Friday, March 28, 2014

Skrip Ulang.

kenapakaubaca.[?]
"jangan baca cerita mengarut ni.please :?"-H.A

It have been a very long long long sampai sepuluh juta kali aku tak berblog. Rindu mat ! Cam biasa selain daripada populariti blog dah turun,aku memang dah jarang takde masa nak menaip ni semua.Ahh teringat zaman kegemilangan menaip yakni aku menulis lebih 200entri per tahun tapi semakin menurun makin menurun dan turun mungkin berpossibility jadi negative number lepas ni. (Ok hambarzzz) No wonder la i dapat A+ untuk karangan SPM i (tetiba), jeles much ?

yang peliknya kenapa aku boleh berada kat depan keyboard ni aku tak tahu. mungkin aku ada banyak masa ? mungkin aku dah habis test kuiz dan segala anak haram tu semua, mungkin busy jual shawl,mungkin busy lepak sini sana dengan kawan uni, mungkin aktiviti kelab membantutkan untuk aku berblog, atau (cam biasa) mungkin aku nak lepaskan perasaan atau yang paling primer sekali mungkin aku suka tidoqqq kroh kroh kroh haha

cam biasa, selagi aku tak berblog tu, selagi tu aku banyak kutip pengalaman sini sana. Aku jenguk jenguk insta chef wan yang mana the most inspires words datang dari mulut dia.Serius korang kena follow dia.Bak kata chef wan , "persetankan (ayat sendiri) apa orang nak cakap pasal diri kau.The only one who know about you is yourself."Orang lain tak tahu.Orang lain cuma mahu sekadar menangguk di air yang keroh, kalau kau down,dia akan buat kau down lagi.perit.Kalau kau  susah,diorang akan pura pura tak nampak untuk tolong and the worst is dia akan menyusahkan kau lagi.

dan kau balas la,
"sorry,aku tak perlukan pertolongan kau.I can stand it by my own" --- aku nasihatkan engko cakap ni dalam hati je la HAHA kang mahunya perang dunia ketiga meletus. wakaka.

eh aku cuma selalu sebut dalam hati dan alhamdulillah, dapat hidup sampai harini dengan kudrat sendiri.

eh marah ke ?

eh dah biasa kena ke ?

eh

eh.

tapi tak nafikan ada orang yang double triple lagi baik, terima kasih sebab banyak tolong aku.
Bukan aku nak differentiate  sesiapa ,  contohnya 
kau ni jahat,tak pernah tolong aku. so aku labelkan kau jahat selamanya, sampai benci tengok muka.
kau ni baiknya, so aku labelkan kau ni baik sangat.
bukan.bukan macam tu.
ianya bukan pasal jahat, bukan pasal baik. tapi pasal attitude.
Lagi cam sampah pada yang hikpokrit dopopatjam tak habis habis bila depan lembut lidah bila belakang macam puaka. kalau nak merapek pasal ni mungkin tak akan habis. stop.

##

sumeraisation.


  • kita boleh break dengan kawan sekelip mata je.Kawan yang dulu kita benci kini dah rapat,yang kita sayang harini esok kita benci.Berlambak.salah satunya yang berperangai lahanat macam tu adalah aku. Eh engkorang taknak mengaku jugak ke ?
  • Matlamat menghalalkan cara.Paling pantang bagi aku yang ni la. Bila turn aku buat,dia kritik.kata itu salah,ini salah, "buat apa buat cam tu " dan so on. Tapi bila dia buat benda yang sama aku buat, dia tak cakap apa apa, buat muka tembok seposen macam hanjingZzzz .rasanya aku tak perlu nasihatkan dia kot, dia boleh nasihtkan diri dia.
  • #Pray4MH370#pascaMH370::Aku fikir, mulut rakyat malaysia yang menghamburkan segala tohmahan yang tak betul dalam krisis ni perlu di tutup dengan pelocok jamban tu.kata ini hijack la,ini drama sebab kes mahkamah anwar la,malaysia tak gheti handle kes ni la,terbang dekat laut china selatan kenapa jumpa kat laut hindi,atleast kalau tak nak bagi support,you can just shut the fuck up.Diam duduk elok elok hadap gadjet masing masing.Ni tak,hadap gadjet dengan bangganya nak jadi keyboard warrior.Kamon la,support la negara kita tanpa libatkan politik.ini isu antarabangsa.Sampai jumpanya kotak hitam baru kita ada jawapan. Ye betul, ada banyak teori teori yang berkaitan, tapi takkan ita nak percaya semua bulat bulat kan? dan sampai sekarang jawapan kepada soalan "terbang dekat laut china selatan kenapa jumpa kat laut hindi" masih belum dapat dijawab unless kotak hitam dijumpai.
#pray4MH370.
Salam takziah dan kthnkbyenites
.

No comments:

There was an error in this gadget