Tuesday, January 8, 2013

Sememangnya Obvious.

kenapakaubaca.[?]
"Takutnya pointer drop sem 1 ni."-H.A



Macam Harith Iskandar cakap dalam Lawak Ke Der cakap, “Malaysian always state the obvious.Kalau nampak orang tu gemuk kita panggil ‘hei gemukkk’ kalau nampak orang tu botak kita panggil ‘hei botakk’”. Macam biasa la.Dulu dekat sekolah ramai perempuan kena ejek pendek la,buruk la muka pecah la,sebab kita selalu katai apa yang kita nampak.Takkan la nak cakap pasal yang kita tak nampak pulakkan ? nampak beno nipunya tu. Hihi.

Dan paling obvious sekali bila kita pergi masuk shopping mall,masuk la kedai kedai baju whatsoever macam padini,renoma,guess dan jangan lupa brand giant(MUHRHERHERHEH)  balabalbalba semua dan mulut puaka kita mesti tak lari daripada nak mengomplen itu ini.cakap pasal baju tu buruk la,design kolot zaman 1990s la segalanya fuuu bagi kita.Tapi bagi baju tu,peduli apa dia. Kalau dia boleh cakap dah lama dia menyumpah kau, “mulut banyak,belinya tak nak” haha.Itu belum lagi cakap pasal kita pergi makan dekat gerai ke restoran ke cafe ke, bila tang makanan dia tak sedap,sekali lagi mulut jadi juri. Dah biasakan? Tak boleh lari kan? Dan itula kenyataan yang sebenar.tak boleh dalih lagi dah. Bukan apa,kita mengomplen pun sebab nak yang terbaik kan untuk diri sendiri. Well aku pun sama,hidup penuh mengomplen itu ini tapi kita semua tak boleh nak semuanya perfect.Nothing perfect in this world.So redha je la apa yang dapat -.-


//

“kita berdoa untuk semua.Tak kira siapa,asal dia islam kita doa.every single doa is counted kot.”
#PrayForPantaiTimur

//

Argh masuk kali ni dah berapa kali jatuh hati.Dasar hati ni tak pernah setia.HAHA eh bukan tak setia la,itu kita panggil tak de rezeki.Kalau ayat sedapkan hati, mungkin aku belum ditakdirkan untuk berjumpa dengan yang betul betul perfect lagi kot hihiih kalau ayat sebenarnya dah memang diri tak laku kot T_T. Well,aku ni sebenarnya very the pemalu person,siapa yang dah kenal aku,tahu kot tapi siapa yang tak kenal aku,yang mengata kata sombong la,bajet la mamat ni tolong jelas eh HAHA. Serius aku tak tahu macamana nak start the first step. “eh bukan perempuan ke mulakan dulu?, kalau beratur ke apa apa ke tahu pulak lady’s first?.Kenapa tak dalam bercinta?” Perempuan ni manja sangat kenapa? Tak tahu ke aku dah jatuh hati,so kau tahu tahu je laa HAHAHAH. Tak payah la susah susah nak bagi hint berjuta kali lagi. If you see aku berbaik baik dengan someone,kutuk kutuk ke,gurau gurau ke, ada makna semua tu. Jangan la pura pura haha tapi yang menjadi masalahnya,aku ni sangat pemalu nak bagitau semua tu. Tak payah bagi tahu boleh?

Patutla selama lama ni tak menjadi.sampai bila la nak malu ni . haih.

“Nak bagi coklat/kad/ bear as a sign untuk approach si dia?”

tolong la. Baik beli topap untuk diri sendiri untuk beli internet HAHA.Aku tak semurah hati tu kih kih. Cukup la aku bagi cuma dengan keikhlasan hati WAKAKAKAKA.

“perempuan memang suka lelaki mulakan dulu eh?”

“perempuan memang percaya dengan konsep lelaki yang mulakan dulu eh?”

“perempuan memang nak diperhatikan eh ?”

“perempuan memang anggap kalau ‘si perempuan yang mulakan langkah dulu’ it will be a totally loser for her eh ?”

“atau perempuan takut bila ‘mulakan’ dulu,their request will be rejected eh? Lelaki tak takut ke semua tu?”

Dan

“what woman want actually?”  hihi.

Oh nampaknya aku perlukan beberapa orang anonymous (berharap perempuan) untuk menjawab persoalan diatas hihi.
kepsen please ?

1 comment:

Anonymous said...

Nak bagi coklat/kad/ bear as a sign untuk approach si dia?
-Tak perlu

perempuan memang suka lelaki mulakan dulu eh?
-Ya

perempuan memang percaya dengan konsep lelaki yang mulakan dulu eh?
-Ya

perempuan memang nak diperhatikan eh ?
-Ya

perempuan memang anggap kalau ‘si perempuan yang mulakan langkah dulu’ it will be a totally loser for her eh ?
-Kinda

atau perempuan takut bila ‘mulakan’ dulu,their request will be rejected eh? Lelaki tak takut ke semua tu?
-It's not about been rejected, malu. Lelaki as 'ketua' should do 'something' about it. :)

what woman want actually?
-Berbeza mengikut personaliti, but most important thing they just need love, care, and someone who will fight for them no matter what.

There was an error in this gadget