


dah sampai masa untuk
keluarkan kata putus ;
boleh jadi aku kena teruskan jalan aku
dia terus lakukan jalan dia.
aku ingat ini yang pertama dan terakhir ;
"ahh tuhan maha Kaya , dia mahu uji" 
tuhan takkan uji dengan cinta bodoh ni.
Dia mahu kita bersyukur ;
at least kita masih tetap hidup . walau bukan
dengan tersayang.


egois kartasis.-tempelaknya ; mungkin sudah bosan ; 
selagi air mata palsu mengalir ; aku tak (akan) pernah endahkan.


berapa kali jadi macamni sebab tak tahu punca?kthnkbyenites




-Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit




pergila jatuh berderai.

Friday, September 9, 2011

pasca raya

kenapakaubaca.[?]
"selamat hari raya "-H.A



Engkorang tahu kan apa maksud busy ? Menurut kamus dewan bahasa pustaka segala jadah semua ; busy yang aku nak deskripsi kan ni tak pernah ada dalam mana mana kamus nak carik sampai lubang anai anai -.- pun tak jumpa ok enoying. Busy ; busy sampai blog tak terupdate untuk seminggu . Sumpah rindu ya amat tahap saiko nak menaip ; or else erti lain aku mungkin dah lupa macamana nak menaip ; guna keibod camne ? T.T

berharap sangat 2minggu cuti mid sem di panjangkan lagi tapi apakan daya semua harapan hancur punah kalau dulu sekolah menengah rendah tak kisah la sekolah apa ; kalau cuti panjang sangat boleh naik gila naik kematu tak jumpa kawan 2 3 4 hari ; tapi beza nyata berbeza bila dah duduk kolej apatah ni ; feeling nak balik rumah – sebab jadi perantau . La sangat kahkahkahahahak. Tapi memang sedih pun ; lagi lagi bila duduk lebih 2 3 marhalah memang sadis la kan cerita dia.

“untung la budak budak U semua cuti sampai sebulan ; matriks 2minggu je tapi itu menunjukkan matrik mementingkan pelajaran HUHRUHEHEHEU” - alasan nak serang balas budak budak U yang berlagak HAHAAHAH. Ok diam -.- persetanzkan semua tu ; aku nak cerita kenapa aku busy je tapi nahh dah melalut lalut sampai arau. Opss terperli budak uitm arau HAHA. #

#

nyeh ? Dah 10 syawal aku baru nak cerita pasal syawal tahun ni . Lammmmmeeeeeeo orang dah habis sibuk bayar hutang baju raya ; bayar yuran gitu gini ; bayar sekolah anak anak bayar bil bil astro letrik air semua aku bru nak cerita pasal raya ? Maklum la bizi la katakan mana ada masa. NGEH NGEH . Alhamdulillah raya tahun ni paling seghonokkkkk bagi aku ; paling ceria paling muka senyum jee la cerita dia paling menghargai tahun ni la ; tak macam tahun lepas – ayah krja pagi raya dah calo bete ; tak macam tahun lepas kakak takde pergi beraya kat johor-sampai bawa bala kereta rosak pergi johor MUAHAHAH OMG paling best ; malas nak cerita panjang berjela aku buka asamadsaid nak berpuitik (puisi + politik) bagai aku nak cerita yang aku suka tahun ni punya raya .ALHAMDULILLAH.

#
  • ahad dua dari sebelum raya kemain sibuk masih nak menyundal pergi kurve ou dengan budak crocs thank for the day la kan .3hari sebelum raya pulak berbuka dengan gengkawanzz thank jugak sebab datang walaupun seat macamtak cukup je.MHERUHERU
  • Malam balik nogori tak sempat berbuka dengan fana afiq n khairul ; sorry tau :D
  • lepas sahur terus membuta sampai pukul 12 tghri. Baikkan? Then buat lemang segala jadah rendang tak sampai 5minit semua habis lemang untuk raya . Ceh -.-
  • bila berbuka macam asrama ; penuh .itu yang seronok . Kalau dekat rumah ada 5orang je , ni naik 3 kali ganda, 15org - apatah lagi kalau kat kolej -.- 3orang sumpah tak best .boring kau pandang aku pandang kau ; baik alih tempat lain sebelum aku curah asih nanti .
  • Pasang pelita ; beli mercun pukul 11 malam memekak mekak konon nak sambut merdeka. ///mercun jangan dilupa , duit raya tu pura pura lupa boleh tapi wajib kasi
  • pergi uptown ampangan seremban konon nak carik baju kuih kasut murah ;implikasi sebab tak dapat pergi jalan TAR malam raya hish. :|
  • dah besar besar still dapat duit ; dapat lebih lagi dari kecik kecik dulu wahahah.
  • Bila berkumpul rumah riuh satu bumbung dengar hilai tawa orang orang tua muda sedara semua :')
  • memang klise pagi raya satu rumah bergegar ringtone lagu raya kalah takbir masjid kat ghumah sebelah ; yang tak boleh bla bila jadikan ringtone untuk SMS.setiap 5mnit ada bunyi wish ghaya gitu gini .klise klise -.-
  • macam biasa , salam salam keluarkan air mata munafik ilkhlas tapi bermakna cium peluk keluarga , uwan mak sedara UERHEUR sambil sisip duit raya HAHAH.
  • Mula berkonvoi pergi rumah sedar sedara terdekat sampai ke melaka ; balik rumah (kampung) tengok berlonngok kereta datang -.- means ramai orang = aku masuk tido bilik sebab tak cukup tidor . WAHAHA aku tidor 2jam je hari tu.
  • Malam raya mustahil tanpa mercun , sedara datang lagi 2 biji kereta , pakat pakat kutip rm5 sorang ; adalah dapat kutip sampai rm 60 ; beli mercun bola ; bunga api mercun apatah yang letup kuat gila babeng tu -.- dan dalam sepuluh minit benda benda tu habis. Kewlzz .siap sambut merdeka sekali bila dah pukul 12 malam.
  • Raya kedua duduk ontok ontok dekat kampung tunggu orang datang ; memang ramai pun -.- tak guna HAHAHAHA. Petang baru semua berkonvoi lagi jalan jalan . Memang penat , malam sampai layan movie dan terus zzzzz semuanya penat penat nak mampus.
  • Raya ketiga dah jadi macam raya ke 23 . semua jadi tipikal orang KL nak balik rumah pulak. Petang tu berambus balik KD. :') sumpah macam nak je duduk kampung lama lama lagi. Best sungguh.
  • Arghh terfikir aku ada 4 esaimen yang masih belum sentuh bila hari ke-4 raya -.- persetanzzkann. HAHAHA.

#
tak heran pun esaimen tu, aku mampu siapkan kesemuanya hari ahad tu walaupun kuliah dah mula.aku nak carik la siapa gubal undang undang kata ahad – khamis tu hari berkerja? Kenapa la? Sumpah ganggu orang nak pergi gitu gini adoyai . masa mula mula masuk kuliah tu ; memang perasaan nak belajar takde. Slek betul matriks kacau orang nak beraya yang tak puas lagi ni. Sampai hati tak faham perasaan budak budak jauh ni -.- nak komplen nanti sure takmo dengar . Nyeh – sampai menangis la rindu kan family ; sampai demam demam urat.

-sebelum masuk KMK sempat menyundal kuala perlis – wang kelian -thailand – pergi pekan rabu- padang besar dan bukit kayu hitam tak dapat pergi – dah masuk kolej pun -.- paling sedih la.
Paling tragik bila masuk masuk kolej ada bomba . Ada satu dorm terbakar .entah student yang bakar kot sebab tak puas hati -.- kenapa bakar dorm? Kenapa tak bakar satu kmk? -.- cis. Dah la dekat dekat dengan bilik aku pulak tu terbakarnya. Nasib bilik aku tak terbakar. # -
“jangan risau aku stil hidup HEURHEUEUH”- -.-'

ah dah malas.tulis ni pun sebab ada yang suruh :) heee. Ok dah tegang urat tangan aku ni malas nak menaip panjang sumpah dah takde masa nak sentuh benda benda dajal ni ; final nak dekat HRUERHUE lagi 4 5 minggu je. Semua chpater masuk .ngok betul. Kthnkbyenites .

:')

Friday, September 2, 2011

ramadhan vs syawal

kenapakaubaca.[?]
"takde mood nak balik kedah dah :("-H.A

ai malas nak tulis ai banyak kerja sangat sangat nak peking baju keluar masuk nak balik kolje semua jadah nak pergi raya rumah orang lagi u see the picture u make the own komenting yeah or if u dont want a (dosa) just stay quite quite and watch by ur eyes kbye .

Berbuka puasa @Little Penang the curve with ayamaktif and the gangs





Outing witg crocs-ian :D




 
Aidilfitri 2011 :')





 

terlalu banyak nak cerita nak kongsi sama sama tapi biarkan aku simpan dalam buku sudeh . 
oh sebelum terlambat, happy merdeka ghayaa! :D kthnkbyenites

Thursday, September 1, 2011

ketupat.



Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. kthnkbyenites .
There was an error in this gadget