Sunday, August 14, 2011

partiaL-ove

kenapakaubaca.[?]
"cita cita saja tak menjamin kebahgian hidup.hmm "-H.A





agaknya hidup kau ni jerin belum cukup pengalaman rasa nya , tu yang selalu kecundang tengah jalan” , orang dah sampai jamaica kau baru sampai johor -.- nak kata lembap bebal sengal kang terasa tacing , pergi menyendiri MHREUHRU -.- kadang kadang manusia macam tu . Ada kala faham ada kala tak faham , ada jugak kadang kadang mengada macam budak merah pura pura gedik tak faham.saiko beat betul la . Hish. Aku lagi tak tahu apa dah jadi kat diri aku . Ada ke orang tak faham diri jerin oih?

#LEBIH >50% orang tak faham kemahuan diri.

Orang tak faham orang lain tu nanti kita perdebatkan ; sekarang masa untuk berbicara mengenai orang yang tak tahu / faham kemahuan sendiri ni bukan bebal , tapi lagi teruk dengan golongan bebalism sebab memang cengih kememeh segalanya la. Let say kita ada satu benda ; benda yang yang kita perlu kan sangat sangat tapi orang tu si A bukan nama sebenar tak minat tak suka dan tak teringin and tak terniat pun nak ada. Contoh duit la. Memang nak dapat duit kena kerja tapi mana tahu dapat free free ke MHRUEHRUH terjumpa sekepok tengah jalan ke siapa taknak ? Time ni jugak takpayah la nak bermunafikun baik baik macam zzzz -.- malas nak keji – sama ada ambik atau biarkan je duit tu. Contoh la hari ni khamis , esok jumaat ; kalau jumpa tu kau assume je la esoknya tu jumaat ke tiga -dah tiga kali jumaat boleh la masuk poket NYAHAHA. That's pasal duit aku rasa semua perlukan duit sape taknak duit tu tergolong la dalam golongan Beba___ [ kau yang cakap aku tak tahu ] NYEHEYEH. -dulu aku selalu berdebat dengan kakak aku pasal duit tu tak boleh beli kebahagiaan ngahhh - “angah, kau ni mata duitan la, kau tau duit tu tak boleh beli kebahagian hidup .” - dia balas “ kau bahagia ke dengan takde duit? Kau boleh beli apa? Meh tunjuk aku kau boleh ke beli gula gula kat kedia mamak depan tu dengan bulu kau ?” - aku terdiam tapi dalam hati gelak. Sebagai manusia yang malas nak lawan lawan ni , aku iyokan aja . Starting from that , aku fikir ; apa jadi kalau kita takde duit ? Kau dapat hidup macam sekarang ni ? Dapat bayar itu ini segala jadah semua ? Dapat pakai henpon kay kay mewah ada 3g semua ? Dapat ke? Mungkin barangkali kita tak rasa sebab semua yang kita pakai tu mungkin belum lagi secara ofisial duit kita. Bila dah sampai masa baru tahu langit tu tinggi ke rendah-nak keluarkan pitih beli itu susu lampin beras lauk zz atau delivery mekdi KIHKIHKIH . Semua perlu duit bro. Tapi aku masih berdegil ; duit tak boleh beli kebahagian dengan cinta .maksud aku cinta yang betul betul pure la. Bukan cinta materialisitik ni. . Oh sebut pasal cinta , ada juga orang yang berasa was was dengan cinta ;♥ ada sesetengah orang dah bahagia, kahwin sampai berpuluh tahun dan mati anak cucu ; ada yang mati sama sama pun sama how romantic kalau aku pun dapat macam tu :') itu cinta orang dulu , cinta orang sekarang tak sama dengan cinta orang dulu .


Let me compare compare ; yang dulu dengan sekarang.

# aku ambik contoh bapak dengan mak aku ; orang nogori dah peruntukkan orangyang sama suku sesuku dalam adat perpatih tak boleh kahwin sama -.- which means kalau berasal dari pagar ruyung entah apa benda semua tu tak boleh kawin ; alasan nanti zuriat tak berkembang balbalbalabla petua syirik orang dulu dulu kamon la sekarang nak 2020 la -ok sambung balik. -orang dulu dulu mak bapak mak ayah aku entah guna teknik kerah perintah kot ; diorang tak macam kita zaman sekarang yang gatal tangan nak dating kememeh ; yang belum tentu bahagia dunia akhirat . Datuk nenek aku kenen kenen kan mereka semua tup tup kekal bahagia sampai hari ni :) itu la lainnya cinta orang dulu. - walaupun raya terasa boring sebab tak dapat nak merewang jauh ke utara selatan ; etlis diorang balik raya tak la bergaduh huha huha sini sana sebab kampung diorang hanya tak sampai 8km je -.-' ; best la tapi anak anak dia la yang boring nanti tak dapat jalan jauh HAHAHA.

# yes aku teringiiiiiin sangat nak terlibat secara langsung dalam cinta cinta hendo kini tapi aku malu . Belum masa yang sesuai lagi walaupun aku dah malukan diri aku baru baru ni. Rasa hmmmm entah tak tahu nak cakap macamana. -.- tuhan belum buka pintu hati atau qadar dan qadak belum tentukan lagi ; atau belum tertulis aku dengan si polan polan ni tapi dalam kontras brigness dia aku suka tengok orang lain yang baru nak bercinta ♥ , yang baru nak rasa bunga bunga terarosa di angkasa semua , yang nak dekat dekat tersungkur tapi aww so sweet hero datang acah macho pujuk bagai dan bahgia balik dan tengok orang yang dah tersungkur :'( takziah la cerita dia. Tapi yang aku heran alam semesta bila orang yang baru clash tiba tiba kuasa jahat puteri bunian sesat mana tah yang datang ; -.- lepas clash , baru clash ni !! < ayat penegasan tiba tiba dah ada peganti . Lagi ujub itu baru tafar budak budak remaja form form kamon la.mana korang cekau ilmu ilmu semua tu ? Meh turunkan pada hamba ? NYAHAHAH. -.- # ada masa bila awal perkenalan dulu ; time time zaman jahiliah myspace tom tu ; aku komen la dengan awek orang yang pada dasarnya aku tak tahu dan teringin nak tekel masa tu tiba tiba “ si polan is under relationship with si sial ” time tu hati fedup gila la kan. Kau ni apahal perampas awek aku ni ? [eceh padahal nak cakap awek pun takut ] HAHA so tu cerita lama jangan nak diungkit ; then aku cabar diri aku siap aku ada blog pasal mereka dan blog aku , aku tulis “bila korang nak clash ni ?” dan aku tulis kat blog aku jugak time tu “ aku agak lagi sebulan dua korang clash la kot” malangnya aku salah -.- dan wow mereka bertahan lebih setahun dan putus ditengah jalan. Kan ? Lain nya cinta dulu dan sekarang.


senyum sokmo

awak percaya cinta jarak jauh ? Atau cinta jarak usia ?” - dulu percaya sekarang susah MEHRHRMEHMH . Semuanya boleh terjadi dekat kita . Aku tak nak la ambik risiko. Jujur aku nak orang yang aku suka tu umur dia lebih rendah dari aku setahun ke dua tahun ke balbalaa ; tapi kalau dah tertakdir umur lagi tinggi dari aku nak buat macamana la kan ?

-kita balik semula kat orang yang tak faham kemahuan diri .biar aku definisikan orang yang tak faham diri ; orang yang sukar membuat sesuatu keputusan tak kira saat genting , saat tenang , orang yang sentiasa rasa ragu ragu dalam pemilihan konsep diri dan masa depan balablabalba apa kau merepek ni setanzz ? -.- entah aku kalau tengah emo ni macam ni la kepala penuh neuron yang serabut .so semua neuron berlanggar langgar sampai merempuh neuron yang aku nak taipkan ni . Tapi korang paham kan? Paham paham sendiri la dan kategorikan diri korang yang mana satu supaya tak jadi ragu ragu macam aku . Aku cuma nak cakap yang aku tengah ragu ragu sekarang ni ; erti lain aku la orang yang sukar nak cari kemahuan diri tu . Itu je konklusi cerita kat atas ni AHUEHUEHUA .

//

kecuali kau gila
can you guess apa yang berlaku lagi 4 hari ? Hihihi :D selamatkan perjalanan pergi dan balik aku Ya Allah. Hope segala rancangan jalan lancar la bebeh . “awal awal lagi dah pasang plan nak buat itu ini” sumpah tak sabarrrr MHEURHEU shoping? Eh kamon la jum la sekali meh teman aku . Weh kawan , tunggu kita berbuka 20hb ni dah lama tak jumpa lebih 3 bulan ? weh ayamzzkobis semua rindu kot tolong la tolong la jangan jual mahal tak datang reunion 3 bulan ni 27hb nanti tolong la rajinkan la diri datang ohgay . Dah diam sekarang pukul 2.30 pagi aku masih pokpek pokpek tulis blog ; mesti roomate berbulu je aku bukak lampu. NGEHE ah tapi pedulisetanzzkan . Err esok kuliah ? Kthnkbyenites.


# sebenarnya aku nak tulis lagi tapi takpelah nanti aku merepek pasal orang yang tak faham diri kita pulak -.-' k chaw dulu blah kthnkbyenites. :]

bertambah happy :')

1 comment:

iera athira said...

WAWAWA...syok la bca blog kau jerin...
mcam2 ada..leh tau rahsia ang..ahahaha....:P

kantoi laa...~ :)

JOM3 CAOUNDOWN....RAYAAAA..

There was an error in this gadget