Saturday, August 4, 2012

I can't make you love me

kenapakaubaca.[?]
"tak sabar nak bersara"-H.A


kita tak boleh paksa orang. atas apa yang kita mahu,
 kita paksa orang lain buatkan untuk kita.
kita tak boleh arah orang , atas apa yang kita inginkan.
kita bukan pengarah
kita bukan boss besar
dan kita bukan sesiapa


I guess,sama la juga perasaan. aku tak boleh nak suruh kau suka aku.
"weh suka la aku please please please" tak boleh.nampak murah nampak terdesak nampak desperado.


Tapi adakala ada hint yang aku beri untuk kau balas balik hint aku.
mungkin kau ada dua option
satu kau sedar aku beri hint tapi kau pura pura tak nampak supaya untuk aku terus bagi hint
atau
dua kau sedar tapi hati kau memang tak boleh dah menerima hint aku.


awak yang mana?


yes.memang betul dah ludah takkan aku nak jilat balik.
tapi saya baru tersedar apa itu cinta.
apa nya itu perasaan jatuh hati
dan apa itu perasaan sayang.


mungkin dulu masih mentah
masih liat dan ego menerima semua ni.
kini segala menjadi lumrah hidup.


kita hidup untuk disayangi bukan?


eh,tapi berlandaskan syarak la. kan?


ok la mata dah kuyu.esok kerja.
minggu depan berhenti.yeay!. 

1 comment:

Muhammad Hofiz Achoson said...

mungkin kau perlu berhenti memberi hint, kerana jodoh itu kepunyaan Allah. siapa tahu, kau balik dari JB, dia membuka hatinya :)

There was an error in this gadget