Wednesday, August 19, 2009

mungkin orang tak suka


kenapakaubaca.

"usahalah,kerana selepas usaha hasil akan tiba"-H.A

ni bukan nak diskriminasi atau cakap2 politik lah kan.tapi aku ni pergilaa merantau web2 yang ada kat blogspot ni..masuk punya masuk tup tup tup..aku dengar cerita Uztazah tentang lelaki yang dianggap warak ini..siapa lagi kalau bukan Nik Aziz.

ni aku copy paste dri blog hujanemasfelda.blogspot.com


katanya,
NIK AZIZ KATA AHLI UMNO TAK AKAN MASUK SYURGA.

BUKIT MERTAJAM 17 Ogos — Mursyidul Am Pas Datuk Nik Aziz Nik Mat berkata, anggota UMNO tidak akan masuk syurga kerana parti itu mengamalkan ajaran Islam palsu dari Palestin.
Katanya, terdapat perbezaan antara Islam yang didakwah oleh Pas dan Islam yang diamalkan oleh umat Islam daripada kalangan anggota UMNO.
“Islam bawah UMNO tidak ke mana dan tidak boleh bawa seseorang itu ke syurga. Berdasar perkara itu, saya percaya penduduk di kawasan Permatang Pasir akan memilih calon Pas sebagai wakil rakyat mereka,” katanya kepada pemberita di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di sini hari ini selepas proses penamaan calon bagi pilihan raya kecil Permatang Pasir.

aku jugak copy ape ulasan yang bloger ini buat untuk rujukan

Saya dah agak akan ada kenyataan Nik Aziz tentang UMNO tak Islam apabila berlaku pilihanraya kecil. Inilah caranya untuk meraih undi dalam pilihanraya kecil.Saya nak cabar Nik Aziz, apa buktinya yang mengatakan Islam UMNO palsu ?.Jangan hanya menuduh tanpa ada bukti.Apakah dengan membenar orang bukan Islam menghina Agama Islam, itu dinamakan Islam PAS yang tak palsu.Apakah dengan membenarkan peniaga menjual arak di kawasan orang melayu juga dinamakan Islam PAS yang tak palsu ?.

Inilah manusia yang bertopengkan dengan pakaian Islam tapi memperalatkan Agama Islam untuk kepentingan politik kepartiannya.Nik Aziz tak layak nak menghukum seseorang masuk Syurga atau Neraka, semua itu hak Allah SWT. Janganlah kerana nak menang dalam pilihanraya bercakap seperti orang tak siuman.Saya memang setuju kalau Nik Aziz boleh disamakan dengan gengnya dalam PKR yang menampar polis pada hari penamaan calon pilihanraya kecil Permatang Pasir.Seorang gedebe dan seorang lagi samseng. Kalau nilah orangnya yang akan memerintah negara Malaysia ini, tiap-tiap hari ada rakyat yang kena penampar.

Mungkin juga anggota polis pun ramai yang letak jawatan, takut nanti kena penampar.INILAH PEMIMPIN -PEMIMPIN YANG AKAN MENGHANCURKAN NEGARA MALAYSIA INI, KALAU DIBERI MEREKA MEMERINTAH.KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA, LIHATLAH GELAGAT MEREKA YANG GILAKAN KUASA DAN JAWATAN INI, JANGAN KITA DITIPU LAGI OLEH MEREKA.

ulasan aku:

aku pun rasa terkejutkot dengan ulasan nik aziz ni.walaupun dia itu alim ulamak PAS,tak semestinya dia sentiasa betul.bukan aku je kot yang terkejut.mala semua orang jugak.Bukan lah aku ni tak reti nak hormat orang tua,tapi menjadi kepastian untuk aku bercakap yang betul la kot..

persoalan nya disini,

siapakah beliau yang ingin memnentukan yang hamba ALLAH ini menuju ke syurga neraka kelak?Diakah yang mencipta syurga itu?

Apakah dia tahu percakapanya itu kerana dia ulamak dihormati?

DAn benar2kah AHLI PAS akan masuk ke syurga jika kita undi PAS nanti??

bukan kah ini sesuatu yang membelakangi ISLAM?

Wallahualam!

**aku tidak lah sehebat mana pun.dan agama,,aku tidaklah begitu arif,tapi dalam bab2 berkenaan agama ini aku amat curious utnuk tahu.aku pun manusia yang lalai jugakk.

1 comment:

ain said...

um .
tak tawu la ape nak jd skunk. :D

kerana mulot,sendiri2 binasa