Saturday, October 23, 2010

Sayatanyasayajawab.


kenapakaubaca.[?]
-mari temu ramah bersama penyumbang tacing dan penacing, siapa lagi tidak lain tidak bukan...jerin!-

entah mana silap entah mana salah dan aku tau aku tak perlu tuliss ni ,tak perlu nak beremo-saiko lagi sebab memang tak layak lagi dah.dah kosong dua tiga menjak ni.Hidup aku penuh gurauan semata mata nak bagi orang lain ketawa dalam masa yang sama aku juga turut gembira dan at the same time aku pun ada sedih jugak.aku ada perasaannnn aku bukan binatang. [?] binatang pun ada perasaan.ok la aku bukan tumbuh tumbuhan -.- "kau lemah jerin.dah lemah tu mengaku je la" . niat hati untuk bercanda tapi di salah anggap,memang dah biasa kena macam ni.alasan tetap klise klise klise dan malas ulas.sebenar sakit hati jugak sambil rasa bersalah sebab masalah tu aku jugak yang mulakannnn gedik sangat kau jerin.koya bebeno .dah berubah la lepas ni takmo dah. insaf laah. lain orang lain cara .



-->> FAQ [Frequently Asked Questions]
1.Kenapa cepat melatah wahai si lemah?

-bukan cepat melatah.sebab benda ni aku dah lalui sejak dari duluu lagi asyik asyik benda yang sama tak itu,mesti ini dah boleh agak.kegembiraan hanya sementara dan kekecewaan mesti selamanya [bagi yang berdendam lah] nasib aku bukan pendendam. cuma sikit sikit la huahuaa. maksud kau melatah apa? melatah aku tulis semua ni? ini blog aku tempat luahan perasaan aku.like my heart la hihih siapa nak dengar lagi? none.baik aku tulis etlis kurang sikit tak payah fikir fikir.


2.Wajib ke kau buat macam ni?


-nak kata wajib tu macam poyooooo koya sangat tak tak sebenarnya.ada jugak rasa kesian tapi memang perlu mungkin. sampai bila macam ni? aku terseksa mungkin dia jugak terseksa. sebelum ni pun sama ada jugak macam ni tapi tak la sampai seseries setahap ni. Mungkin elok mungkin tak elok aku buat macam ni.feel guilty gilaaa tapi nak buat macamana.kata hati suruh macam tu.padan la tak lakulaku kuikuikui :P


3. Apa yang kau dapat lepas buat macam tu?


-nak kata dapat kepuasan tu tipu la,tapi aku rasa lega sebab aku mampu menjauhkan diri orang lain dari terkena badi bohsan dangkal aku.makin dekat makin bohsan hidup dia .kesian kan dia? kesian kan aku? tapi jujur aku tak dapat apa apa memutuskan kawan mungkin atau sebagainya.eh kita kawan kan?? :') entah tapi jujur jugak lagi sekali memang susah nak lupakan dia atau seseorang yang kita dah anggap memang kawan kan?

4. Apa jalan penyelesaiannya sekarang wahai si lemah?


-sekarang ni terpaksa buat macam biasa atau berpura pura tak bersalah / atau bersalah dan jalani je kehidupan macam biasa. aku rasa hidup dia lagi tenang kot.agaknya. hidup aku pun 'tenang' kottttttttttttttttt :/ kalau dia tegor,kita tegor macam tu la kot sebaliknya.ingat yer aku ni bukan siapa siapa cuma si lemah je betul tak wahai penanya soalan? kih kihkih

5. Perasaan anda waktu saat ini?

-perasaan bersalah gila sebab buat anak orang macam ni .tak pasal pasal terus jadi konflik masalah anak ayam -.- lucah lucah .sepatutnya aku tak perlu nak berchat chat berkomen komen melampaui batas segalanya. lepas ni mungkin aku taubat kot.kihkih. Perasaan gembira tu belum ada lagi sebab macam rugi je benda ni semua jadi.siapa tahu kan? bukan kehendak aku pun. -.-'

6. Harapan anda si lemah
?


-Oh saya berharap keadaan jadi seperti asal dan sediakala.lupakan sengketa lama lupakan segalan pendam hati segalajadah semua .raya haji nak dekat ni elok sangat kita bermaafan kan? :D kita manusia semua buat salah dan elok maaf kan je buat apa simpan lama lama.Sedangkan ada hadis mengatakan tak elok kalau tak bertegur sapa lebih 3 hari kan? [poooomm petir panah]. tunggu je la apa bakal dan akan berlaku. harap dia ok dan ok sampai bila bila :) no hard feeling ok.


7. Anda ingin minta maaf? Anda maafkan dia?


-Saya sebenarnya ada prinsip kalau awak nak tahu.Saya takkan maafkan orang yang betul betul bersalah,yang boleh buat mental fizikal ni berubah orang tu saya takkan maafkan.nyahh kau sampai mati.tapi dalam konteks ni saya rasa saya saya minta maaf la walaupun rasanya tak buat salah [?] (ceh nak menang jugak tu).perlu ke maafkan dia? perlu ke maafkan kalau tak buat salah? hiihihhi. tapi secara total nya ada la sikit 5% terasa hati pasal alasan dia blah macam tu je.tanpa sebarang kata dan berlalu pergi .terkontang kanting di buatnya. :)

8. Eh,anda seolah olah ada apa apa je? cuba menafikan?


-soalan anda terlalu panas dan pedas.tanya soalan lain ahahahahaah :D mana ada menafikan.menafikan pun tidak,membenarkan pun tidak. aohahaaoah


9. Konklusinya?


-harap tiada siapa terasa hati .Cuma memang niat nak bawak diri jejauh supaya orang lain dan kawan kawan semua tak terkena apa seperti yang telah berlaku ni.amin..
** phone call ada show. ok bye thnxpermisi. balik dulu ya.ada show ni.

1 comment:

sally atikah said...

artis ada show. hahaha

There was an error in this gadget