Monday, August 19, 2013

Elephant in front your eye,you pura pura tak nampak eh.

kenapakaubaca.[?]
"kambek ! (comeback!)"-H.A


Eh lama tak menaip tapi kadar taip-an masih laju kakakak. (sempat berlagak) . Been busy cari rezeki cari nafkah, habiskan letrik kat rumah,habiskan boreh,habiskan segala makanan kat rumah sebelum ke oversea september ni. Ahhh indah nya hidup (sambil jeling jeling dekat budak asrama,uitm dan budak sekolah yang dah masuk belajar tu)

 Kita hidup ni bukan sekadar omong kosong - kau bangun pagi gosok gigi dan tak mandi. oh ya lupa, lepas gosok gigi tak mandi, terus log in fb twitter , lepas tu update "hari ni air sejuk cangat cangat"

well,im describing for me self recently - after my resignation kah kah kah tapi siapa kisah,aku tahu hidup korang lagi ohsem kan. 
*iklan : tak terlalu lewat lagi kan untuk wish selamat hari raya aidilfitri mulia ? 

#
jap,gua ada satu soalan(s).

Adakah ia normal bagi seseorang untuk terus memendam perasaan jika dia suka kan seseorang tu?Adakah seseorang tu dibayangi perasaan takut atau malu atau tak kisah selepas luahkan perasaan kat seseorang tu ? Adakah si dia akan terima kita punya kenyataan " i like you so much" - lepas tu apa? *krik krik krik* Apakah langkah pertama yang patut kita lakukan bila kita suka someone? Adakah dia terima kita seadanya? Siapakah yang kita suka sebenarnya? Bila masa yang sesuai kita nak confess ni ? Dekat mana? Macamana cara nak confess dengan cara yang romantis? adakah adakah adakah ? bila bagaimana mengapa zzzzzzzz.

Ianya sesuatu yang amat bosan bila asyik asyik kita debatkan benda yang sama.
Lelaki mahukan macam ni,perempuan nakkan ini.
Magazine semua tipu.Tips2 "elakkan hubungan jadi hangit" dalam kolumnis semua menipu - erti lain nak naikkan sale.

"when you like someone,you will do whatever you can" - itu sekadar teori jelah.
disebalik teori tu,kita kena make some efforts to touch someone's heart. kan.
Simple je sebenarnya. Kalau kau suka dia,dia suka kau. syukur Alhamdulillah.
Kalau kau suka dia,dia tak suka kau. dan sebaliknya. itu masalah.
either kau kena cari lain atau lupakan dia atau pura pura nak move on. kih kih
tercakap depan cermin pulak.

Dan kita akan menjadi lebih fake kalau terus menerus tulis quote quote yang lembik dekat status, contohnya
" you smile like sunshine,but it faded when rain come" blabalaalbala
sampai bila nak lemah macam tu ? ha ? tell me wakaka.
Atleast kalau kau memang lemah pun,tunjukkan la kuat sikit dengan tak post status status macam tu. 
Ya. perasaan. semua orang tahu tu.
Takkan kalau dia dah tak suka kau keep forcing them . tak tergamaknya hidup.
Konklusi.

Bila dah ditolak,hidup macam biasa. HAHA ayat pasrah gila. tapi last but not least
me already fall for you. but cam biasa, why no you notice me.
*baca balik post untuk ke #78283683 kali.

kthnkbyenites.


tertarik dengan ayat ni

Sab's Openhouse.
"You've lost a diamond while you were too busy colecting stones"- rembat dari twitter fasha.

No comments:

There was an error in this gadget