Saturday, March 12, 2011

hela

kenapakaubaca.[?]
"no komen "-H.A

*malas nak punggah gambar .
 "duduk dalam crocs macam duduk dalam peti sejuk -.-' boleh mati sejuk macam ikan kembong haiyak "

well dari dulu dah cakap manusia memang lupa , bukan melayu je. melayu memang wajib lupa , lagi lagi bila dah ada 'klass' -so tipikal. entah la dan bermakna kau dah ada hidup kau aku dah ada hidup aku kita dah ada hidup kita. 'ada lagi ke orang main mempersoali pasal bangsa / kaum ?' mundur gila. kita 1Malaysia la. so baik padam perkataan : bangsa je. [kalau nak sangat menghayati 1Malaysia la , kalau kita semua tak sayang bangsa kita la , kaum kita ] tapi aku masih sayang so aku sokong kaum : dekat IC kita dikekalkan so yeah apa masalah ? -.- HAHAHA 

#% tapi aku rindu kau kawan lama. mana kau ?
#% sakit nya hati kena tipu :/

// takziah jepun. sungguh dasyat ujian itu, berat lagi sakit. tsunami mampu meranapkan segala teknologi ; walaupun negara itu maju ke depan , isyarat tsunami masih belum mampu diorang detect. idea#azliyanaazlee. nak wat caner tu kuasa tuhan , kuasa Allah. SWT. redha je la.
*eh sori tiada mood :'( takde gelak saiko malam ni hanya nak layan lagu puitis lagu balada nak bagi hati ni elok balik HIHHIHIH :/ tapi betul la aku sedih . entah punca dia aku tak tahu.

"Akhir akhir ni FACEBOOK sumpah celaka! buat perangai betul. takleh upload gambar la, nak load page jadi putih la, ada nampak tulisan 'facebook' je la home dia takde sungguh sakit hati. kalau macam ni elok tutup je la pergi jahanam. " -- marah menyampah ni. -.-'
//
gaji 7 haribulan sekarang 11 haribulan duit dah tinggal sen sen je apakah ? mana pergi gaji aku ? hilang ke lari ? ada kaki ke -.- arghhh macamana nak hidup ? ni yang kena godek bodek makbapa ni HIHIH entah la , memang pergi kerja kebulur la cerita dia. ke bawak bekal ? ke berapa kali kau nak kufur jerin? dari dulu cakap nak bawak bekal tapi tak bawak bawak. //

matahari bulan naik turun,
air laut pasang surut
ragam manusia penuh warna
warna cerah jadi kelam
kelam sebab lagak manusia

manusia tu bodoh
bila sakit baru tercari
eh bukan tercari.
tapi mencari

manusia tu bodoh.
bila ada depan mata
nak juga belakang mata
bila dah terhantuk 
baru la terngadah

manusia tu bodoh.
dulu tak kawan dengan egoisme
sekarang dah kawan dah.
bila ego bertemu ego 
makin besar itu kepala.

manusia tu bodoh.
manusia ingat takdir tak berubah
dulu suka berlagak dengan takdir
bila takdir naik marah 
kau nanti yang terjelepuk.

manusia tu bodoh.
gar gar gar cakap banyak berdegar
lagi tak pandang orang pula tu
macam biasa la ;
pada penghujung cerita
habuk pun tiada.

manusia tu bodoh.
eh bukan manusia tu bodoh.
kita yang bodoh ke ?

No comments:

There was an error in this gadget