Wednesday, September 19, 2012

Dont Judge A Book by Its Kulit #2

kenapakaubaca.[?]
"life getting busy baq angg hahah "-H.A

 
“mak,tengok orang tu,pakai baju koyak koyak.Kesian dia miskin kan?”
“haishhh timah,jangan cakap macam tu kat orang..kita tak tau kenapa dia jadi macam tu kan?”

Nak jumpa orang yang bergelar ‘mak’ atas ,dasawarsa kini memang payah.Tapi nak jumpa si ‘anak’ memang berlambak.kau cakap je kat mana baq hang, mana mana pun ada,even sebelah kita,kawan kawan kita, mak mak sepupu sepapat semua ada. KOT(?)

tengok./

*kenyataan selamat ;pernyataan di bawah ini adalah umum.
Entah kenapa,orang suka sangat mengkonkludkan sesuatu yang belum pasti. Macam ni *sambil flip hair.

“Orang KL ni memang sosial kan? Tak kisah pegang tangan perempuan semua....blabalabablablba”
“tengok kampung ,elok je sopan je tertib je balbalalaalba”  oh my god,very the plastik.

Ekceli telinga aku dah berasap je dengar semua ni,sejak zaman matrikulasi lagi.Biasa la culture shock kan bila masuk matrik.nyeh -.- Tapi bila dengar orang cakap macam tu ; secara langsung atau tak langsung, aku diamkan je la. Takpe la. Kau tak tau amenda dalam hidup aku.Mungkin kau terpengaruh telibesen (T.V) yang terus memomok momokkan sosial life padahal benda tak ada apa apa pun.Bukan aku nak cakap sosial life tu tak wujud ; ya memang wujud. Gay lesbian rempit bapok jalan TAR kutu rayau pelacur semua ada dekat KL tu.Syurga seks Malaysia HAHAHA.eh tapi JB lagi syurga baq hang.TAPI kan , apa kena mengena dengan aku ? Biarpun duduk Bandar aku tak buat semua tu. Keh keh keh


But then secara tersurat kita Nampak KL la yang teruk,buruk,hodoh segala yang keji keji jatuh kat KL la tapi terlepas pandang isu isu lain.Bukan nak kondem negeri Kelantan, tapi isu isu sosial dekat Kelantan tak kurang hebatnya walaupun itu serambi mekah. Dekat pulau pinang pun,dekat Pahang banyak kes anak luar nikah,Kedah pun tak terkecuali walaupun tak serius sangat. Johor,Melaka semuanya tersenarai tapi macam tu la. Berita berat sebelah. Tak tahu salah media atau salah kita yang tak ambil pusing.

Sebenarnya repekan panjang panjang ni bukan apa.Just wanna show  my dissatisfaction toward the rumours yang cakap orang Bandar ni buruk perangai macam beruk HAHAHA.
Boleh bukak sikit eh lepas ni tempurung tu,jangan biarkan berpengap,sebab tu otak jadi sangap nanti
No hurt feeling .


**

“If and only if you know,I’m hiding my feeling.To not to tell you the truth.I’m sorry because I can’t be a pure man to you”-H.A
Perempuan mana je la yang nak lelaki “ibarat perigi mencari timba” kan?
Mana la tahu satu hari nanti.kih kih kih.

1 comment:

Anafadzil said...

weih .. kau bukan ddk bandar okeh .. kau duk kota damansara .. bukan KL pung .. selangor jerk .. huehue ..

There was an error in this gadget