Thursday, January 3, 2013

Upside down cinta

kenapakaubaca.[?]
"page 3 of 365."-H.A



Perlu ke awek?
Perlu ke pakwe?

Kalau mengikut umur aku, yakni umur dah masuk ke alam alam tua ni.Jawapannya macam perlu. Baru ‘macam’ belum jadi keperluan atau kemestian lagi. If and only if kau berumur 20 tahun ke bawah,aku rasa tak perlu. Serius. Aku bukan nak cakap yang aku ni cemburu buta,jeles,tak laku or whatever serius tak,peduli apa aku. Tapi jawapannnya tetap tak perlu. Boleh sebenarnya nak ber pacar (cewahh) ,serius nampak sweet , tepuk tangan sikit. Kalau ikut agama ,faham faham la kan kalau ikut budaya, ianya trend. Sampai jadi trending #hashtag dekat twitter HAHA . Tak salah nak curah kasih sayang sama sama tapi jangan sampai langgar pantang larang. Tapi what for ?


Siapa tanggung awak,siapa jaga kau, setakat nak hamburkan ayat manis sweet talker i miss you, i love you” , tu anak patung Barbie yang tekan picit berbunyi tu pun boleh buat. It is not easy as we say.Awak umur masih mentah.still a kiddo. Ya ya ya , tak suka statement ni, “orang sekarang suka menafikan kebenaran,so sikit pun aku tak hairan”


Lepas ni boleh la aku proposekan konsep bukan couple tapi ala ala couple yang bukan wajib declare as ‘pakwe’ ‘makwe’ Faham tak? Ianya macam kita kawan rapat sampai wujudnya perasaan suka menyukai tapi tak couple. Kah kah. Kan senang macam tu, sama sama riang sama sama suka kalau sakit hati takde lah sampai nak bergaduh, buat drama twiterr fb bagai.duhh ianya sulit duh.kau gaduh dengan dia, bangga pulak nak tayang satu so-sial space. 
Kalau aku serius malu. Yang sampai aku pernah jumpa, siap ber ask.fm , siap tanya ;
“Apa  yang ada dekat kau eh sampai   ______ (nama lelaki)  suka dekat kau?aku tengok kau ni macam perempuan sial je” – semua orang baca beb.


Eh ini bukan fitnahan semata,this is real.i saw it from my mata kepala.Serius shit kenapa perempuan tu kisah sebab si lelaki tu suka pemilik ask.fm tu? Kenapa? Drama is drama. Kena tinggal is kena tinggal.mungkin dia memboringkan kot sebab tu kena tinggal . but the fact is ,yang berlaku dekat atas ni baru umur cecah 15. Coi kalau 15 tahun pokok getah pun belum matang lagi kot HUEHRUER.


Umur baru 15 dah nak bercinta ? kalau fikir kondisi semasa,yeah berlambak orang luar sana yang dah ada couple but bila fikir dengan matang ( serius,sila fikir dengan logik akal) you don’t have to fall in love terlalu muda macam tu. Tolong la fikir PMR, biar orang kata kau kebelakang,kolot semua yang penting kau tak terjebak dengan semua perkara syaitan ni.
Apa? Nak lawan fakta ke? Orang sekarang nak ke terima fakta ? biar aku ceritakan fakta sebenar walaupun korang tak suka fakta ni.

“ % pembelajaran pelajar merudum disebabkan budaya negative seperti jenayah juvana,couple dan.......” this fakta walaupun nampak cliché,nampak jelik tapi kena juga terima bulat bulat,kalau tak nak terima bulat bulat,terima la tiga segi -.-


Eh sebenarnya aku taknak kaitkan benda ni pasal pelajaran,boring la setiap kali nak kaitkan dengan pelajaran. Juvana – pelajaran , bawak henpon ke sekolah – pelajaran ,sukan – pelajaran , boring boring boring. Aku cuma nak kaitkan dengan umur yang muda perlu ke dah mula berkasih sayang? Tapi kalau dah takdir takkan kemana kan? Aww so shweet.This was only my personal opinion.Jangan sentap jangan terasa,aku tak tuju kat sesiapa pun kecuali budak ask.fm tu,pakwe dia dan ex pakwe dia tu kih kih kih.

Cuma aku nak kita berfikir secara betul betul holistic dan rasional, about what im saying just now. Bukan aku yang tentukan hidup kau,bukan mak ayah kau,bukan kawan kawan tapi diri sendiri selain ketetapan qada’ dan qadar kita. Bila umur dah 19 20 tahun ke atas,aku rasa lebih manis nak cari teman kan? HAHA enjoy your masa muda. Zaman 12 tahun hingga 18 tahun tu zaman kegemilangan kot. Nak nak bila dah cecah 2013 ni.

Too muck talk boleh jadi boring.aku berhenti kat sini.:D kthnkbyenites

//

“ahh sekolah dah mula.Its remind me about my school memories. Aku rindu posisi kelas aku,duduk tepi tingkap dan korek hidung guna langsir. Sweet kan?”

3 comments:

Qielazman said...

hahaha kan ? bila dah besaq nie baru rasa betul lah kata org tua, xperlu nak berpasangan awai2. baru fikir knp org tua marah2 bila couple masa skola. fikiran tak matang, rasa malu pun ada bila fikir balik. ahha *tutup muka sambil larikk* muehehe :D

hadzrinaqmal said...

HAHAHAH kan? boleh je kalau nak , tapi diri kena pandai2 jaga la :D tapi the better is tunggu la umur dah matang sikit hihi

Qielazman said...

hhaha yup kene pandai jaga diri. kelak menyesal nanti. cewahhhh ! ahahah cukup matang ke kalau dah 20an ? hahaha XD

There was an error in this gadget