Saturday, October 23, 2010

puitis puih!

kenapakaubaca.[?]
"jangan salah sangkaaaa..itu yang terbaik sekarang"-H.A

Puitis Puih!-hadzrinaqmal

#1
burung terbang tinggi
lalu jatuh melepuh
bukan ada halangan
yang menempuh di depan
tapi dia lemah
kerana belum bangkit
bila sudah bangkit
baru dia tahu
akan tempias sandiwaranya.

#2
diam seribu bahasa
bukan erti bisu
diam seribu itonasi
bukan erti senyap
diamnya tidak berkarat
dalam diamnya ada bunga yang mekar,
ibarat mawar penuh duri
duri itu dugaan.

#3
i will always
thingkin' of u
in my mind
For now,
u are everything.
but for tomorrow,
no one knows.

#4
Saya bercinta bukan
kerana nama cinta
bukan juga
ikutan nafsu.
saya bercinta kerana
fitrah yang ditetapkan
qadar & qada'nya

#5
kawan persis
gambar dan bingkai
gambar yang sentiasa
lekap di bingkai
kawan juga seperti
gambar dan bingkai
bila bingkai rosak
atau
gambar ditukar,
semuanya punah.

#6
pandang belakang
jangan pandang depan
di belakang
kita sudah dan memang tahu
selok belok kehidupan
boleh dijadi sempadan
pandang depan,
apa yang bakal dilalu?

#7
menyesal lawan sebab kawan
kawan menyakiti
diri terngadah
kawan menyepi
diri digelumang dosa
dosa menfitnah katanya.

#8
ikhlas konteks yang besar
perkawanan
pemberian
pertolongan
kerjasama
semua di nilai
melalui ikhlas.
ikhlas kah anda?

#9
mengata orang satu kewajipan
berdengki alat wajib mengata
mengapa berdengki
sedangkan hidup
diri lebih sempurna
dari yang lain?
bersyukur jalan terbaik.

#10
lalu dia sepi
kerana cintanya tidak berjawab
atau dijawab
kenapa dia sepi?
sebab dia tak mintak
dia rugi
dia hilang
teman untuk menemaninya.

#11
have you ever wondered,
your heart broken
if someone
that called
besties
betrayed
you without a reason?

#12
awak
mula dulu lain
kini berubah habis
bila sudah pecah
baru ingat nak gam
kembali ke saya?
jangan mimpi
saya dah dengan dia.

#13
senang untuk lupa
mudah untuk ingat
pilih yang mana?
sukar kan?
tapi itu hakikat
mahluk milenium ini
yang pentingkan
kehidupan
ibarat lalang melata

#14
Susun silang kata
satu permainan
kehidupan
salah susun
merana hidup.

#15
bila berharga
dilambung dodoi
bila jadi sampah
semua menyampah

#16
cinta itu buta
buta itu kelam
kelam itu tiada harapan
tiada harapan ertinya cinta
selamat bercinta H.A


-----------------------------------------
dah penat maafkan dimaafkan memaafkan ayoyo ni namanya carik sengsara dengan sengaja .elok sangat siapa suruh termakan duri sekarang diri yang derita tengokla sekarang .nak berpatah balik jauh sekali dan dah jalan terlalu jauh nak diamkan memang tak tahan nak dicakap takut ada terasa nak apa lagi nak nak anak? gila.Ramai paksa itu ini suruh itu suruh ini that's not my way kalau korang nak korang boleh jalan dulu dan aku tengok dari sini [hai hai sambil lambai tangan ,tengok jatuh ke tak] sebab ianya tragiccccccccccc dan trauma imbas kembali imbas muka 2 3 4 tahun lepas.can we get revenge? tak sampai hati.Lagi rela pergi :) permisi.

watdehel? rooney tak jadi keluar? baru nak tengok M.U dipijak oleh chelsea /liverpool atau mana mana yang tak disebut. hobin jang hobin. err dipijak nogori sombilan boleh? kah kah kah.nak mekdiiiiiiii dah lama tak makan mekdi.[kufur?] dah lama tak jejak kaki ke mekdi."silap aku,ada depan mata pergi carik yang jauh jauh" malu bertambah malu gila menyundal punya pasalllll sampai depan drive thru tu pun nak menyundal [menyundal=tangkap gambar] last last kena maki dengan mesin bercakap a.k.a kaunter derive thru "adik,jangan bergambar dekat situu" noob -.- wadehel wadehel mana mata kau?mana kau nampak aku kitaorang menyundal beb? lupa cctv penuh satu mekdi macam dia buta pulak. loseerr enoying jerin. dah la cakap banyak tara guna mengidam megi tomyam mana nak cekau? huheueh.

No comments:

There was an error in this gadget