Saturday, February 11, 2012

double tipikal malaysian.

kenapakaubaca.[?]
"selamat tinggal romeo HAHA"-H.A



Dan selalunya kita kena buat satu keputusan yang diluar kotak fikiran.yang tak masuk akal “eh aku boleh ke buat tu? Ini? Tu ni ?” dan jangan nak risau sangat la kan.diakhirnya nanti.satu keputusan pasti akan dibuat.
Samada tak betul atau betul je.itu akan jadi satu masalah.
Sekali lagi.persetanzkan je.

//

What the fuu semua?apa dah jadi dengan sikap streotaip tipikal Malaysian ni.sumpah Malaysian gila.macam isu KFC.sengaja la tu carik pasal.lepas tu libatkan politik.memang dasar kaki spin betul.
Sumpah macam sampah. Agaknya  kastemer tu sengaja carik pasal ; the persoalan is takkan dia tak tahu kerja fast food macam tu memang sibuk nak mampus? Atau dia tak pernah rasa kerja macam tu?tolong la faham.diorang ada polisi syarikat yang menyatakan customer is always right.pekerja situ memang dah dilatih untuk interact dengan customer walau dalam apa keadaan pun. Dan semestinya pekerja tu manusia.manusia memang ada perasaan.


What the fuu is perasaan korang kalau kena maki?siapa tak sakit hati kan? Kalau aku orang tu memang bukan kena maki lagi dah.memang nak kena hempuk kastemer tu. Aku cakap ni tak nak ada bias langsung pasla perkauman what ever the fuu semua.aku cakap pasal hak pekerja tu dan hak kastemer.kalau nak cakap kastemer is always right sentiasa is memang macam bullshit la kan. Masing masing ada hak.sampai hak asasi manusia pun ada jangan engko tak tahu -.- benda dekat sini pasal perasaan pekerja yang telah di maki dan perasaan kastemer yang nak tunggu lama ayam dia.aku faham pasal perasaan kastemer tu; sebab aku pun pernah lalui benda yang sama tapi tapi tapi takkan dia tak faham? i–city? Shah alam? Aku pergi kepsi shah alam dekat dengan UiTm hari tu pun penuh gila.- sepatutnya dia kena faham. Ni tak.dia tak faham.tak sabar.dan dia ingat dia sorang je yang ada tahap sabar? Sumpah tak faham dengan semua ni. bila dah orang cina terbabit,bukan nak cakap tapi realiti,mereka akan ke organisasi terdekat dan buat press konfrence semua dan react macam dipermakikan; dipersalahkan ;diperkudakan semua.itu semua auta dan kaki pusing.aku benci semua.why why why dia pergi buat sidang media? Artis ke dia? Yang tak boleh belah bila ada parti politik back up dia? Itu semua sampah.tolong la jangan cakap melayu racist padahal diri sendiri yang racist.kau kena bedal? Syukur.


//


Lagi tak faham bila ada orang lelebih kata “no valentine day” we’re balalballablaba against valentine blablabla apa ke bangan* kau cakap? Lepas clash cakap la macam tu kan?memekak mekak sini sana kata itu terpesong la ini itu la.lepas clash baru cakap.masa couple dulu tak cakap?siap candle light dinner lagi siap tukar tukar hadiah lagi 14/2 yang lepas siap buat extra drama lagi kan? Tolong jangan jadi hipokrit tahap faca canda hihi.penuh dekat facebook; twitter semua. Kita (?) semua dah tau benda tu haram.ianya depends pada orang.kita memang haram sambut.no need to war war kan sebab benda tu akan mempromosikan valentine day tu sendiri.tak ke lagi meluaskan syiar valentine day?

“alah orang sekarang pun munafik.depan kata tak , tapi dalam masa yang sama ada pasangan”

Entah la.malaysian.eh silap.manusia.

"aku cuma nak mulakan hidup baru"

1 comment:

Sally Atikah said...

good luck dalam mulakan hidup baru. :)

There was an error in this gadget