Thursday, June 14, 2012

FriendZone.

kenapakaubaca.[?]
"demam nampak Pocon* semalam.takut kita :("-H.A

RIP


bebudak sekolah (dengan budak U segelintir) mesti frust menonggeng bila Euro 2012 mula macam serba serbi tak kena dengan tarikh yang tersama dengan hari persekolahan diorang .ahh korang duduk rumah.jangan nak lepak mamak sangat la kan. kang kalau tengok mesti selalu buat taik mata dalam kelas , oppss kita terpernah buat pulak dulu masa World cup hruheruer.


malam ni sepatutnya sokong belanda.tapi belanda cam bungkus je.sialan gomez.


*terus off tivi.


kenapa dulu masa world cup kau kemain belanda? Lawan team favourite aku pulak . Brazil <3
hetchu. 


Lupakan kejap.aku bukan minat nak tengok match diorang tiap hari pun, cuma berminat nak tengok semi dengan final je. barulah boleh menjerit melalak jugak MHEURHREU walhal tak tau apa apa pun HAHA.


pedulisetankan.


//


Aku tak tahu sangat apa makna friendzone tu. yang aku faham bila ;


Abu : sudi ke awak jadi girlfy saya ni?
ZitaJonet : hmmmmm. errrr.. hmmmm errr uuuuu hikhikhik
Abu : kenapa awak ? kenapa? kalau ada apa apa bagi la tahu saya?
ZitaJonet : hmm saya rasa elok dulu kita jadi kawan kan?


tuuuuuttttttttt.. perbualan telefon termati. HUHUERHE.


setakat tu je la yang aku faham. betul ke? Mesti perasaan jadi friendzone lagi parah daripada kena permain main kan atau kena dumpkan oleh si kekasih kan? 


yela. mana tak kecewa keluar air mata darah jenis O sekali, dah la menaruh harapan tersangat tinggi lepas tu sesenang je (bahasa pasar) di'rejek'kan oleh perempuan tu.eh kamon la.takkan lelaki rejek kot. geli. tapi ada jugak huehrue.
eh kalau kena permainkan atau kena dump - ditinggalkan terkontang kanting kira ok lagi.atleast kita dah lepas beberapa fasa dalam bercinta - fasa mengayat.


yang ni mengayat pun tak lepas lagi dah kena friendzone. Sure punya malu.malunya.
lagi malu bila kau tengah duduk satu table dengan kawan kawan termasuk crush - lepas tu dok gatal mulut pergi luahkan terang terang - lepas tu dapat respon negatif. pergh itu lagi berasap bai.berasap satu.malu pun ada jugak. mesti kena bahan dengan kawan HAHAHA.


takpe lelaki.kita fikir positif je.
mungkin si dia belum bersedia. 
*jawapan cliche.


kita pun satu. baru kenal tak sampai setengah minit terus mintak jadi kekasih hati gelap balbalab semua  mana la tak kena friendzone.but aku agak yakin perempuan bila tengok lelaki ada rupa poket tebal , dengan pantas terima pelawaan itu. tapi tak la kot? perempuan zaman sekarang baik baik semua dengar cakap mak kan kan kan? HUERHEURHEUR/


"Apa nak buat kalau di-friendzone kan ni?
nak buat apa lagi. Kamon la lelaki.tak payah nak terhegeh hegeh sangat kejar dia sampai dapat.mungkin itu petanda dia bukan jodoh kita - ada banyak lagi bunga kan kan kan. lagipun kita boleh pasang empat.kalau ini tak ok,yang nombor dua ada.kalau tak ok jugak ,nombor 3 dan 4 ada. eh jangan cakap aku mengajar la HAHAHA.Biarkan dia. biarkan je la walaupun dalam hati sedih gila T_T - mungkin dia nak yang terbaik atau tak sedia lagi atau dia ada suka orang lain - setakat kau apa kelas.sepuluh dia boleh pasang.
Kalau aku,kita buat dono je la , pura pura tak berlaku apa apa bagi memastikan relationship sebelum sebelum ni kekal elok.rugi la nak rosakkan.melepas nak tengok si hati manis tu lagi nanti kalau gaduh gaduh hihi.


eh tapi kan perempuan,kalau lelaki dah  mintak ermehrehrmehrmermh tu ,zaman sekarang ni perempuan oatut except je.tak kisah la hodoh ke buruk ke baik ke sopan ke sebab lelaki sekarang dah mengurang tau.kot awak yang kena berkongsi kasih nanti.nak ke? HAHA eh serius ni.
cer tengok tempat awak awak semua belajar sekarang.lelaki macam 30% perempuan cam 70% je.-yang satu  'hala' pun satu hal. 


Takkan perempuan pulak nak mintak ermehrmehrmehrem dekat lelaki kan? mesti yang perempuan malu punya tapi apa salah guna konsep 'pergi mencari timba'. bukan senang nak jumpa. ! 


oh cuba lah tanya diri.mungkin walaupun umur muda muda nak sangat mrhemrhmrhemrh , tapi pilih la yang terbaik.aku tak rasa umur jadi penghalang.umur kau 12 13 14 nak couple? gasak la. janji pandai bahagikan masa belajar dan ber ehmehemhemhe. tak salah.


yang salah diri kita.yang bunuh diri ,yang kecewa sampai result teruk , yang mengandung,yang minum todi yang yang yang yang semua semua tu punca nya dari diri kita yang tak reti reti nak kawal nafsu serakah.


bukan 'sayang' yang dipersalahkan. 
'sayang' tu lumrah.


kawan aku couple,dia dapat pointer tinggi.salah couple ke?


itu semua minda kuno. 

No comments:

There was an error in this gadget