Tuesday, December 14, 2010

evolusi naik junjung

kenapakaubaca.[?]
"masa bergerak. kita kena bergerak.jangan statik"-H.A

As time is moving,everiting is change. yeke? oh aku ingat lagi, dulu masa zaman zaman seloka pak kaduk, tak salah tahun 1999 atau 2000/2001/2002 atau waktu yang sekutu dengannya, henpon baling hanjing nokia 3310 mendapat tempat kat semua orang. masa tu orang yang ada henpon cikai ni la paling di anggap up, paling kaya, paling gengkawan ikut sebab dia boleh pinjam tepon bila sesak atau bila takde credit atau hanya semata nak main game snake selain batumi -_- aku ingat lagi top score akugame tu dapat 3000+ lebih point.hebat tak? ngeh. Henpon tebal tu bila masuk poket akan membonjol,tapi kurang sikit bonjol daripada henpon hitam siemens / motorola yang bagak bagak dulu, nak jawab tepon kena buka dulu penutup bawah dia dan kena tarik ariel . apakah? -_- Dulu maxis digi umobile vodaphone takde lagi. yang aku ingat ada time cell, celcom and apa tah lagi satu tu lupa pulak. memang time time aku darjah darjah up gila la hp tu tapi tak meluas lagi la sebab orang dungu tak gheti guna henpon mungkin [??] " weh gila kau,kecik kecik dah ada henpon" harga henpon ni pulak , dulu dekat la rm500 rm4 00 , jauh panggang dari api bagai langit dengan bumi. sekarang henpon nokia 3310 rm 20 pun tak sampai.entah entah dah tak keluar / atau hanya sekadar kat dalam kaca kat muzium berdekatan. mungkin. ngehehe. -.-' nak lagi up, orang guna henpon butterfly. nokia jugak. sebab nokia je zaman zaman lame ni yang up, sony motorola csl blackkberry mac mana keluar lagi.semua lemah lemah tak au lagi teknologi tu apa. atau dah keluar tapi aku yang tak tahu. yela sebab internet pun tak pasang lagi masa tu.ceh. -.- butterfly slim sikit. takde colour .function sama macam 3310 cuma dia bentuk macam butterfly,rampign sikit dan kecik. kira bergaya la time tu. harga dia mak datuk . mahal gila dekat RM1000 jugak la.siapa beli memang manggkuhkk! -_- lame o gila la. habiskan RM1000 semata nak ada benda tu sedang hakikat harga sekarang cuma RM 70 60 macam tu. haih. zaman berubah drastik gila.


hai saya 3310.jom kawan iphone?

Disebabkan bataxx yang tahap kronik,waktu beli mula mula hp 3310, semua macam 'wah apa tu?' 'apa ni?' 'macamana nak guna?' dan berebut rebut dengan adik beradik sampai menangis bagi tau ayah / emak sebab tak dapat guna henpon. masing masing saiko tahap gaban. menangis menangis akhirnya dapat lepas tu kenan bagi balik.alasan 'weh nak charge la! beteri habis nanti" lepas tu sambil cas, dia pulak tekan tekan. ceh. 0.O TAPI memang berubah lepas 10 tahun. sebut je hang nak henpon apa? semua ada. nak yang 1 kemere? dua kemere? 2 3 4 5 6 kemera? semua ada.nak yang bujur bulat petak? berkotak2? touch screen? yang guna pen? yang besar? yang kecik semua ada la. power tak power la. harga pun sama jugak macam 3310/butterfly mula mula keluar dulu.macam tak sangka. MULA aku guna henpon darjah akhir darjah 4 awal darjah 5, macam tu la. konon bangga sebab aku je yang mula mula guna phone.lepas je pertengahan bulan lima, masing masing dah ada dah, setat sorang sorang. biasa la.mula henpon mesti la black white / skrin hitam putih. tu pun hasil desakan yang melampau lamapu ekekeekek -.-' dari nokia 2300 ke samsung buka tutup ke butterfly ke motorola c650 ke nokia 1600 ke nokia 6600 ke iphone ke sony ericsoon entah lupa model dan sekarang gila lame henpon aku, hilang butang tengah kaler dah pudar ,sony ericsson k750i. sampai macam tu sekali perubahan henpon ni. lepas ni my wish my gaji pertama nak jugak tukar henpon. tak kisah la tapi aku nak macam black berry. :) hope so sebab dah puas guna henpon takde memorikad rosak ni haih.


motorola c650 ; aku bagi mak aku guna hp ni sebab dah ada hp lain .dia taknak.dia cakap
bentuk hp ni macam doremon. -___-
demand betul . [?]
sekarang orang nak updated blog/fesbuk.mespes.prenster semua dari henpon yang pawer , yang ada wifi yang ada application beribu tausand senang dan ipad kini terbaru..perghh. -.- bila nak sentuh ni? [bukan dapat tapi sentuh] .tengok dah .sedih sedih.

DAN sama macam baju seluar fesyen semasa jugak la.dulu suka pakai kodroi [koboi] suka pakai uniform macam baju mekanik tu apa nama tak gheti nak nyebut -.- suka pakai baju seluar kasut striking tak match langsung . kasut hijau ,seluar biru tua terang baju kuning. apa lagi? erti lain tak match la.main sumbat je apa depan mata janji berbaju. dulu kita tak pernah fikir pasal fesyen. tak ikut kawan takde pengaruh media massa takde awek/ pakwe takde mall untuk lepak belum ada mekdi kfc [i guess] sebanyak sekarang . semua ni diambil kira sebagai punca perubahan. banyak lagi sebenarnya. bukan ni je. malas nak tulis -_-

sekadar gambar hiasan : fesyen rambut pun berubah.

watdeneraka aku cakap benda ni.stendet la perubahan berlaku untuk tempoh 10 ni 10 tahun akan datang selenga gila.tak ke sakai. lepas ni ada banyak lagi perubahan yang kita tak terpikir pun sebelum ni. perubahan suhu bumi bukan satu evolusi meh?
perubahan status relationship tu satu evolusi? agaknya la kan. mueheheheeh :DD dah aku nak berevolusi dengan berhibernate nak sleepp jangan kacai hamba.ngantuk dah ni penat ya amat tak cukup dance berlakon dan berbasketball tadi. sayonar. kthnkbyenite. nyehh.


like this pic.

1 comment:

asilah said...

dlm post ni,,, saye paling suke gmba yg last skali! haha~

There was an error in this gadget