Thursday, October 15, 2009

examxexam sama jer.

kenapakaubaca.

''kau dah tau ke buat buat tak tau?''-H.A

weheee bestnye sempat jugak aku menekan nekan kebod ni untuk membuat satu story yang buang masa bile anda membacanyer.dah lah tgh/atau tak exam buat masa ni.tapi takpelah.takkan nak push otak kot hari hari aku rasa otak ni pun buhsan bila baca abjad abjad yang sama tah kebenda setiap hari ni.biarlah otak ni nak relexs jap.cool.chill.chaw!.aku rasa form 4 ni beruntung sangat atau tahun ni yang untung sebab cuti yang dibekalkan pihak sekolah terhadap pelajar amatlah banyak!ini baru best!tak tahu nak cakap mcamna sebab aku da gembire sampai tertonggeng ni hahahaahahha..trigt form 3 yang gilaa banyak strees nya.dgn remonder nk PMR lah,latih tubi lah.tapi kan,apa bezanya kehidupan aktif dgn tahun sekrag/sama jer.
enjoyenjoy enjoy =menggelabah cuak bile exam tiba.
"weh weh,kau da study ape??''
''Aku tak bukak buku pun''

ayat ayat dia atas ni la yang sring kita kedengaran bila exam tiba jer...sebenarnya aku bukan nak cerita pasal exam.aku nak cerita pasal kawan!

************************************************************************************

kalau aku tanya soklan ni kau jangan lah marah yerk.
kau ni dah .......................................................... cepat berubah.lagi pun kau ni banyak memaksa.tak buat salah,buat pun aku yang menjadi mangsa.
kadang kadang,bagi aku,aku jugak yang susa nak menjaga hati kawan.huh.kawan apa ada pada kawan/ramai orang kata kawan tuh penting.dan ramai juga yang beranggapan yang kite ni takley hidup tanpa kawan??yeke??kalau bgi aku lah..aku boleh!sebab buat ape ade kawan kalau sering menyusahkan kita jer.lebih baik takyah kawan.kadang kadang ade jugak kitedgr criter kawan eat kawan,yang lagi lah teruk.dan semua situasi disini aku pernah alami.ni lah dikatakan nasib badan.ade jugak kawan yang baik sangat kat diri aku ni,tapi aku pulak yang layan dia alakadar je.kesian pulak aku tengok.tapi ni lah lumrah manusia yang digelar atau bergelar kawan.

kawan datang dan pergi,
pergi ketika menangis,
datang ketika suka,
hilang ketika susah,
datang ketika senang,
sering menyakiti kita,
tidak dibalas pula oleh kita,
kerana apa?,
kawan itu pengtingkah?
sampai mengorbani diri?
yang menjadi mangsa kita.
kawan,
bersenang dengan kesenangan,
apa apa lah kawan ni.
kawan makan kawan
kawan tolong kawan
kawan kuli kawan
kawan jadi lawan
kawan ajar mengarut,
kita teladani,kawan ajar yang
baik,
kita sempadani.
nukilan-H.A

kalau nak diulas kan tentang kawan memang panjang,aptah lagi hidup aku penuh dengan kawan.nanti aku pasti ade jugak yang terasa hati bila baca bende ni nanty.
okeh. c ya
salam!

***********************************************************************************

cuti deeparaya ni tak pergi mana mana pun.balik kampung datang bandar.fuh buhsan jer =.=
takpelah.atlis mata ni tak burin tercongok kat rumah jer!

2 comments:

ezral Sya said...

Kenapa aku macam makan taik terasa tak sedap ah pasal Kawan tu? huhuuhuhuu mungkin sebab kau masih bermisteri dengan aku pasal soalan yang nak ditanyaa tapi tak ditanya tu MENGADA TANYA CEPAT !!!

nurain rodze said...

ape la pacek nie ,
buang masa saya membaca .
hahaha.

cuak tu ape?

There was an error in this gadget