Saturday, September 4, 2010

merepek kerepek

kenapakaubaca.[?]
" yeay dah oke.ni yang nak senyum lebauu ni sampai ke belakang kepala -__-"-H.A

"weh dah cuti lah." "apa? dah cuti?" oh cuti.peduli la.trial belum 'cuti' lagi .:/ ceh dah tu? habislah hidup aku rosak punah lagi bila dapat cuti 2 minggu ni -.- habislah study aku ke mana,baca buku entah bila lagi waktu free,mesti tidor je 24jam tak pun lepak sini sana macam orang takde hala tuju walhal nak SPM ni kahkahkah tula siapa la pandai sangat sampai tahap lucah anak ayam bagi jadula trial lepas raya .SIAPA SIAPA ha? ni yang nak mengamuk saiko ni beb -.- . Dah la malas lagi bertambah tambah malas la aku hihihhii takpe takpe kita ada cuti 2 minggu [?] 2 minggu [??!!!] wtf -_____- itu kalau kita tolak makan kuih raya main mercun sundal sini sana online berak shoping kali terakhir aku rasa aku tinggal 20minit je kot nak study 10 subjek kalau dicampur semua lebih daripada 50 subtopik seluruh subjek nak mati kena panah petir / atau dalam keimanan? umakkkkkk aii bila aku nak cover semua chapter ni beb. Aku dah la lemah selemah selemah insan [cehechechece] .Nak jawab general formula ester punn ternganga ngangan ni nak jawab SPM .uu menakutkan looks creepy ngeh ngeh -.- tapi elok kita persetankanzzz dulu semua semua tu :DD sebab i have a lot of agenda during this cuti cuti Malaysia bebeh . "terjadi hipokrit penipu semua kata taknak datang semalam [jumaat] tapi terdatang pulaksss" opss bukan salah aku . dah la nak menaip takde mood kalau cakap benda sama nanti booring pulak life .bye

*** sambungan sebentar bersama sama kot kat kalau sebut kitkat nanti kena saman -_-
after aku meronda ronda seluruh websites [padahal google sekali je] aku terjumpa la pantun pantun nostalgik hari raya yang disebut sebut selalu [klise] setiap tahun mungkin selamanya boleh jadi jugak.

Buah pauh di tengah bendang
Jadi dagangan di tengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita

Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdentum-dentam
Riang gembira di Hari Raya

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami meyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakraban

Disisir diandam dengan cekap
Potong rambut pelbagai gaya
Puasa sebulan sudahlah lengkap
Kita menyambut Hari Raya

Adik tersayang segak bergaya
Mengait kuih di atas para
Suasana riang di Hari Raya
Bermaaf-maafan riang gembira





Entah kenapa tak aku ambik pusing sangat pasal raya kali ni mungkin kerana semakin rasa semakin buhsan kot. betul lagi kita besar lagi kita dangkal untuk menyambut hari raya atau sigh ada petanda lain ke? ngeh ngeh ngeh -.- mari kita buat eksperimen lucahlucah seketika tentang 'Adakah hari raya semakin buhsan dalam hidup engkorang?'

pemboleh ubah:
memanipulasan: trend budak budak zaman kini

responding : raya jadi buhsan


dimalarkan: tarikh hari raya mengikut kalendar islam

konklusi: ye.betul cakap saya dekat atas tadi. HARI raya semakin suckk bagi siapa siapa yang tak pernah nak hargainya. -_-


graph penurunan ke'syok'an raya.-_-
dah la kliseeeee.buhsan bye.bitc*

1 comment:

Asyraf Abdul Rahim said...

nanti bila balik kampung kau cakap je kau spm tahun ni. gerenti diorang yg nak bagi kau duit raya terus tambah duit dalam sampul. :)

There was an error in this gadget